عملکرد برندهای مختلف در انتشار اندروید ۱۲ چگونه بوده است؟
تقریبا ۴ ماه از انتشار نسخهی متنباز اندروید ۱۲ میگذرد و طی این مدت تعدادی از گوشیهای پرچمدار موفق به دریافت جدیدترین نسخهی اندروید شدهاند. با این حال، برخلاف سالهای گذشته شرکتهای مختلف در این زمینه عملکرد چندان خوبی از خود نشان ندادهاند و همچنان شمار زیادی از گوشیهای مهم این آپدیت را دریافت نکردهاند. در ضمن تعداد زیادی از برندها زمانبندی مشخصی برای انتشار آپدیت اندروید ۱۲ ارائه ندادهاند و برخی گوشیها بعد از دریافت این آپدیت چندین مرتبه با مشکلات زیادی روبرو شدهاند.
با وجود سرعت پایین انتشار اندروید ۱۲، در این مطلب به عملکرد شرکتها در این زمینه میپردازیم. اگر حال و حوصلهی خواندن ادامهی این مقاله را نداریم، به طور خلاصه باید بگوییم که سامسونگ بار دیگر موفق شده بهترین عملکرد را ارائه دهد و در این میان چند برند معروف هم همچنان در این زمینه با چالشهای مختلفی دست و پنجه نرم میکنند.
سامسونگ
سامسونگ در بیشتر مناطق جهان One UI 4.0 را برای گوشیهایی مانند گلکسی S21، نوت ۲۰، گلکسی S20، نوت ۱۰، گلکسی S10، زد فولد ۳، زد فلیپ ۳، گلکسی A52 و حتی S7 و S7 پلاس منتشر کرده است. روی هم رفته چندین گوشی و تبلت سامسونگ اندروید ۱۲ را زودتر از مان تعیین شده دریافت کردهاند.
البته در این میان باید به مشکلات زد فولد ۳ و زد فلیپ ۳ بعد از دریافت این آپدیت هم اشاره کنیم که برای کاربران این دو گوشی دردسرهای زیادی را ایجاد کرد. اما سامسونگ خیلی زود با انتشار یک آپدیت جدید موفق شد این مشکلات را برطرف کند و به غیر از این موضوع، روند انتشار آپدیت اندروید ۱۲ برای گوشیهای سامسونگ با مشکل خاصی روبرو نشده است. در مجموع نسبت به سال گذشته، سامسونگ در این زمینه سرعت بسیار بیشتری پیدا کرده و همین موضوع با استقبال کاربران روبرو شده است.
اوپو
اوپو در زمینهی اندروید ۱۲ عملکرد خوبی داشته است و تا حالا ۱۵ گوشی این شرکت جدیدترین نسخهی اندروید را دریافت کردهاند. بر اساس زمانبندی ارائه شده از طرف این شرکت، نسخهی بتای ColorOS 12 در نیمهی نخست سال جاری برای دیگر گوشیهای واجد شرایط منتشر میشود و این شرکت در کل به برنامهی تعیین شده پایبند بوده است.
باید خاطرنشان کنیم این آپدیتهای عمدتا برای کاربران ساکن کشورهای آسیایی منتشر شده و مثلا در اروپا، فقط گوشیهای فایند X3 پرو و A73 اندروید ۱۲ را دریافت کردهاند. با وجود اینکه گفته میشود این شرکت میخواهد حضور خود را در بازار اروپا افزایش دهد، اما ظاهرا این بازار اهمیت چندانی برای این شرکت ندارد.
نوکیا
شرکت HMD Global به دلیل عملکرد ضعیف برای انتشار اندروید ۱۱ با انتقادات زیادی روبرو شد و اولین آپدیتها در ژانویه ۲۰۲۱ از راه رسیدند. بعد از موکول شدن آپدیت برخی گوشیها به فصل تابستان و پاییز، این شرکت رسما اعلام کرد که گوشی پرچمدار نوکیا ۹ هیچ آپدیتی دریافت نخواهد کرد. به دلیل همین عملکرد ضعیف، برخی امیدوار بودند که این شرکت با افزایش سرعت انتشار اندروید ۱۲ از کاربران خود دلجویی خواهد کرد.
روی هم رفته این شرکت نسبت به سال گذشته عملکرد بسیار بهتری داشته است. تا حالا گوشیهای نوکیا X20، X10 و G50 نسخهی پایدار اندروید ۱۲ را دریافت کردهاند و چندین گوشی دیگر هم بهزودی نسخهی جدید اندروید را دریافت میکنند. اما برخلاف سال گذشته، HMD این بار زمانبندی مشخصی برای آپدیت گوشیهای خود منتشر نکرده است. در کل بار دیگر باید از بهبود عملکرد این شرکت برای انتشار آپدیت تمجید کنیم. گفتنی است در حالی که معمولا دیگر شرکتها آپدیت گوشیهای گرانقیمت خود را در اولویت قرار میدهند، خوشبختانه HMD برای گوشیهای مقرونبهصرفهی خود هم با سرعت زیادی این آپدیت را منتشر میکند.
گوگل
شرکت گوگل توسعهدهندهی سیستمعامل اندروید است و به همین خاطر کاربران گوشیهای پیکسل مانند همیشه انتظار داشتند که این گوشیها خیلی سریع اندروید ۱۲ را دریافت کنند. اول از همه باید بگوییم که گوگل این بار یک ماه دیرتر از همیشه نسخهی متنباز اندروید را منتشر کرد و چند هفته بعد از آن، این نسخهی جدید راهی گوشیهای پیکسل شد. در این میان، طی ماههای گذشته پیکسل ۶ و پیکسل ۶ پرو با مشکلات نرمافزاری متعددی روبرو شدهاند که این مشکلات صدای کاربران را درآورده است.
مدتی قبل، یکی از آپدیتهای جدید اندروید مشکلاتی را برای دریافت سیگنال ایجاد کرد و برخی کاربران ناچار شدند گوشی خود را به طور کامل ریست کنند. اما آپدیت ماه ژانویه که به تازگی منتشر شده، ظاهرا بسیاری از این مشکلات را برطرف کرده است. امیدواریم گوگل برای اندروید ۱۳ این اشتباهات را تکرار نکند.
شیائومی
همانطور که احتمالا میدانید، شیائومی از جمله شرکتهایی است که نسخهی جدید رابط کاربری خود را با دو نسخهی اندروید توسعه میدهد. برای MIUI 13 هم همین رویکرد تکرار شده و به همین خاطر برخی گوشیها در ابتدا MIUI 13 مبتنی بر اندروید ۱۱ را دریافت میکنند. طبق اعلام این شرکت، گوشیهایی مانند شیائومی می ۱۱، شیائومی 11T پرو و ردمی نوت ۱۰ پرو مکس بهزودی MIUI 13 را دریافت میکنند اما دقیقا مشخص نیست که چه تعداد از این گوشیها از اندروید ۱۲ هم بهرهمند میشوند. MIUI 13 از نظر گرافیکی جذابتر از نسل قبلی خود است ولی معلوم نیست که چه زمانی به دست کاربران میرسد.
وانپلاس
در حال حاضر فقط دو گوشی وانپلاس ۹ و وانپلاس ۹ پرو آپدیت OxygenOS 12 را دریافت کردهاند. همین آپدیت هم به دلیل داشتن باگهای متعدد با انتقادهای زیادی روبرو شده است. در این میان، ۱۵ گوشی دیگر هم باید اندروید ۱۲ را دریافت کنند که از بین آنها فقط وانپلاس ۸ اخیرا نسخهی بتای اندروید ۱۲ را دریافت کرده است. این شرکت هم هیچ زمانبندی مشخصی برای آپدیت گوشیهای خود ارائه نداده است.
باید خاطرنشان کنیم وانپلاس برای آپدیت اندروید ۱۱ هم عملکرد خوبی نداشت و مثلا وانپلاس ۷ و ۶ بعد از ماهها تاخیر این نسخه را دریافت کردند. روزی روزگاری OxygenOS یکی از جذابترین رابطهای کاربری بود اما حالا تا حد زیادی به ColorOS اوپو شباهت پیدا کرده است. ماهها قبل خبر ادغام OxygenOS و ColorOS اعلام شد. اگرچه چنین کاری منجر به افزایش سرعت آپدیت گوشیهای وانپلاس میشود، اما کاربران این گوشیها با تجربهی نرمافزاری متفاوتی روبرو خواهند شد.
الجی و مایکروسافت
الجی ماهها قبل به طور کامل از بازار موبایل خارج شد ولی مدتی قبل گوشی الجی وینگ آپدیت اندروید ۱۲ را دریافت کرد. چند روز قبل هم گوشی تاشوی مایکروسافت Duo از اندروید ۱۱ بهرهمند شد که همین موضوع با سخرهی کاربران روبرو شده است. الجی وعده داده که ۸ گوشی این شرکت آپدیت اندروید ۱۲ را دریافت خواهند کرد و در این میان قرار است آپدیت اندروید ۱۳ برای دو گوشی الجی وینگ و الجی ولوت هم منتشر شود. اما در این زمینه برنامهی مشخصی منتشر نشده و با توجه به اینکه این شرکت دیگر در بازار موبایل حضور ندارد، مطمئنا برای انتشار این آپدیتها عجلهای نخواهد داشت. با توجه به کند بودن مایکروسافت در این زمینه، احتمالا سال آینده اندروید ۱۲ برای نسل دوم گوشی تاشوی سرفیس duo ارائه میشود.
سخن آخر
همانطور که میبینید، بیشتر این شرکتها تازه به صورت جدی روند انتشار آپدیت اندروید ۱۲ برای گوشیهای خود را آغاز کردهاند. اگرچه معمولا گوشیهای پرچمدار این آپدیت را زودتر دریافت میکنند، اما باید ببینیم شرکتهای مختلف در زمینهی گوشیهای میانرده و پایینرده چه عملکردی از خود نشان میدهند. در این مطلب میتوانستیم به برندهایی مانند ایسوس، سونی و ریلمی هم بپردازیم ولی در نهایت باید ببینیم آیا این شرکتها در این زمینه عملکرد خوبی از خود نشان میدهند یا اینکه کاربران خود را ناامید خواهند کرد؟
در هر صورت سامسونگ بار دیگر نشان داده که موضوع آپدیت گوشیها برای این شرکت اهمیت زیادی دارد و حتی برای گوشی موبایلی که حدود دو سال قبل عرضه شده، به سرعت آپدیت جدید ارائه میکند. برخی بر این باور هستند که سامسونگ به لطف بودجه و متخصصان متعددی که در اختیار دارد، میتواند چنین کاری انجام دهد و برخی دیگر به ارتباط نزدیک گوگل و سامسونگ اشاره کردهاند که به این شرکت اجازه میدهد روند توسعهی آپدیتهای موردنظر را زودتر آغاز کند. دلیل این برتری هرچه که باشد، باید ببینیم آیا برای اندروید ۱۳ و نسخههای بعد از آن رقبای سامسونگ میتوانند در این زمینه به این شرکت نزدیک شوند یا نه.
منبع: Android Central
زودتر از مان تعیین شده دریافت کردهاند.
زمان* لطفا تصحیح کنید