۷ سوال که قبل از خرید گجت هوشمند خانگی باید بپرسید
آمادهسازی یک خانه هوشمند فراتر از انتخاب چند چراغ و دوربین ساده است. شما باید مطمئن شوید که دستگاههایی که انتخاب میکنید مناسب، ایمن و با سایر فناوریهای خانه شما سازگار باشند. در ادامه به راهنمای خرید گجت هوشمند و ۷ سوال میپردازیم که قبل از خرید گجت هوشمند باید از خود بپرسید.
این گجت هوشمند از کدام سیستمهای خانه هوشمند پشتیبانی میکند؟
آیا امکان استفاده از گجت هوشمند بدون اینترنت وجود دارد؟
اگر گجت هوشمند از کار بیفتد چه میشود؟
چگونه میتوانیم گجت را آپدیت کنیم؟
آیا برای استفاده نیاز به تجهیزات جانبی داریم؟
آیا شرکت سازنده قابل اطمینان است؟
آیا با دستگاههایی که در این لیست رد میشوند مشکلی ندارید؟
این گجت هوشمند از کدام سیستمهای خانه هوشمند پشتیبانی میکند؟
سه سیستم خانه هوشمند غالب وجود دارد: Google Home، Amazon Alexa و Apple HomeKit. به طور کلی بهتر است خانه هوشمند خود را بر اساس یکی از این سیستمها بنا کنید، زیرا این کار پشتیبانی داخلی از دستگاههایی که در حال حاضر دارید را تضمین میکند.
ذیرش یک سیستم خانه هوشمند به معنای انتخاب آسانترین مسیر است تا اعضای خانه بتوانند به راحتی با خانه هوشمند شما تعامل داشته باشند. میتوانید از ترکیبی از سیستمها و برنامههای شخص ثالث استفاده کنید، اما بهتر است همه چیز را در یک مکان داشته باشید. انتخاب یک سیستم تا حد زیادی به وسایلی که در حال حاضر در خانه دارید بستگی دارد. اگر از آیفون استفاده میکنید، همه دستگاههای HomeKit شما در برنامه Home اپل ظاهر میشوند. اگر از طریق Chromecast یا Android TV رسانه تماشا میکنید، Google Home ممکن است انتخاب بهتری باشد.
دستیار هوشمندی که برای کنترل دستگاههای خود استفاده میکنید نیز یک عامل است. این دستیارها به تلفنهای هوشمند، بلکه به بلندگوهای هوشمند، تلویزیونها و وسایل حجیمتر مانند یخچالهای هوشمند نیز متصل هستند. اگر همه چیز با یک سیستم واحد کار کند، میتوانید کارهای بیشتری را از یک نقطه کنترل انجام دهید. چشمانداز خانه هوشمند به گونهای در حال تکامل است که این موضوع در آینده اهمیت کمتری خواهد داشت. استاندارد Matter به دستگاههای خانه هوشمند اجازه میدهد تا بدون توجه به پشتیبانی اکوسیستم بومی، با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. Thread یک پروتکل بیسیم کممصرف است که به این دستگاهها اجازه میدهد بدون نیاز به شبکه بیسیم متمرکز ارتباط برقرار کنند. پشتیبانی به پذیرش رویکردی چندپلتفرمی توسط تولیدکنندگان و بهروزرسانی دستگاههایشان بستگی دارد.
همچنین پلتفرمهایی مانند Home Assistant وجود دارد، یک پروژه خانه هوشمند متنباز که در حال حاضر هزاران دستگاه را در یک پلتفرم واحد گرد هم میآورد. با این گفته، حتی کاربران اختصاصی Home Assistant نیز باید قبل از خرید هر چیزی لیست دستگاههای سازگار را بررسی کنند.
آیا امکان استفاده از گجت هوشمند بدون اینترنت وجود دارد؟
برخی از گجت های هوشمند خانگی کاملاً به اینترنت وابسته هستند، در حالی که برخی دیگر به صورت محلی روی یک شبکه کار میکنند. برخی دیگر نیز ترکیبی از این دو روش را ارائه میدهند. اگر نگران قطعی سرویس هستید که بر عملکرد عادی خانه هوشمند شما تأثیر میگذارد، خوب است بدانید که با چه چیزی سروکار دارید.
به عنوان مثال، یک دوربین مداربسته هوشمند را در نظر بگیرید. بسیاری از دوربینها تصاویر زنده را به یک سرور ارسال میکنند، آنها را در فضای ابری ذخیره میکنند، آنها را تجزیه و تحلیل میکنند و به شما امکان میدهند از طریق اینترنت در هر کجا آنها را مشاهده کنید. سایر دوربینهای هوشمند به صورت محلی در مقصدی که شما انتخاب میکنید، مانند یک هارد دیسک قدیمی یا یک کارت حافظه SD، ضبط میکنند.
اگر بدترین اتفاق بیفتد و به خانه شما نفوذ کنند و سارق موفق شود برق یا دسترسی به اینترنت را قطع کند، آیا مدرکی برای تحویل به پلیس خواهید داشت؟ همین مورد در مورد زنگهای تصویری درب ورودی نیز صدق میکند، که بسیاری از آنها فقط از طریق اینترنت کار میکنند. برخی از مهمترین دستگاهها، به ویژه قفلهای هوشمند، از قبل برای این موارد راهحلهایی دارند. اگرچه دربها را میتوان از راه دور قفل یا باز کرد و برای اعطای دسترسی در صورت لزوم تنظیم کرد، اما اکثر آنها برای ورود به صورت «آنالوگ» دارای پشتیبانهایی مانند صفحهکلید، حسگر اثر انگشت یا شکاف کلید فیزیکی نیز هستند.
اگر گجت هوشمند از کار بیفتد چه میشود؟
اینترنت قطع شود و شما نتوانید به طور موقت از یک دستگاه استفاده کنید، یک مسئله است، اما اگر اتصال به طور کلی قطع شود چه اتفاقی میافتد؟ برخی از دستگاههای خانه هوشمند به طور کامل روی سیستمهای اختصاصی کار میکنند، جایی که عملکرد اصلی به سرورهای ابری وابسته است. با خاموش شدن سرور، بخش زیادی از عملکرد دستگاه نیز از بین میرود. اگر سرویس ابری فقط یک بخش اختیاری از یک بسته بزرگتر باشد، این مشکل چندانی ایجاد نمیکند. اگر از ذخیرهسازی محلی و بررسی دستی تصاویر امنیتی خانه خود راضی هستید، ممکن است نیازی به پرداخت هزینه برای ذخیرهسازی و تجزیه و تحلیل مبتنی بر فضای ابری نداشته باشید.
اما اگر سازنده دوربین اصرار بر استفاده از سرورهای خود برای دستیابی به ابتداییترین عملکردها داشته باشد، ممکن است با خاموش شدن سرورها، با یک سیستم امنیتی خانگی بیاستفاده مواجه شوید. تصور اینکه این شرکتها برای همیشه کار خواهند کرد آسان است، اما هیچ تضمینی وجود ندارد. این امر به ویژه در مورد محصولات ارزان قیمت و بدون نام تجاری بیشتر صدق میکند. خوشبختانه، دستگاههای سادهتر مانند کلیدها و پریزهای هوشمند به لطف پشتیبانی از اکوسیستمی مانند الکسا یا هومکیت، عملکردهای اساسی خود را حفظ خواهند کرد.
راهنمای خرید گجت هوشمند؛ چگونه میتوانیم گجت را آپدیت کنیم؟
“اینترنت اشیا” یا به اختصار IoT اصطلاحی است که تا حدودی منسوخ شده و به اضافه شدن قابلیت اتصال به اینترنت به وسایل روزمره، مانند وسایلی که در یک خانه هوشمند یافت می شود، اشاره دارد. در این میان کاربران زیادی هنگام خرید گجت هوشمند خانگی همواره نگران حفرههای امنیتی هستند.
یکی از راههای نفوذ به این دستگاهها از طریق باگهای نرمافزاری و حفرههای امنیتی است. این همان چیزی است که به روز رسانی نرم افزار را بسیار مهم می کند. وبسایت The Register جزئیات مربوط به نقصهای امنیتی در دستگاههای IoT را شرح میدهد، که بخش عمدهای از آنها به سیستم عامل یا میانافزار (firmware) زمینهای مرتبط هستند. به طور خلاصه، هنگام اضافه کردن دستگاههایی به خانه خود که میتوانند حریم خصوصی یا امنیت شما را به خطر بیندازند، باید بسیار مراقب باشید.
توانایی وصله کردن مشکلات در صورت بروز آنها ضروری است. بررسی کنید که این فرآیند چقدر آسان است. آیا دستگاه با اتصال به اینترنت به صورت خودکار بهروزرسانی میشود؟ آیا نیاز به بهروزرسانی دستی از طریق برنامه دارید؟ آیا برای بهروزرسانی با استفاده از کامپیوتر خود نیاز به دانلود و فلش کردن فایلهای میانافزار دارید؟
برخی از دستگاهها ممکن است هرگز بهروزرسانی نرمافزاری دریافت نکنند. برخی از شرکتها ممکن است صرفاً در تجارت تولید بیوقفه دستگاهها بدون توجه به امنیت آنها باشند. بعد از اینکه دستگاه را خریدید، این مشکل شماست.
آیا برای استفاده نیاز به تجهیزات جانبی داریم؟
استفاده از تمام گجت های هوشمند خانگی به راحتی و سادگی صورت نمیگیرد و سهولت استفاده یکی از اصول راهنمای خرید گجت هوشمند است که باید در نظر بگیرید. در حالی که راهاندازی اکثر آنها آسان است، برخی به کمی فکر بیشتر نیاز دارند. برخی از نمونهها شامل دوربینهای امنیتی، ترموستاتهای هوشمند، زنگهای هوشمند در و قفلهای هوشمند هستند. دوربینهای امنیتی برای نصب در موقعیتهای مفید، مانند بالای گاراژ شما طراحی شدهاند. بسته به سیستمی که انتخاب میکنید، ممکن است نیاز به کابل کشی داشته باشید. بسیاری از دوربینهای خانه هوشمند از برق رسانی از طریق اترنت (PoE) استفاده میکنند که هم برق و هم اتصال شبکه را فراهم میکند. برای این کار، به یک پاور اینجکتور (PoE injector) نیاز دارید زیرا یک روتر یا سوئیچ استاندارد کارایی نخواهد داشت.
قفلهای هوشمند نیز مشکل تأمین برق را دارند. بسته به سیستم، ممکن است نیاز به سیمکشی قفل هوشمند در چارچوب در داشته باشید. رویکرد آسانتر این است که از یکی از قفلهای هوشمند بسیاری که با باتری کار میکنند و به در متصل میشوند (با تعویض باتریهای یکبار مصرف یا با شارژ) استفاده کنید. همین مورد در مورد زنگهای هوشمند درب ورودی نیز صدق میکند. ترموستاتهای هوشمند یکی از مؤثرترین ارتقاءهای خانه هوشمند هستند که میتوانید انجام دهید، اما برخی از آنها برای تأمین برق دائمی ترموستات به سیم مشترکی (همچنین به عنوان “سیم C” شناخته میشود) نیاز دارند. دو تا از محبوبترین ترموستاتهای هوشمند، ترموستات هوشمند Ecobee و ترموستات یادگیرنده Nest گوگل، هر دو راهحلهایی برای مشکل “سیم C” ارائه میدهند: باتری یا یک کیت اضافی برای ساخت راهکار خودتان.
در ضمن اگر بخواهید تمام گجتهای هوشمند را با وایفای به یکدیگر وصل کنید، شاید باید بهبود پوشش وایفای در خانه را هم در نظر بگیرید.
راهنمای خرید گجت هوشمند؛ آیا شرکت سازنده قابل اطمینان است؟
در نهایت، خرید یک گجت هوشمند خانگی تفاوتی با خرید ماشین، گوشی هوشمند یا تلویزیون ندارد. یکی از مهم ترین معیارهایی که باید رعایت کنید، قابلیت اطمینان است. برای گجتهای خانه هوشمند، این فقط به معنای دوام دستگاه یا گارانتی مناسب نیست. میخواهید مطمئن شوید که پشتیبانی محصول نیز به اندازه کافی خوب است. خدمات ابری که قرار است به آنها تکیه کنید چقدر قابل اعتماد هستند؟ آیا عملکرد بیسیم مشکلی دارد؟ آیا باتری به اندازه کافی دوام میآورد؟ آیا تجربه کاربری دلپذیر است؟ آیا اعلانهای زنگ درب ورودی واقعاً همانطور که تبلیغ میشود کار میکنند؟ آیا در شب دوربین مداربسته ویدیوهای باکیفیتی ضبط میکند؟
این همان دقت و احتیاطی است که هر بار برای خرید هر چیزی با ارزش که تأثیر زیادی روی زندگی شما میگذارد، باید انجام دهید. با توجه به پیامدهای قابل توجه قابلیت استفاده، امنیت و حریم خصوصی، در مورد دستگاههای IoT باید بسیار مراقب باشید.
آیا با دستگاههایی که در این لیست رد میشوند مشکلی ندارید؟
گاهی اوقات، مجبور به سازش هستید. ما به شما توصیه میکنیم کمی در مورد عملکرد و سهولت استفاده سازش کنید و شاید با باتریهای قابل شارژ روی دوربین زنگ درب ورودی خود کنار بیایید. اما شما هرگز نباید در مورد امنیت سازش کنید. این ممکن است به این معنی باشد که شما باید از برخی قابلیتها صرف نظر کنید یا برای گسترش سیستم خود کمی بیشتر صبر کنید. اشکالی ندارد، گجت های هوشمند خانگی دیگری وجود دارند که میتوانید فعلاً روی آنها سرمایهگذاری کنید.
در نهایت باید بگوییم که برای خرید انواع گجت هوشمند خانگی، میتوانید پس از خواندن این راهنمای خرید گجت هوشمند، به فروشگاه دیجیکالا سر بزنید.
منبع: HowToGeek