کوالکام بهزودی از تراشهی اسنپدراگون ۸ نسل ۱ ۴G رونمایی خواهد کرد
پردازندهی اسنپدراگون ۸ نسل ۱ کوالکام قدرتمندترین تراشه پرچمدار حال حاضر این شرکت تراشهسازی به شمار میآید که قلب تپندهی بسیاری از گوشیهای هوشمند جدید را تشکیل میدهد. این پردازنده همچنین انتظار میرود که به عنوان مغز متفکر اکثر پرچمداران اندرویدی سال ۲۰۲۲ قرار بگیرد. با این حال امسال اسنپدراگون ۸ نسل ۱ رقابت سختی با تراشههای اختصاصی اپل، سامسونگ و گوگل خواهد داشت. از طرفی شرکت مدیاتک نیز تراشههای بسیار قدرتمندی تولید میکند. اکنون اما گزارشهای جدید حاکی از آن است که کوالکام روی نسخهی ۴G تراشهی اسنپدراگون ۸ نسل ۱ کار میکند و قرار است بهزودی از آن رونمایی کند.
این شرکت ساخت تراشه نوامبر سال ۲۰۲۱ (آذر ماه ۱۴۰۰) از تراشهی اسنپدراگون ۸ نسل ۱ رونمایی کرد و در بسیاری از گوشیهای هوشمند اندرویدی مورد استفاده قرار گرفته است. در همین راستا، پست یک افشاگر چینی در شبکه اجتماعی ویبو حاکی از آن است که اسنپدراگون ۸ نسل ۱ ۴G کوالکام بهزودی معرفی میشود. این پردازنده از همان مشخصات تراشهی ۵G بهره میبرد و تنها تفاوت آن در مودم ۴G آن است. بنابراین انتظار داریم که هستهی اصلی آن Cortex-X2 باشد که فرکانس کاری ۳.۵ گیگاهرتز را ارائه میکند. همچنین در کنار آن ۳ هستهی Cortex-A710 با سرعت ۲.۵ گیگاهرتز نیز تعبیه خواهد شد.
پیشبینی میشود که ۴ هسته کم مصرف ARM Cortex A510 با فرکانس کاری ۱.۸ گیگاهرتز نیز در این تراشه مورد استفاده قرار بگیرد. تمام هستههای این تراشه به حافظهی پنهان ۶ مگابایتی سطح ۳ دسترسی دارند. طبق گفتهی کوالکام این چیپست حدود ۲۰ درصد سریعتر از اسنپدراگون ۸۸۸ است و تا ۳۰ درصد انرژی کمتری مصرف میکند. اسنپدراگون ۸ نسل ۱ ۴G از پردازندهی گرافیکی Adreno 730 بهره میبرد که نسبت به پردازندهی گرافیکی Adreno 660 حدود ۳۰ درصد توان پردازشی بیشتری خواهد داشت.
با وجود اینکه اکثر شرکت گوشیهای هوشمند اندرویدی به سمت استفاده از نسخهی ۵G این چیپست متمایل هستند، اما یک شرکت وجود دارد که به نسخهی ۴G این تراشه تمایل نشان میدهد و آن شرکت کسی نیست جز هواوی. گفته میشود که سری هواوی میت ۵۰ پرو با تراشهی اسنپدراگون ۸ نسل ۱ ۴G روانهی بازار گوشیهای هوشمند اندرویدی خواهد شد.
برای یادآوری بد نیست اشاره کنیم که اسنپدراگون ۸ نسل ۱ اولین تراشهی ۴ نانومتری کوالکام به حساب میآید که همانطور که انتظار میرفت از ۳ بخش تشکیل شده اما اکنون تمام هستههای پردازشی آن مبتنی بر معماری جدید ARMv9 هستند. پردازندهی گرافیکی این تراشه به لطف بهرهگیری از معماری جدید نسبت به نسل قبلی ۳۰ درصد عملکرد بهتری ارائه میدهد و تا ۲۵ درصد انرژی کمتری مصرف میکند. کوالکام برای پردازندهی گرافیکی این تراشه سه حالت نرمافزاری مختص گیمینگ توسعه داده که به توسعهدهندگان اجازه میدهد تعادل خیلی خوبی را بین عملکرد و مصرف انرژی برقرار کنند.
همچنین باید اشاره کنیم که این چیپست از Spectra 680 به عنوان پردازندهی سیگنال تصویر استفاده کرده که فیلمبرداری HDR با رزولوشن ۸K و عکاسی همزمان با رزولوشن ۶۴ مگاپیکسلی را ممکن کرده است. طبق اعلام کوالکام، این پردازنده میتواند ۲۴۰ عکس ۱۲ مگاپیکسلی را در عرض ۱ ثانیه پردازش کند. کوالکام برای اینکه بابت عملکرد بازیها در گوشیهای مبتنی بر این تراشه خیال خود را راحتتر کند، با تعدادی از مشهورترین توسعهدهندگان بازیها همکاری کرده است. احتمالاً در روزهای آینده اخبار بیشتری از نسخهی ۴G این تراشه در فضای مجازی منتشر میشود.
منبع: Gizmochina