آیا خرید PS5 pro هفتصد دلاری ارزش دارد؟
اخیرا با رونمایی از نسخهی بهینه یافته و جدید کنسول پلی استیشن ۵ پرو بسیاری از کاربرها با این سوال مواجه شدهاند که آیا خرید PS5 pro ارزش خرج کردن هفتصد دلار را دارد یا خیر. در این مطلب به این سوال و سایر سوالاتی که در ذهنتان شکل گرفته سعی میکنیم پاسخ دهیم.
نرخ فریم؛ مهمترین دلیل
حذف درایور؛ یکی از عجایب طراحی
خرید PS5 pro یا ارتقای یک سیستم گیمینگ کامپیوتری؟
پیش از عرضهی رسمی کنسول پلی استیشن ۵ بسیاری از متخصصین و افراد حوزهی فناوری و سرگرمی تصور میکردند که جدیدترین کنسول خانگی سونی میتواند مثل آب خوردن بازیها را با نرخ ۶۰ فریم بر ثانیه اجرا کند. خوشبختانه سخت افزار پلی استیشن ۵ به خوبی توانایی اجرای بازیها با نرخ فریم بالاتر را دارد، اما پس از عرضهی کنسول به وضوح تماشا کردیم که همچنان اجرای روان و بدون ایراد بازیها با این نرخ فریم در PS5 یک چالش بسیار جدی تلقی میشود. در مدل PS5 Slim نیز تغییر و تحول بسیار حیرت انگیزی از جنبهی سخت افزاری رویت نکردیم تا دیگر به این موضوع به چشم یک چالش نگاه کنیم.
حالا نسخهای از کنسول پلی استیشن ۵ قرار است عرضه شود که گیمرهای سختگیر شاید علاقه و تمایل بیشتری از خود برای خرید نشان دهند؛ با این اوصاف، هفتصد دلار برای خرید یک محصول در دنیای سرگرمی اصلا و ابدا عدد کمی نیست. آیا واقعا ارزش دارد که به جای خرید نسخهی پایه پلی استیشن فایو، با خرید PS5 pro تجربهی بهتر و جذابتری داشته باشیم؟
نرخ فریم؛ مهمترین دلیل
از آنجایی که اکثر بازیهای ویدیویی کنونیِ پلی استیشن ۵ برای کنسول PS4 نیز توسعه پیدا میکند، توسعه دهندگان به طور فنی نمیتوانند با پیشرفتهای بسیار بزرگ و جدی کاربرها را شگفتزده کنند. با این حال، حتی بازیهایی نسل جدید مثل Star Wars: Jedi Survivor که مدعی استفاده از جدیدترین تکنولوژیهای گرافیکی بودهاند، در حفظ نرخ فریم ۶۰ بینقص ظاهر نشدند و منتقدها همچنان پیرامون عملکرد گرافیکی بازیها به سازندهها خرده میگیرند.
با خرید PS5 pro میتوان امیدوار بود که نرخ فریم بهتر و با ثباتتری را در رزولوشنهای بالاتر شاهد باشیم. اگر این نسخه جا پای PS4 Pro بگذارد، احتمالا این ارتقای فنی میتواند مهمترین دلیل برای خرید PS5 pro محسوب شود.
از طرفی دیگر، میزان فضای حافظهی ذخیرهسازی در کنسول PS5 Pro دو برابر نسخهی پایه به حساب میآید؛ بنابراین میتوان بازیهای بیشتری را روی کنسول نصب کرد. البته این ویژگی بیشتر برای کاربرانی مفید به نظر میرسد که دغدغهی تجربهی اکثر بازیهای روز دنیا را به طور همزمان و در سریعترین زمان ممکن دارند. در غیر این صورت کاربرانی که صرفا با چند بازی ساده در ژانر ورزشی، ماشینسواری و بازیهای رقابتی با کنسول سرگرم میشوند، خرید نسخهی پایه منطقیتر به نظر میرسد.
حذف درایور؛ یکی از عجایب طراحی
در اقدامی عجیب از سمت سونی، در نسخهی PS5 Pro خبری از دیسک درایو نیست. ظاهرا سازندگان برای ارتقای حافظهی داخلی دستگاه وادار شدند تا این بخش را از دستگاه حذف و آن را به صورت مجزا و مستقل برای خرید موجود کنند. اگر شما جزو آن دسته از افرادی هستید که برای تجربهی بازیهای ویدیویی از اکانتهای ظرفیتی استفاده میکنید، احتمالا حذف دیسک درایو برای شما چندان مورد پر اهمیتی تلقی نمیشود. در غیر این صورت، برای تجربهی بازیهای دیسکی بهتر است از همان نسخهی پایه استفاده کنید. در حال حاضر، تجربهی بازیهای اکانت ظرفیتی در داخل کشور به دلیل قیمت کمتر، توجیه بیشتری دارد؛ هر چند، دیجیکالا مگ توصیه و اصراری بر استفاده از این روش ندارد.
خرید PS5 pro یا ارتقای یک سیستم گیمینگ کامپیوتری؟
احتمالا کاربران به شدت علاقهمند به تکنولوژی و فناوریهای مدرن تمایل دارند از جدیدترین کنسول خانگی سونی استفاده کنند یا حداقل از خود تمایل نشان دهند. با این حال، از همین طیف کاربرها ممکن است افرادی این سوال را از خود بپرسند آیا ارتقای یک سیستم کامپیوتری گیمینگ بهتر و به صرفهتر نیست؟ به هر حال مسئلهی هفتصد دلار پول در میان است. با این بودجه میتوان یک سیستم کامپیوتری گیمینگ میانرده در زمان نگارش این مطلب اسمبل کرد یا حتی یک لپ تاپ گیمینگ میان رده را خریداری کرد.
با خرید لپتاپهای گیمینگ مثل ایسوس TUF یا ROG و حتی لپتاپهای ایسر Nitro 5 میتوان سخت افزار بسیار قدرتمندی را در اختیار داشت که حداقل از یک پردازندهی گرافیکی جدید مثل RTX 3050 بهره ببرد و پردازندهی مرکزی سیستم نیز قدرتمند باشد. این مدل لپتاپها برای اجرای بازیهای روز دنیا با کیفیت حداقل ۱۰۸۰ پیکسل کاملا مناسب هستند. با این اوصاف، اگر دلتان بخواهد بازیها با رزولوشنهای بالاتر نظیر 4K و تنظیمات گرافیکی بالاتر را تجربه کنید، احتمالا لپتاپهای گیمینگ میانرده از عهدهی این کار برنمیآیند.
از طرفی دیگر، اجرای بازیهای ویدیویی روی کنسولهای خانگی مثل پلی استیشن ۵ پرو یا حتی ساده دردسر خاصی را به دنبال ندارد. شما صرفا باید بازی را تهیه کرده و سپس دیسک آن را در داخل دستگاه بگذارید یا حجم دیتای بازی مورد نظر را دانلود کنید. اگر در حین بازی با یک باگ نرم افزاری جدی مواجه شوید، به طور حتم تیم توسعه دهنده معمولا با ارائهی آپدیت، این مشکل را در سریعترین زمان ممکن برطرف خواهد کرد. با این حال، تجربهی گیم در لپ تاپ و کامپیوترهای گیمینگ مقداری تفاوت دارد. اگر به صورت غیر قانونی و کرکی بازی را دانلود و نصب کنید، خبری از پشتیبانی مستقیم و سریع وجود ندارد و اگر هم قانونی بازی کنید، امکان دارد برخی از باگهای نرم افزاری به دلیل مشکلات سیستم عامل کامپیوتر باشد که رسما ربطی به سازندگان بازی ندارد.
در نهایت امر، اگر گیمر کارکشته هستید باید هر از چند گاهی سیستم کامپیوتر خود را ارتقا دهید؛ در غیر این صورت، پس از گذر سه الی چهار سال رسما نمیتوانید بازیهای جدید را تجربه کنید یا با یک کیفیت بسیار ضعیف وارد بازی میشوید که عملا لذت خاصی ندارد. بنابراین، حتی اگر از این جنبه هم به خرید کنسول بازی نگاه کنیم، خرید PS5 pro ارزش بیشتری دارد. با تمام این تفاسیر، باید منتظر ماند تا سری اول از پیاس فایو پرو عرضه شود تا اگر مشکل و ایرادی داشت، در خط تولید بعدی مرتفع شود. کما این که ایرادات نسخهی پایه پلی استیشن ۵ نیز در خط تولیدهای جدید برطرف شد و گیمرهای حال حاضر دغدغهی حل این مسئله را ندارند که آیا باید کنسول پیاس فایو را به صورت عمودی روی میز قرار داد یا افقی!
منبع: دیجیکالا مگ