پلی‌استیشن ۵ پرو برای موفقیت به دلیلی فراتر از جی‌تی‌ای ۶ نیاز دارد

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۵ دقیقه
PS5 GTA

شواهد زیادی وجود دارد که نشان می‌دهد سونی در حال آماده شدن برای عرضه‌ی یک مدل قدرتمندتر پلی‌استیشن ۵ است و زودتر از آنچه فکرش را بکنید، آن را عرضه خواهد کرد. تحلیلگران با اطمینان پیش‌بینی کرده‌اند که دستگاه جدید در پایان سال ۲۰۲۴ عرضه می‌شود و این در حالی است که مجموعه‌ای از اطلاعات فاش شده از اسناد رسمی سونی از مشخصات آن، نگاهی کلی از قدرت آن به ما می‌دهد. با توجه به گزارش‌ها به نظر می‌رسد این استراتژی بسیار شبیه به آن چیزی است که هر دو نسل قبلی کنسول‌های سونی و مایکروسافت با عرضه‌ی پلی‌استیشن ۴ پرو و ایکس‌باکس وان ایکس دنبال کردند.

با این حال، یک تفاوت اساسی بین آن زمان و اکنون وجود دارد. زمانی که این دو کنسول میانی نسل به ترتیب در سال‌های ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷ عرضه شدند، سازندگان نمایشگر‌های ۴K یا اولترا اچ‌دی را به شدت تحت فشار قرار دادند و این باعث شد که افراد بسیاری آن‌ها را خریداری کنند. در واقع در آن زمان نیاز آشکاری به کنسول‌هایی وجود داشت که قادر به خروجی تصاویر با وضوح ۴K باشند که مدل‌های پایه‌ی کنسول‌های نسل هشتمی قادر به انجام آن نبودند. این بدان معناست که سونی و مایکروسافت یک عنصر بازاریابی واضح برای فروش دستگاه‌های جدید خود داشتند.

ایکس‌باکس وان ایکس و پلی‌استیشن 4 پرو

با این حال هشت سال گذشته و یافتن عوامل خارجی مشابهی که عرضه‌ی پلی‌استیشن ۵ پرو را توجیه کند، دشوارتر شده است. در حالی که صفحه نمایش‌های ۸K با وضوح بالاتر در حال حاضر وجود دارد، محتوای ۸K زیادی در دسترس نیست و حتی در اندازه‌های بزرگ صفحه نمایش، تشخیص تفاوت از ۴K دشوار است و به همین دلیل جذب مصرف‌کننده کند بوده است. طبق گزارش‌ها، سونی به توسعه‌دهندگان گفته است که در تلاش است تا پشتیبانی ۸K را به پلی‌استیشن ۴ پرو اضافه کند، اما تضمینی برای این موضوع وجود ندارد.

هرچند یک چیز دیگر در افق صنعت بازی وجود دارد که ممکن است به سونی در فروش پلی‌استیشن ۵ پرو کمک کند و رویدادی حتی مهم‌تر از نسل جدید فناوری تلویزیون خواهد بود که چیزی نیست جز عرضه‌ی نسخه‌ی جدید سری جی‌تی‌ای. تحلیلگرانی که عرضه‌ی پلی‌استیشن ۵ پرو در سال ۲۰۲۴ را پیش‌بینی کرده بودند، آن را به عنوان بهترین کنسول برای تجربه‌ی بازی ذکر شده می‌دانستند. این در حالی است که مایکروسافت حداقل این بار از عرضه‌ی کنسول میان نسلی خودداری خواهد کرد. در نتیجه سونی به راحتی قادر خواهد بود پلی‌استیشن ۵ پرو را به عنوان بهترین راه برای تجربه چیزی که به راحتی می‌تواند بزرگترین بازی دهه باشد، تبلیغ کند. هرچند فارغ از جی‌تی‌ای ۶، پلی‌استیشن ۵ پرو نیاز به دلایل بیشتری برای عرضه‌ی خود دارد.

طبق اطلاعات منتشر شده، به طور کلی سونی می‌گوید که این دستگاه سه چیز را فعال می‌کند: نرخ فریم سریع‌تر، وضوح نمایشگر بالاتر تا ۸K و ری تریسینگ بهبود یافته. برای دستیابی به این اهداف، پلی‌استیشن ۵ پرو اندکی افزایش قدرت در سی‌پی‌یو، تقویت بیشتر در کارت گرافیک، کمی حافظه‌ی بیشتر، یک تراشه‌ی سفارشی برای ری تریسینگ و یک ارتقاء رزولوشن مبتنی بر هوش مصنوعی که سونی آن را PlayStation Spectral Super Resolution نامگذاری کرده، دریافت خواهد کرد.

پلی‌استیشن 5

از نظر ری تریسینگ، گفته می‌شود که کنسول جدید دو تا چهار برابر بهتر از پلی‌استیشن ۵ معمولی عمل می‌کند. این بدان معناست که بازی‌های خاصی از پلی‌استیشن ۵ که دارای ری تریسینگ نیستند نیز ممکن است بتوانند آن را اضافه کنند و بازی‌هایی با ویژگی‌های ری تریسینگ محدود ممکن است بتوانند بهبود قابل توجهی داشته باشند. وجود این بهبودها بدون شک خوب است، اما شاید یک ویژگی مهم برای فروش یک کنسول میان نسلی نباشد. از طرفی نرخ فریم بهتر به معنی عملکرد روان و پاسخگوتر برای بسیاری از گیمر‌ها اهمیت بیشتری خواهد داشت، اما برخی هشدار داده‌اند که ما باید انتظارات خود را چندان بالا نبریم.

در بسیاری از بازی‌ها، نرخ فریم را نمی‌توان تنها با استفاده از قدرت پردازش گرافیکی بیشتر بهبود بخشید زیرا شما همچنین به یک سی‌پی‌یو سریعتر نیاز دارید که بتواند با تمام محاسباتی که بازی در تلاش است انجام دهد، هماهنگی داشته باشد و افزایش سرعت سی‌پی‌یو در کنسول جدید سونی چندان زیاد نخواهد بود و بنابراین بعید است که پلی‌استیشن ۵ پرو بتواند بازی‌های ۳۰ فریم را با نرخ فریم ۶۰ اجرا کند. بنابراین به نظر می‌رسد که بیشتر شاهد عملکردی روان‌تر و به خصوص با ثبات بالاتر خواهیم بود.

با توجه به موارد گفته شده، وضوح صفحه نمایش احتمالا جایی است که پلی‌استیشن ۵ پرو از آن سود زیادی خواهد برد. ترکیبی از قدرت اضافی کارت گرافیک یعنی افزایش ۶۷ درصدی روی کاغذ اما بیشتر از ۴۵ درصد در عمل، طبق یادداشت‌های سونی به توسعه‌دهندگان و ارتقاء با فناوری PSSR باید به بهبود چشمگیری در کیفیت تصویر منجر شود. گزارشات اولیه نشان می‌دهد که ارتقاء‌دهنده‌های هوش مصنوعی نتایج بسیار بهتری نسبت به فناوری‌های ارتقاء مقیاس قبلی تولید می‌کنند و روشی فوق‌العاده قدرتمند برای جبران هزینه‌های هنگفت و دشواری تولید تراشه‌های قدرتمندتر در حال حاضر هستند.

پلی‌استیشن 5

فناوری‌های مبتنی بر هوش مصنوعی فقط برای بازی‌های سطح بالا مفید نیستند. گزارش‌های اولیه‌ای وجود دارد که نینتندو از فناوری DLSS انویدیا در سوییچ ۲ برای کمک به یک کنسول دستی با قدرت متوسط بسیار بالاتر از رده‌ی وزنی خود استفاده خواهد کرد. با فرض اینکه PSSR سونی مشابه‌ی DLSS باشد، پشتیبانی از ۸K را برای پلی‌استیشن ۵ پرو فراهم خواهد کرد. هرچند برای اکثر بازیکنان، تصاویر واضح‌تر و بهتری را در وضوح ۴K ارائه خواهد کرد.

به نوعی می‌توان گفت که پلی‌استیشن ۵ پرو کاری را انجام می‌دهد که پلی‌استیشن ۵ قرار بود انجام دهد یعنی تجربه‌ی بازی‌ها با ری تریسینگ و کیفیت ۴K. این در حالی است که بسیاری بدون اینکه بدانند کنسول‌های نسل نهمی برای وضوح 4K ساخته شده‌اند، آن‌ها را خریداری کرده‌اند و عملا اهمیتی به این موضوع نداده‌اند که این کنسول‌ها در راستای رسیدن به این وضوح تاکنون کار نه چندان آسانی در پیش داشته‌اند.

همه‌ی این‌ها باعث می‌شود پلی‌‌استیشن ۵ پرو در جست‌وجوی دلیلی برای وجود باشد. شکی نیست که جی‌تی‌ای ۶ برای صنعت بازی‌سازی اهمیت زیادی خواهد داشت و بسیاری بدون شک به دنبال بهترین راه برای تجربه‌ی آن خواهند بود اما در شرایط اقتصادی کنونی، ۶۰۰ دلار برای کنسولی که کمی بهتر است، گران قیمت به نظر می‌رسد و باید دید که سرنوشت این کنسول چه خواهد بود.

منبع: Polygon

صفحه‌ی اصلی بازی دیجی‌کالا مگ | اخبار بازی، تریلرهای بازی، گیم‌پلی، بررسی بازی، راهنمای خرید کنسول بازی



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X