اسنپدراگون ۸ نسل ۲ شاید یک نقطه ضعف بزرگ تراشههای کوالکام را برطرف کند
اینطور که به نظر میرسد کوالکام میخواهد نسل جدید پردازندهی اسنپدراگون یعنی اسنپدراگون ۸ نسل ۲ را با یکی از قابلیتهای بسیار جدید رونمایی کند.
کوالکام در حال حاضر اسنپدراگون ۸ نسل ۱ را بهعنوان پردازندهی پرچمدار خود در اختیار دارد که میتوان گفت در مجموع، بهترین تراشهی پرچمدار موجود برای استفاده در گوشیهای اندرویدی است. این پردازنده قدرت گرافیکی کمنظیر و از لحاظ سرعت پردازشی هم عملکرد بسیار خوبی دارد. اما یک نقطه ضعف دارد که باعث میشود کاربرانی که به استریم ویدیو علاقه دارند نتوانند آنطور که باید از این تراشه استفادهی لازم را ببرند.
اینطور که به نظر میرسد، کوالکام میخواهد در پردازندهی نسل جدید خود این ضعف را برطرف کند. البته طبق برنامهریزیهای شرکت کوالکام، امسال در ابتدا باید شاهد رونمایی از اسنپدراگون ۸ نسل ۱ پلاس باشیم که یک مدل با اندک فرکانس بیشتر به حساب میآید و جز این موضوع، تغییر انقلابی خاصی ندارد. بنابراین پشتیبانی از استاندارد جدید استریم ویدیو باید در اسنپدراگون ۸ نسل ۲ وجود داشته باشد که اواخر امسال، یعنی کمی کمتر از یک سال دیگر رونمایی خواهد شد.
پردازندههای کوالکام اگرچه در بین پردازندههای پرچمدار اندرویدی بیرقیب هستند اما چندسالی است که پشتیبانی از کدک ویدیوی AV1 در آن دیده نمیشود. اما بهتازگی خبری از وبسایت Protocol منتشر شد مبنی براینکه پردازندهی نسل بعدی کوالکام که با نام رمز SM8550 هم شناخته میشود، از این کدک ویدیو پشتیبانی خواهد کرد. وبسایت یادشده اعلام کرد این خبر را از منبعی شنیده که حتی مشخصات فنی پردازندهی نسل بعدی کوالکام را رویت کرد. اما متأسفانه اطلاعات مربوط به این تراشه را در اختیار ما قرار نداد.
چرا AV1 اهمیت دارد؟
کدک ویدیوی AV1 باعث میشود یک ویدیو با کیفیت بالا و حجم سنگین، همان کیفیت را در قالب یک فایل با حجم کمتر حفظ کند. بنابراین کاربر میتواند ویدیوهای باکیفیت را با حجم بسیار کمتری مشاهده کند. در واقع این کدک باعث میشود اندازهی حجم فایلها به نسبت کدک H.265 حدود ۳۰٪ بهینهتر شود. این کدک به خصوص برای کسانی که به استریم ویدیو علاقه دارند بسیار مفید خواهد بود. بهخصوص کسانی که از اپلیکیشنهایی نظیر نتفلیکس و یوتیوب استفاده میکنند. لازم به ذکر است پشتیبانی از کدک AV1 در حال حاضر در این اپلیکیشنها وجود دارد.
البته کوالکام با پشتیبانی از این قابلیت، اولین شرکتی نخواهد بود که آن را در پردازندهی پرچمدار خود بکار میگیرد. مدیاتک از سال ۲۰۲۰ و تراشهی Dimensity 1000 تاکنون در تمام پردازندههای قدرتمند خود پشتیبانی از این کدک را قرار داده و سامسونگ هم از اگزینوس ۲۱۰۰ تاکنون آن را در پردازندههای خود بکار گرفته است. بنابراین کوالکام خیلی هم از رقبا عقب نخواهد افتاد و میتواند با عرضهی یک تراشهی قدرتمند با پشتیبانی از این کدک فوقالعاده مفید و کاربردی، نظر مثبت کاربران را جلب کند.
با توجه به اینکه گوگل هم پشتیبانی از AV1 را به سرویس گوگل TV خود اضافه کرده، به نظر میرسد این کدک در حال تبدیل شدن به یک کدک استاندارد و محبوب است که این قطعا خبر بسیار خوبی به حساب میآید.
آیا شما به پشتیبانی از کدک AV1 در گوشی هوشمند خود اهمیت میدهید؟
- چرا نبرد اگزینوس و اسنپدراگون انقدر جدی شده است؟
- دایمنسیتی ۸۰۰۰ در بنچمارک AnTuTu اسنپدراگون ۸۸۸ را شکست داد
- اسنپدراگون ۸ نسل ۱ پردازندهی گرافیکی قویتری نسبت به اگزینوس ۲۲۰۰ دارد
- ۵ شکست بزرگ در تاریخ تراشههای موبایل
منبع: AndoridAuthority