کوالکام شاید برای اسنپدراگون ۸۹۵ پلاس به جای سامسونگ با TSMC همکاری کند
اینطور که به نظر میرسد، کوالکام قصد دارد برای ساخت پردازندهی پرچمدار بعدی خود که احتمالا اسنپدراگون ۸۹۵ نامیده میشود همکاری خود را با سامسونگ ادامه دهد. اما شایعهها حاکی از آن است که این شرکت احتمالا برای ساخت مدل پلاس این پردازنده یعنی اسنپدراگون ۸۹۵ پلاس با TSMC وارد همکاری خواهد شد.
کوالکام هفتهی گذشته از پردازندهی اسنپدراگون ۸۸۸ پلاس رونمایی کرد؛ پردازندهای که در واقع باید آن را مدل اورکلاک شدهی اسنپدراگون ۸۸۸ پلاس بدانیم که گفته میشود حدود ۵٫۵ درصد در امر پردازشی و ۲۰ درصد هم در زمینهی یادگیری ماشینی و هوش مصنوعی از مدل استاندارد سریعتر است. البته این پردازنده خیلی به نسبت مدل استاندارد خود قدرتمندتر و سریعتر نیست چون از لحاظ گرافیکی هیچ تغییری نکرده، در بخش سرعت پردازشی هم اختلاف بسیار اندک است و هوش مصنوعی هم خیلی در زندگی بسیاری از کاربران، کاربرد خاصی ندارد که تراشهی به کار رفته در اسنپدراگون ۸۸۸ نتواند از پس آن بر بیاید.
البته به نظر میرسد جانشین اسنپدراگون ۸۸۸ قرار است با بهبود نسبتا محسوس عملکرد، اواخر امسال رونمایی شود؛ اینطور که پیداست، کوالکام این پردازنده را اسنپدراگون ۸۹۵ نامگذاری خواهد کرد که البته هنوز از این بابت مطمئن نیستیم چون خبری که در این رابطه منتشر شده در حد یک شایعه است. همچنین طبق همین شایعه، این پردازنده با فرایند پیشرفتهتری تولید خواهد شد اما این پیشرفت انقلابی نخواهد بود. بنابراین احتمالا نباید انتظار داشته باشید بین اسنپدراگون ۸۸۸ و ۸۹۵، اختلاف عملکرد فوقالعاده چشمگیری وجود داشته باشد.
با توجه به خبری که روز گذشته منتشر شده، اگرچه اسنپدراگون ۸۸۸ بر پایهی فناوری ساخت ۵ نانومتری سامسونگ تولید شده اما جانشین آن یعنی اسنپدراگون ۸۹۵ باز هم توسط شرکت کرهای اما این بار با فناوری ساخت ۴ نانومتری تولید خواهد شد. اگرچه این خبر منبع ناشناختهای دارد اما به نظر میرسد میتوان به آن اعتماد کرد چرا که چند روز پیش Ice Universe که از افشاگران معروف حوزهی فناوری هم به حساب میآید در حساب کاربری خود در توییتر اعلام کرده بود پردازندهی جدید کوالکام توسط سامسونگ و با فناوری ساخت ۴ نانومتری تولید میشود.
فناوری ساخت ۴ نانومتری سامسونگ طبیعتا باید از نمونهی ۵ نانومتری آن نتیجهی بهتری را رقم بزند و جز این هم انتظار دیگری نداریم. اما متأسفانه چون اطلاعات در این زمینه بسیار کم است، هیچ ایدهای نداریم مبنی بر اینکه تا چه میزان بین عملکرد پردازندههایی که طی این دو فرایند ساخته میشوند تفاوت وجود دارد. اما قطعا از لحاظ سرعت و قدرت، شاهد پیشرفت محسوس اما (احتمالا) نه چشمگیر خواهیم بود.
اسنپدراگون ۸۹۵ که به گفتهی افشاگران با شماره مدل SM8450 راهی بازار خواهد شد احتمالا از مودم 5G جدید کوالکام یعنی X65 5G هم بهره میبرد که گویا آن هم با فناوری ساخت ۴ نانومتری سامسونگ تولید میشود. همچنین این پردازنده که قرار است بهعنوان قلب تپندهی پرچمدارهای اندرویدی سال ۲۰۲۲ ایفای نقش کند، از هستههای جدید ARM (احتمالا Cortex-X2 و A710 و A510) بهره خواهد برد و آدرنو ۷۳۰ را بهعنوان پردازشگر گرافیکی در اختیار خواهد داشت. اینطور که به نظر میرسد، این هستهها و پردازشگر گرافیکی بسیار قدرتمند خواهند بود و میتوانند تجربهی کاربری بینظیری از کار با سیستمعامل اندروید را برای کاربران به ارمغان بیاورند.
از آنجایی که رونمایی از مدل پلاس پردازندههای پرچمدار کوالکام از دو سال قبل تاکنون در برنامههای این شرکت بوده، به نظر میرسد اسنپدراگون ۸۹۵ پلاس هم باید یکی از آن پردازندههایی باشد که انتظار داریم قلب تپندهی پرچمدارهای نیمهی دوم سال ۲۰۲۲ باشد. اما این بار فرایند ساخت آن به سامسونگ واگذار نخواهد شد بلکه شاید TSMC، بزرگترین شرکت تولیدکنندهی تراشه در جهان، انجام این کار را بر عهده بگیرد. در این صورت، فناوری ساخت ۴ نانومتری که TSMC قرار است برای تولید اسنپدراگون ۸۹۵ پلاس استفاده کند، احتمالا همان فناوری خواهد بود که در ساخت تراشهی آیفونهای نسل بعد استفاده میشود.
اینطور که به نظر میرسد، تراشهی A15 که قرار است قلب تپندهی گوشیهای سری آیفون ۱۳ باشد طی فرایند ۵ نانومتری TSMC که N5P نامیده میشود تولید خواهد شد. طبق شواهد، گویا این فرایند فقط یک نمونهی بهبود یافته از فرایند ساخت ۵ نانومتری است که تراشهی A14 طی آن تولید شده، بنابراین گفته میشود فقط ۵ درصد از لحاظ عملکرد پردازشی و حدود ۱۰ درصد از لحاظ مصرف انرژی، شاهد پیشرفت خواهیم بود.
اگر واقعا اینطور باشد، احتمالا سامسونگ با رونمایی از پردازندهی فوقالعاده قدرتمند اگزینوس ۲۱۰۰ که گفته میشود تراشهی گرافیکی آن را شرکت AMD تولید خواهد کرد، میتواند برای اولین بار تراشهای از اپل را پشت سر بگذارد. از طرفی اگر تراشهی سامسونگ بر پایهی لیتوگرافی ۴ نانومتری هم تولید شود، به خودی خود عملکرد بهتری را به نسبت تراشههای تولید شده بر پایهی لیتوگرافی ۵ نانومتری خواهد داشت. چرا که گفته میشود پردازندههای ۴ نانومتری از بلاکهایی با ۶ درصد اندازهی کوچکتر به نسبت نمونههای ۵ نانومتری برخوردار بوده و این امر باعث میشود در کنار افزایش توان، مصرف انرژی هم به شکل بهتری مدیریت شود.
با این حال باید منتظر ماند و دید طی روزهای آتی چه خبرهای بیشتری پیرامون پردازندههای این سه شرکت بزرگ یعنی سامسونگ، اپل و کوالکام منتشر میشود. فعلا که به نظر میرسد کوالکام همکاری خود را با سامسونگ حداقل برای تولید اسنپدراگون ۸۹۵ یا هر آنچه که شرکت قرار است پردازندهی پرچمدار بعدی خود را نامگذاری کند ادامه خواهد داد؛ چرا که TSMC ظاهرا جای خالی برای دریافت سفارش ندارد. حال باید دید آیا در ساخت اسنپدراگون ۸۹۵ پلاس آیا باز هم کوالکام و TSMC وارد همکاری میشوند یا خیر.
منبع: PhoneArena