۸ پروژه‌ای که اپل حکم مرگ آن‌ها را امضا کرد

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۶ دقیقه
اپل

خودروی اپل یکی از پرسروصداترین پروژه‌هایی است که اپل آن را کنار گذاشته، اما به هیچ وجه تنها پروژه ناتمام اپل نیست. در ادامه، سفری به گذشته خواهیم داشت و نگاهی به پروژه‌های لغو شده اپل و سایر محصولاتی که به بازار نرسیدند، می‌اندازیم.

ایرپاور (AirPower)

اپل

ایرپاور شاید بزرگترین محصول معرفی شده اپل باشد که هرگز به قفسه‌های فروشگاه‌ها نرسید. در سپتامبر ۲۰۱۷، اپل در ابتدا قصد خود را برای عرضه یک شارژر بی‌سیم منحصر به فرد که به کاربران اجازه می‌داد آیفون، اپل واچ و ایرپادز را به طور همزمان شارژ کنند، اعلام کرد، اما مسیر عرضه آن ناهموار بود.

طبق گزارش TechCrunch، اپل در برآورده کردن استانداردهای سخت‌افزاری خود با چالش‌هایی روبرو بود و در نهایت در سال ۲۰۱۹ پس از چندین بار تأخیر، این محصول را رسماً کنار گذاشت.

اگرچه ایرپاور موفق به ورود به بازار نشد، اما هنوز می‌توانید شارژرهای بی‌سیم سه کاره برای این دستگاه‌ها خریداری کنید. و اگر به شارژ بی‌سیم علاقه دارید، می‌توانید سراغ شارژرهای بی‌سیم سازگار با فناوری مگ‌سیف بروید.

پن‌لایت (PenLite)

اپل

خط تولید آیپد یکی از بزرگترین داستان‌های موفقیت اپل است، اما این شرکت مدت‌ها قبل از عرضه اولین آیپد، در حال آزمایش تبلت‌ها بود. پن‌لایت نمونه اولیه‌ای از آنچه به زودی قرار بود اتفاق بیفتد است، زیرا اپل‌ نمونه‌های اولیه این محصول را در سال ۱۹۹۲ ساخت.

این تبلت دارای یک صفحه لمسی بود که می‌توانستید با یک قلم لمسی آن را کنترل کنید و شباهت‌هایی به آیپد و اپل‌ پنسل داشت. در مقایسه با آیپدهای اولیه، پن‌لایت حاشیه‌های ضخیمی در اطراف صفحه نمایش داشت. اندازه صفحه نمایش ۹ اینچ بود، اما برخلاف آیپد، سیاه و سفید بود.

اپل در سال ۱۹۹۳ پن‌لایت را لغو کرد، اما در همان سال، محصولات دارای نمایشگر لمسی را از طریق پروژه اپل‌ نیوتون که در نهایت به شدت شکست خورد، عرضه کرد.

تبلت بشفول (Bashful Tablet)

اپل

نمونه اولیه دیگری از تمایل اپل برای ساخت تبلت‌های با کیفیت، بشفول بود که شرکت حدود یک دهه قبل از پن‌لایت و پروژه نیوتون بعدی، توسعه‌ی آن را آغاز کرد. این محصول در سال ۱۹۸۳ توسط Frog Design توسعه داده شد، اما طبق گزارش Engadget و سایر رسانه‌ها، طراحی تبلت در سال ۲۰۱۰ پدیدار شد.

Wired تصاویری از اینکه این تبلت چگونه به نظر می‌رسید را جمع‌آوری کرد. در مقایسه با آیپدهای مدرن، تبلت بشفول بیشتر شبیه به یک کامپیوتر بود و همچنین ضخامت بسیار بیشتری داشت. اگرچه این تبلت هرگز به دست کاربران نرسید، اما به ما کمک می‌کند درک کنیم که اپل‌ چگونه در طول زمان مفهوم آیپد را توسعه داده است.

جعبه تلویزیون تعاملی اپل (Apple Interactive Television Box)

می‌توان استدلال کرد که تلاش‌های تلویزیونی اپل به اندازه مک‌بوک، آیپد، آیفون یا اپل واچ شناخته شده نیستند. اما این شرکت مدتی است که در این زمینه فعالیت می‌کند و جعبه تلویزیون تعاملی اپل (AITB) یکی از نمونه‌های آن است.

اپل در دهه ۱۹۹۰ شروع به آزمایش AITB کرد و هم در بازارهای اروپا و هم در ایالات متحده آزمایش‌هایی انجام داد. این شرکت همچنین با شرکت ارتباطات بلژیکی Proximus (که در آن زمان با نام Belgacom شناخته می‌شد)، به همراه Verizon (که در آن زمان با نام Bell Atlantic شناخته می‌شد) و سایر شرکت‌های ارتباطی جهانی، برای آماده‌سازی این جعبه همکاری کرد.

اگر این جعبه عرضه می‌شد، کاربران پس از اتصال آن به تلویزیون، می‌توانستند به طیف گسترده‌ای از برنامه‌های تلویزیونی دسترسی داشته باشند. این پروژه علیرغم عرضه به خانوارهای منتخب در ایالات متحده و اروپا در سال‌های ۱۹۹۴ و ۱۹۹۵، منحل شد.

اگرچه اپل AITB را به طور کامل عرضه نکرد، اما این پروژه راه را برای گجت اپل تی‌وی هموار کرد و حالا این شرکت یک سرویس استریمینگ هم دارد که سالانه بودجه‌ی زیادی را برای این کار اختصاصی می‌دهد.

شارژر جادویی (Magic Charger)

اگرچه AirPower یکی از بارزترین نمونه‌های تلاش‌های اپل در زمینه شارژ بی‌سیم پیش از معرفی MagSafe برای آیفون‌ها بود، اما به نظر می‌رسد که این تنها نمونه نبوده است. در نوامبر ۲۰۲۲، برخی از کاربران در X (که قبلاً توییتر نامیده می‌شد) عکسی از یک شارژر منتشر نشده برای دستگاه‌های اپل به اشتراک گذاشتند.

شارژر موجود در این تصاویر دارای یک قسمت متحرک بود و همانطور که The Verge اشاره کرده، به نظر می‌رسد این شارژر فقط می‌تواند یک آیفون را شارژ کند. در هر صورت، مدیران اپل تصمیم گرفتند این شارژر بی‌سیم را کنار بگذارند و آن را راهی قبرستان پروژه‌های شکست‌خورده‌ی این شرکت کنند.

کامپیوتر جاناتان (The Jonathan Computer)

اپل با رویکرد انقلابی که در دنیای کامپیوتر در پیش گرفت، توانست پیشرفت‌های چشمگیری داشته باشد. یکی از دلایل این موفقیت، آزمایش نمونه‌های اولیه‌ی متعدد در طول سال‌ها بود. «کامپیوتر جاناتان» یکی از این نمونه‌هاست.

ایده پشت کامپیوتر جاناتان این بود که می‌توانستید به طور مداوم سیستم‌عامل کامپیوتر خود را به روش‌های مختلف ارتقا دهید. خود کامپیوتر یک شاهکار زیبایی است، اما مطمئن نیستیم که آیا عملکردهای پیشنهادی در عمل کار می‌کردند یا خیر.

اپل به دلایل مختلفی تصمیم گرفت این پروژه را ادامه ندهد که سودآوری یکی از عوامل مهم آن بود. با این حال، این شرکت برخی از طرح‌ها را در پروژه‌های آینده گنجاند، بنابراین نمی‌توان گفت این پروژه‌ کاملاً بی‌فایده بوده است.

کوپلند (Copland)

کوپلند شاید مشهورترین پروژه نرم‌افزاری منتشرنشده اپل باشد. این شرکت پس از مشکلات مقیاس‌پذیری با Mac OS در آن زمان، کار بر روی این پروژه را آغاز کرد.

قرار بود در صورت پیشرفت همه چیز طبق برنامه، کوپلند دروازه‌ای برای ویژگی‌های جدید منحصر به فرد مانند چندوظیفگی باشد.

علاوه بر مقیاس‌پذیری، اپل در رقابت با ویندوز مایکروسافت در آن زمان نیز با مشکل مواجه بود. طبق گزارش Cult of Mac، بسیاری احساس می‌کردند که شکاف بین ویندوز ۹۵ و Mac OS System 7 به اندازه نسخه‌های نرم‌افزاری قبلی بزرگ نیست.

با وجود بیش از یک سال تست گسترده، کوپلند هرگز به بازار عرضه نشد، زیرا اپل آن را به همراه پروژه گرشوین در سال ۱۹۹۶ کنار گذاشت. در عوض، این شرکت Mac OS 8 را در سال ۱۹۹۷ منتشر کرد و با Mac OS X در سال ۲۰۰۱ به یک راه حل مقیاس‌پذیرتر گذار کرد.

اپل پالادین (Apple Paladin)

شرکت اپل سابقه‌ی طولانی در زمینه‌ی آماده‌سازی کامپیوترهای All-In-One دارد و این سابقه به سال‌ها پیش از عرضه‌ی iMac اولیه در سال ۱۹۹۸ برمی‌گردد. اپل پالادین یکی از این تلاش‌ها بود و نمونه‌ی اولیه‌ی آن بیشتر برای کسب‌وکارها در نظر گرفته شده بود تا مصرف‌کنندگان.

پالادین علاوه بر تلفن، شامل یک کامپیوتر و یک دستگاه فکس نیز می‌شد. در صورت عرضه‌ی این محصول، کارمندان می‌توانستند همه‌ی امور خود را از طریق یک دستگاه واحد انجام دهند؛ این قابلیت به خصوص برای کارکنان بخش پذیرش بسیار مفید بود. با وجود ویژگی‌های جالب، پالادین هرگز به طور رسمی وارد بازار نشد. به نظر می‌رسد ترکیب کردن سه سیستم مختلف در یک دستگاه، چالش بزرگی برای اپل بوده است.


تمامی این پروژه‌ها بر اهمیت شکست در مسیر موفقیت تأکید می‌کنند و همچنین روحیه‌ی نوآوری شرکت اپل را به نمایش می‌گذارند. بسیاری از نمونه‌های اولیه و پروژه‌های کنار گذاشته شده، مانند تبلت‌های اپل، زمینه‌ساز تولیدات آینده‌ی این شرکت شدند. بنابراین، حتی اگر این محصولات هرگز به بازار عرضه نشدند، همچنان بخش مهمی از تاریخچه‌ی این شرکت را تشکیل می‌دهند.

منبع: MakeUseOf

راهنمای خرید گوشی موبایل
راهنمای خرید آیفون


برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما