۶ فاکتور مهم که برای خرید انواع ویدئو پروژکتور خانگی و تجاری باید بدانید
چه نوع ویدئو پروژکتوری بخرم؟ مدلهای DLP بهترند یا LCD؟ نسبت کنتراست دستگاه چقدر باید باشد و…! در دنیای پروژکتورها، طیف وسیعی از مشخصات، برندها و ویژگیها در کنار یکدیگر وجود دارد که با آگاهی و دانش کافی در مورد آنها میتوانید دستگاه مناسبی با توجه به نیاز خود خریداری کنید. در همین راستا این راهنمای خرید برای مطالعهی شما آماده شده است تا به شما در انتخاب درست ویدئو پروژکتور کمک کند.
۱. هدف شما از خرید ویدئو پروژکتور چیست؟
۲. شدت روشنایی مناسب در ویدئو پروژکتور
۳. کنتراست رنگها در ویدئو پروژکتور (ایجاد عمق در تصاویر)
۴. وضوح پروژکتور (دستگاه باید چند پیکسلی باشد؟)
۵. میزان صدای پروژکتور و حد مناسب آن
۶. آشنایی با فناوریهای مختلفِ ویدئو پروژکتورها و مزایا و معایب هر یک
مروری بر ویژگیهای ضروری در ویدئو پروژکتوری باکیفیت
پورتهای ورودی و خروجی ضروری در ویدئو پروژکتور
فاصلهی مناسب ویدئو پروژکتور از پردهی نمایش
تثبیت موقعیت دستگاه و تصویر
محبوبترین مدلهای ویدئو پروژکتور در بازار ایران
سخن پایانی
۱. هدف شما از خرید ویدئو پروژکتور چیست؟
یکی از مهمترین اقدامات قبل از خرید ویدئو پروژکتور فکر کردن به انگیزهی خرید چنین دستگاهی است. چراکه مسلما معیارهای مختلفی با طیف وسیعی از کاربردها وجود دارد، اما اجازه بدهید برای ساده کردن موضوع، پروژکتورها را به دو دستهی مناسب برای استفاده خانگی و استفادهی تجاری تقسیم کنیم.
مشخصههای کلیدی در خرید ویدئو پروژکتور مناسب برای سینمای خانگی
برای ساخت یک سینمای خانگی در اتاق، شما به پروژکتوری با نسبت تصویر ۱۶:۹ نیاز دارید؛ چراکه اغلب فیلمها با چنین نسبتی به بازار عرضه میشوند. از طرفی پروژکتورهای «Full HD» (۱۹۲۰ x 1080 پیکسل) هم از جمله گزینههای استاندارد و مناسب برای سینمای خانگی است. لازم به ذکر است در صورتی که از نظر بودجه مشکلی ندارید و میخواهید بالاترین سطح کیفیت در نمایش تصاویر را در خانه تجربه کنید، توصیه میکنیم پروژکتورهای 4K (3840 x 2160 پیکسل) را انتخاب کنید.
جالب است بدانید که در بازار انواع پروژکتورها، برخی از این محصولات فول اچ دی و با کیفیت بالا، میتوانند کیفیت نمایش تصاویر را به 4K ارتقاء دهند؛ به این معنی که پنل ۱۰۸۰ پیکسلی آن این قابلیت را دارد که کیفیت تصویر را به وضوح بالاتری ارتقا دهد و فاصلهی قیمتی بین 1080p و 4K را پر کند. امروزه ویدئو پروژکتورهای پیشرفتهتر دارای قابلیت نمایش تصاویر به صورت سه بعدی هستند و در کنار آن از ویژگی جالبتوجهی به نام درونیابی حرکتی (frame interpolation) برخوردار هستند؛ درونیابی حرکتی میتواند فریمهای اضافی را به ویدیوهای شما اضافه کند و در نتیجه صحنههای متحرک سریع و روانتر به نظر میرسند!
در اتاقهای کم نور، روشنایی تقریباً ۱۵۰۰ ANSI lumens و برای اتاقهایی با نور محیطی زیاد روشنایی ۳۰۰۰ ANSI lumens کافی است! همچنین برای نمایش رنگها به بهترین شکل ممکن دستگاهی با حداقل نسبت کنتراست ۱۰۰۰۰: ۱ نیاز است.
به منظور اینکه رنگهای تصاویر و قابلیت تفکیک به بهترین شکل نمایش داده شوند، ویدئو پروژکتور شما باید با حداقل نسبت کنتراست ۱۰۰۰۰: ۱ همراه شده باشد. در عین حال لازم به تاکید است که پارامتر روشنایی پروژکتور شما کاملا وابسته به شرایط نور در اتاق است. اگر اتاقی که برای سینمای خانگی در نظر گرفتهاید کاملاً کم نور است، تنظیم دستگاه بر روی شدت نور تقریباً ۱۵۰۰ ANSI لومن کافی است، اما اگر نور محیطی در اتاق زیاد است، میزان نوری به اندازهی حداقل ۳۰۰۰ لومن ANSI مورد نیاز است.
به منظور پخش فیلمهای بلوری (Blu-ray) با وضوح بالا، نیاز به ویدئو پروژکتوری همراه با اتصال HDMI یا HDCP دارید به طوری که با اتصال DVI سازگاری کامل داشته باشد. در کنار این مورد به یاد داشته باشید که هنگام جستجوی پروژکتور، توجه به میزان نویز فنهای دستگاه هم اهمیت ویژهای دارد. اگر میخواهید در آرامش از تماشای فیلمها لذت ببرید، بهتر است پروژکتوری آرام با میزان صدای زیر ۳۰ دسیبل را انتخاب کنید.
لازم به تاکید است که صدای رسا تجربهی استفاده از سینمای خانگی را کامل میکند، این در حالی است که معمولا بلندگوهای داخلی یک پروژکتور نمیتوانند کیفیت صدای مناسبی را به مخاطبان ارائه کنند؛ بنابراین پیشنهاد ما این است که همراه با پروژکتور یک گیرندهی AV با کیفیت صدای Dolby Digital یا DTS هم تهیه کنید.
مشخصههای کلیدی در خرید ویدئو پروژکتور تجاری/اداری
لازم به تاکید است که در این بخش بین پروژکتورهای قابلحمل (و قابل استفاده با گوشی هوشمند) و ویدئو پروژکتورهای نصبی که در اتاق جلسات نصب میشوند، تفاوت قائل میشویم. در همین راستا به منظور خرید مدلهایی با قابلیت نصب بر روی سقف، باید توجه داشته باشید که ویدئو پروژکتور مجهز به سیستم نصب مناسب و قابلیت تصحیح خودکار اثر کیستون یا ذوزنقه شدن تصویر باشد، چراکه چنین ویژگیای برای حذف اعوجاج و برجستگیهای تصویر بسیار مفید است.
از طرفی مدلهای مناسب برای استفاده با گوشی نباید بیش از ۳ کیلوگرم وزن داشته باشد. معمولاً این دستگاهها مجهز به بلندگوهای داخلی هستند که به شما امکان ارائه و سخنرانی در هر مکانی میدهد. البته اگر در زمان استفاده از این ویدئو پروژکتورها احساس میکنید که صدا به اندازهی کافی بلند نیست، میتوانید یک بلندگوی خارجی با قابلیت اتصال مستقیم از طریق بلوتوث یا جک ۳.۵ میلیمتری را خریداری کنید.
پروژکتورهای اداری/تجاری باید حداقل روشنایی ۳۰۰۰ ANSI lumens و نسبت کنتراست ۳۰۰۰: ۱ داشته باشد.
اگر علاقهمند به ارائهی سخنرانی و فایلها بدون نیاز به رایانه یا تبلت هستید، مدلهایی با اسلات کارت USB یا SD گزینههایی مناسب هستند. در حالت کلی برای دستیابی به حداکثر انعطافپذیری در زمان استفاده، یک پروژکتور با قابلیت WLAN انتخابی مفید و کاربردی است.
اگر گوشی هوشمند یا تبلتی با قابلیت پشتیبانی از MHL دارید، انتخاب پروژکتوری با کابل MHL میتواند برای شما کاربردی باشد، چراکه به وسیلهی آن مستقیماً از طریق کابل به دستگاه تلفن همراه وصل میشوید و میتوانید محتوای خود را ارسال کنید و در عین حال دستگاه را به طور همزمان شارژ کنید!
از آنجایی که پروژکتورهای اداری/تجاری معمولاً در یک محیطهای روشن مورد استفاده قرار میگیرند، دستگاههایی با روشنایی حداقل ۳۰۰۰ ANSI lumens برای نمایش کنتراست تصاویر به حدی مناسب لازم است. همچنین نسبت کنتراست ۳۰۰۰: ۱ برای نور روز در این نوع سیستمها کافی است؛ در کنار این موارد، رزولوشن WXGA (1280 در ۸۰۰ پیکسل) برای نمایش واضح و خوانای فونتها و تصاویر گرافیکی لازم است.
به طور کلی به منظور خرید ویدئو پروژکتور تجاری انتخاب بین مدلهای فول اچ دی (۱۹۲۰ در ۱۰۸۰ پیکسل) یا WUXGA (1200 در ۱۹۲۰ پیکسل) رویهی بهتری است، زیرا رزولوشن این دستگاهها امکان نمایش تصاویر گرافیکی و فیلمها را به شکلی با کیفیت فراهم میکند. همچنین این مدلها فضای بیشتری را برای نمایش محتوا ارائه میدهند، به این معنی که سطرها و ستونهای بیشتری از صفحهی اکسل یا موارد مدنظر نمایش داده میشود.
۲. شدت روشنایی مناسب در ویدئو پروژکتور
به طور کلی روشنایی پروژکتورها که شدت نور هم نامیده میشود، با واحد انسی لومن (ANSI lumen) اندازهگیری و نمایش داده میشود. درواقع این پارامتر نمایشدهندهی میزان نوری است که پروژکتور میتواند بر روی سطحی خاص پخش کند. به منظور تنظیم شدت نور دستگاه همواره باید به شرایط محیط خود توجه کنید، درواقع در حالت کلی هر چه نور محیط در اتاق بیشتر باشد، تنظیمات نور پروژکتور باید روی حالت روشنتر قرار گیرد.
اندازهی تصاویر و فاصلهی دستگاه از پردهی نمایش هم فاکتورهایی مهم در تنظم روشنایی سیستم است، چراکه فاصلهی بیشتر از پردهی نمایش به این معنی است که روشنایی در حین رسیدن به پرده کاهش مییابد، بنابراین در چنین موقعیتی باید ویدئو پروژکتور را در حالت روشنایی بالا قرار داد.
در شکل زیر چند نمونه از خروجی نور مورد نیاز در محیطهای مختلف به تصویر کشیده شده است که شکل بهینه روشنایی پروژکتورهای LCD را نشان میدهد. لازم به ذکر است که در پروژکتورهای DLP، باید به مقایر ذکر شده در تصویر تقریباً ۱۰۰۰ لومن اضافه کنید، چراکه این مدلها نسبت به همتایان LCD خود تا حدودی کم نورتر هستند.
۳. کنتراست رنگها در ویدئو پروژکتور (ایجاد عمق در تصاویر)
کنتراست، یا تضاد به معنی میزان اختلاف میان روشنترین و تیرهترین بخش یک تصویر است، بنابراین نسبت کنتراست ۱۰۰۰:۱، نمایشدهندهی این است که روشنترین نقطه هزار برابر روشنتر از تاریکترین نقطه است. به طور کلی هر چه کنتراست یک پروژکتور بیشتر باشد، تصویر نمایش داده شده واضحتر و طبیعیتر است.
اینکه مقادیر کنتراست چقدر باید بالا باشد به کاربری دستگاه و روشنایی محیط بستگی دارد، در عین حال لازم به تاکید است که نسبت کنتراست به ویژه برای پروژکتورهای سینمای خانگی برای ایجاد عمق بسیار مهم است. اکثر پروژکتورهای موجود در بازار حداقل نسبت کنتراست ۵۰۰۰: ۱ را ارائه میدهند.
اگر علاقهمند هستید که ویدئو پروژکتور خود در محیطهای روشن و پر نور استفاده کنید، باید بدانید که فاکتور نسبت کنتراست در چنین محیطهایی چنان با اهمیت نیست!
۴. وضوح پروژکتور (دستگاه باید چند پیکسلی باشد؟)
رزولوشن یا وضوح تعداد پیکسلهای تشکیلدهندهی یک تصویر را توصیف میکند و طبیعتا هر چه تراکم پیکسلی بیشتر باشد، تصویر با جزئیات بیشتری نمایش داده خواهد شد. به طور کلی وضوح مورد نیاز برای پروژکتور به کاربرد مدنظر و کیفیت منبع تامینکنندهی ورودی بستگی دارد. درواقع همانطور که میدانید، در دنیای امروزی به لطف تلویزیونها، رایانههای شخصی و سایر نمایشگرهای مدرن، چشم ما به محتواهایی با وضوح بالا عادت کرده است، بنابراین به شدت توصیه میکنیم که مدلهایی با وضوح حداقل HD را خریداری کنید.
پروژکتورهای HD Ready (1280 x 720 پیکسل) میتوانند تجربهی تماشای ویدئوهایی با وضوح DVD بر روی نمایشگری بزرگ را ارائه کنند. وضوح WXGA (1280 x 800 پیکسل) برای نمایش محتوای تجاری جلسات ایدئال است و با لپتاپهای عریض و مدرن مطابقت دارد. در صورتی که علاقهمندید تصویر را به معنی واقعی واضح و با پخش Blu-ray ببینید، باید دستگاهی Full HD (1920 x 1080 پیکسل) تهیه کنید. همچنین به گیمرهای PS4 یا Xbox توصیه میشود که پروژکتور Full HD را به عنوان انتخابی مناسب در نظر بگیرند.
در کنار تمام نمونههای معرفی شده، باید در نظر داشته باشید که دستگاههای Full HD مدلهای نهایی نیستند و در بین گزینههای سینمای خانگی اکنون پروژکتورهای 4K با وضوح (۳۸۴۰ x 2160 پیکسل) در بازار وجود دارند. البته اگرچه هنوز حجم زیادی از محتوای 4K در دسترس کاربران نیست، اما شما میتوانید از یک ارتقاءدهنده باکیفیت (به عنوان مثال گیرندهی AV) استفاده کنید و طیف وسیعی از محتوای Full HD با کیفیت 4K تبدیل کنید.
- وضوح SVGA (800 x 600 پیکسل) با نسبت تصویر ۳: ۴/ با توجه به استانداردهای جدید، کیفیت تصاویر در این مدلها کمی پایین است!
- وضوح XGA (1024 x 768 پیکسل) با نسبت تصویر ۳: ۴/ برای استفادهی تجاری در کسبوکارها مناسب است!
- وضوح WXGA (1280 x 800 پیکسل) با نسبت تصویر ۱۰: ۱۶/ مناسب برای استفادهی تجاری و ارائهی محتوای چند رسانهای
- وضوح HD ready (1280 x 720 پیکسل) با نسبت تصویر ۹: ۱۶/ مناسب برای سینمای خانگی
- وضوح Full HD (1920 x 1080 پیکسل) با نسبت تصویر ۹ :۱۶/ مناسب برای سینمای خانگی و استفادهی تجاری
- وضوح WUXGA (1920 x 1200 پیکسل) با نسبت تصویر ۱۰ :۱۶/ کسب وکارهای پیشرفته
- وضوح 4K (3840 x 2160 پیکسل) با نسبت تصویر ۹ :۱۶/سینمای خانگی پیشرفته
۵. میزان صدای پروژکتور و حد مناسب آن
بسته به کاربرد دستگاه، سطح نویز یک پروژکتور میتواند نقش مهم یا بیاهمیتی در انتخاب و خرید داشته باشد. به طور کلی توصیه میشود که برای خرید ویدئو پروژکتور خانگی و یا استفاده از این محصول در اتاقی کوچک، سیستم نباید بیش از ۳۰ دسیبل (dB) نویز تولید کند، زیرا در زمان مشاهدهی فیلم میتواند حسابی آزاردهنده باشد.
با توجه به همین موضوع هم باید بدانید که هرچه پروژکتور بزرگتر باشد، فنهای آن کمصداتر خواهند بود؛ بنابراین، معمولاً پروژکتورهای سینمای خانگی با شاسی بزرگ و صدای کم به بازار عرضه میشوند. یک پروژکتور کوچک و قابل حمل معمولاً پر سروصداتر است و بین ۳۲ تا ۳۸ دسی بل نویز تولید میکند. البته میزان روشنایی دستگاه هم بر میزان صدای دستگاه تاثیر دارد، چراکه هرچه پروژکتور روشنتر باشد، لامپ قوی آن به خنکی بیشتری نیاز دارد و در نتیجه صدای آن هم بالاتر میرود!
۶. آشنایی با فناوریهای مختلفِ ویدئو پروژکتورها و مزایا و معایب هر یک
پروژکتورها بر اساس فناوریهای مختلفی ساخته میشوند که در بخش زیر به منظور انتخابی دقیقتر شما را با فناوریهای اصلی در این نوع سیستمها و مزایا و معایب هر یک آشنا میکنیم.
فناوری نمایش DLP
فناوری DLP (پردازش دیجیتال نور) روشی برای ساخت تصویر توسط میلیونها آینهی کوچک است. در این روش هر آینه یک نقطهی نورانی تولید میکند که امکان حرکت (که برای چشم انسان نامرئی است) به سمت منبع نور یا فاصله گرفتن از آن را دارند. درنتیجه این جابهجاییها طیفی از رنگهای متنوع بر روی پردهی نمایش ظاهر میشود.
به لطف وجود این ساختار آینهای، تصویر به خوبی بر روی نمایشگر دیده میشود و همچون گزینههای ال سی دی شاهد جلوهای شبکه مانند در تصاویر نیستیم. به طور کلی پیادهسازی فناوری DLP به فضای کمتری نیاز دارد به همین علت هم تولیدکنندگان میتوانند پروژکتورهای کوچکتری به این روش بسازند. جالب است بدانید که منبع نور و بخش اپتیکی این نوع ویدئو پروژکتورها در یک سیستم بسته قرار دارد به همین دلیل هم ذرات گرد و غبار به داخل آن نفوذ نمیکنند، بنابراین پروژکتورهای DLP نیاز به تعمیر و نگهداری پایینی دارند!
مزایا:
- نمایش روان تصاویر (مناسب برای استفادهی خانگی و تجاری)
- نسبت کنتراست بالا
- دارای تراشههای DMD با عمر طولانی
معایب:
- در مواردی با افکت رنگینکمانی بر روی نمایشگر همراه است!
- چرخیدن بخشی به نام چرخ رنگ در داخل این نوع پروژکتور با صدای مضاعف همراه است.
- نمایش رنگ در آن به خوبی پروژکتورهای LCD نیست!
فناوری LCD
با وجود فناوری نمایش LCD (نمایشگر کریستال مایع) نور سفید لامپ پروژکتور به سه رنگ اصلی قرمز، سبز و آبی تقسیم میشود و از سه پنل LCD منفرد عبور میکند؛ به این ترتیب، یک تصویر رنگی قابل تشخیص تشکیل میشود. در حالت کلی فناوری LCD برای سینمای خانگی مناسب است و میتواند رنگهای طبیعی و توالیهای رنگی را با کیفیت بالا تولید کند، البته با این فناوری سطوح مشکی تصاویر اشباع کمی دارند!
مزایا:
- ارائهی تصاویری با کیفیت بالا و نمایش رنگهای به شکلی مناسب
- پیکسیلاسیون ظریف
- ارائه تصاویری روشنتر نسبت به پروژکتورهای DLP
معایب:
- احتمال مشاهدهی اثر شبکهای بر روی تصاویر
- نیاز به تعمیر و نگهداری دورهای (تغییر فیلتر به صورت دورهای لازم است!)
فناوری D-ILA ،LCoS یا SXRD
این فناوری با نام های مختلفی توسط برندهای مختلف شناخته میشود. درواقع کمپانی JVC این فناوری را D-ILA، شرکت Canon آن را LCos (کریستال مایع روی سیلیکون) و شرکت سونی آن را SXRD (نمایشگر بازتابندهی سیلیکون X-tal) مینامد؛ اما در حالت کلی هر سه فناوری مبتنی بر یک اصل هستند. این فناوری شبیه به فناوری LCD است با این تفاوت که پنلهای آن به جای عبور نور، آن را منعکس میکنند. پروژکتورهایی با فناوری D-ILA ،LCoS یا SXRD مزایای فناوریهای DLP و LCD را ترکیب و به ببیننده ارائه میکنند و بیشتر برای استفاده به عنوان سینمای خانگی کاربردیاند.
مزایا:
- وضوح بالا
- بدون هیچگونه اثر رنگینکمانی یا شبکهای
- کنتراست بهتر نسبت به فناوریهای قبلی
معایب:
- روشنایی کمتر
- گران قیمت
مروری بر ویژگیهای ضروری در ویدئو پروژکتوری باکیفیت
طی یک نگاه کلی بسته به کاربری دستگاه، ویژگیهای مختلفی به منظور استفادهی بهتر و راحتتر از ویدئو پروژکتور وجود دارد که در این بخش این مشخصهها را پوشش میدهیم.
- بزرگنمایی اپتیکال (Optical zoom): این ویژگی به شما کمک میکند تا بزرگنمایی دو برابری را برای تجربهی کاربری بهتر در پروژکتورهای سینمای خانگی تجربه کنید. این ویژگی همچنین در حالتی که سیستم را نتوان در فاصلهی بهینهای تا پردهی نمایش نصب کرد، گزینهای مفید است.
- جابهجایی لنزها (Lens shift): با وجود این مشخصه میتوانید تصویر را به صورت افقی و عمودی بدون هیچ اعوجاجی حرکت دهید. در صورتی که نمیتوانید پروژکتور را مستقیماً در مقابل پردهی نمایش قرار دهید، این قابلیت کمککننده است.
- تصحیح کیستون یا ذوزنقه شدن تصویر (Keystone correction): با استفاده از دکمههای کیستون میتوانید تصاویر را بهگونهای تنظیم کنید که اعوجاج ذوزنقهای آن جبران و تصحیح شود؛ همچنین این قابلیت به صاف کردن تصویر و برآمدگیهای آن کمک میکند.
پورتهای ورودی و خروجی ضروری در ویدئو پروژکتور
به طور کلی پورتهای پروژکتورها را میتوان به دو دستهی آنالوگ و دیجیتال تقسیم کرد. پورتهای آنالوگ شامل VGA ،S-video، ویدئو کامپوزیت و ویدئو کامپوننت است که در بین همهی آنها رایجترین مورد استفاده از پورت VGA است. در عین حال پورتهای دیجیتال امروزی شامل HDMI و DVI میشوند و مهم است که در هنگام انتخاب ویدئو پروژکتور، حداقل یکی از آنها وجود داشته باشد. درواقع تنها تفاوت پورتهای DVI با HDMI در این است که اولی تنها برای انتقال تصویر مناسب است در حالی که HDMI تصویر و صدا را منتقل میکند؛ همچنین پورت DVI معمولاً در پروژکتورهای بزرگ دیده میشود. در صورتی که پروژکتور شما از هر دو پورت دیجیتال پشتیبانی میکند، بهتر است همیشه از پورت HDMI آن استفاده کنید، چراکه کیفیت تصویر بهتری را به شما ارائه میدهد.
در صورتی که پروژکتور شما مجهز به هر دو پورت دیجیتال است، توصیه میشود که همواره از پورت HDMI استفاده کنید، چراکه کیفیت تصویر بهتری را ارائه میدهد.
فاصلهی مناسب ویدئو پروژکتور از پردهی نمایش
همانطور که قبلا هم اشاره شد، فاصلهی دید مطلوب تا نمایشگر به وضوح پروژکتور بستگی دارد. یک پروژکتور با وضوح ۱۲۸۰×۷۲۰ پیکسل، باید در فاصلهی ۱.۸ برابر عرضِ صفحهی نمایشگر (بین مخاطب و صفحهی نمایش) قرار گیرد. اگر پروژکتور شما full HD (1920×1080 پیکسل) باشد، حداقل فاصلهی لازم برای نصب آن ۱.۵ برابر عرض نمایشگر است و در صورتی که پروژکتور وضوح 4K (3840 x 2160 پیکسل) داشته باشد، حداقل فاصلهی بین نمایشگر و مخاطب در آن باید حدودا ۱ برابر عرض نمایشگر باشد. درواقع به لطف وضوح بالای این نوع سیستمها، کیفیت تصویر همچنان عالی باقی میماند و با وجود فاصلهی کم، هیچ تصویر پیکسل پیکسلی بر روی پرده مشاهده نمیشود.
تثبیت موقعیت دستگاه و تصویر
یک پروژکتور LCD باید موازی با لبهی پایین پردهی نمایش قرار گیرد یا در صورت نصب بر روی سقف، باید موازی با لبهی بالای پرده باشد. پروژکتورهای DLP اغلب از حالت «off set» استفاده میکنند به این معنی که تصویر کمی بالاتر از پرده قرار میگیرد، بنابراین این مدل دستگاه باید کمی زیر لبهی پایین پرده قرار گیرد یا اگر در سقف نصب شده است، باید کمی بالاتر از لبه بالایی پرده باشد. البته اصلاحات جزئی را میتوان با استفاده از تصحیح کیستون انجام داد.
در پایان لازم به تاکید است که در هنگام انتخاب و خرید پروژکتور باید به هزینههای تعویض لامپ دستگاه توجه کنید؛ چراکه قیمت یک لامپ میتواند بین ۱۰۰ هزار تومان الی ۱ میلیون تومان متغیر باشد. به طور کلی عمر لامپهای پروژکتور بین ۲۰۰۰ تا ۴۰۰۰ ساعت است. این درحالیست که پروژکتورهای موبایل، به دلیل طراحی متفاوتی که دارند، عمر لامپشان هم به شکل قابل توجهی کوتاهتر (تقریباً ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰ ساعت) است.
محبوبترین مدلهای ویدئو پروژکتور در بازار ایران
پس از آشنایی کامل با تمام جزئیات و مشخصههای مهم در زمان خرید این نوع دستگاه وقت آن است تا نگاهی به محبوبترین مدلهای ویدئو پروژکتور در بازار ایران با استناد به سایت جامع دیجیکالا بیاندازیم.
پروژکتور شیائومی مدل mi laser projector 150
پروژکتور شیائومی مدل mi laser projector 150 ویدئو پروژکتوری لیزری با منبع نور ALPD 3.0 است که توسط شرکت خوشنام شیائومی ساخته شده است. این محصول از تکنولوژی پردازش نور دیجیتال (DLP) استفاده میکند و همراه با اسپیکرهای داخلی گزینهای محبوب در بین رقبای خود به حساب میآید.
از جمله مشخصهها و قابلیتهای این کالای مناسب برای استفادهی خانگی امکان اتصال دستگاه بر روی سقف و زمین، پشتیبانی از تمام فرمتهای عمومی، قابلیت اتصال به وای فای، رزولوشن نمایشگر Full HD (1080×۱۹۲۰ پیکسل)، شدت روشنایی ۵۰۰۰ ANSI lumens، قابلیت نمایش سه بعدی تصاویر، سایز ۱.۵ اینچی نمایشگر و کنتراست ۳۰۰۰:۱ است؛ بنابراین Mi laser projector میتواند انتخابی کامل باشد که تمام نیازهای شما را برطرف میکند.
ویدئو پروژکتور اپسون مدل EB-E10
ویدئو پروژکتور اپسون مدل EB-E10 محصولی با قیمت منصفانه، قابل اتصال بر روی زمین و وضوح تصویر XGA (1024×768 پیکسل) است که تا به امروز بخش عظیمی از بازار را به دست آورده است. این محصول خانگی با نسبت تصویر ۳ :۴، شدت روشنایی ۳۶۰۰ ANSI lumens، زوم دستی و ورودی میکروفن کالایی بهصرفه محسوب میشود و میتواند تا سالیان سال در کنار شما و خانوادهی شما باشد.
لازم به ذکر است که این نوع ویدئو پروژکتور کنتراستی ۱۵۰۰۰:۱ دارد و لامپ آن میتواند تا ۶۰۰۰ ساعت شما را همراهی کند ولی از نظر پورتها چنان غنی نیست و سازندگان آن تنها به یک پورت HDMI بسنده کردهاند!
ویدئو پروژکتور ونبو مدل T2 Max
ویدئو پروژکتور ونبو مدل T2 Max محصولی قابلحمل، کمصدا و دارای تنظیم زوم دستی است که یکی از پرفروشترین مدلها به حساب میآید، چراکه با وجود قیمت پایینی که دارد، امکانات زیادی را به مصرفکننده ارائه میکند. البته نگهداری از این وسیله نیاز به دقت و توجه زیادی دارد، هر چند که با وجود فناوری خاصی میتواند تأثیر گردوغبار در مسیر نوری را از بین ببرد.
این کالای کوچک به منظور پخش صدا، مجهز به دو بلندگو ۳ وات است که در سمت چپ و راست دستگاه قرار گرفتهاند. همچنین مشخصههایی دیگری همچون لامپ LED با طول عمر ۲۰،۰۰۰ ساعت، قابلیت پخش آنلاین فیلم، رَم 14G، فنِ خنکسازی دستگاه، قابلیت اتصال به وای فای، قابلیت نمایش سه بعدی تصاویر، نسبت تصویر ۹: ۱۶، کنتراست ۱:۲۰۰۰۰ و وزن ۰.۹ گرمی را پوشش میدهد.
درواقع طی یک نگاه کلی میتوان ادعا کرد که T2 Max با وجود تنوع پورتهای مختلف از همه نظر محصولی عالی به شمار میرود، چراکه علاوه بر تمام امکانات و قابلیتهای شمرده شده، به راحتی به گوشی هوشمند یا کنسول ps4 هم متصل میشود.
مینی ویدئو پروژکتور ونبو مدل XS01 Mini
مینی ویدئو پروژکتور ونبو مدل XS01 Mini کالایی پیشرفته و مقرونبهصرفه است که از ویژگیهایی همچون رزولوشن ۴۸۰ پیکسل، شدت روشنایی ۲۰۰ آنسی لومن، نسبت تصویر ۹ :۱۶، قابلیت اتصال به پورت HDMI و پورت USB و بلندگوی ۳ واتی برخوردار است. این نوع ویدئو پروژکتور خوش قیمت همراه با ریموت کنترل به بازار عرضه شده است و همراه با لنز LED میتوان تا حد قابلتوجهی (نسبت به قیمت کالا) نیازهای شما را برطرف کند.
در کنار این مشخصات لازم به تاکید است که ابعاد این دستگاه ۱۶.۵×۱۲۲×۸۶ میلیمتر است و تنها ۶۱۶ گرم وزن دارد؛ همچنین این پروژکتور با هدف کاربری کودکان ساخته شده است، به همین دلیل بدنهی آن به رنگ زرد روشن و همراه با ۴ پایهی لاستیکی کوچک است.
ویدئو پروژکتور اوپتوما مدل UHD35
ویدئو پروژکتور اوپتوما مدل UHD35 محصولی ایدهئال برای بازیهای آنلاین است، چراکه اولین مشخصهی آن یعنی کیفیت نمایش 4K میتواند شما را برای چنین کاری متقاعد کند. UHD35 قابلیت نمایش تصاویر تا حداکثر ۳۰۰ اینچ (همراه با جزئیات باورنکردنی) با تاخیر ورودی بسیار کم و در حد ۴.۲ میلیثانیه دارد. همچنین از جمله مشخصات ویدئو پروژکتور اوپتوما مدل UHD35، میتوان به مواردی همچون نسبت تصویر ۹: ۱۶، شدت روشنایی ۳۶۰۰ ANSI lumens، کنتراست ۱:۱۰۰۰۰۰۰ و قابلیت Mute اشاره کرد.
ویدئو پروژکتور قابلحمل نبولا مدل Apollo
اگر به دنبال دستگاهی هستید که سالیان سال در کنار شما باشد، به راحتی حمل شود، اسپیکرهایی با بلندی صدای مطلوب داشته باشد و در عین حال قابلیت کارکرد در حالت پروژکتور و اسپیکر بلوتوثی OTA هم داشته باشد، مسلما ویدئو پروژکتور نبولا مدل Apollo میتواند انتخابی صحیح باشد. این دستگاه دارای مشخصههایی همچون پردازندهی Quad Core، حافظهی ۸ گیگ، کیفیت تصاویر ۸۵۴×۴۸۰، زوم دستی، شدت روشنایی ۲۰۰ انسی لومر، نسبت تصویر ۹ :۱۶ و بلنگوی ۶ وات است و به طور کلی یک اسپیکر و پروژکتور کامل و خوشساخت به شمار میرود.
ویدئو پروژکتور اپسون مدل EB-E01
ویدئو پروژکتور اپسون مدل EB-E01، محصولی باکیفیت برای نصب بر روی سقف و زمین است که با ویژگیهایی همچون کیفیت استاندارد ۷۶۸×۱۰۲۴ پیکسل، کنتراست ۱۵۰۰۰: ۱، شدت روشنایی ۳۳۰۰ انسی لومر، زوم دستی، طول عمر لامپ ۶۰۰۰ ساعت، نسبت تصویر ۳: ۴، تصحیح زاویهی ۳۰ درجه و لنز اپتیکی همراه شده است؛ البته با وجود قابلیت ECO طول عمر لامپ این نوع سیستم بیشتر هم خواهد شد! در عین حال متاسفانه داغ شدن سریع این پروژکتور از جمله نقاط ضعف این محصول است.
مینی ویدئو پروژکتور وانکیو مدل Leisure 3W
ویدئو پروژکتور Leisure 3W یکی از محصولات برند Vankyo است که در عین داشتن ابعاد کوچک، قابلیتهای قابلتوجهی را به کاربران ارائه میدهد. این دستگاه میتواند از تصاویری با رزولوشن Full HD پشتیبانی کند و در عین حال از قابلیت کار در حالت بدون سیم هم برخوردار است. پروژکتور وانکیو مدل Leisure 3W به واسطهی درگاههای متنوعی که دارد امکان اتصال به بسیاری از وسایل مانند انواع گیرندههای تلویزیونی و کامپیوترهای شخصی را فراهم میکند.
این دستگاه قابلیت نصب روی زمین یا سقف را دارد و به یک ریموت کنترل کوچک مجهز است. به طور کلی بخشی از ویژگیهای این کالا شامل وضوح و رزولوشن Full HD (1080× ۱۹۲۰ پیکسل)، کنتراست ۲۰۰۰:۱، شدت روشنایی ۳۶۰۰ انسی لومن، دو بلندگوی ۲ ولت و قابلیت نمایش فرمتهای مختلف برای تصاویر ورودی میشود و میتواند انتخابی متناسب با بودجه و نیاز شما تلقی شود.
مینی ویدئو پروژکتور مدل ۱۱۱۵
مینی ویدئو پروژکتور مدل ۱۱۱۵، محصولی با رابطهای چندگانه و پشتیبانی از کیفیت Full HD است که امکان ارائهی ۱.۶۷ میلیون رنگ را با جزئیات واضح دارد. این وسیلهی خانگی مجهز به فناوری تصویربرداری LCD، روشنایی ۴۰۰ انسی لومن، منبع نور LED، عملکرد راحت و دو بلندگوی استریو با کیفیت بالا است و میتواند تجربهای مشابه با سینمای خانگی را برای شما فراهم کند. وزن این کالا تنها ۴۶۰ گرم است و به منظور بازی، تماشای فیلم، گوش دادن به موسیقی، برگزاری مهمانی، مطالعه و… گزینهای جذاب به شمار میرود.
ویدئو پروژکتور یونیک مدل UC68
اگر به دنبال ویدئو پروژکتوری ارزان قیمت با کیفیت Full HD هستید، ویدئو پروژکتور یونیک مدل UC68 میتواند گزینهای شایان توجه باشد. این کالای دیجیتال دارای مشخصههایی از جمله شدت روشنایی ۱۸۰۰ انسی لومن، کنتراست ۸۰۰ :۱، کیفیت تصویر WVGA (800×۴۸۰ پیکسل)، قابلیت اتصال به وای فای و لنز دستی است و همراه با منبع LED با ۱۰۰۰۰ ساعت عمر در حالت اکو، برای بسیاری از کاربران انتخابی مناسب است.
- بررسی مینی ویدیو پروژکتور امپلاتون YG-230؛ کمصدا و کوچک اما محدود
- بررسی مینی ویدیو پروژکتور ویوسونیک M1+_G2؛ قدرتمند و انعطافپذیر
- ۱۰ ویدئو پروژکتور محبوب و پرفروش در دیجی کالا (تیر ۱۴۰۱)
سخن پایانی
در پایان لازم به تاکید است که اگر علاقهمندید بیشترین بهره را از پروژکتور خود ببرید، باید از پردهی نمایش استفاده کنید. درواقع جالب است بدانید که پردههای اختصاصی با پوششهای نوری خاصی ساخته شدهاند که خاصیت بازتابی تصویر را افزایش میدهد؛ در چنین حالتی تصویر با بهترین کیفیت به شما ارائه میشود. به یاد داشته باشید که دیواری ساده نمیتواند به اندازهی چنین پردههایی نور را منعکس کند، بنابراین این امر میتواند بر وضوح تصویر در حال پخش تأثیر منفی بگذارد و حتی فیلم را مخدوش یا محو کند.
منبع: Visunext