ترفندهای تمیز کردن خانه که فقط حرفه‌ای‌ها می‌دانند

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۱۰ دقیقه
تمیز کردن خانه

هر کسی بعد از بازگشت به خانه‌ای تمیز، منظم و بدون به‌ هم ریختگی احساس بهتری دارد. در واقع، وقتی خانه‌هایمان نامرتب هستند، بیشتر احساس استرس و اضطراب می‌کنیم. تحقیقات نشان می‌دهند که تمیز کردن خانه بر بهبود سلامت روان تأثیر مثبتی دارد. برخی از تحقیقات نیز رابطه‌ی افزایش افسردگی و ترشح هورمون استرس کورتیزول با به بهم ریختگی خانه را نشان می‌دهند. تمیز کردن خانه و مرتب نگه داشتن آن راهی آسان برای کاهش استرس روزانه است اما همین نظافت نیز برخی از افراد را مضطرب می‌کند. اینکه نمی‌دانیم برای تمیز کردن خانه از کجا شروع کنیم یا هر چند وقت یک بار باید کارهای منزل را انجام دهید، می‌تواند مانعی برای نظافت منزل باشد. در این مقاله، بهترین ترفند های تمیز کردن خانه را می‌خوانید تا همیشه خانه‌ای تمیز و درخشان داشته باشید.

ابزاری که برای تمیز کردن خانه به آن‌ها نیاز دارید

قبلاً از اینکه به سراغ فوت و فن تمیزی خانه برویم، باید به ابزار موردنیاز تمیز کردن خانه بپردازیم. اولین و بهترین کار برای تمیز کردن خانه این است که مطمئن شوید ابزار مناسبی در اختیار دارید. خبر خوب این است که برای مرتب کردن خانه شلوغ به محصولات گران‌قیمت نیازی ندارید. اگر چند ابزار اساسی و باکیفیت را تهیه کنید، می‌توانید خانه خود را به بهترین شکل ممکن تمیز کنید.

۱. دستمال میکروفایبر ابزاری تمیز کردنی که باید داشته باشید

دستمال میکروفایبر یکی از ابزارهای محبوب حرفه‌ای‌ها است. پارچه میکروفایبر نه‌تنها در تمیز کردن سطوح بهتر از اسفنج، دستمال حوله‌ای و مواد مشابه آن کار می‌کند، بلکه قابل شستشو در ماشین لباسشویی است و بسیار سریع خشک می‌شود. این ویژگی به این معناست که میکروب کمتری روی این دستمال باقی می‌ماند.

شما می‌توانید سرکه سفید را با آب و مایع ظرفشویی ترکیب کنید و یک پاک‌کننده‌ی چندمنظوره برای از بین بردن لکه‌ها و تمیز کردن خانه داشته باشید. این پاک‌کننده به یار همیشگی دستمال میکروفایبر شما تبدیل خواهد شد.

دستمال‌های میکروفایبر تا ۹۹ درصد از باکتری‌ها را تنها با آب از بین می‌برند و تقریبا سه برابر بیشتر از دستمال‌های عادی مؤثر هستند. به همین علت، در بسیاری از بیمارستان‌ها و مراکز درمانی از دستمال‌ها و حوله‌های میکروفایبر استفاده می‌کنند.

دستمال میکروفایبر ناژه مخصوص سطوح

۲. برای تمیز کردن خانه جعبه‌ای از محصولات شوینده داشته باشید

دستمال‌های میکروفایبر ملزومات اصلی تمیز کردن خانه هستند. در کنار این دستمال‌ها باید جعبه‌ای از محصولات شوینده نیز داشته باشید. در این جعبه، یک مایع شیشه‌شوی، یک پاک‌کننده ملایم، یک پاک‌کننده چندمنظوره و یک جفت دستکش لاتکس قرار بدهید. همیشه این جعبه را پیش از شروع نظافت منزل آماده کنید و در دسترس خود بگذارید.

چگونه خانه را تمیز کنیم؟

ترفندهای تمیز کردن خانه

در ابتدا، انگیزه برای تمیزی خانه بسیار اهمیت دارد. برای تمیز کردن خانه باید برنامه‌ریزی داشته باشید. به همین منظور، بهتر است که هر بخش از خانه را به صورت جداگانه یا در یک روز تمیز کنید.

نکاتی برای تمیز کردن آشپزخانه

آشپزخانه قلب هر خانه است. حتی اگر تمام سوراخ سنبه‌های خانه را تمیز کنید اما آشپزخانه‌ای نامرتب داشته باشید، نظافت منزل هیچ فایده‌ای نخواهد داشت. برای تمیز کردن آشپزخانه باید به نکاتی که در ادامه می‌خوانید توجه داشته باشید.

۱. در طول روز مراقب تمیزی و نظافت آشپزخانه باشید

بهترین راه برای تمیز کردن آشپزخانه این است که آن را در طول روز تمیز کنید. این کار به شما کمک می‌کند تا پیش از اینکه همه چیز از کنترل خارج شود، به اوضاع رسیدگی کنید. تمیز کردن آلودگی‌ها و مرتب کردن آشفتگی‌های آشپزخانه به صورت روزانه باعث می‌شود که میکروب‌ها برای نفوذ به بخش‌های مختلف آن فرصتی نداشته باشند. یک دستمال میکروفایبر در دسترس داشته باشید تا بتوانید بلافاصله چربی‌ها را پاک کنید. به این ترتیب، چربی‌ها سفت نمی‌شوند و تمیز کردن آن‌ها ده برابر ساده‌تر از چند ساعت بعد خواهد بود.

۲. کارهای ساده را به‌سرعت و مکرر انجام دهید

نامرتبی‌هایی که در طول روز و هر ساعت ایجاد می‌شوند را بلافاصله مرتب کنید تا در چند ساعت یا چند روز آینده با انبوهی از آلودگی و درهم ریختگی آشپزخانه روبه‌رو نشوید. ظرف‌ها را بعد از هر وعده‌ی غذایی بشویید. زباله‌ها را هم به محض اینکه سطل زباله پر شد، بیرون ببرید.

مهم‌ترین نکته برای ساده‌تر شدن نظافت آشپزخانه همین نکته‌ی به ظاهر ساده است. جارو کردن آشپزخانه در پایان هر روز و تمیز و مرتب کردن آن باعث می‌شود که آشپزخانه‌ی شما بدون صرف ساعت‌ها، همیشه تمیز باقی بماند.

۳. برای تمیز کردن چربی‌های سخت از جوش شیرین استفاده کنید

یک دستمال میکروفایبر برای تمیز کردن سریع آلودگی‌های اندک روی پیشخوان آشپزخانه و لوازم خانگی عالی است اما برای تمیز کردن آلودگی‌های بزرگتر مربوط به غذاها، باید از جوش شیرین استفاده کنید.

مقداری جوش شیرین را روی دستمال بریزید و هر قسمت از آشپزخانه که چربی آن را فرا گرفته را با این دستمال پاک کنید. اجازه بدهید تا جوش شیرین برای چند دقیقه روی سطوح چربی‌گرفته باقی بماند. سپس، آن را با یک دستمال تمیز و مرطوب دیگر پاک کنید تا بقایای چربی از بین برود.

۴. ماشین ظرفشویی را تمیز کنید

با گذشت زمان، مواد غذایی و کثیفی اضافی در داخل ماشین ظرفشویی جمع می‌شود. بهتر است که تکه‌های باقیمانده غذا مثل حبوبات و ماکارونی را بعد از هر مرتبه شستن ظرف‌ها تمیز کنید. قفسه‌ی پایینی ماشین را بیرون بکشید و به دنبال باقیمانده غذا در آن بگردید. برای جلوگیری از بدبو شدن ماشین در آینده، این کثیفی‌ها را با دستمال میکروفایبر تمیز کنید. توجه داشته باشید که تکه‌های غذا درون فیلتر ماشین نیز باقی نمانند.

۵. ظروف شیشه‌ای را برق بیندازید

ظروف شیشه‌ای قدیمی را به مدت ۵ دقیقه در سرکه سفید بخیسانید تا لایه‌های تشکیل‌شده از مواد معدنی موجود در آب که موقع شستشوی این ظروف ایجاد شده از آن‌ها جدا شود. سپس، ظرف‌ها را با آب بشویید و با دستمال میکروفایبر خشک کنید.

۶. دستگاه چای‌ساز و قهوه‌ساز را رسوب‌زدایی کنید

مخزن چای‌ساز یا قهوه‌ساز را با محلولی از سرکه و آب پر کنید. حالا دستگاه را روشن کنید تا آب موجود در آن بخار شود. سپس، اجازه دهید تا دستگاه به مدت ۳۰ دقیقه خنک شود. در نهایت، آن را دوباره از آب پر کنید و اجازه بدهید تا این بار آب به تنهایی جوش بیاید و مخزن دستگاه تمیز شود.

۷. چربی ظروف چدنی را پاک کنید

شستن بیش از حد ظروف چدنی با اسکاچ‌های سیمی ممکن است سطح آن‌ها را دچار خش کند. برای تمیز کردن این ظروف از یک اسکاچ اسفنجی و مایع ظرفشویی استفاده کنید. سپس، آن را بشویید و خوب خشک کنید. حالا سطح داخلی و خارجی ظرف را با روغن نباتی آغشته کنید. بعد از آن، ظرف را درون فر با دمای ۳۵۰ درجه‌ی فارنهایت به مدت یک ساعت قرار بدهید. اجازه بدهید تا ظرف خنک شود. در نهایت، چربی ظرف را با دستمال کاغذی یا دستمال میکروفایبر پاک کنید.

نکاتی برای تمیز کردن حمام و دستشویی

روش‌های تمیز کردن خانه

چیزهای زیادی در حمام اتفاق میفتند. بنابراین، باید آنجا را تا حد امکان عاری از میکروب نگه دارید. نکاتی که در ادامه می‌خوانید به شما کمک می‌کنند تا کنترل این اتاق پررفت‌وآمد را به دست آورید.

۱. در تمیز کردن خانه نقاط پرتردد را چندین بار در هفته تمیز کنید

درست مانند آشپزخانه، یکی دیگر از جاهایی که باید موقع تمیز کردن خانه به آن‌ها توجه کنید، حمام و دستشویی است. تمیز کردن روزانه حمام و دستشویی باعث می‌شود که این مناطق همیشه تمیز و مرتب باقی بمانند.

تمیزکاری‌های کوچک را پیش از اینکه به دردسرهای بزرگ تبدیل شوند، انجام بدهید. توالت، دوش، وان و کف حمام را باید همواره تمیز کنید. در میان این مناطق، پشت توالت و روشویی از همه آلوده‌تر است. بنابراین، باید آن را یک یا دو بار در هفته تمیز کنید.

۲. به بخش‌های کوچکتر و اغلب فراموش‌شده حمام توجه کنید

تمیز کردن بخش‌هایی از حمام و دستشویی که اغلب فراموش می‌شوند، باعث می‌شود تا واقعا همه چیز تمیز باقی بماند. مناطقی مانند توری شیر آی و جامسواکی از جمله این بخش‌ها هستند. در واقع، جامسواکی سومین مکان آلوده در خانه شماست. بنابراین، باید مطمئن شوید که این بخش مرتبا تمیز می‌شود.

۳. پرده‌ی حمام را نو کنید

برای از بین بردن کپک‌ها، اگر پرده‌ی حمام و دستشویی سفید یا شفاف است، آن را همراه با کمی مواد شوینده و سفیدکننده داخل ماشین لباسشویی بیندازید. دو یا سه حوله سفید کهنه نیز به ماشین اضافه کنید تا پرده تمیزتر شسته شود. سپس، پرده را آویزان کنید تا خشک شود. برای تازه‌تر نگه داشتن پرده، پس از هر بار دوش گرفتن آن را بکشید تا رطوبت آن از بین برود.

۴. فشار دوش را دوباره تنظیم کنید

کمی سرکه سفید و آب را درون کیسه‌ای پلاستیکی کاملا ترکیب کنید. سپس، سر دوش خود را باز کنید و کیسه را دور آن ببندید. سوراخ‌های دوش باید کاملا در محلول فرو بروند. اجازه بدهید تا سر دوش به مدت یک ساعت درون این محلول باقی بماند. سپس، کیسه را بردارید و رسوبات شل‌شده را پاک کنید. بعد از اتصال سر دوش به دوش هم ابتدا آب داغ را باز کنید تا منافذ دوش کاملا باز شوند.

نکاتی برای تمیز کردن اتاق نشیمن در خانه

معمولا زمان بسیاری را برای استراحت در اتاق نشیمن صرف می‌کنیم. بنابراین، باید این اتاق را راحت، تمیز و عاری از گرد و غبار نگه داریم.

۱. مناطق پنهان اتاق را تمیز کنید

اتاق نشیمن جایی است که شما، خانواده و هر مهمانی بیشتر وقت خود را در آن می‌گذرانید. بنابراین، موقع تمیز کردن خانه باید به این اتاق بیشتر توجه کنید. بهترین راه برای اطمینان از تمیزی تمام بخش‌های این اتاق این است که مبلمان را جابه‌جا کنید و بعد از تمیز کردن همه جا، آن را دوباره به محل اصلی خود بازگردانید. زیر مبلمان معمولا مملو از گرد و خاکی است که باید جاروبرقی کشید. فراموش نکنید که زیر کوسن‌ها را هم جارو برقی بکشید.

برای تمیز ماندن این اتاق، باید حداقل یک بار در ماه زیر مبلمان و کوسن‌ها را جارو بکشید. اگر شما یا یکی از اعضای خانواده آلرژی دارید، این کار را یک هفته در میان انجام دهید.

۲. برای تمیز کردن گردوغبار از ابزار مناسب استفاده کنید

گردگیرهای پر ممکن است زیبا به نظر برسند اما چندان کاربردی نیستند. برای حذف مؤثر گردوغبار باید به جای گردگیر پر از گردگیر معمولی یا دستمال میکروفایبر استفاده کنید. گردگیرهای پر معمولا گرد و غبار را به اطراف منتقل می‌کنند و اصلا آن را حذف نمی‌کنند.

۳. منسوجات مستعد گرد و غبار را به طور مرتب تمیز کنید

برخلاف آشپزخانه و حمام، چالش اصلی در تمیز کردن اتاق نشیمن، وجود منسوجاتی است که مستعد گرفتن گرد و غبار هستند. تمیز کردن مرتب اثاثیه، فرش و ملافه‌ها به کاهش و کنترل جمعیت کنه‌های گرد و غبار کمک می‌کند. معمولا به تمیز کردن این منسوجات یا جارو کشیدن تمام بخش‌های نرم مبلمان علاقه‌ای نداریم اما تمیز ماندن این بخش‌ها یکی از مهم‌ترین اصول تمیز کردن خانه و حفظ سلامت خانواده است.

منسوجات را باید حداقل دو بار در سال بشویید اما می‌توانید یک بار در ماه نیز با جارو برقی آن را تمیز کنید. جاروبرقی و گردگیری را می‌توانید هفته‌ای یک بار نیز انجام بدهید.

نکاتی برای تمیز کردن اتاق خواب

ایده‌‌هایی برای تمیز کردن خانه

همه ما دوست داریم که اتاق‌ خوابمان جایی گرم و نرم باشد اما لزوما به صرف ساعت‌ها وقت برای تمیز کردن آن تمایلی نداریم. برای اینکه این اتاق همیشه تمیز و مرتب باشد، باید به نکاتی که در ادامه می‌خوانید، توجه کنید.

۱. ملافه‌ها و روبالشتی‌ها را تمیز نگه دارید

درست مانند اتاق نشیمن، تمیز نگه داشتن منسوجات مهم‌ترین کار برای تمیز کردن اتاق خواب خواهد بود. باید جاهایی مانند قرنیزها، پنکه‌های سقفی و سایر سطوح را تمیز کنید اما شما و خانواده زمان بسیاری را صرف خوابیدن روی ملافه‌ها می‌کنید. بنابراین، تمیز نگه داشتن آن‌ها بیش از هر کاری اهمیت دارد.

۲. هر روز تخت‌خواب را مرتب کنید

یکی دیگر از نکاتی که باید در تمیز کردن خانه و اتاق خواب به آن توجه کنید، مرتب کردن تخت‌خواب به صورت روزانه است. روزانه ۱۰ دقیقه بعد از بیدار شدن، وقت خود را به تمیز و مرتب کردن تخت‌خواب اختصاص بدهید تا اتاق خواب فضایی آرام باقی بماند.

کلام آخر

تمیز کردن خانه گاهی به سخت‌ترین کار دنیا تبدیل می‌شود اما اگر بخش‌های مختلف منزل را به‌موقع و با ابزارهای مناسب تمیز کنید، مشکلی نخواهید داشت. حرفه‌ای‌ها معمول امور کوچک نظافتی را به تعویق نمیندازند، از ابزارها و محصولات شوینده مناسب استفاده می‌کنند و سعی می‌کنند نظافت منزل به کاری دسته جمعی تبدیل شود که همه اعضای خانواده در آن مشارکت می‌کنند. شما چطور خانه‌ی خود را تمیز می‌کنید؟ فکر می‌کنید علاوه بر نکاتی که توضیح دادیم، چه ترفندهای دیگری برای تمیز کردن خانه وجود دارد؟

منبع: RealSimple



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما