کوالکام دیگر برترین تولیدکننده‌ی تراشه برای اندروید در بازار آمریکا نیست

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۲ دقیقه

طبق جدیدترین گزارش‌ها از بازار تراشه، به نظر می‌رسد کوالکام حتی در کشور آمریکا هم نتوانست در مقابل مدیاتک دوام بیاورد و رتبه‌ی نخست را به آن واگذار کرد.

کوالکام چند سالی بود که به خاطر ضعف تراشه‌ی اگزینوس و همچنین عملکرد خوب تراشه‌های اسنپدراگون توانست در بازار تراشه، به رتبه‌ی نخست جهان تبدیل شود. اما مدیاتک با ظهور خود پایانی بود بر تمام رویاهای شرکت آمریکایی. مدیاتک اگرچه شروع خیلی خوبی نداشت اما به مرور آن‌قدر در زمینه‌ی طراحی تراشه پیشرفت کرد که اکنون حتی در کشور آمریکا که کوالکام در آن فعالیت می‌کند هم توانست از این شرکت عملکرد موفق‌تری در فروش تراشه داشته باشد.

هم کوالکام و هم مدیاتک به‌عنوان تولیدکننده‌ی تراشه برای گوشی‌های اندرویدی فعالیت می‌کنند و عملکرد هر دو شرکت هم واقعا عالی است. اما از سال ۲۰۲۰ به بعد، مدیاتک تصمیم گرفت تراشه‌های قدرتمند، باکیفیت و ارزان‌قیمتی را تولید کند و با قیمتی کمتر از آنچه کوالکام برای تراشه‌هایش در نظر می‌گرفت، آن‌ها را به تولیدکنندگان گوشی‌های اندرویدی بفروشد. در همان سال بود که در بازار جهانی، کوالکام رتبه‌ی نخست تولیدکننده‌ی تراشه را به مدیاتک واگذار کرد و از آن زمان تاکنون همیشه پایین‌تر از این شرکت قرار داشت.

کوالکام اما در بازار کشور خودش یعنی آمریکا توانسته بود رتبه‌ی نخست را حفظ کند و به‌عنوان تولیدکننده‌ی تراشه‌ی محبوب شرکت‌های اندرویدی به حساب می‌آمد. اما مدیاتک آن‌قدر عملکرد خوبی از خود به نمایش گذاشت که حتی در این کشور هم توانست بیشتر از کوالکام در جلب رضایت کاربران موفق عمل کند.

زمانی که مدیاتک از تراشه‌های سری Dimensity 8000 رونمایی کرد، این نکته را هم یادآور شد که با توجه به اطلاعات منتشر شده از سوی IDC، توانست در سه‌ماه چهارم سال ۲۰۲۱ به‌عنوان برترین تولیدکننده‌ی تراشه در کشور آمریکا شناخته شود. به طور دقیق‌تر، این شرکت تایوانی توانست سهمی ۵۱ درصدی از فروش تراشه را در این کشور به خود اختصاص دهد در حالی که سهم کوالکام در این بازار ۴۷٪ است.

رنگ نارنجی سهم مدیاتک، آبی سهم کوالکام و سبز هم سهم سامسونگ را از فروش تراشه در بازار آمریکا نشان می‌دهد

بیشتر گوشی‌هایی که مدیاتک توانست با تأمین تراشه‌ی آن‌ها به چنین رتبه‌ای دست پیدا کند، شامل گلکسی A12، گلکسی A32 5G، موتورولا موتو G Pure و دو محصول ناشناخته‌ی دیگر یعنی T-Mobile Revvl V Plus و Boost Celero می‌شود. (دو گوشی آخر برای بازار کشور ما در دسترس قرار ندارند).

البته دستاوردی که مدیاتک توانست داشته باشد خیلی هم تعجب‌برانگیز نبود. چرا که تمرکز اصلی این شرکت روی تولید تعداد تولید بیشتر بود تا اینکه لزوما در پرچم‌دارها ایفای نقش کند. در نتیجه در بخش میان‌رده و اقتصادی که کاربران بیشتری هم دارند، اغلب شاهد حضور مدیاتک بودیم تا کوالکام.

از طرفی دیگر این دستاورد می‌تواند تا حدودی برای مدیاتک واقعا بزرگ و قابل توجه باشد چرا که تراشه‌های این شرکت از استاندارد طول موج میلی‌متری اینترنت 5G که توسط شرکت‌های مخابراتی آمریکا ارائه می‌شود و سرعت بیشتری از استاندارد فرکانس‌های زیر ۶ گیگاهرتز دارد پشتیبانی نمی‌کنند. اما با این‌حال شرکت تایوانی در جلب رضایت شرکت‌های تولیدکننده‌ی گوشی‌های هوشمند عملکرد بهتری از کوالکام داشته است.

البته مدیاتک در مراسم دیروز اعلام کرد که اولین گوشی این شرکت مجهز به اینترنت 5G با طول موج میلی‌متری طی چند ماه دیگر وارد بازار آمریکا خواهد شد. منظور شرکت از چند ماه دیگر در واقع همان نیمه‌ی دوم امسال است که با این توصیف، قطعا مدیاتک می‌تواند برتری خود را بیشتر از گذشته بر کوالکام دیکته کند.

منبع: AndroidAuthority



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *تعداد پاسخ به پرسش امنیتی تمام شده است. لطفا مجدد تلاش نمایید.

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X