قهوه‌ی پروتئینی چیست، چه فوایدی دارد و چگونه درست می‌شود؟

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۸ دقیقه
قهوه‌ی پروتئینی چیست و چه فوایدی دارد؟ (به علاوه‌ی طرز تهیه‌ی آن)

احتمالا شنیده‌اید که می‌گویند بهترین راهکار برای مدیریت اشتها و متعادل‌سازی سطح قند خون این است که یک صبحانه با پروتئین بالا بخورید. اگر شما هم مانند بیشتر بزرگسالان باشید، احتمالا دوست دارید یک یا دو فنجان قهوه هم بنوشید تا انرژی بیشتری به دست آورید و در عین حال از فواید قهوه بهره‌مند شوید. اکنون پرسشی که به میان می‌آید این است که آیا می‌توان این دو گزینه را با یکدیگر ترکیب کرد و در واقع آیا چیزی به نام قهوه‌ی پروتئینی وجود دارد؟

به‌راستی آیا می‌توانیم به قهوه‌ی خودمان پودر پروتئین اضافه کنیم؟ بله، این کار شدنی است. در حقیقت، قهوه‌ی پروتئینی دارای فواید فراوان مشابه‌ای با «قهوه‌ی کِتو» است که برای کاهش اشتها و ویژگی‌های چربی‌سوزی استفاده می‌شود. قهوه‌ی کتو، همان قهوه‌ی معمولی است که به آن چربی افزوده شده و گفته می‌شود مزایای بسیاری برای سلامتی دارد.

در این نوشتار نگاهی به فواید و ضررهای مصرف قهوه‌ی پروتئینی، یا حتی پودر پروتئین با طعم قهوه، می‌اندازیم و همچنین روش تهیه‌ی آن را هم بررسی می‌کنیم. با ما همراه باشید.

قهوه‌ی پروتئینی چیست؟

قهوه‌ی پروتئینی چیست؟

همانگونه که از نامش پیدا است، «قهوه‌ی پروتئینی» یا «قهوه‌ی پروتئین‌دار» قهوه‌ای است که به آن پودر پروتئین افزوده شده، یا پودر پروتئینی است که دارای کافئین و طعم قهوه است. اگرچه به سلیقه‌ی شخصی شما بستگی دارد، ولی بیشتر مردم ممکن است این قهوه را به شکل یک نوشیدنی سرد که به آن پودر پروتئین افزوده شده، مصرف کنند. زیرا بیشتر پودرهای پروتئین در نوشیدنی‌های خنک بهتر حل می‌شوند و ممکن است در نوشیدنی‌های داغ خوب حل نشده و دانه دانه شوند.

پروتئین یک درشت‌مغذی است که به افزایش قدرت ماهیچه‌ها کمک می‌کند و منجر به رشد آن‌ها می‌شود. همچنین بدن برای ریکاوری پس از ورزش به آن نیاز دارد. به همین دلیل، پودرهای پروتئینی میان ورزشکاران و بدن‌سازان بسیار محبوب هستند. افزون بر این، کسانی که می‌خواهند وزن اضافه کرده یا توده‌ی عضلانی بدن‌شان را حفظ کنند، از این پودرها و مکمل‌ها کمک می‌گیرند.

قهوه به‌تنهایی دارای پروتئین نیست و نیاز شما را برطرف نمی‌کند، حتی کالری آنچنان بالایی هم ندارد. در هر فنجان قهوه، تنها پنج کیلوکالری انرژی وجود دارد و دیگر خبری از پروتئین، چربی یا کربوهیدرات نیست.

بسیاری از مردم به سراغ قهوه‌ی پروتئینی می‌روند و آن را صبح‌ها یا پیش از تمرین مصرف می‌کنند تا گرسنگی‌شان را مهار کنند. اگرچه کافئین ممکن است پس از ورزش آن‌قدرها هم مفید نباشد، ولی پودر پروتئین پس از جلسه‌ی تمرینی می‌تواند به بهبود ماهیچه‌ها و سوخت‌وساز سالم بدن کمک کند.

برخی از مردم هم در درازای روز نوشیدنی‌های کافئین‌دار مصرف می‌کنند تا اشتهای خود را کاهش دهند، ولی این کار دارای عیب‌هایی هم هست. برای نمونه، کافئین زیادی ممکن است شما را عصبی و مضطرب کند.

فواید افزودن پودر پروتئین به قهوه

فواید قهوه‌ی پروتئینی

خود قهوه به‌تنهایی، به‌ویژه قهوه‌های ارگانیک با کیفیت بالا، دارای فواید چشمگیری برای سلامتی است که از میان آن‌ها می‌توان به کاهش خطر ابتلا به برخی بیماری‌ها، افزایش سطح انرژی، بالا رفتن انگیزه و بهبود کارکرد و حافظه اشاره کرد. این بدین دلیل است که قهوه کافئین و آنتی‌اکسیدان بالایی دارد و جدا از فوایدی که گفتیم، می‌تواند به سوخت‌وساز و جلوگیری از پیری زودرس هم کمک کند. براساس پژوهش‌ها، مصرف کم‌وبیش سه تا چهار فنجان قهوه در روز برای دستیابی به این فواید کافی خواهد بود و ضرری ندارد.

اکنون باید ببینیم چرا افزودن پروتئین به این قهوه می‌تواند مفید باشد؟ مصرف پروتئین هم دارای فواید فراوانی است و می‌تواند کارکرد بدنی و حفظ سطح بالای انرژی را تقویت کند و همچنین ترکیب بدن (نسبت ماهیچه‌ها به چربی و استخوان) را بهبود ببخشد.

شما با افزودن کافئین به پودر پروتئین، یا افزودن پروتئین به نوشیدنی قهوه، به احتمال زیاد تفاوت را متوجه خواهید شد و می‌بینید که فرآیند ماهیچه‌سازی آسان‌تر شکل می‌گیرد و حین ورزش، قدرت و انگیزه‌ی بیشتری در اختیار دارید.

آمیزه‌ی پودر پروتئین و قهوه می‌تواند برخی فواید زیر را به دنبال داشته باشد:

  • در کنار انجام تمرین‌های قدرتی که سوخت‌وساز بدن را بهبود می‌بخشند، می‌تواند به ساخت توده‌ی عضلانی کمک کند.
  • از ریزش ماهیچه‌ها و تحلیل آن‌ها جلوگیری می‌کند.
  • کارکرد ورزشی را تقویت می‌کند و جلوی خستگی و درد گرفتن ماهیچه‌ها را می‌گیرد.
  • تمرکز ذهنی را افزایش می‌دهد، حافظه را تقویت کرده و به بهبود سایر کارکردهای شناختی کمک می‌کند.
  • گرسنگی و میل به غذا را کاهش می‌دهد. بنابراین، کالریِ مصرفی کاهش پیدا می‌کند و این موضوع هم کاهش وزن را به دنبال دارد.
  • دارای آنتی‌اکسیدان‌هایی است که از شما در برابر بیماری‌های سیستم عصبی مانند زوال عقل، آلزایمر و پارکینسون محافظت می‌کنند.
  • ترشح و تولید هورمون‌های «حال خوب کن» مانند دوپامین و سروتونین را که دارای ویژگی‌های ضدافسردگی هستند، افزایش می‌دهد.
  • به لطف وجود اسیدهای آمینه و کافئین، رساندن مواد غذایی و اکسیژن به ماهیچه‌ها را افزایش می‌دهد و به ریکاوری آن‌ها هنگام ورزش و پس از آن کمک می‌کند.
  • به کارکرد درست دستگاه گوارش و سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند.
  • با کاهش فشار خون، بهبود گردش خون، کاهش التهاب، تنظیم حساسیت به انسولین و کاهش سطح کلسترول، به طور چشمگیری سلامت قلب و سوخت‌وساز بدن را به دنبال دارد.
  • به لطف قهوه، میزان دریافت ویتامین B1، B2، B3، پتاسیم و منگنز افزایش پیدا می‌کند.

خطرات و عوارض جانبی

خطرات و عوارض جانبی قهوه‌ی پروتئینی

آیا تنها با مصرف ترکیب پروتئین و قهوه می‌توان وزن کم کرد؟ این کار خطری ندارد؟

اگرچه ممکن است با به کارگیری هرگونه رژیم غذایی که دارای کالری مصرفی پایینی است، بتوانید وزن خود را کاهش دهید، ولی هدف اصلی شما باید داشتن یک رژیم متعادل باشد که منجر به حفظ سلامتی بدن شده و به طور کلی باعث شود احساس خوبی داشته باشید. بدون شک این رژیم می‌تواند حاوی قهوه و پودر پروتئین هم باشد، ولی اگر همه‌ی روز را فقط با خوردن قهوه و پروتئین سپری کنید، قطعا با مشکلاتی روبه‌رو خواهید شد. زیرا بدن شما به سایر مواد مغذی ضروری هم نیاز دارد.

اگر کاهش وزن یکی از اهداف مهم شما است، بهترین کار این است که یک رژیم کم‌کربوهیدرات یا کتوژنیک داشته باشید و در کنار آن از قهوه‌ی پروتئینی استفاده کنید. شما با مصرف غذاهای کم‌کربوهیدرات، بدن خود را مجبور می‌کنید تا به جای گلوکز، چربی بسوزاند و انرژی‌اش را تأمین کند.

مصرف پروتئین هنگامی که مصرف کربوهیدرات را کاهش داده‌اید، راهکاری هوشمندانه برای سیر نگه داشتن بدن و حفظ توده‌ی عضلانی است، در حالی که چربی می‌سوزانید و وزن اضافه‌ی خود را هم از دست می‌دهید.

یادتان باشد بدن برخی از مردم واکنش بدی نسبت به مصرف قهوه یا کافئین نشان می‌دهد، پس حواس‌تان باشد مصرف قهوه را به‌آرامی آغاز کنید و واکنش بدن‌تان را زیر نظر داشته باشید. افزون بر این، اگر پیشتر سابقه‌ی اضطراب، وحشت‌زدگی، بی‌خوابی، بازگشت اسید به مری، معده‌ی حساس یا بیماری‌های قلبی داشته‌اید، حتما حواس‌تان به میزان کافئین مصرفی خود باشد. زیرا زیاده‌روی در مصرف قهوه و کافئین می‌تواند این مشکلات و بیماری‌ها را تشدید کند.

روش تهیه‌ی قهوه‌ی پروتئینی

برای تهیه‌ی قهوه‌ی پروتئینی در خانه، یا از پودر پروتئین‌های حاوی قهوه و کافئین استفاده کنید و آن‌ها را با آب یا شیر مخلوط کنید، یا می‌توانید خودتان قهوه دم کنید و به آن پودر پروتئین بیفزایید.

پودر پروتئین‌های گوناگونی در داروخانه‌ها و فروشگاه‌های مکمل بدن‌سازی پیدا می‌شوند که «وی»، «کازئین» و «سویا» معروف‌ترین آن‌ها هستند. این پروتئین‌ها به طور کلی از شیر، سفیده‌ی تخم‌مرغ، گوشت، برنج، نخود، گندم سیاه، شاهدانه یا سویا به دست می‌‌آیند و هر کدام دارای ویژگی‌های متفاوتی هستند.

به طور کلی، مصرف این پودرها به گوشت‌خوار یا گیاه‌خوار بودن شما بستگی دارد. ولی تا جای ممکن باید تلاش کنید پروتئین‌های باکیفیت را بخرید و مطمئن شوید که عناصر تشکیل‌دهنده‌ی آن‌ها دستکاری‌شده‌ی ژنتیکی نباشند. همچنین حواس‌تان به قند موجود در آن‌ها هم باشد و مکملی را بخرید که کمترین میزان شکر را دارا است.

چند نکته برای تهیه‌ و مصرف قهوه‌ی پروتئینی

  • بیشتر مردم با مخلوط کردن پودر پروتئین و نوشیدنی‌های داغ یا سرد، بهترین نتیجه را می‌گیرند. این موضوع به سلیقه‌ی خودتان بستگی دارد. ولی یادتان باشد مایعات داغ منجر به کف کردن پودر می‌شوند.
  • برخی از پودرهای پروتئین به‌خوبی در قهوه‌ی داغ حل نمی‌شوند و بافت ناخوشایندی به خود می‌گیرند. بنابراین، یا آن‌ها را در قهوه‌ی سرد مخلوط کنید، یا گونه‌های مختلف مکمل‌ها را امتحان کنید تا ببینید کدام یک برای حل شدن در قهوه‌ی داغ مناسب‌تر است.
  • اگر برای کاهش وزن خود تلاش می‌کنید، از افزودن زیادی شکر، خامه یا شیر خودداری کنید. همچنین حواس‌تان باشد پودر پروتئینی را بخرید که دارای شکر و قند کمی است.
  • بهترین کار این است که قهوه‌ی پروتئینی را کم‌وبیش نیم تا یک ساعت پیش از ورزش و یک ساعت پس از ورزش مصرف کنید.

 سخن پایانی

قهوه‌ی پروتئینی یا قهوه‌ی پروتئین‌دار، با ترکیب کردن قهوه و پودرهای پروتئینی به دست می‌آید و همچنین می‌توانید به جای آن از مکمل‌های پروتئینی که حاوی قهوه یا کافئین هستند، استفاده کنید. بسیاری از مردم به سراغ این نوشیدنی می‌روند و آن را صبح‌ها یا پیش از تمرین مصرف می‌کنند تا گرسنگی‌شان را مهار کنند. این کار می‌تواند به بهبود ماهیچه‌ها و سوخت‌وساز سالم بدن پس از ورزش کمک کند.

به طور کلی، قهوه‌ی پروتئینی دارای فواید فراوانی است که از میان آن‌ها می‌توان به ساخت توده‌ی عضلانی، جلوگیری از ریزش ماهیچه‌ها، جلوگیری از خستگی و درد گرفتن ماهیچه‌ها، کاهش میل به غذا و گرسنگی، محافظت در برابر بیماری‌هایی مانند زوال عقل، آلزایمر و پارکینسون، مبارزه با افسردگی، و بهبود سلامت دستگاه گوارش، سیستم ایمنی بدن و قلب اشاره کرد.

شما می‌توانید این نوشیدنی را به‌آسانی در خانه تهیه کنید و از مزایای آن بهره‌مند شود. با وجود این، حواس‌تان باشد از قهوه و پودرهای پروتئین باکیفیت استفاده کنید و حواس‌تان هم به واکنش بدن‌تان نسبت به این خوردنی باشد. زیرا ممکن است برخی از مردم با قهوه و مکمل‌های بدن‌سازی سازگار نباشند و دچار مشکلاتی شوند. همچنین اگر در گذشته سابقه‌ی اضطراب، وحشت‌زدگی، بی‌خوابی، بازگشت اسید به مری، معده‌ی حساس یا بیماری‌های قلبی داشته‌اید، پیش از مصرف قهوه به یک پزشک مراجعه کنید و دیدگاه او را بپرسید.

این مطلب صرفا جنبه‌ی آموزش و اطلاع‌رسانی دارد. پیش از استفاده از توصیه‌های این مطلب حتما با پزشک متخصص مشورت کنید. برای اطلاعات بیشتر بیانیه‌ی رفع مسؤولیت دیجی‌کالا مگ را بخوانید.

منبع: Dr. Axe



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما