رابط کاربری PS5؛ انقلابی بزرگ در تجربه‌ی کاربری

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۵ دقیقه
رابط کاربری پلی استیشن 5

یک ماه تا عرضه‌ی کنسول نسل بعد سونی باقی است و این شرکت از رابط کاربری کنسول پلی‌استیشن ۵ رونمایی کرده است. بخش‌های مختلف رابط کاربری پلی‌استیشن ۵ در قالب یک ویدیوی رسمی از سوی سونی به نمایش گذاشته شده‌اند و می‌توانیم ببینیم که این بار، با مجموعه‌ای از قابلیت‌های متفاوت و بزرگ طرف هستیم که این ظرفیت را دارند تا به‌طور کلی نحوه‌ی برخورد ما با بازی‌های را تغییر دهند.

در اساس، رابط کاربری PS5 همان کاری را انجام می‌دهد که انتظارش را دارید؛ بازی‌ها را مقابلتان می‌گذارد تا آن‌ها را اجرا کنید، تروفی‌های خود را چک کنید و از پلی‌استیشن استور بازی بخرید. با این حال، بازی‌ها این بار بسیار بیشتر با سیستم عامل کنسول در ارتباط هستند و مجموعه‌ی زیادی از اطلاعات را به کنسول می‌فرستند.

رابط کاربری PS5

صفحه‌ی لاگین کنسول.

به غیر از صفحه‌ی اصلی کنسول که بازی‌ها و اپ‌های دیگر روی آن قرار گرفته‌اند، وقتی یک بازی اجرا دارید، یا وقتی به صفحه‌ی مختص یک بازی می‌روید، با مجموعه‌ای از کارت‌ها روبرو می‌شوید. این کارت‌ها، بخش‌های مختلف یک بازی و اطلاعات مربوط به آن را نشان می‌دهند. کارت‌ها با این هدف طراحی شده‌اند تا در انجام فعالیت‌های مختلف در یک بازی به کمکتان بیایند.

هنگامی که داخل یک بازی هستید، با فشردن کلید پلی‌استیشن، مراحل یا بخش‌های مختلف هر بازی را به صورت کارت‌های جداگانه می‌بینید. پلی‌استیشن ۵ با بررسی چگونگی بازی کردن گیمرها، تخمینی از زمان لازم برای تمام کردن یک مرحله یا بخش به‌دست می‌آورد و آن را کنار کارت مناسب آن مرحله، نشان می‌دهد.

رابط کاربری PS5

کارت‌ها وضعیت مراحل مختلف بازی، زمان تقریبی تمام کردن مرحله یا بخش و میزان پیشرفت را نشان می‌دهند.

فرضا می‌توانید ببینید که تمام کردن فلان مرحله، ده دقیقه طول می‌کشد. می‌توانید مستقیما از همان کارت هم وارد آن مرحله شوید.

وظیفه‌ی کارت‌ها، فقط هم نشان دادن زمان تقریبی تمام کردن یک بخش نیست. کارت‌ها، اطلاعات لازم یک مرحله را هم روی خود نشان می‌دهند؛ اطلاعاتی مثل اهداف و کارهایی که باید در مرحله انجام بدهید. اگر مشترک پلی‌استیشن پلاس باشید، می‌توانید برای چگونگی انجام آن اهداف، در خود بازی، راهنمایی بگیرید. در چنین حالتی، کارت به صورت عکس یا ویدیو، چگونگی انجام آن هدف را نشانتان می‌دهد. حتی می‌توانید کارت راهنمایی را به سمت چپ یا راست صفحه قفل کنید و هم‌زمان به انجام بازی مشغول شوید.

رابط کاربری PS5

راهنمایی‌های انجام اهداف یک مرحله را از کارت مختص آن در قالب عکس یا ویدیو می‌بینید و می‌توانید آن را به سمت چپ یا راست صفحه قفل کنید.

این کار باعث می‌شود تا نه‌تنها بسیار سریع‌تر اطلاعات لازم برای انجام اهداف بازی را پیدا کنید، بلکه برخلاف جست‌وجو در اینترنت، با اطلاعاتی از قبیل مراحل بعد برخورد نمی‌کنید و به خاطر یک جست‌وجو، ریسک خراب شدن داستان را به جان نمی‌خرید.

کارت‌ها هم‌چنین می‌توانند برای مثال در یک بازی مسابقه‌ای، رکوردهای دوستانتان را نشان دهند و شما را تشویق کنند تا رکورد آن‌ها را بشکنید. در همه حال هم می‌توانید با انتخاب یک کارت، مستقیما به همان مرحله یا چالش خاص بروید.

می‌توانیم در ویدیوی منتشر شده از سوی سونی، همچنین ببینیم که قابلیت پیگیری وضعیت تروفی‌ها هم به سیستم عامل کنسول اضافه شده و می‌توانید چک کنید که برای مثال چه مقدار در گرفتن یک تروفی پیشرفت کرده‌اید؛ طوری که مثلا اگر قرار است صد جعبه بشکنید، چه تعداد شکسته‌اید و چه تعداد باقی مانده تا تروفی را بگیرید. سونی در ویدیو هیچ اشاره‌ای به این قابلیت نمی‌کند، ولی می‌توانیم به وضوح آن را ببینیم. احتمالا چون قابلیت جدید نیست و ایکس‌باکس سال‌هاست آن را دارد.

رابط کاربری PS5

صفحه‌ی اصلی کنسول، در صورتی که آن را از حالت خاموش (نه‌ در حالتی که یک بازی را اجرا در استند بای نگه داشته‌اید) روشن کنید. اپ‌های چند رسانه‌ای جدا از بازی‌ها قرار می‌گیرند.

کارت‌های اخیری که یک بازی یا خود کنسول نشانتان داده‌اند، در منوی بالایی کنسول باقی می‌مانند؛ طوری که وقتی کنسول را روشن می‌کنید، با مجموعه‌ای از کارت‌های مختلف روبه‌رو می‌شوید. برخی از کارت‌ها شما را تشویق می‌کنند تا به ادامه‌ی بازی قبلی خود بپردازید، روی برخی از کارت‌ها آمده است که دوستان شما در فلان بازی مشغول بازی آنلاین هستند و می‌توانید با انتخاب آن به دوستانتان بپیوندید و به آن بازی بروید و برخی کارت‌ها هم اسکرین‌شات یا ویدیوهای اخیری که ضبط کرده‌اید را نشانتان می‌دهند تا آن‌ها را ادیت کنید و به اشتراک بگذارید.

قابلیت‌های سیستم عامل پلی‌استیشن ۴، مثل امکان مشاهده‌ی گیم‌پلی دوستان به صورت زنده و چت‌ها و گروه‌ها هم روی پلی‌استیشن ۵ وجود دارند و به لطف سیستم کارت‌ها، حتی می‌توان سریعتر با آن‌ها تعامل کرد. فرضا می‌توانید هنگامی که مشغول بازی آنلاین بازی دوستتان هستید، صفحه‌ی گیم‌پلی او را به صورت زنده همیشه در پایین بازی خود ببینید. باید اشاره کنیم که روی پلی‌استیشن ۴ امکان ارتباط با پارتی‌های و گروه‌های ساخته شده روی پلی‌استیشن ۴ و اپ پلی‌استیشن وجود دارد.

رابط کاربری PS5

می‌توانید صفحه‌ی گیم‌پلی زنده‌ی دوستان‌تان را همیشه به هنگام بازی کردن ببینید. این صفحه می‌تواند خیلی کوچک در گوشه‌ی تصویر قفل شود و شما به بازی‌تان ادامه دهید.

نهایتا، سونی خیلی کوتاه به فروشگاه پلی‌استیشن اشاره می‌کند که با خود صفحه‌ی اصلی ادغام شده و نیازی به اجرای آن مثل یک اپ نیست.

بد نیست به چند نکته که خارج از برنامه‌ی سونی و در قالب یک مصاحبه‌ی کوتاه وب‌سایت یوروگیمر منتشر شدند، اشاره کنیم. رابط کاربری پلی‌استیشن ۵ تمام و کمال با وضوح تصویر ۴K رندر می‌شود و به صورت پیش‌فرض هم قابلیت HDR روی آن روشن است. اجرای یک بازی از ابتدا و بدون استفاده از قابلیت‌هایی مثل اجرای سریع و استند بای (که فورا بازی را اجرا می‌کند) هشت ثانیه طول می‌کشد. ویدیوها و اسکرین‌شات‌های گرفته شده هم ۴K هستند.

رابط کاربری PS5

پلی‌استیشن استور دیگر یک اپ جداگانه نیست و محتوای آن در صفحه‌ی اصلی و بدون نیاز به بارگزاری نمایش داده می‌شود.

نکته‌ی اشاره شده‌ی دیگر هم این است هیچ اجباری به استفاده از قابلیت‌های آنلاین و آپدیت بازی نیست. پلی‌استیشن ۵ دیسک بازی‌ها را بدون نیاز به هرگونه اتصال آنلاین و آپدیت و مستقیما از روی دیسک، مثل پلی‌استیشن ۴، اجرا می‌کند.

در آخر، ضمن تحسین سونی به خاطر تلاش در ساخت چنین تجربه‌ی کاربری بزرگ و متفاوتی، سؤالی در ذهنمان به وجود می‌آید؛ اینکه آیا تمام بازی‌سازان قرار است از این همه قابلیت در بازی‌هایشان استفاده کنند؟ مطمئنا می‌توانیم انتظار داشته باشیم تا بازی‌های انحصاری سونی تمام و کمال از این قابلیت‌های جدید بهره گیرند، ولی آیا آن بازی‌سازی که برای چند پلتفرم مختلف بازی می‌سازد، می‌تواند (و آیا حاضر است) که مشخصا برای پلی‌استیشن ۵ زمان بیشتری بگذارد و بازی خود را آماده‌ی استفاده از این قابلیت‌ها کند؟ پاسخ به این سؤال را نه الان، بلکه احتمالا یکی دو سال بعد از شروع نسل جدید خواهیم گرفت.

می‌توانید در ادامه ویدیوی کامل نمایش رابط کاربری PS5 را ببینید.

کنسول پلی‌استیشن ۵ برای عرضه در روز ۱۲ نوامبر در نظر گرفته شده است.

صفحه اصلی بازی - اخبار بازی - تریلر بازی - نقد و پیش نمایش | دیجی‌کالامگ



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

۱۰ دیدگاه
  1. میکاییل حسن کریمی

    سلام اقا امیر جان گل میخواشتم ببینم که شما برای سونی ۵ هم پادکست درست میکنید

  2. پویا

    آره انقلاب بزرگیه واقعا
    من که الان با دیدنش قدم ۱۰ سانت زیاد شد چربی هام آب شد عضلاتم تقویت شد و سیکس پک شدم

  3. Gh.n.9999

    ای بابا چه فایده ای داره با این قیمت دلار

  4. حمید

    بنده بعنوان یک توسعه دهنده هیچ نکته انقلابی در PS5 نمی‌بینم، چه در ظاهر چه نرم‌افزاری چه سخت‌افزاری، بنظر من مهندسین PS5 یکسری آماتور هستند که با عجله و کم‌کاری این سیستم را طراحی کردند، این نسخه از پلی‌استیشین یک نسخه نیمه تمام است که نه فقط به آپدیت نرم‌افزاری برای رفع باگ‌های بیشمار نیاز خواهد داشت بلکه سخت‌افزار هم بعد از مدتی آپگرید خواهد شد و احتمالا با نامی مثل PS5 Pro روانه بازار میشود، فعلا در خرید PS5 عجله نکنید که حسابی ضرر میکنید!

    1. Fox

      دوست عزیز شما که به عنوان توسعه دهنده نظر میدی،
      چی ساختی؟ کال آو دیوتی یا بتلفیلد؟
      کجا کار میکنی؟ یوبی سافت یا الکترونیک ارتس؟
      به جان تو اگه بگی فلپی برد و جورچین سه تایی موبایل هم ساختم من صد در صد حرفات رو می‌پذیرم.
      مرد حسابی کسی میاد همچین چیزهایی رو میگه که کیت توسعه کنسول دستش باشه.
      همه مملکت سر تا پا متخصصن واسه ما.

  5. Pooya gamer53

    سونی ببا سیلش اود نکنه با این رابط
    انقلابی بزرگ????????????شوخی خوبی بود
    آپدیت جدید ایکس باکس وان رابط کاربری ایکس باکس سری ایکس رو اورده روی ایکس باکس وان
    چرا همش سونی از روی مایکروسافت اسکی میره اون از دسته اینم از رابط

  6. mahdi

    پادکست این هفته کی پخش میشه ؟؟؟

  7. عرفان

    همیشه نوآوری و خلاقیت های جالب توی محصولات سونی به ویژه پلی استیشن هست، دمش گرم، بیصبرانه منتظرم پس اندازام به اندازه خرید این دستگاه به علاوه یه LED 4K بشه و برم تو کارش.

  8. hello

    بدون آپدیت اصلا نمیشه بازی کرد.پر باگ هستش

  9. mahdi

    پادکست این هفته کی پخش میشه امیر جان؟؟؟

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X