کوالکام با تراشههای نسل بعد PC به رقابت اپل میرود
کوالکام تلاشهای خود را برای رقابت با تراشههای جدید سری M اپل که در مکبوکها استفاده میشود، افزایش خواهد داد. این سازندهی تراشه دیروز رویداد روز سرمایهگذار ۲۰۲۱ را با تمرکز بر رونمایی از «نسل بعدی» فناوری خود از جمله CPU جدید طراحی شده توسط Nuvia، برگزار کرد. Nuvia یک تیم طراح تراشه است که توسط سه مهندس سابق اپل تأسیس شده که کوالکام اوایل امسال آن را خریداری کرد.
خرید Nuvia توسط شرکت کوالکام به دلایلی بسیار پیچیده بوده است. «جرارد ویلیامز» مدیرعامل Nuvia، معاون ارشد مهندسی کوالکام است. ویلیامز در مارس ۲۰۱۹ اپل را ترک کرد و اندکی پس از آن، اپل از او شکایت کرد. اپل در شکایت خود مدعی شد که ویلیامز از فناوری این شرکت سوء استفاده کرده و سایر کارمندان اپل را برای پیوستن به او در تیم Nuvia ترغیب کرده است. ویلیامز سپس با شکایت از اپل واکنش نشان داد و گفت که اپل به طور غیرقانونی پیامهای متنی او را زیر نظر دارد و به اصطلاح «نقض قرارداد» او غیرقابل اجرا است. در حال حاضر این پرونده با قطعیت به نتیجه نرسیده است.
صرف نظر از مشکلاتی که هنوز بین ویلیامز و اپل وجود دارد و حل نشده، کوالکام با ادغام تیم فناوری Nuvia گامی بزرگ در مسیر پیشرفت و ترقی فناوری برداشته است. طبق گزارش TheVerge، کوالکام میخواهد حضور قدرتمندتری در بازار پردازندههای PC داشته باشد و در همین راستا در حال کار روی نسل بعدی پردازنده مبتنی بر آرم برای کامپیوترهای ویندوزی است. این تراشهها که توسط تیم Nuvia طراحی میشود، بهعنوان «پیشرو در عملکرد پایدار و عمر باتری» عمل میکنند. تراشه یادشده که سال ۲۰۲۳ تولید خواهد شد، با تراشههای سری M اپل به رقابت خواهد پرداخت.
البته این بازهی زمانی به اپل دو سال دیگر فرصت میدهد تا برنامههای آینده اپل سیلیکون خود را به نمایش بگذارد. مدیر فناوری کوالکام، «جیمز تامپسون» برنامههای تراشههای آینده این شرکت را در رویداد روز سرمایهگذار ۲۰۲۱ اعلام کرد. این شرکت تولید کننده پردازنده قصد دارد تا نمونههای تراشه جدیدش را ۹ ماه زودتر از عرضه در سال ۲۰۲۳، در اختیار خریداران خود قرار دهد. کوالکام در سخنرانی روز سرمایهگذار خود، خط و نشان بزرگی برای اپل کشید.
این شرکت در مراسم معرفی تراشههای اسنپدراگون نسل بعدی خود، از اپل بهعنوان «نزدیک ترین رقیب» خود یاد کرد. زمانی که کوالکام دربارهی فناوری مودم 5G خود صحبت میکرد اعلام کرد هر کسی که قصد رقابت با فناوری 5G شرکت کوالکام را دارد، بهتر است با برنامههای این شرکت همراه شود. البته اپل در حال ساخت مودم 5G برای استفاده در مدلهای آینده آیفون است. علاوه بر اینکه این پردازنده قصد دارد تا با تراشههای سری M که در مکبوکها، آیمک و مک مینی استفاده شده رقابت کند، وعدهی شارژدهی بالای باتری را هم داده است. کوالکام همچنین از افزایش قدرت پردازشگر گرافیکی آدرنو خبر داده تا بتواند تواناییهای گیمینگ دسکتاپ را در اختیار کاربران قرار دهد.
بد نیست بدانید که شرکت کوالکام در سالهای گذشته هم در در بازار پردازندههای PC حضور داشته است. این شرکت در در اجلاس اختصاصی «فناوری اسنپدراگون» از پردازندهی اسنپدراگون 8cx رونمایی کرد و در جریان رویداد کامپیوتکس ۲۰۱۹ در تایپه برای اولینبار شاهد استفاده از اسنپدراگون 8cx در لپتاپ لنوو بودیم. اگرچه اسنپدراگون 8cx اولین تلاش کوالکام برای رقابت در بازار دستگاههای ویندوزی نبوده، اما قطعا جدیترین تلاش این شرکت در معرفی رقیبی برای پردازندههای اینتل محسوب میشد.
کوالکام همچنین در همکاری دیگری با مایکروسافت، تراشههای SQ1 و SQ2 را برای سرفیس پرو ایکس طراحی کرد. مایکروسافت در رویداد معرفی محصولات سرفیس، از تراشهی SQ1 و مبتنی بر پردازندهی اسنپدراگون 8cx کوالکام رونمایی کرد که در سرفیس پرو ایکس به کار رفته است. در این پردازنده که بهطور اختصاصی برای کامپیوترهای ویندوزی همواره متصل طراحی شده بود، هشت هستهی Kryo 495 به کار رفته که در دو کلاستر چهار هستهای، یک کلاستر با سطح عملکرد بالا و دیگری با بهرهوری توانی بالا توزیع شدهاند. فرکانس هستهها در این تراشه مشخص نیست، اما محصول گلکسی بوک اس سامسونگ که مجهز به این پردازنده است، فرکانس پایهای معادل ۲٫۸۴ گیگاهرتز دارد.
طبق ادعاهای کوالکام باید منتظر رقابت داغی بین پردازندههای این شرکت و سیلیکونهای غول فناوری آمریکایی یعنی اپل باشیم.
منبع: 9to5mac
با توجه به سابقه ای که کوالکام در زمینه طراحی تراشه های مبتنی بر معماری آرم داره ،مگر فقط این شرکت بتونه با اپل رقابت کنه و در ورود به دنیای آرم رو برای سیستم های دسکتاپ و لپ تاپ باز کنه ، دیگه به نظرم همه شرکت ها بیان سمت آرم.