کوالکام می‌گوید قیمت لپ‌تاپ‌های مبتنی بر تراشه‌های این شرکت بسیار بالا است

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۳ دقیقه
کوالکام

اگرچه اپل به تازگی برای کامپیوترهای خود به بهره‌گیری از چیپست‌های اختصاصی مبتنی بر معماری Arm روی آورده است، اما باید خاطرنشان کنیم این کوالکام بود که در سال ۲۰۱۸ برای اولین بار از تراشه‌های Arm مختص لپ‌تاپ‌ها رونمایی کرد. با این حال، این لپ‌تاپ‌ها عمدتا از نظر عملکردی حرف زیادی برای گفتن ندارند و از سوی دیگر با قیمت بسیار بالایی راهی بازار می‌شوند. حالا یکی از مدیران ارشد کوالکام در جریان مصاحبه‌ای گفته که آن‌ها از قیمت بالای لپ‌تاپ‌های مبتنی بر تراشه‌های این شرکت راضی نیستند.

در همین زمینه می‌توانیم به لپ‌تاپ HP Envy X2 مبتنی بر اسنپدراگون ۸۳۵ اشاره کنیم که یکی از اولین لپ‌تاپ‌های ویندوزی دارای تراشه‌ی ساخت کوالکام محسوب می‌شود و این محصول با قیمت هزار دلار به دست کاربران رسید. اگرچه در این میان تعدادی از لپ‌تاپ‌های Arm قیمت مناسب‌تری دارند، ولی شمار آن‌ها چندان زیاد نیست.

در حال حاضر هم برای خرید لپ‌تاپ‌های قدرتمند دارای تراشه‌های کوالکام مانند HP Elite Folio، سرفیس پرو ایکس و گلکسی بوک S باید بین ۱۰۰۰ تا ۱۶۰۰ دلار بپردازید. البته باید خاطرنشان کنیم طی چند سال گذشته به لطف تراشه‌های سری اسنپدراگون ۷c، میانگین قیمت لپ‌تاپ‌های دارای تراشه‌های Arm به طور قابل توجهی کاهش پیدا کرده است. اما این نوع لپ‌تاپ‌ها معمولا عملکرد ضعیف‌تری را ارائه می‌دهند و مثلا نسبت به مک‌بوک‌های مجهز به تراشه‌های اختصاصی حرف زیادی برای گفتن ندارند.

کوالکام

این مدیر ارشد کوالکام در جریان مصاحبه‌ی موردنظر گفته که این شرکت کنترلی روی قیمت این لپ‌تاپ‌ها ندارد. اما روی هم رفته همانطور که احتمالا می‌دانید، تراشه یکی از گران‌ترین قطعات لپ‌تاپ محسوب می‌شود و بدون شک نقش مهمی در قیمت نهایی آن ایفا می‌کند. از سوی دیگر، برخی لپ‌تاپ‌های دارای تراشه‌های Arm از سیم‌کارت هم پشتیبانی می‌کنند که همین قابلیت، هزینه‌ی قطعات را افزایش می‌دهد. از سوی دیگر، تراشه‌ی جدید اسنپدراگون ۸cx نسل ۳ از مودم یکپارچه بهره نمی‌برد و به همین خاطر شرکت‌ها می‌توانند لپ‌تاپ‌های موردنظر خود را بدون پشتیبانی از اینترنت موبایل راهی بازار کنند.

با وجود اینکه کوالکام یکی از مهم‌ترین سازندگان تراشه‌های موبایل محسوب می‌شود، اما عملکرد تراشه‌های Arm این شرکت که برای لپ‌تاپ‌های ویندوزی ساخته می‌شوند، همچنان ضعف‌های زیادی دارند. از طرف دیگر باید به اپل اشاره کنیم که سال‌هاست که برای محصولاتی مانند آیفون، آیپد، اپل واچ و اپل تی‌وی از تراشه‌های اختصاصی استفاده می‌کند و به همین خاطر در این زمینه تجربیات زیادی به دست آورده است. اپل برای طراحی اپل سیلیکون، رویکرد طراحی تراشه‌های موبایل را در پیش گرفته و به همین خاطر این تراشه‌ها به غیر از پردازنده، دارای پردازنده‌ی گرافیکی قدرتمندی نیز هستند. از سوی دیگر باید به افزایش یکپارچگی بین رم و پردازنده هم اشاره کنیم که همین موضوع منجر به افزایش قابل توجه این سیستم‌های مک شده است.

لپ‌تاپ

بعد از معرفی چیپست M1، مدتی قبل تراشه‌های M1 پرو و M1 مکس معرفی شدند که در نسل جدید مک‌بوک پرو مورد استفاده قرار گرفته‌اند. این دو تراشه از نظر پردازنده و پردازنده‌ی گرافیکی قدرت بسیار بیشتری را نسبت به M1 ارائه می‌دهند. بر اساس گزارش‌های منتشر شده، اپل ظاهرا برای تراشه‌های اختصاصی سیستم‌های مک همین رویکرد را ادامه می‌دهد. این یعنی بعد از معرفی چیپست M2، شاهد رونمایی از چیپست‌های قدرتمندتر M2 پرو و M2 مکس خواهیم بود.

از جمله مهم‌ترین مزایای معماری Arm، کاهش مصرف انرژی است. به همین خاطر عمر باتری جدیدترین لپ‌تاپ‌های اپل به طور قابل توجهی بیشتر شده و بدنه‌ی آن‌ها هم بسیار کمتر از گذشته داغ می‌شود. مصرف انرژی این تراشه‌ها به حدی پایین است که مثلا جدیدترین مدل مک‌بوک ایر از فن بهره نمی‌برد و با این وجود، کاربران برای انجام کارهای سنگین هم با مشکلی روبرو نمی‌شوند.

منبع: Android Authority



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما