چگونه برای هر بخش از خانه نورپردازی مناسب انتخاب کنیم؟
نورپردازی از عناصر کلیدی در معماری داخلی است که به شما در سر و سامان دادن خانه کمک میکند. نورپردازی مناسب به شما این امکان را میدهد که بهراحتی بتوانید کارهای خود را در خانه انجام دهید، احساس امنیت و آسایش داشته باشید و از لحظات حضور در خانه بیشترین لذت را ببرید. نورپردازی مناسب و لازم هر اتاق میتواند منحصربهفرد باشد و روش صحیح نورپردازی آن با سایر قسمتهای خانه یکی نباشد. دیجیکالا مگ در این مطلب ایدههایی مفید در اختیارتان قرار میدهد تا نوری زیبا و مناسب در خانهی شما جریان داشته باشد.
۱. نورپردازی سالن ورودی، راهرو و راهپلهها
سالن ورودی، اولین نشانه از سبکوسیاق فضای داخلی خانه است. این بخش در خانههای متراژ بالا وجود دارد و برخلاف آپارتمانها، ورود به خانه از راهروها شروع نمیشود. بنابراین اگر ورودی خانه شما با سالن سرسرا شروع میشود، با کمک یک لوستر کلاسیک، چراغآویز امروزی یا دیگر تجهیزات روشنایی، اولین نوری که بعد از ورود به چشم میآید را ایجاد و فضایی دلچسب خلق کنید. از آثار هنری برای تزیین این قسمت از خانه استفاده کنید و آنها را با ردیف لامپهای هالوژن ساده یا زاویهدار، برای جلوهی بیشتر نوردپردازی کنید. همچنین علاوه بر آثار هنری، استفاده از آینه هم در سالن ورودی بسیار جذاب خواهد بود و جلوهی خاصی به دکوراسیون خانه میبخشد. مطمئن شوید که سایز وسایل تزیینی با فضای راهرو یا سالن ورودی شما تناسب داشته باشد. بنابراین اگر فضایی بزرگ در اختیار دارید، باید از اثاث تزیینی بزرگتری استفاده کنید.
راهروها فضای متصلکنندهی اتاقهای خانه به هم هستند یا در ورودی را به نشیمن خانه وصل میکنند. ایجاد روشنایی مناسب در راهروها، چندان سخت نیست و با یک چراغ چسبیده به سقف، این فضا را میتوانید روشن کنید. همچنین میتوانید با کمک نور مخفی در امتداد راهرو، نورپردازی این بخش از خانه را تکمیل کنید. فراموش نکنید که راهرو به نورپردازی زیادی احتیاج ندارد.
برای افزایش ایمنی راهپلهها در فضای داخلی خانه، حتما از نورپزدازی مناسب و کافی استفاده کنید. بنابراین برای جلوگیری از وقوع حوادث، پلهها باید از بالا تا پایین با فشردن کلیدهای برق روشن شوند.
۲. نورپردازی سالن نشیمن
از نورپردازی برای جلوهی بهتر محل زندگی خود استفاده کنید. نور خوب سبب میشود که فضای اتاق بزرگتر به نظر برسد. با نورپردازی علاوه بر تأمین روشنایی اتاق نشیمن، اتاق خواب و… میتوانید به اکسسوریهای هنری استفاده شده در خانه، جلوهی بیشتری ببخشید. اتاقهای نشیمن نقش پر رنگی در خانه دارند و بیشتر وقت اهالی خانه در این قسمت سپری میشود. به همین دلیل نورپردازی آن بسیار اهمیت دارد و شما به نوری نیاز دارید که برای انجام سرگرمیهای معمولی، تماشای فیلم و سایر فعالیتها مناسب باشد. استفاده از چراغهای زاویهدار و قابل تنظیم یکی از راهکارهای نورپردازی مناسب برای نشیمن است. استفاده از لامپهای قابل تنظیم به شما این امکان را میدهد تا مدل نورپردازی خودتان را در اتاق نشیمن اجرا کنید.
اگر در فضای نشیمن خانه تلویزیون قرار دارد، از لامپهایی که نور خیرهکننده دارند استفاده نکنید. برای تماشای راحت تلویزیون، جهت منبع نور باید به گونهای باشد که سایه ایجاد نکند. بنابراین استفاده از لوستر در اتاق نشیمن، مناسب زمانهای است که تلویزیون خاموش است. هنگام تماشای تلویزیون باید چراغهای دیوار کوب، ردیفی از چراغهای زاویهدار قابل تنظیم یا نورهای مخفی سقفی را روشن کنید.
۳. نورپردازی آشپزخانه
آشپزخانه معمولا شلوغترین قسمت خانه است. در این نقطه از خانه نه تنها غذاها طبخ میشوند، بلکه اعضای خانواده و مهمانان هم در اینجا جمع میشوند. بنابراین در فضای آشپزخانه برای انجام تمام نیازهای آشپزی و پختوپز، کمک به بچهها در انجام تکالیف مدرسه و مطالعهی مقالهی دلخواه خود به نوری مناسب و کافی نیاز دارید. نور مورد نیاز برای یک آشپزخانه شامل نورپردازی کلی فضا، روشنایی قسمتهای لازم در زمان آشپزی و نورپردازی برای جلوهی بیشتر وسایل تزیینی است. قبل از اجرای نورپردازی، طرح کلی آشپزخانهی خود را در نظر بگیرید و بر نوع کاربردی که هر قسمت از این فضا دارد، تمرکز کنید. سپس مشخص کنید که هر قسمت به کدام نوع نورپردازی نیاز دارد.
بیشتر آشپزخانهها بهخصوص آشپزخانههای بزرگتر برای روشنایی کافی به چند نوع نور نیاز دارند. برای نورپردازی کلی آشپزخانه، از لامپهای هالوژن داخل سقف یا لوسترهای هم سطح با سقف استفاده کنید تا نور به صورت مساوی در فضای آشپزخانه پخش شود. سپس در بالای نقاطی از آشپزخانه که بیشتر با آنها سر و کار دارید هم منابع نوری نصب کنید تا نور لازم شما را در زمان کار در آشپزخانه تأمین کنند. یکی از بهترین نورپردازیها در آشپزخانه، نصب چراغآویزها در بالای کابینت جزیره است و فاصلهی این چراغها از سطح کابینت باید حداکثر یک متر باشد. فراموش نکنید که فضاهای پرکاربرد آشپزخانه مثل جزیره یا نقاطی که برای خرد کردن مواد غدایی مثل سبزی، بیشترین استفاده را دارند، نیازمند نور بیشتری نسبت به سایر نقاط آشپزخانه هستند. همچنین چراغهایی که در زیر کابینت نصب میشوند هم نور خوبی در زمان تهیه و پخت غذا در اختیارتان قرار میدهند.
استفاده از نوارهای LED به صورت مخفی در زیر کابینت، نور ملایمی در آشپزخانه ایجاد میکند و برای رفتوآمدهای احتمالی شبانه به این نقطه از خانه بسیار مناسب است. همچنین استفاده از این نورها سبب جلوهی بیشتر ظروف دکوری در قفسههای آشپزخانه میشود.
۴. نورپردازی مناسب برای فضای ناهارخوری خانه
اتاق ناهارخوری جایی برای گفتوگو و معاشرت است و به همین دلیل نور کم و فضای تاریک و پر از سایه، مناسب این قسمت از خانه نیست. با نورپردازی صحیح میتوانید این قسمت را به نقطهی کانونی خانه تبدیل کنید و علاوه بر رفع نیازهای کلی روشنایی، سبک شخصی دلخواه خودتان را در نورپردازی این قسمت از خانه دخیل کنید. بنابراین نورپردازی خوب در فضای ناهارخوری بسیار مهم است و برای این کار میتوانید از چراغآویزهای حبابدار و لامپهای سقفی هالوژن استفاده کنید.
استفاده از یک لوستر تزیینی که هم نور کلی فضا را تأمین کند و هم بتواند نور خوبی برای صرف غذا فراهم کند، ایدهی بسیار خوبی خواهد بود. اما اگر فضای اتاق ناهارخوری خانه بزرگ است، میتوانید علاوه بر لوستر کلی، از دو لوستر برای بالای میز هم استفاده کنید. لوستری که بالای میز از سقف آویزان میشود، باید در حدود ۸۰ سانتیمتر از سطح میز فاصله داشته باشد؛ البته این مقدار برای خانههایی است فاصلهی سقف تا کف در آنها در حدود ۲٫۵ متر است.
۵. نورپردازی مناسب در حمام و سرویس بهداشتی
استفاده از نور نامناسب میتواند حس ناخوشایند و حتی ناامنی به انسان منتقل کند. یکی از نورپردازیهای اصلی در حمام و سرویس بهداشتی، مربوط به آینه است و منبع نور نباید در بالای آینه قرار بگیرد، زیرا سبب ایجاد سایه خواهد شد. منابع نوری مثل چراغآویزها یا دیوارکوبها باید در اطراف آینه نصب شوند تا نوری متعادل و مناسب پخش کنند.
روشنایی حمام را فراموش نکنید و این نقطه از خانه بهتر است که روشنایی قابل توجهی داشته باشد. اما حمام آخرین جایی است که مردم به صرف وقت و هزینه برای بهبود نورپردازی آن فکر میکنند. اغلب به استفاده از یک لامپ در سقف یا دیوار بسنده میکنند.
با بزرگتر شدن وان حمام و اضافه شدن کابین دوش بخار در سبک مدرن ساختمانسازی، زمان بیشتری را برای استراحت در حمام سپری خواهید کرد. از آنجایی که روز خود را با حمام شروع میکنیم و به پایان میرسانیم، پس نیاز است که با بهترین تجهیزات روشنایی، به فکر نورپردازی مناسب در آن باشیم. بهطور کلی لامپهای هالوژن، برای روشنایی در حمام گزینهی استانداردی هستند، اما لامپهای کممصرف فلورسنت هم گزینهی خوبی است. برای حمامهای بزرگ با متراژ بالای ۳۰ متر مربع، استفاده از لامپهای فرورفته در سقف، میتواند تکمیل کنندهی روشنایی باشد.
در آخر
هر قسمت از خانه بهمنظور رفع نیازهای متفاوت طراحی و ساخته شده است و نوع نورپردازی آن هم باید این تمایز را نشان دهد. نوپردازی در برخی از نقاط خانه مثل آشپزخانه، باید سبب راحتی در روند انجام فعالیت روزانه در این قسمت از خانه شوند. برای انجام کارهایی همچون آشپزی، خرد کردن مواد غذایی، ظرف شستن و… به نورپردازی مستقیم نیاز است. اما فضاهایی مثل اتاق نشمین تنها به یک نور کلی و غیر مستقیم نیاز است و در این بخش خانه به نور متمرکز و مستقیم نیازی نیست. بنابراین همانطور که وسایل هر قسمت از خانه بنا به نوع کاربرد، متفاوت است، نوع نورپردازی هم باید بر اساس نقش هر بخش از منزل متفاوت انجام شود. با آگاهی از تفاوت و نور لازم در هر بخش، نورپردازی مناسبی برای خانهی خود انجام دهید.
آخه یه همچین مقاله ای رو ارائه میدهید و یه همچین خونه های مدرنی رو به تصویر میکشید و آخر همچین لوسترهای بیریختی رو تبلیغ میکنید. چهار تا لوستر خوشگل پیدا نمیشه تو کل دیجیکالا.