کوالکام اواخر آبان از اسنپدراگون ۸ نسل ۲ رونمایی می‌کند

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۲ دقیقه
اسنپدراگون 8 نسل 2 رونمایی

با توجه به گزارشی که به‌تازگی منتشر شده، به نظر می‌رسد کوالکام رویداد رونمایی از اسنپدراگون ۸ نسل ۲ را در بازه‌ی ۱۵ تا ۱۷ نوامبر (۲۴ تا ۲۶ آبان ماه) برگزار و طی آن از محصولات و فناوری‌های جدید خود رونمایی خواهد کرد.

کوالکام معمولا اواخر هر سال از پردازنده‌های جدید خود رونمایی می‌کند. رویداد رونمایی از این محصولات که اسنپدراگون Summit نامیده می‌شود الان هم قرار است طبق برنامه، در حوالی پایان سال رونمایی شود اما اینطور که به نظر می‌رسد، امسال این اتفاق کمی زودتر از سال گذشته رخ خواهد داد؛ یعنی پردازنده‌های جدید کوالکام در بازه‌ی ۱۵ تا ۱۷ نوامبر (۲۴ تا ۲۶ آبان ماه) رونمایی خواهند شد. این خبر رسمی است و توسط خود کوالکام منتشر شده است.

در این رویداد انتظار داریم از تراشه‌ها و محصولات متنوعی رونمایی شود. برای مثال اسنپدراگون ۸ نسل ۲ که گفته می‌شود چه از لحاظ پردازشی، گرافیکی، سیستم پردازش تصویر و چه از لحاظ مصرف انرژی در مقایسه با نسل کنونی یعنی اسنپدراگون ۸ نسل ۱ سریع‌تر و بهتر خواهد بود. علاوه بر این‌ها، فناوری‌ها و محصولات دیگری نظیر اسنپدراگون Sound، اسنپدراگون +XR2 نسل ۱ و FastConnect هم از جمله محصولاتی هستند که به احتمال زیاد در رویداد پیش رو شاهد رونمایی از آن‌ها خواهیم بود.

این احتمال هم وجود دارد که کوالکام از نسل بعدی تراشه‌ی مبتنی بر ARM یعنی اسنپدراگون ۸cx نسل ۲ رونمایی کند. از این پردازنده معمولا در تبلت‌های مبتنی بر ویندوز استفاده می‌شود تا بدین ترتیب کاربران بتوانند تجربه‌ی کار با ویندوز روی پلتفرم ARM را داشته باشند. نسل نخست این تراشه اگرچه با کیفیت است اما در مقابل تراشه‌های سری M اپل حرفی برای گفتن ندارد. در نتیجه انتظار می‌رود کوالکام جانشین شایسته‌ای را برای آن معرفی کند.

به صورت کلی گل سر سبد این مراسم همان اسنپدراگون ۸ نسل ۲ خواهد بود که قرار است به عنوان قلب تپنده گوشی‌های پرچم‌دار سال ۲۰۲۳ رونمایی شود. البته نخستین محصول مجهز به این تراشه قرار نیست سال آینده رونمایی شود؛ در رابطه با سری شیائومی ۱۳ صحبت می‌کنیم که به نظر می‌رسد اواخر نوامبر یا دسامبر سال جاری رسما رونمایی و عرضه شوند. این گوشی‌ها به احتمال زیاد نخستین محصولات مجهز به تراشه‌ی پرچم‌دار کوالکام خواهند بود.

در رابطه با خود تراشه هم باید بگوییم گفته می‌شود کوالکام تصمیم گرفته این‌بار نوع و ترتیب قرارگیری هسته‌ها را تغییر دهد تا بتواند به قدرت بالاتر و مصرف بهینه‌تر دست پیدا کند. اینطور که گفته می‌شود، ظاهرا در این پردازنده به‌جای ترتیب ۱ + ۳ + ۴ کنونی (یک هسته‌ی قدرتمند + سه هسته‌ی معمولی و چهار هسته‌ی کم‌مصرف) از ترتیب ۱ + ۴ + ۳ استفاده کند که در آن شاهد ۱ هسته‌ی قدرتمند نظیر Cortex-X3 با فرکانسی بالاتر از ۳ گیگاهرتز، ۴ هسته‌ی معمولی با فرکانس بالاتر از ۲ گیگاهرتز و سه هسته‌ی کم‌مصرف با فرکانسی حوالی ۲ گیگاهرتز خواهیم بود. به عنوان پردازشگر گرافیکی هم باید آدرنو ۷۴۰ را در این پردازنده شاهد باشیم. لازم به ذکر است برخلاف مدل استاندارد، اسنپدراگون ۸ نسل ۲ را TSMC و با فناوری ۴ نانومتری پیشرفته‌اش تولید می‌کند.

اصلی‌ترین رقیب این تراشه در بین پردازنده‌های مخصوص محصولات اندرویدی، دایمنسیتی ۹۲۰۰ خواهد بود که طبق جدیدترین خبرهای اعلام شده باید در تاریخ ۸ نوامبر (۶ روز دیگر – ۱۷ آبان) رونمایی شود. پردازنده‌ای که اخیرا حتی شایعه شده توان گرافیکی آن از تراشه‌ی قدرتمند A16 اپل هم بیشتر خواهد بود. حال باید دید آیا مدیاتک می‌تواند بار دیگر کوالکام را در نبرد تراشه‌ها شکست دهد یا خیر.

منبع: NotebookCheck



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما