کوالکام از پردازنده‌های سری اسنپدراگون ایکس برای لپ‌تاپ‌ها رونمایی کرد

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۳ دقیقه
اسنپدراگون ایکس

ساعاتی قبل، کوالکام از پردازنده اسنپدراگون ایکس پلاس رونمایی کرد و جزئیات بیشتری در مورد اسنپدراگون ایکس الیت را منتشر کرد که البته این پردازنده قبلا معرفی شده بود. این پردازنده‌ها قرار است رقیب قدرتمندی برای چیپست‌های اپل، اینتل و AMD باشند و در لپ‌تاپ‌های زیادی مورد استفاده قرار بگیرند.

اسنپدراگون ایکس پلاس، پردازنده‌ی میان‌رده‌ی لپ‌تاپی کوالکام به شمار می‌رود. این تراشه دارای ۱۰ هسته، ۴۲ مگابایت حافظه‌ی کش، فرکانس حداکثر ۳.۴ گیگاهرتز در حالت چند رشته‌ای و یک واحد پردازش عصبی (NPU) با قدرت پردازش ۴۵ ترافلاپس در ثانیه (TOPS) برای کمک به اجرای برنامه‌های هوش مصنوعی است. با این حال، توجه داشته باشید که TOPS یک معیار تقریبی است و ممکن است توانایی واقعی این واحد را بیش از حد نشان دهد، چرا که نوع و کیفیت محاسبات را در نظر نمی‌گیرد.

اسنپدراگون ایکس

اسنپدراگون ایکس پلاس همچنین از حافظه‌ی رم LPDDR5x با نرخ انتقال حداکثر ۸۴۴۸ مگاترانسفر بر ثانیه و یک پردازنده‌ی گرافیکی مجتمع آدرنو با قدرت پردازش ۳.۸ ترافلاپ پشتیبانی می‌کند. این غول تولیدکننده چیپ همچنین در حال عرضه سه پردازنده ۱۲ هسته‌ای اسنپدراگون ایکس الیت با حداکثر فرکانس چند رشته‌ای ۳.۸ گیگاهرتز و پردازنده گرافیکی مجتمع با قدرت ۴.۶ ترافلاپ است. هر سه مدل از یک واحد پردازش عصبی (NPU) یکسان بهره می‌برند و از حافظه رم مشابه با همان سرعت اسنپدراگون ایکس پلاس پشتیبانی می‌کنند. دو مدل بالارده این سری از قابلیت‌هایی به نام «Dual-Core Boost» با حداکثر فرکانس ۴.۲ گیگاهرتز برخوردارند که شباهت‌هایی به فناوری‌های Turbo Boost اینتل و Turbo Core شرکت AMD دارد. این قابلیت‌ها به صورت پویا فرکانس پردازنده را تنظیم کرده و تنها در مواقع نیاز، توان بیشتری را در اختیار آن قرار می‌دهند.

آنچه در مورد این پردازنده‌های Arm بیشتر از همه جلب توجه می‌کند، این است که برخلاف تراشه‌ها اپل و تراشه‌های اینتل، از معماری ترکیبی استفاده نمی‌کنند. این دو شرکت رقیب، معماری ترکیبی را که هسته‌های پردازنده را به دو دسته هسته‌های اختصاصی عملکرد بالا و هسته‌های صرفه‌جویی در مصرف انرژی تقسیم می‌کند، به عنوان راهی عالی برای کاهش مصرف برق و افزایش طول عمر باتری معرفی کرده‌اند و این حرف درستی است. اما کوالکام ادعا می‌کند که تمام هسته‌های اسنپدراگون «هسته‌های پرسرعت» هستند و همچنان در زمینه عملکرد، بهره‌وری انرژی و عمر باتری، اپل، اینتل و ای‌ام‌دی را شکست می‌دهند. در ضمن کوالکام مدعی شده که بازی‌های کامپیوتری حتی اگر از شبیه‌ساز برای اجرا در لپ‌تاپ‌های مبتنی بر معماری Arm استفاده کنند، به راحتی اجرا می‌شوند.

اسنپدراگون ایکس

بر اساس اعداد و ارقامی که از طرف کوالکام ارائه شده، اسنپدراگون‌های سری ایکس پلاس و ایکس الیت در پردازش تک‌هسته‌ای بر روی بنچمارک‌های Geekbench 6 یا Cinebench 2024 نمی‌توانند اپل M3 را شکست دهند، اما در پردازش چند هسته‌ای برتری دارند. در مقایسه با تراشه‌های Core Ultra 9 185H اینتل و Ryzen 9 8945HS ای‌ام‌دی در هر دو بنچمارک (تک‌هسته‌ای و چند هسته‌ای)، عملکرد آن‌ها به حدی نزدیک است که نمی‌توان به طور قطعی برتری یکی بر دیگری را اعلام کرد.

اپل ثابت کرد که تراشه‌های مبتنی بر معماری Arm در کنار پایین بودن مصرف انرژی، می‌توانند عملکرد فوق‌العاده ارائه کنند. در این میان تنوع لپ‌تاپ‌های ویندوزی بسیار بیشتر از لپ‌تاپ‌های اپل و بنابراین در حال حاضر چندین شرکت می‌توانند مدل‌های متنوعی را با این تراشه‌ها راهی بازار کنند. مایکروسافت تا به امروز در زمینه‌ی ساخت لپ‌تاپ‌های ویندوزی مبتنی بر معماری Arm با مشکلات زیادی روبرو شده و به نظر می‌رسد کوالکام با این تراشه‌ها قرار است چنین مشکلاتی را تا حد زیادی برطرف کند.

منبع: The Verge



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما