معرفی مهمترین خواص جوز هندی

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۶ دقیقه
خواص جوز هندی

اگر به دنبال ادویه‌ای خوش‌عطر و خوش‌طعم و سرشار ازخاصیت هستید از جوز هندی غافل نشوید. این ادویه پرطرفدار ظاهری قهوه‌ای رنگ و شبیه به گردو دارد. به اعتقاد هندی‌ها جوز هندی بهترین چاشنی برای انواع غذا است. جدا از داشتن طعم و عطری بی‌نظیر، جوز هندی خواص درمانی فراوانی دارد. از جوز هندی می‌توان در تهیه انواع نوشیدنی، دسر، سوپ و سایر غذاها استفاده کرد. از مهم‌ترین خواص جوز هندی می‌توان به تسکین دردهای عضلانی، درمان بوی بد دهان، تقویت عملکرد قلب و مغز و … اشاره کرد. افرادی که دچار کم‌خوابی می‌شوند نیز می‌توانند ترکیبی از جوز هندی و شیر گرم قبل از خواب بنوشند. پیشنهاد می‌کنیم برای آشنایی بیشتر با خواص جوز هندی در این مقاله از دیجی‌کالا مگ همراه ما باشید.

کمک به سلامت بدن

آنتی اکسیدان‌های موجود درون جوز هندی رادیکال‌های آزاد را از بین می‌برند و باعث کاهش استرس می‌شود. ویتامین‌ها، منگنز، فسفر، منیزیم، مس، روی، آهن و کاروتنوئیدها از جمله مواد تشکیل‌دهنده این گیاه هستند. فیبرهای موجود درون جوز هندی، به حفظ سلامت دستگاه گوارش کمک می‌کنند. روغن جوز هندی نیز نفخ‌های معده و روده را از بین می‌برد و برای هضم بهتر انواع غذا مفید است.

بهبود عملکرد قلب

با افزایش زندگی ماشینی و کم‌تحرک شدن افراد جامعه، خطر ابتلا به انواع بیماری‌های قلبی و عروقی در جامعه بیشتر شده است. جوز هندی از آن دست گیاهانی است که با تحریک سیستم قلبی – عروقی به جلوگیری از ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی کمک می‌کند. روغن جوز هندی سرشار از مواد مغذی است که احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی را کم می‌کند. ویتامین C موجود در این گیاه سلامت رگ‌ها را به همراه دارد و مس موجود درون آن باعث تعادل فشار خون و ضربان قلب طبیعی می‌شود.

تسکین درد

فرقی نمی‌کند دردهای شما مفصلی است یا عضلانی. طبق کشف‌ چینی‌های باستان، جوز هندی ادویه‌ای بی‌نظیر برای کاهش التهاب‌ها و دردهای شکمی، دردهای عضلانی و مناسب درمان زخم‌های مختلف است. همچنین روغن جوز هندی، که از دانه‌های این گیاه به دست می‌آید، به کاهش درد عضلات و مفاصل کمک می‌کند. البته ناگفته نماند روغن این گیاه خوردنی نیست و به صورت موضعی استفاده می‌شود.

پودر جوزهندی حامی - 100 گرم

کنترل قند خون

با افزایش سن خطر ابتلا به دیابت نیز بیشتر می‌شود. بسیاری از افراد به دلیل محدودیت‌های غذایی ناشی از این بیماری، دچار احساس کلافگی و سستی  می‌شوند. برای جلوگیری از این بیماری و عوارض آن توصیه می‌کنیم از مصرف جوز هندی غافل نشوید. مصرف روزانه جوز هندی باعث کاهش قند خون می‌شود. این گیاه پر خاصیت، به فرایند تولید انسولین در پانکراس کمک می‌کند.

پودر جوزهندی حامی - 250 گرم

کمک به خواب آرام

بی‌خوابی یکی از مهم‌ترین عواملی است که باعث احساس خستگی و کسل بودن می‌شود و برنامه‌های روزانه را مختل می‌کند. بسیاری از افراد برای رفع این دغدغه از انواع قرص‌ و برخی دیگر از انواع داروهای گیاهی استفاده می‌کنند. اگر شما هم به مصرف داروهای گیاهی یا انواع ادویه برای خوابیدن علاقه دارید از جوز هندی غافل نشوید. منیزیم موجود درون این گیاه، به ترشح سروتونین و احساس آرامش کمک می‌کند. مقداری جوز هندی را با یک لیوان شیر گرم یا غذایی که قبل از خواب میل می‌کنید ترکیب کنید. این کار به بهتر و طولانی‌تر خوابیدن شما کمک می‌کند.

خواص جوز هندی

تقویت عملکرد مغز

از زمان رومیان و یونانیان باستان، جوز هندی، مانند کُندُر، یکی از تقویت‌کننده‌های مغز محسوب می‌شود. مواد موجود درون این گیاه، قدرت حافظه و تمرکز را افزایش و خطر ابتلا به افسردگی و اضطراب را کاهش می‌دهند. همچنین آنزیم‌های درون جوز هندی احتمال خطر ابتلا به آلزایمر را کم می‌کنند.

جوزهندی ناب ساقه - 20 گرم

از بین بردن بوی بد دهان

رشد باکتری‌ها و خرابی دندان‌ها از مهم‌ترین عوامل بوی بد دهان هستند. جوز هندی این باکتری‌ها را از بین می‌برد. برای از بین بردن بوی بد دهان کافی است تکه کوچکی از جوز هندی را در دهان خود بگذارید. اگر دندان شما درد می‌کند، پنبه یا گاز استریلی ‌ را به روغن جوز هندی آغشته کنید و روی دندان خود بگذارید. بعد از گذشت چند دقیقه درد شما از بین خواهد رفت. از این گیاه در ساخت انواع خمیر دندان و دهان‌شویه نیز استفاده می‌شود.

تقویت موها

شوره، پوسته و چرب شدن موها دغدغه بسیاری از افراد است. گاهی حمام رفتن‌های منظم نیز به رفع این معضل کمک نمی‌کند. اگر شما هم از انواع شامپو و ماسک برای سلامت موهایتان استفاده کرده‌اید اما به نتیجه نرسیده‌اید، از جوز هندی غافل نشوید. ضد میکروب بودن و جلوگیری از شوره‌های سر از مهم‌ترین خواص جوز هندی است. قبل از استحمام، پودر جوز هندی را با مقداری روغن نارگیل ترکیب کنید و روی موهای خود قرار دهید. پس از چند دقیقه موهایتان را آبکشی کنید. با تکرار این کار، از شر پوسته و شوره‌های سر رها خواهید شد.

تقویت قوای جنسی

مواد تشکیل‌دهنده جوز هندی، باعث افزایش نشاط و انرژی و افزایش میل جنسی می‌شوند. از عصاره این گیاه در انواع داروها و دمنوش‌های مخصوص تقویت قوای جنسی استفاده می‌شود. طبع گرم جوز هندی نیز به سلامت رحم و افزایش قوای جنسی خانم‌ها کمک می‌کند. از دیگر خواص جوز هندی، می‌توان به کاهش دردهای قاعدگی و تنظیم تاریخ پریود اشاره کرد.

خواص جوز هندی

مراقبت از پوست

جوز هندی گیاهی عالی برای داشتن پوستی نرم و شفاف است. ضد باکتری و ضد عفونی‌ بودن از دیگر خواص جوز هندی است که باعث روشن شدن پوست، تنظیم میزان چربی و رفع چین و چروک پوست صورت می‌شود. اگر قصد از بین بردن جوش‌های سرسیاه را دارید، اما نمی‌خواهید از لایه‌بردارهای شیمایی استفاده کنید، اسکراب جوز هندی مناسب شما است. ترکیب جوز هندی و پوست پرتقال، یا ترکیب جوز هندی و عسل، سلول‌های مرده پوست صورت را از بین می‌برد و باعث می‌شود پوستی یکدست و شفاف داشته باشید. همچنین استفاده از اسکراب این گیاه به از بین رفتن جای جوش و اثرات باقی‌مانده از اصلاح صورت کمک می‌کند. اگر دچار اگزما شده‌اید، خمیری از ترکیب جوز هندی و آب تهیه کنید و روی پوست خود قرار دهید.

نکته های مهم خواص جوز هندی

هر ادویه و گیاه، علاوه‌بر خاصیت‌های فراوان، عوارضی نیز دارد. عوارضی ناشی از مصرف بیش از اندازه جوز هندی عبارتند از:

  • توهم زدن
  • سقط جنین
  • اسهال
  • یبوست
  • نفخ
  • بالا یا پایین رفتن غیر طبیعی فشار خون
  • تهوع و استفراغ
  • افزایش تعداد ضربان قلب

سخن آخر

استفاده از انواع ادویه، از زمان‌های قدیم، یکی از راه‌های درمان بیماری‌های مختلف و تقویت سیستم ایمنی بدن بوده است. جوز هندی یکی از پرطرفدارترین و پر خاصیت‌ترین ادویه‌های آسیای شرقی است که در این مقاله به خواص آن اشاره کردیم. تقویت عملکرد قلب و مغز، درمان بی‌خوابی و تسکین دردهای عضلانی از مهم‌ترین خواص جوز هندی هستند. طبع گرم جوز هندی قوای جنسی را تقویت و به رحم خانم‌ها در نگهداری از جنین کمک می‌کند. استفاده از اسکراب جوز هندی و عسل یا جوز هندی و پرتقال باعث نرم و شفاف شدن پوست صورت و از بین رفتن جای جوش‌ها می‌شود. اگر از شوره و پوسته‌های سر خود خسته شده‌اید، ترکیبی از جوز هندی و عسل و روغن نارگیل تهیه کرده و به عنوان ماسک روی موهای خود قرار دهید. برای این که بهره بیشتری از خواص جوز هندی ببرید، می‌توانید از این گیاه، به صورت پودر یا روغن استفاده کنید. روغن این گیاه معمولا به صورت موضعی و پودر آن در قالب ادویه استفاده می‌شود. توجه داشته باشید، استفاده بیش از اندازه از جوز هندی باعث بروز توهم، اسهال، نوسان فشار خون و تعداد ضربان قلب خواهد شد.

منبع

healthline



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X