کوالکام: سری گلکسی S23 فقط با پردازنده اسنپدراگون عرضه میشود
با تأیید کوالکام، گوشیهای سری گلکسی S23 که پرچمداران سال آیندهی سامسونگ به حساب میآیند قرار است فقط با پردازندهی اسنپدراگون راهی بازار شوند.
وقتی سامسونگ در نخستین همکاری خود با AMD در مسیر تولید پردازندههای موبایل ناکام ماند و اگزینوس ۲۲۰۰ نتوانست آنطور که باید انتظارات این شرکت را برآورده کند، شایعه شد که این شرکت کرهای تصمیم گرفته برای پرچمداران بعدی خود فقط از تراشههای ساخت کوالکام استفاده کند. در آن زمان متوجه شدیم کوالکام با سامسونگ وارد یک همکاری بلندمدت شده و قرار است به مدت چند سال به عنوان تأمینکنندهی تراشهی این شرکت فعالیت کند.
سامسونگ قصد دارد در نخستین هفتهی ماه فوریهی سال آینده از سری گلکسی S23 رونمایی کند و اینطور که به نظر میرسد، تمامی این پرچمدارها با تراشهی اسنپدراگون ۸ نسل ۲ راهی بازار خواهند شد. این خبر شایعه نیست و در گزارش مالی اخیر خود کوالکام به آن اشاره شده است. از آنجایی هم که هیچ خبری از جانشین اگزینوس ۲۲۰۰ نیست، به نظر میرسد واقعا سال آینده خبری از یک تراشه پرچمدار از سری اگزینوس نخواهد بود.
آکاش پالخیوالا، مدیر امور مالی کوالکام در جریان مراسم یادشده پیشبینی کرده که این شرکت در سه ماه نخست سال ۲۰۲۳ وضعیت خوبی خواهد داشت که این سه ماه دقیقا مصادف است با تاریخ رونمایی و عرضهی سری گلکسی S23 به بازار. او همچنین تأیید کرد سهم ۷۵ درصدی کوالکام در تولید تراشهی گوشیهای سری گلکسی S22 قرار است به سهم جهانی برای سری S23 تبدیل شود که این یعنی تمام مدلهای پرچمدارهای بعدی سامسونگ از تراشههای ساخت این شرکت بهره خواهند برد.
در حال حاضر پرچمداران مورد انتظار سامسونگ یعنی گلکسی S23، گلکسی S23 پلاس و S23 اولترا در گیکبنچ دیده شدهاند که در تمامی تستها پردازندهی اسنپدراگون ۸ نسل ۲ به عنوان قلب تپنده در آنها ایفای نقش میکند. کریستیانو امون، مدیرعامل کوالکام هم اعلام کرده که با سامسونگ وارد یک قرارداد چند جانبه شده که طی آن دو شرکت توافق کردهاند در تمام گوشیهای پریمیوم (بالارده) سامسونگ در بازارهای بینالمللی از تراشههای کوالکام استفاده شود.
محض یادآوری باید بگوییم اسنپدراگون ۸ نسل ۲ قرار است با ترتیب هستهی ۱ + ۲ + ۲ + ۳ تولید شود که در آن فرکانس هستهی بزرگ که از نوع Cortex-X3 هم هست به ۳٫۳۶ گیگاهرتز میرسد. چهار هستهی میانی از نوع Cortex-A715 هستند با فرکانس ۲٫۸۰ گیگاهرتز که گفته میشود ۲۰٪ بهینهتر و ۵٪ سریعتر از ۷۱۰ عمل میکنند. در نهایت میرسیم به سه هستهی آخر که از نوع A510 هستند با فرکانس ۲٫۰۲ گیگاهرتز و در نتیجه تغییر محسوسی در مقایسه با قبل نخواهند داشت. همچنین گفته میشود توان گرافیکی آن هم به مراتب بهتر از گرافیک قدرتمند تراشه A16 آیفون ۱۴ خواهد بود.
البته ماه گذشته خبری منتشر شد مبنی بر اینکه نمیتوان به صورت کامل احتمال عرضهی سری گلکسی S23 با تراشهی اگزینوس را رد کرد اما با توجه به اینکه سامسونگ فعلا از این بخش ناامید شده و خبری هم از یک تراشهی جدید نیست، احتمالش بسیار کم و یا تقریبا غیرممکن است که پرچمداران مورد انتظار این شرکت را با تراشهی اگزینوس شاهد باشیم.
گفته میشود سامسونگ برای سال ۲۰۲۵ برنامه دارد و میخواهد در آن زمان از تراشهی اگزینوس جدیدی رونمایی کند. حال این برنامه در ادامه با تغییراتی همراه خواهد شد یا خیر مطلع نیستیم.
منبع: GSMArena