ترتیب و نوع هستههای اسنپدراگون ۸ نسل ۲ مشخص شد
بهتازگی اطلاعاتی راجع به پردازنده مورد انتظار کوالکام یعنی اسنپدراگون ۸ نسل ۲ منتشر شده که به لطف آن توانستیم از ترتیب و نوع هستههای آن مطلع شویم.
اسنپدراگون ۸ نسل ۲ پردازنده مورد انتظار کوالکام است که طبق جدیدترین خبرها باید در همین ماه میلادی (آبان) رسما رونمایی شود. نخستین گوشیهای مجهز به این تراشه هم سری شیائومی ۱۳ خواهند بود که آنها هم به احتمال بسیار زیاد باید در همین ماه میلادی (آذر ماه) رسما رونمایی شوند و در دسترس قرار بگیرند.
تاکنون در رابطه با اسنپدراگون ۸ نسل ۲ خبرهای زیادی منتشر شده است. از جمله این موارد میتوان به توان پردازشی بسیار بالاتر آن در مقایسه با نسل قبل اشاره کرد. همچنین گفته میشود این پردازنده هم از لحاظ سیستم پردازش تصویر و هم از لحاظ مصرف انرژی بسیار بهتر از نمونهی قبلی خواهد بود. این در حالی است که هر دوی آنها مبتنی بر لیتوگرافی ۴ نانومتری هستند با این تفاوت که نمونهی نخست را سامسونگ ساخت و مدل مورد انتظار را TSMC قرار است تولید کند چون این شرکت تایوانی طی چند سال اخیر در زمینهی تولید تراشه عملکردی بسیار بهتر از سامسونگ داشته است.
تاکنون آمار و ارقام منتشر شده از نتایج بنچمارک گیکبنچ و AnTuTu نشان داده که این پردازنده به همراه اصلیترین رقیبش در دنیای گوشیهای اندرویدی یعنی دایمنسیتی ۹۲۰۰ که احتمالا فردا هم رونمایی میشود، توانستهاند عملکرد حیرتانگیزی خصوصا در بخش گرافیکی از خود به نمایش بگذارند به گونهای که گفته میشود عملکردشان حتی از A16 اپل هم در این زمینه بهتر است. همچنین برخیها پیشبینی میکنند شاید عملکرد این تراشهها در بخش چند هستهای بهتر از تراشهی A15 اپل باشد؛ در حالی که معمولا تراشههای پرچمدار گوشیهای اندرویدی یکی دو نسل عقبتر از تراشههای اپل بودند.
پیشتر گفته میشد اسنپدراگون ۸ نسل ۲ از هشت هسته بهره خواهد برد؛ یک هسته از نوع Cortex-X3، دو هسته از نوع Cortex-A715، دو هسته از نوع Cortex-A710 و سه هسته از نوع Cortex-A510. اما اینطور که به نظر میرسد، ظاهرا یک اشتباهی صورت داده و آن هم این است که هستههای میانی همگی از نوع Cortex-A715 هستند و نه A710. بدین ترتیب پردازندهی یادشده در کنار یک هستهی قدرتمند و سه هستهی کممصرف از ۴ هستهی Cortex-A715 بهره خواهد برد. از آنجایی هم که ARM پشتیبانی از اپهای ۳۲ بیتی را به هستههای کممصرف Cortex-A510 اضافه کرده، در نتیجه دیگر نیازی هم به حضور نمونههای A710 نخواهد بود.
پردازشگر گرافیکی این محصول هم آدرنو ۷۴۰ خواهد بود که گفته میشود توانایی بسیار زیادی دارد و از فناوری رهگیری پرتو نور و رمزگشایی سختافزاری AV1 هم پشتیبانی میکند تا بدین ترتیب از لحاظ قابلیتها و امکانات کاملا همرده با Immortalis-G715 بکار رفته در دایمنسیتی ۹۲۰۰ باشد.
توسعهدهندهای که این خبر را منتشر کرده مدعی شده از یک بیلد نرمافزاری لو رفته توانسته به اطلاعات مربوط به پیکربندی اسنپدراگون ۸ نسل ۲ دست پیدا کند. با این حال تا رونمایی از اسنپدراگون ۸ نسل ۲ مدت زمان زیادی باقی نمانده و به اطلاعات درست و موثق میتوانیم در رویداد پیش رو دست پیدا کنیم.
منبع: NotebookCheck