۶ باور که باعث میشود کاربران ویندوز به سراغ مک نروند
در این مطلب به بررسی ۶ باوری میپردازیم که باعث شده کاربران کامپیوترهای مبتنی بر ویندوز علاقهای به خرید مک اپل نداشته باشند.
نبرد بین کامپیوترهای مبتنی بر سیستمعامل ویندوز و مک سالهاست که وجود داشته و همچنان ادامه دارد. بسیاری از کاربران به خاطر دلایل مختلف ترجیح میدهند از یکی از این دو سیستمعامل خوب و کاربردی استفاده کنند اما در این بین هستند افرادی که سالهاست از یک سیستمعامل استفاده میکنند که دلیل این امر میتواند کارهای مربوط به بیزینس، گیمینگ یا علاقه و سلیقهی شخصی باشد. آنچه که در این مطلب قصد داریم به بررسی آن بپردازیم ۶ دلیلی هستند که باعث شدهاند طی سالهای اخیر که نبرد بین ویندوز و سیستم عامل مک بسیار شدیدتر شده کاربران سیستمعامل مایکروسافت تمایلی به خرید کامپیوترهای مک اپل نداشته باشد. البته یک سری از این دلایل بر اساس باورهای نادرست شکل گرفتهاند و در نتیجه لزوماً درست نیستند.
۱. در دسترس بودن اپهای بیشتر در ویندوز در مقایسه با مک
یکی از اصلی ترین دلایلی که باعث می شود بسیاری از کاربران سیستم عامل ویندوز را به مک ترجیح دهند این است که تصور می کنند در ویندوز اپلیکیشن های بیشتری برای استفاده در دسترس قرار دارد. همانطور که میدانید یک کامپیوتر از این جهت کاربردی است که کاربران می توانند با نصب تعداد زیادی اپلیکیشن درون آن بسیاری از نیازهای خود را برطرف کنند.
کاربران ویندوز عادت دارند هر اپلیکیشنی را که می خواهند از طریق مرورگر و با یک جستجوی ساده در اینترنت یافته و نصب کنند اما در سیستمعامل مک کاربران به فروشگاه اپل وابسته هستند و باید تمام نیازهای خود را در این زمینه از این طریق برطرف کنند. این موضوع باعث شده بسیاری از کاربران تصور کند در دسترس بودن اپلیکیشن ها در این سیستمعامل بسیار سخت است که در واقع اینطور نیست.
حقیقت این است که بسیاری از کاربران ترجیح میدهند از یکسری اپلیکیشنهای جایگزین برای برطرف کردن نیازهای خود در مک استفاده کنند. برای مثال شاید شما در ویندوز و یا اندروید با مجموعهی آفیس مایکروسافت برای مدیریت و ویرایش اسناد کار کرده باشید اما کاربران اپل یک گزینه جایگزین خوب در دسترس دارند که اپل iWork suite نام دارد. اگر از کاربران ویندوز باشید شاید تصور میکنید اپلیکیشن جایگزین خوبی برای آفیس مایکروسافت در این سیستمعامل وجود ندارد. محض اطلاع باید بگوییم مایکروسافت مجموعه آفیس خود را برای مک هم در دسترس قرار داده که میتوانید از آن به شکل کاملی بهره ببرید. بنابراین سخت بودن دسترسی به اپلیکیشنها در مک به این معنا نیست که اپلیکیشن خوبی در آن برای انجام کارهای مختلف وجود ندارد.
البته در یک بازه زمانی واقعاً این موضوع یک مشکل اساسی برای سیستمعامل اپل به حساب میآمد. برای مثال تا قبل از سال ۲۰۱۶ ویژوال استودیو برای مک در دسترس قرار نداشت اما این روزها که اهمیت نرمافزار به مراتب بیشتر از سختافزار شده، دیگر چنین چیزی به عنوان یک مشکل مطرح نمیشود.
۲. رابط کاربری سخت و ناآشنای مک
اگر در حال حاضر از کاربران ویندوز هستید کافیست به یکی از کاربران مک بگویید که این سیستمعامل رابطی یوزر فرندلی ندارد و کار کردن با آن بسیار سخت و پیچیده است تا با مخالفت شدید وی مواجه شوید. در واقع حقیقت این است که مک و ویندوز تفاوتهای اساسی از لحاظ رابط کاربری با یکدیگر دارند. برای مثال در ویندوز ۱۰ شما یک تصویر یا نوار وظیفه در پایین صفحه دارید که تمام اپلیکیشنهای شما در صورت تمایلتان روی آن پین میشوند اما در مک شما در بالای صفحه یک بار را مشاهده میکنید و در زیر صفحه یک داک که اپلیکیشنهای پین شدهی شما را نمایش میدهد.
کاربران ویندوز تصور میکنند بهتر است در یک صفحه و روی یک نوار به تمام آنچه که نیاز است دسترسی داشت که منطقی هم هست اما تمام این موارد به سلیقه و علاقه شخصی مربوط میشود. قاعدتاً وقتی شما سالها با یک سیستمعامل کار کنید کار کردن با سیستم عامل دیگر با رابطی کاملا متفاوت برای شما در اوایل دوران استفاده مثل یک کابوس خواهد بود؛ حتی اگر آن رابط یوزر فرندلیتر و کاربردیتر باشد.
اما در واقعیت یکی از دلایلی که باعث میشود کاربران از مک استفاده کنند راحتتر بودن کار با رابط کاربری آن است. بهترین مثال در این زمینه ترکپد است که در مک بسیار بهتر از ویندوز کار میکند و امکانات متعددتری را در اختیار کاربر قرار میدهد. بنابراین نمیتوان این دلیل را منطقی دانست که ویندوز رابط بهتر و کاربردیتری از مک دارد؛ فقط مسئله این است که شما به سیستمعامل دیگری عادت کردهاید.
۳. مک یک کپی از ویندوز است!
یکی از باورهای عجیب و کاملا درسته دیگر که غالباً توسط کاربران ویندوز به عنوان دلیل برای نخریدن کامپیوترهای مک مطرح میشود این است که آن ها فکر میکنند مک یک کپی از ویندوز است؛ البته کاربران مک هم چنین صحبتهایی را مطرح میکنند اما هیچ یک از آنها صحت ندارد. حقیقت این است که این دو سیستمعامل کاملا متفاوت از یکدیگر طراحی شدهاند و مدیریت اپلیکیشنها هم در آنها به گونهی متفاوتی صورت میگیرد. این یعنی هستهی مرکزی آنها متفاوت است. برخی از کاربران تصور میکنند تمام کارهایی که در یک سیستم ویندوزی صورت میگیرد را مک با انیمیشنهای متفاوت و رابطی که بدون دلیل سخت و پیچیده است انجام میدهد. اما یک سری از کارها منحصرا روی مک صورت میگیرند و ویندوز نمیتواند آنها را انجام دهد.
برای مثال مک از قابلیت کلیپبرد جامع بهره میبرد که به کاربران اجازه میدهد با اتصال به حساب کاربری iCloud و وایفای، خافظهی کلیپبرد تمام دستگاههای خود را در مک داشته باشند و مشاهده کنند. با استفاده از این قابلیت دیگر نیازی نیست یک متن حتما درون مک کپی شود، میتوانید مثلا در آیفونی که از طریق یک حساب کاربری با مک متصل شده متنی را کپی کرده و سپس درون مک خود آن را جایگذاری کنید یا بر عکس. البته این فقط یک مثال از قابلیتهای انحصاری مک بود.
۴. مشکلات اتصال
یکی از رایجترین دلایلی که نه تنها مک بلکه دامن آیفونها را هم گرفته، عدم اتصال آسان به دستگاههای دیگر است. بسیاری از افراد همچنان تصور میکنند اکوسیستم اپل یک فضای کاملا بستهای است که اجازهی ارتباط با هیچ اکوسیستم دیگر را به کاربران نمیدهد. البته این باور بیشتر در رابطه با آیفونها و آیپدها وجود داشت اما ظاهرا در دنیای کامپیوترهای شخصی هم شاهد چنین مواردی هستیم.
در واقعیت اما عملکرد اپل در پشتیبانی از لوازم جانبی شخص ثالث استثنائی است. شما میتوانید درایوهای اکسترنال، میکروفون، هدفون، صفحهکلید و تقریبا هر نوع لوازم جانبی دیگر را در صورتی که پورت یا اتصال سازگاری با مک داشته باشد به آن متصل کنید. عملکرد آنها هم ابدا با مشکل مواجه نخواهد شد و شما همان تجربهای را خواهید داشت که در سیستمعاملهای دیگر داشتید. صرفا جهت اطلاع هم باید بگوییم عملکرد بلوتوث در سیستمعامل مک به مراتب بهتر از ویندوز است.
حتی اگر منظور از اتصال، برقراری ارتباط بین یک دستگاه با سیستمعامل دیگر با مک باشد هم دیگر مشکل خاصی وجود ندارد. شما اگر از گوشی آیفون یا آیپد استفاده میکنید، برقراری ارتباط با مک برایتان لذتبخشترین کار خواهد بود چرا که بدون دردسر صورت میگیرد. اگر گوشی اندرویدی داشته باشید هم میتوانید با استفاده از اپلیکیشنهایی نظیر Android File Transfer به سادگی اطلاعات خود را بین دو اکوسیستم انتقال دهید.
۵. قیمت
از بین مواردی که در بالا گفته شده، قیمت یکی از منطقیترین و معقولترین دلایلی است که باعث میشود کاربران کامپیوترهای ویندوزی را به مک اپل ترجیح دهند. خرید یک کامپیوتر ویندوزی، خواه لپتاپ خواه یک سیستم آماده یا به صورت قطعه، همیشه از خرید یک مک ارزانتر بوده و هست. لپتاپهایی که با مشخصات سختافزاری بسیار قدرتمند راهی بازار میشوند، گاهی اوقات با توان سختافزاری فوقالعاده بالاتر از مک، به مراتب ارزانتر هستند. مکها واقعا گرانند در حالی که وقتی به مشخصات فنی آنها نگاه میکنید چیز در خور توجهی نمیبینید.
با این حال برخی از افراد تصور میکنند این هزینهی اضافه ارزشش را دارد. با خرید یک کامپیوتر مک کاربران میتوانند به اپلیکیشنهای بینظیری مثل Final Cut Pro یا قابلیتهایی نظیر iCloud Keychain دسترسی داشته باشند. همچنین برقراری ارتباط بین مک و سایر محصولات اپل هم بسیار عالی است.
تعداد زیادی از افراد تصور میکنند سختافزار عامل اصلی افزایش قیمت است و در نتیجه چون مکها سختافزار ضعیفتری از محصولات ویندوزی با قیمت مشابه دارند در نتیجه ارزش خرید آنها پایین است. اما اینطور نیست. با یک محصول ویندوزی قدرتمند شما از قابلیتهای نرمافزاری مهمی که در پاراگراف بالا اشاره شده بیبهره خواهید بود. مهمتر از همه، مکهای جدید از تراشههای اختصاصی خود اپل یعنی M1 و M2 و… بهره میبرند؛ پردازندههای فوقالعاده سریع و کممصرفی که میتوانند کارهای مختلف را با بالاترین سرعت ممکن انجام دهند.
۶. گیمینگ در ویندوز بهتر از مک است
یک باور دیگر که تقریبا میتوانیم بگوییم خیلی هم اشتباه نیست این است که کاربران در ویندوز راحتتر از مک بازی میکنند. کاربران ویندوز معتقدند میتوانند علاوه بر انجام کارهای مختلف، در مواقع بیکاری به انجام بازیهای گوناگون هم بپردازند. اما مکها بیشتر برای کسب و کار طراحی میشوند و نه بازی. اگرچه مک بازیهای فراوان و مشهوری دارد اما با این حال بسیاری از بازیهای مدرن و خوب از مک پشتیبانی نمیکنند.
گیمینگ همیشه در ویندوز مشهور بوده و اپل هم هیچوقت آنطور که باید به این صنعت در کامپیوترهای مک خود توجه خاصی نداشته است. حتی اگر یک بازی برای مک در دسترس هم باشد، همیشه در ویندوز بهتر و باکیفیتتر اجرا خواهد شد. در نتیجه بسیاری از افراد که عاشق بازی کردن هستند، این مورد را بهانهای برای عدم سوییچ به مک میدانند.
این تمام ماجرا نیست. کامپیوترهای ویندوزی به کاربران این اجازه را میدهد تا سیستم خود را با نصب مادهای مختلف، با بازی مورد نظر هماهنگتر کنند. امکان انجام این کار در سیستمعامل بستهتری نظیر مک خیلی ممکن نیست و در نتیجه اگر کاربری به خاطر اینکه نمیتواند خیلی به انجام بازی بپردازد به مک سوییچ نکند، دلیل منطقی خواهد داشت.
مک یا کامپیوتر مبتنی بر ویندوز؟
اینکه مک بهتر است یا یک سیستم ویندوزی مدتهاست که بین علاقهمندان به دو پلتفرم مطرح بوده و هست. مردم معمولا دیدگاههای مختلفی دارند و در نتیجه گاهی اوقات بدون اینکه منطقی به داستان نگاه کنند، نظر خود را مطرح میکنند. اما حقیقت این است که هر دوی این دستگاهها برای برطرف کردن نیاز کاربران طراحی شدهاند و هر کدام از آنها هم نقاط ضعف و قوت خود را دارند.
کاربر باید با شناخت نیازهای خود و با در نظر گرفتن نقاط ضعف و قوت هر اکوسیستم، مناسبترین گزینه را برای خود انتخاب کند. معمولا کاربران ویندوز انعطاف بالا و امکانات شخصیسازی مختلف این سیستمعامل را میپسندند که دست آنها را در انجام هر نوع کاری باز میگذارد. اما کاربران مک دوست دارند در محیط بستهتری زندگی کنند که در آن ارتباط با محصولاتی که در اکوسیستم خودی قرار دارند به بهترین شکل ممکن صورت میگیرد و برای ارتباط با محیط بیرون اندکی سختگیری میشود، اما این سختگیری به معنای ممنوعیت نیست و باید به آن توجه داشت. همچنین کاربران مک از پشتیبانی فنی بهتر و آپدیتهای نرمافزاری طولانیمدت هم بهرهمند میشوند؛ چیزی که در اکوسیستم ویندوز خیلی آن را شاهد نیستیم.
بهترین لپتاپهای مبتنی بر سیستمعامل مک و ویندوز
اگر از علاقهمندان به کامپیوترهای مک اپل هستید، باید بدانید در فروشگاه دیجیکالا این محصولات در تعداد بسیار زیادی در دسترس قرار دارند. حتی نمونههای قدرتمند مجهز به تراشه M2 هم موجود است البته قیمت بسیار بالایی دارد اما به لطف بهرهمندی از قابلیتهای فراوان میتواند به بهترین شکل ممکن نیاز کاربران را برطرف کند. البته این لپتاپها برای بازی گزینهی مناسبی نیستند.
علاوه بر نمایندگان اپل، لپتاپهای ویندوزی فراوانی هم در فروشگاه در دسترس هستند که میتوانید با قیمت بسیار کمتر در مقایسه با مکبوکها و البته سختافزار جذابتر برای انجام بازی آنها را تهیه کنید. همچنین در انتهای مطلب، ارزانترین و گرانترین مک بوک اپل را با لپتاپ ویندوزی همقیمت با خودشان با یکدیگر مقایسه کردهایم تا بدین ترتیب خودتان قضاوت کنید کدام یک میتوانند نیاز شما را بهتر برطرف کنند.
مقایسه گرانترین مکبوک با لپتاپ ویندوزی
نام محصول | مکبوک پرو مدل M1 مکس ۱۴.۲ اینچی | ایسوس ROG Strix 17.3 اینچی |
ابعاد و وزن | ۱۵٫۵ × ۲۲۱ × ۳۱۲ میلیمتر – ۱٫۶ کیلوگرم | ۲۸٫۳ × ۲۸۲ × ۳۹۵ میلیمتر – ۲٫۹ کیلوگرم |
پردازنده | اپل M1 مکس – ۸ هسته قدرتمند با فرکانس ۰٫۶ تا ۳٫۲۲ گیگاهرتز + ۲ هسته کممصرف با فرکانس ۰٫۶ تا ۲٫۰۴۶ گیگاهرتز – حافظه کش ۲۴ مگابایتی | اینتل Core i9-12900H – با ۲۰ رشته و ۱۴ هسته شامل ۶ هسته قدرتمند + ۸ هسته کممصرف با فرکانس ۲٫۵ تا ۵٫۰ گیگاهرتر – حافظه کش ۲۴ مگابایتی |
حافظهی داخلی و رم | ۳۲ گیگابایت از نوع Unified – با ۲ ترابایت حافظهی داخلی از نوع SSD NVMe | ۳۲ گیگابایت از نوع DDR5 با سرعت ۴۸۰۰ مگاهرتز – امکان ارتقا تا ۶۴ گیگابایت – ۱ ترابایت حافظهی داخلی از نوع SSD NVMe با امکان ارتقا |
گرافیک | گرافیک آنبرد ۳۲ هستهای M1 مکس – بدون حافظهی گرافیکی مجزا | انویدیا RTX 3080 Ti با ۱۶ گیگابایت حافظهی اختصاصی از نوع GDDR6 – رابط ۲۵۶ بیتی |
نمایشگر | ۱۴٫۲ اینچ از نوع Liquid Retina XDR با رزولوشن ۳۰۲۴ × ۱۹۶۴ پیکسل | ۱۷٫۳ اینچ از نوع IPS با رزولوشن ۲۵۶۰ × ۱۴۴۰ پیکسل (QHD) و رفرشریت ۲۴۰ هرتزی |
قابلیتها | حسگر اثر انگشت، کیبورد با نور پسزمینه، کارت خوان، وبکم، ۶ اسپیکر قدرتمند به همراه Subwoofer و صدای استریو | صفحه نمایش مات، کیبورد با نور پسزمینه، اسپیکر قدرتمند |
درایو نوری | ندارد | ندارد |
درگاههای ارتباطی | Wi-Fi، شیار کارت حافظه، HDMI ،Display Port ،Bluetooth | USB ،LAN ،Wi-Fi ،HDMI ،Bluetooth |
پورتها | ۳ پورت USB-C | ۲ پورت USB 3.0 و ۲ پورت USB-C |
باتری | ۷۰ واتساعت با ۱۷ ساعت شارژدهی | ۹۰ وات ساعت با ۲ تا ۴ ساعت شارژدهی |
سیستمعامل | اپل Mac OS | ندارد |
وبکم | ۱۰۸۰P با سیستم پردازش تصویر پیشرفته | ندارد |
تاچپد | مجهز به تکنولوژی Force Touch با قابلیت تشخیص فشار و تشخیص انواع فرمانهای چند لمسی | لمسی معمولی |
سایر امکانات | ۳ میکروفون، ۲۲ برنامهی پیشفرض نظیر iPhoto ،iMovie و GarageBand، درگاه MagSafe 3، جک ۳.۵ میلیمتری صدا | جک ۳.۵ میلیمتری صدا |
اقلام همراه | شارژر ۹۶ واتی USB-C، کابل شارژر ۲ متری USB-C به مگسیف ۳ | Keystone، کیف ایسوس، شارژر، ماوس ایسوس |
نام محصول | مکبوک ایر مدل ۱۳ اینچی MGN63 2020 | ایسوس TUF Gaming FA507RE |
ابعاد و وزن | ۱۶٫۱ × ۲۱۲ × ۳۰۴ میلیمتر – ۱٫۲۹ کیلوگرم | ۳۰ × ۲۶۰ × ۳۶۰ میلیمتر – ۲٫۲ کیلوگرم |
پردازنده | اپل M1 – با ۸ هسته با فرکانس ۲٫۰۶۴ تا ۳٫۲ گیگاهرتز – حافظه کش ۱۶ مگابایتی | رایزن ۷ ۶۸۰۰H با ۸ هسته و ۱۶ رشته با فرکانس ۳٫۲ تا ۴٫۷ گیگاهرتز – حافظه کش ۲۰ مگابایتی |
حافظهی داخلی و رم | ۸ گیگابایت از نوع Unified – با ۲۵۶ گیگابایت حافظهی داخلی از نوع SSD | ۱۶ گیگابایت از نوع DDR5 با سرعت ۴۸۰۰ مگاهرتز – امکان ارتقا تا ۳۲ گیگابایت – ۵۱۲ ترابایت حافظهی داخلی از نوع SSD M.2 PCIe NVMe با امکان ارتقا |
گرافیک | گرافیک آنبرد ۸ هستهای M1 – بدون حافظهی گرافیکی مجزا | انویدیا RTX 3050 Ti با ۴ گیگابایت حافظهی اختصاصی از نوع GDDR6 |
نمایشگر | ۱۳٫۳ اینچ از نوع IPS با رزولوشن ۲۵۶۰ × ۱۶۰۰ پیکسل (QHD) | ۱۵٫۶ اینچ از نوع IPS با رزولوشن ۱۹۲۰ × ۱۰۸۰ پیکسل (FHD) و رفرشریت ۱۴۴ هرتزی |
قابلیتها | کیبورد با نور پسزمینه، بلندگوهای استریو داخلی |
صفحه نمایش مات، کیبورد با نور پسزمینه |
درایو نوری | ندارد | ندارد |
پورتها | ۲ پورت USB 4.0 | ۲ پورت USB 3.2 و ۲ پورت USB-C |
باتری | ۴۹٫۹ واتساعت با ۱۵ ساعت شارژدهی | ۵۶ وات ساعت با ۱ تا ۳ ساعت شارژدهی |
سیستمعامل | اپل Mac OS | ندارد |
وبکم | ۷۲۰P | ۷۲۰P |
تاچپد | مجهز به تکنولوژی Force Touch با قابلیت تشخیص فشار و تشخیص انواع فرمانهای چند لمسی | لمسی معمولی |
سایر امکانات | ۳ میکروفون، ۲۲ برنامهی پیشفرض نظیر iPhoto ،iMovie و GarageBand، درگاه MagSafe 3، جک ۳.۵ میلیمتری صدا | جک ۳.۵ میلیمتری صدا |
اقلام همراه | آداپتور و کابل برق | آداپتور و کابل برق |
نظر شما در رابطه با مقایسهی ارزانترین و گرانترین مکبوک بازار با همردههای مبتنی بر ویندوز آنها چیست؟ فکر میکنید کدام یک ارزش خرید بیشتری دارند؟
منبع: Make Use Of
برای کاربر نرمال و عادی، مکبوک های دست دوم بهترین گزینن.
خودم لینوکسی هستم و ویندوز هم استفاده نمی کنم و برای من لپ تاپ های عادی به مراتب بهترن تا لپتاپهای شرکت اپل.
غیر از این دیگران رو هم دیدم که لپتاپهای اپل دارن و روی اونها ویندوز نصب کردن و استفاده میکنن