۱۰ بازی پی‌اس‌پی که دوست داریم روی پلی‌استیشن پلاس ببینیم

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۱۱ دقیقه
10 Best PSP Games

کنسول پی‌اس‌پی (PSP یا پلی‌استیشن پورتابل) در دوران خود چنین حسی را القا می‌کرد که جلوتر از زمان خود است و به آن شعار اولیه‌اش که می‌گفت یک پلی‌استیشن ۱ را در جیب خود داشته باشید، وفادار بود. پی‌اس‌پی که برادر کوچک کنسول‌های پلی‌استیشن ۲ و پلی‌استیشن ۳ محسوب می‌شود، قطعاً یکی از ایده‌های منحصر‌به‌فرد سونی بوده که توانست موفقیت بیشتری نسبت به ادامه‌دهنده‌ی راهش یعنی کنسول پلی‌استیشن ویتا به دست آورد.

می‌دانیم که به‌زودی با راه‌اندازی سرویس پلی‌استیشن پلاس جدید می‌توانیم در سطح پلی‌استیشن پلاس پریمیوم به فهرستی از بازی‌های کلاسیک پلی‌استیشن که قرار است بازی‌های پی‌اس‌پی هم بخشی از آن باشند، دسترسی پیدا کنیم. همان‌طور که برای بازی‌های پلی‌استیشن ۱ و پلی‌استیشن ۲ این کار را کردیم، می‌خواهیم به فهرستی از بازی‌های کنسول دستی پلی‌استیشن پرتابل اشاره کنیم که دوست داریم آن‌ها را در سرویس پلی‌استیشن پلاس پریمیوم ببینیم.

۱. کرایسیس کور: فاینال فانتزی ۷ (Crisis Core: Final Fantasy VII)

تهیه‌کننده: Square Enix
سازنده: Square Enix
سال انتشار: ۲۰۰۷

بازی Crisis Core

حتی اگر نخواهید کل مجموعه بازی فاینال فانتزی را در نظر بگیرید، فاینال فانتزی ۷ به‌تنهایی دارای جهان بزرگ و قصه‌ها زیادی است که بعضی از آن‌ها در نسخه‌های فرعی یا حتی در رسانه‌های دیگر روایت شده‌اند. از این دسته از آثار می‌توان  به انیمیشن سینمایی «فاینال فانتزی ۷ ظهور کودکان» (Final Fantasy VII: Advent Children) و بازی‌هایی نظیر Dirge of Cerberus و Crisis Core اشاره کرد. آثار زیادی وجود دارد که در جهان بازی فاینال فانتزی ۷ روایت می‌شوند و همین شاید ارزش بازسازی بازی فاینال فانتزی ۷ را هم بیشتر کرده است چراکه آن اثر سعی کرده ترکیبی از روایت این آثار را در داستان خود قرار دهد. انتشار مجدد بازی کرایسیس کور از طریق این سرویس می‌تواند حتی زمینه‌ساز فوق‌العاده‌ای برای برخی از شخصیت‌های کمتر شناخته‌شده‌ی فاینال فانتزی ۷ فراهم و بازیکنان را برای قسمت دوم بازسازی فاینال فانتزی ۷ بیش از گذشته آماده کند.

این بازی که در اصل انحصاری کنسول پی‌اس‌پی بوده، بازیکنان را در نقش شخصیت زَک فِیر (Zack Fair)، بهترین دوستان کلاود استرایف در میان گروه SOLDIER، قرار می‌دهد. این بازی به وقایع قبل از فاینال فانتزی ۷ مربوط است و در حالی که در جریان آن زک و کلاود به‌عنوان سربازان شینرا در کنار هم می‌جنگند، بازی به ما نشان می‌دهد که شخصیت کلاود قبل از وقایع فاینال فانتزی ۷ چگونه شخصیتی بوده است. این بازی همچنین اطلاعات بیشتری از شخصیت سفیروث و گذشته‌ی او به ما می‌دهد.

۲. فاینال فانتزی تاکتیکس: جنگ شیرها (Final Fantasy Tactics: The War Of The Lions)

تهیه‌کننده: Square Enix
سازنده: Square Enix
سال انتشار: ۲۰۰۷

بازی Final Fantasy Tactics

دو بازی فاینال فانتزی در یک فهرست؟ بله اما هر دو بازی کاملاً شایستگی حضور در فهرست را دارند. فاینال فانتزی تاکتیکس در ابتدا بر روی پلی‌استیشن ۱ منتشر شد و روشی کاملاً جدید برای گیم‌پلی بازی‌های فاینال فانتزی ارائه کرد. این بازی در واقع از ژانر همیشگی فاینال فانتزی یعنی نقش‌آفرینی ژاپنی (JRPG) دور شد و به سمت یک بازی نقش‌آفرینی استراتژی سوق پیدا کرد. اگرچه ممکن است در سال ۲۰۲۲ این ایده‌ی خیلی منحصر‌به‌فرد‌ی به نظر نرسد اما مطمئناً در زمان عرضه در دهه‌ی ۹۰ میلادی از زمان خود جلوتر بود و حتی زمانی که در اواسط دهه ۲۰۰۰ میلادی تحت عنوان فاینال فانتزی تاکتیکس: جنگ شیرها برای  پی‌اس‌پی عرضه شد، این موضوع صدق می‌کرد.

این بازی در دنیای ایوالیس (Ivalice) که طرفداران آن را به‌عنوان جهان بازی فاینال فانتزی ۱۲ می‌شناسند، اتفاق می‌افتد و جنگ بین پادشاهی Ivalice و کشور همسایه Ordalia را دنبال می‌کند. در میان تمام درام‌های سیاسی، شخصی به نام رمزا که یک نجیب‌زاده است، با دلیتا، بهترین دوست سابقش، درگیر می‌شود. شما در نقش رمزا یک مهمانی تشکیل می‌دهید تا از ایوالیس در برابر انواع تهدیدات دفاع کنید. فقط مطمئن شوید که هیچ یک از اعضای گروهتان در جنگ نمی‌میرند. چون در بازی ویژگی مرگ دائمی وجود دارد.

۳. گیتارو من زنده است! (Gitaroo Man Lives)

تهیه‌کننده: Koei
سازنده: iNiS
سال انتشار: ۲۰۰۶

بازی Gitaroo Man

بازی‌های ریتمی این روزها شاید از نظر فروش کار بسیار دشواری را در پیش نداشته باشند اما در اوایل تا اواسط دهه‌ی ۲۰۰۰ میلادی بهترین چیزی که می‌توانستیم از آن‌ها انتظار داشته باشیم، تبدیل شدن آن‌ها به آثار کالت بود. بازی Gitaroo Man وقتی برای پلی‌استیشن ۲ عرضه شد، دقیقاً چنین شرایطی را تجربه کرد اما با این حال دارندگان کنسول پی‌اس‌پی توانستند نسخه‌ای کامل‌تر و بهتر با نام Gitaroo Man Lives! دریافت کنند. از آن زمان تاکنون دیگر خبری از Gitaroo Man به گوش نخورده است اما شاید شرکت کوئی بتواند با همکاری با سونی و قرار دادن این اثر در سرویس پلی‌استیشن پلاس طرفداران این اثر را بسیار خوشحال کند.

Gitaroo Man Lives همان اثری است که طرفداران در دوران پلی‌استیشن ۲ از آن لذت می‌بردند و سعی می‌کردند با فشار دادن دکمه‌ها و نحوه‌ی کنترل خاص آن و اعمال زمان‌بندی دقیق آهنگ‌های مختلف را کامل کنند. وقتی به‌صورت متنی آن را توضیح می‌دهیم، چندان سرگرم‌کننده به نظر نمی‌رسد اما وقتی آن را تجربه کنید، بازی‌های کمی پیدا می‌شود که به لذت‌بخشی Gitaroo Man Lives برسد. این نسخه‌ی پی‌اس‌پی همچنین از قابلیت چندنفره و یک حالت دونفره به همراه دو آهنگ اضافی پشتیبانی می‌کند که تجربه‌ی بازی اصلی را کامل‌تر و بهتر کرده است.

۴. جی‌تی‌ای: ماجراهای لیبرتی سیتی/ ماجراهای وایس‌ سیتی (Grand Theft Auto: Liberty City Stories / Vice City Stories)

تهیه‌کننده: Rockstar Games
سازنده: Rockstar Leeds، Rockstar North
سال انتشار: ۲۰۰۵ (ماجراهای لیبرتی سیتی) / ۲۰۰۶ (ماجراهای وایس سیتی)

بازی Liberty City Stories

این مورد از سری بازی بزرگی انتخاب شده که نیاز به معرفی خاصی ندارد. ضرب‌المثلی قدیمی وجود دارد که می‌گوید: «هر فردی قهرمان داستان خودش است». دو نسخه‌ی فرعی سری بازی معروف جی‌تی‌ای (GTA)‌ یعنی بازی‌های جی‌تی‌ای ماجراهای لیبرتی سیتی و ماجراهای وایس‌ سیتی با چنین چشم‌اندازی شما را در محیط‌های آشنایی قرار می‌دهند و شما را در قالب شخصیت‌های دیگری به تجربه‌ی بازی دعوت می‌کنند. این دو بازی آثاری هستند که در تاریخ این شهرهای نمادین سری بازی جی‌تی‌ای نقش مهمی  را ایفا می‌کنند و تنها نکته تأسف‌آور واقعی این است که ما هرگز شاهد جی‌تی‌ای ماجراهای سن آندریاس (San Andreas Stories) نبودیم.

بازی ماجراهای لیبرتی سیتی سه سال قبل از وقایع جی‌تی‌ای ۳ به وقوع می‌پیوندد و ماجرای تونی سیپرینی در زمان بازگشتش به شهر و کار کردنش برای دون سالواتور لئون را قبل از اینکه در جریان جی‌تی‌ای ۳ با کلود ارتباط بگیرد، روایت می‌کند. این در حالی است که بازی ماجراهای وایس سیتی داستان برادر لنس ونس یعنی ویک را چند سال قبل از وقایع بازی جی‌تی‌ای: وایس سیتی یعنی هنگامی که آن‌ها در حال تأسیس امپراطوری خود هستند، روایت می‌کند. اگر نام ویک ونس را نمی‌شناسید، به این دلیل است که او همان فردی است که در شروع جی‌تی‌ای وایس سیتی به ضرب گلوله کشته می‌شود.

۵. خدای جنگ: زنجیرهای الیمپوس (God of War: Chains Of Olympus)

تهیه‌کننده: Sony Computer Entertainment
سازنده: Ready at Dawn
سال انتشار: ۲۰۰۸

بازی Chains of Olympus

اگر می‌خواهید فقط با یک بازی درخشش پی‌اس‌پی را به نمایش بگذارید، «خدای جنگ: زنجیرهای الیمپوس» باید بهترین انتخاب باشد. بی‌دلیل نیست که در سایت متاکریتیک بین بازی‌های این پلتفرم بهترین امتیاز را دارد. این نسخه که پیش‌درآمدی بر وقایع سه‌گانه‌ی اصلی است، کریتوس را در دوران جوانی‌اش نشان می‌دهد که در خدمت خدایان یونانی است و تلاش می‌کند نقشه‌ی مورفئوس و اطلس را برای به‌ زانو درآوردن خدایان الیمپوس خنثی کند.

یکی از نکات تحسین‌برانگیز بازی خدای جنگ: زنجیرهای الیمپوس این بود که به‌خوبی دانسته که چگونه اکشن جذاب بازی در کنسول پلی‌استیشن ۲ را به یک بازی عالی برای کنسول دستی پی‌اس‌پی تبدیل کند، به‌خصوص با توجه به اینکه این کنسول قابل‌حمل دکمه‌های کمتری برای بازی کردن دارد. با این حال، این بازی بعدها در قالب یک نسخه‌ی بازسازی شده به نام God of War: Origins Collection در کنار یکی از نسخه‌های فرعی دیگر این سری یعنی بازی خدای جنگ: روح اسپارتا – که بازی بسیار خوبی است – برای کنسول پلی‌استیشن ۳ پورت شد. امیدواریم که سونی هم این نسخه و هم نسخه‌ی خدای جنگ: روح اسپارتا را در میان بازی‌های سرویس پلی‌استیشن پلاس پریمیوم قرار دهد.

۶. کیلزون: آزادی (Killzone: Liberation)

تهیه‌کننده: Sony Computer Entertainment
سازنده: Guerrilla Games
سال انتشار: ۲۰۰۶

بازی Killzone Liberation

کیلزون در زمان عرضه‌اش نتوانست آن‌گونه که برخی انتظار داشتند همه‌ی توجه‌ها را به خود جلب کند و دنیا را به آتش بکشاند. در واقع، بیشتر به‌عنوان یکی از آن بازی‌هایی در نظر گرفته شد که قرار بود جایگزین هیلو شود و آن را شکست دهد اما به نزدیکی این هدف هم نرسید. البته، مطمئناً کیلزون ۱ بازی تیراندازی اول‌شخص خوبی بود ولی آن چیز شاهکاری نبود که از آن انتظار می‌رفت. قبل از عرضه‌ی کیلزون ۲ که یک اثر ممتاز و بسیار قابل‌توجه بود، سازندگان این سری با بازی «کیلزون: آزادی» روی پی‌اس‌پی ثابت کردند که این سری چیز خاصی درون خود دارد و حتی در آن زمان این اثر با کیلزون‌های دیگر کاملاً متفاوت بود.

داستان این بازی دو ماه پس از وقایع کیلزون ۱ جریان دارد. کیلزون: آزادی با تبدیل شدن به یک تیراندازی ایزومتریک (از بالا به پایین) به‌جای یک تیراندازی اول‌شخص خود را از فرمول بازی اصلی جدا کرد. این حرکت مؤثر واقع شد زیرا این نسخه یکی از لذت‌بخش‌ترین نسخه‌های کل مجموعه است. در حالی که خبری از توسعه‌ی نسخه‌ی جدیدی از سری بازی کیلزون به گوش نمی‌خورد، پورت این بازی و آوردن آن به سرویس پلی‌استیشن پلاس پریمیوم می‌تواند بسیاری از طرفداران را خوشحال کند.

۷. مجموعه سنگ قدرت (Power Stone Collection)

تهیه‌کننده: Capcom
سازنده: Capcom
سال انتشار: ۲۰۰۶

بازی Power Stone 2

ببینید، من فقط می‌خواهم کپکام با پاور استون کاری انجام دهد، آیا این خواسته‌ی زیادی است؟ ظاهراً این‌طور است اما با توجه به اینکه بازی‌های پی‌اس‌پی قرار است بخشی از فهرست بازی‌های پلی‌استیشن پلاس پریمیوم را تشکیل دهند، زمان مناسبی برای کپکام است تا کاری برای این سری بازی انجام دهد. بسته‌ی مجموعه بازی «سنگ قدرت» که برای پی‌اس‌پی عرضه شده است، بهترین گزینه است که کپکام بتواند به این سرویس اضافه کند تا نسلی از بازیکنان جدید هم بتوانند فرصت تجربه‌ی این سری بازی را داشته باشند.

هما‌ن‌طور که احتمالاً از نام این نسخه حدس می‌زنید، نسخه‌ی Power Stone Collection دارای هر دو بازی از این سری است که در ابتدا برای کنسول دریم‌کست منتشر شده بودند و سپس در قالب یک بسته‌ی ارزشمند و کامل برای پی‌اس‌پی عرضه شدند. بازی سنگ قدرت بازیکنان را در یک محیط ایزومتریک قرار می‌دهد تا در حالی که از سلاح‌ها و حرکات مختلف استفاده می‌کنند،  با همدیگر به رقابت بپردازند و برای پیروزی تلاش کنند.

۸. نیروی تعقیب (Pursuit Force)

تهیه‌کننده: Sony Computer Entertainment
سازنده: Bigbig Studios
سال انتشار: ۲۰۰۵

بازی Pursuit Force

یکی از بهترین بخش‌های فیلم‌های اکشن مربوط به بخش‌ تعقیب و گریز ماشین‌ها است و بازی‌های ویدئویی هم از این موضوع آگاه هستند. بازی نیروی تعقیب یک اکشن سینمایی عظیم در سطوح مختلف را در قالب یک بازی ویدئویی ارائه می‌کند که می‌توانید آن را در کنسول دستی و قابل‌حمل خود تجربه کنید. ایده‌ی هیجان‌انگیزی نیست؟ این اثر بازیکنان را در تلاش برای جلوگیری از جرایم سازمان‌یافته در شهر خیالی Capital State در نقش رهبر نیروهایی تحت عنوان نیروهای تعقیب قرار می‌دهد. به‌عنوان فرمانده‌ی این نیروها، باید رویکردی کاربردی برای جلوگیری از تبهکاران در پیش بگیرید.

ترکیبی از نبردهای ماشینی و بخش تیراندازی معمولی اکشن این بازی را هیجان‌انگیز کرده است. این بازی با سرعت یک مایل در دقیقه حرکت می‌کند و هر مرحله چالش‌های جدیدی را با سرعتی هشدار‌دهنده در مقابلتان قرار می‌دهد. زمانی که بازی عرضه شد، برخی از بازیکنان از میزان سختی بازی انتقاد کردند اما این نگرانی‌ها در ادامه و در دنباله‌ی این اثر با نام «عدالت افراطی» (Extreme Justice) برطرف شد. پورت این بازی و حتی دنباله‌ی آن می‌تواند تجربه‌ی هیجان‌انگیز این اثر را دوباره به خاطر طرفداران بیاورد.

۹. شین مگامی تنسی: ‌پرسونا (Shin Megami Tensei: Persona)

تهیه‌کننده: Atlus
سازنده: Atlus
سال انتشار: ۲۰۰۹

بازی Persona PSP

این  واقعیت دیگر بر کسی پوشیده نیست که سری بازی پرسونا که در آغاز کار خود را به‌عنوان مجموعه‌ای فرعی از سری بازی مگامی تنسی آغاز کرد، اکنون به‌ اندازه‌ی خود بازی‌های شین مگامی تنسی محبوب و پرطرفدار شده است. با این حال، بسیاری از طرفداران فقط دو قسمت اصلی اخیر این سری یعنی پرسونا ۴ و پرسونا ۵ را تجربه کرده‌اند. خوشبختانه، نسخه‌های قدیمی‌تر پرسونا بازسازی و برای کنسول پی‌اس‌پی پورت شده‌اند و به همین خاطر می‌توانند گزینه‌ی فوق‌العاده‌ای برای حضور در میان فهرست بازی‌های پلی‌استیشن پلاس پریمیوم به حساب آیند.

در حالی که هر سه بازی اول سری پرسونا به نوعی در پی‌اس‌پی در دسترس هستند و ارزش اضافه‌شدن به این سرویس را دارند، ما برای این که یک بازی را انتخاب کنیم، فقط به نسخه‌ی به‌روز‌شده‌ی بازی اول اشاره می‌کنیم. شرکت آتلوس برای این نسخه از دوباره از پایه روی بازی کار کرده تا بتواند به‌خوبی از قابلیت‌های پی‌ا‌س‌پی استفاده کند و اطمینان حاصل کند که این نسخه یک تجربه کاربرپسندتر از بازی اصلی را ارائه می‌دهد. حداقل، می‌توان گفت این نسخه پورت بهتری نسبت به پرسونا ۳ پورتابل محسوب می‌شود زیرا در آن پورت بسیاری از محتوای بازی حذف شده بود.

۱۰. سایفون فیلتر: آیینه‌ی تاریک / سایه‌ی لوگان (Syphon Filter: Dark Mirror/Logan’s Shadow)

تهیه‌کننده: Sony Computer Entertainment
سازنده: Bend Studio
سال انتشار: ۲۰۰۶ (آیینه‌ی تاریک) / ۲۰۰۷ (سایه‌ی لوگان)

بازی Syphon Filter

ممکن است سری سایفون فیلتر در هنگام ورود به نسل ششم و کنسول پلی‌استیشن ۲ کمی دچار مشکل شده باشد زیرا بازی سایفون فیلتر: نژاد امگا نمی‌تواند به کیفیت بازی‌های اصلی برسد و در حد آن‌ها ظاهر شود. با این وجود، خوشبختانه استودیو بند با دو بازی سایفون فیلتر: آیینه‌ی تاریک و سایفون فیلتر: سایه‌ی لوگان توانستند این سری را به مسیر درست بازگردند. البته پس از آن ظاهراً سونی تصمیم گرفت که سری بازی سایفون فیلتر را فراموش کند و حتی این اقدام استودیو بند هم در نجات بازی مؤثر نبود. با این حال، شاید اکنون فرصت احیای این بازی یا حداقل تجدید دیدار با نسخه‌های قدیمی آن فرا رسیده باشد.

آیینه‌ی تاریک و سایه‌ی لوگان گیم پلی این سری بازی را به‌روز کردند تا آن را بیشتر به یک بازی تیراندازی اکشن مخفی‌کاری تبدیل کنند و این برای بازی یک امتیاز بزرگ بود. در هر دو بازی، گیب (شخصیت اصلی سایفون فیلتر) برای از بین بردن برخی توطئه‌های جهانی جدید فراخوانده شده است. در این نسخه‌ها گیم‌پلی بازی ارتقا داده شده تا هر دو اثر در پی‌اس‌پی قابل‌بازی شوند. نکته‌ی قابل‌ذکر این است که هر دو بازی آیینه‌ی تاریک و سایه‌ی لوگان برای کنسول پلی‌استیشن ۲ هم پورت شده‌اند. این یعنی اگر سونی نخواهد نسخه‌ی پی‌اس‌پی را به پلی‌استیشن پلاس پریمیوم بیاورد، می‌تواند نسخه‌ی پلی‌استیشن ۲ را پورت کند.

منبع: Cultured Vultures

صفحه اصلی بازی - اخبار بازی - تریلر بازی - نقد و پیش نمایش | دیجی‌کالامگ



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما