۱۲ نکته درباره‌ی آمادگی برای زایمان که به مهار درد کمک فراوانی می‌کنند

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۶ دقیقه
آمادگی برای زایمان

ما در بیشتر مواقع احساس می‌کنیم که زندگی با سرعت بالایی در جریان است و زمان به سرعت می‌گذرد. اما شرایط در اتاق زایمان برعکس است و به نظر می‌رسد که همه چیز کند پیش می‌رود. در این مطلب از دیجی مگ، ۱۲ نکته‌ی طلایی به شما خواهیم گفت تا در اتاق زایمان، زمان برایتان راحت‌تر بگذرد و تجربه‌ی سختی نداشته باشید.

۱. به کلاس‌های آمادگی برای زایمان ملحق شوید

در دوره‌های آمادگی برای زایمان حتماً ثبت‌نام کنید و بعضی از کلاس‌ها به سرعت پر می‌شوند و باید به موقع اقدام کنید. حتماً از پزشکتان در مورد سزارین و روش بی‌حسی با تزریق داروی اپیدورال در کمر و همچنین از روش‌های کنترل درد بدون دارو در زایمان طبیعی سوال کنید. سوالات تخصصی و حتی بدیهی خود را از پزشک بپرسید و اطلاعات خودتان را در مورد مراحل مختلف زایمان به‌روز کنید تا بدانید که چه چیزی انتظار شما را می‌کشد. هرچه آمادگی بیشتری داشته باشید، حق انتخاب بیشتری نیز خواهید داشت. قطعاً شما دوست ندارید که بدون اطلاع از آنچه قرار است اتفاق بیفتد، به بیمارستان بروید. به یاد داشته باشید که در زمان زایمان هیچ نوعی از غافلگیری خوشایند نخواهد بود!

۲. قدرت بدنی و تمرکز ذهنی خودتان را با کمک یوگا افزایش دهید

مهم‌ترین چیزی که زنان از طریق یوگا در دوران بارداری می‌آموزند، نحوه‌ی درست تمرکز است. علاوه بر این، یوگا قدرت کل بدن را بیشتر می‌کند، باعث افزایش انعطاف‌پذیری می‌شود و به شما بنیه‌ی قوی‌تری می‌بخشد. اما مفیدترین و کاربردی‌ترین مزایای این ورزش در پروسه‌ی بارداری، کمک به تمرکز و آرامش ذهن شما است. این ویژگی سبب می‌شود که در هنگام زایمان، عضلات بدنتان رها باشد و تجربه‌ی بهتری داشته باشید.

۳. افکار منفی را دور بریزید

بارداری و عوامل استرس‌زا

مربیان کلاس‌های آمادگی برای زایمان معتقدند که تماشای تصاویر گرافیکی و ساختگی پروسه‌ی زایمان،  شنیدن قصه‌های فاجعه‌بار دیگران و توجه به جملات دلسردکننده، بر ضمیر ناخودآگاه شما اثر منفی خواهد گذاشت و در هنگام زایمان ذهن شما را در مقابل دریافت افکار مثبت و حقیقی مسدود می‌کند.

کمترین ضرر افکار منفی در هنگام زایمان، ایجاد استرس است، اما در بدترین حالت، باعث تشدید درد خواهد شد. در هنگام روبه‌رو شدن با افکار منفی و ترسناک در مورد زایمان، بهتر است که از چنین موقعیتی فاصله بگیرید. مثلاً کانال تلویزیون را در زمان پخش برنامه‌ای با چنین محتوایی تغییر بدید یا محتواهای ترسناک و استرس‌زای شبکه‌های اجتماعی را دنبال نکنید.

۴. پیش از آنکه دیر شود بر ترس‌هایتان غلبه کنید

بدون شک در لحظه‌ی وضع حمل، برای استفاده از ترفندهای خودهیپنوتیزم به‌ منظور تغییر افکارتان درباره‌ی زایمان یا تمرین با توپ مخصوص بارداری برای آمادگی بهتر، دیگر دیر شده است. بنابراین اگر از زایمان می‌ترسید، باید در ابتدای شروع بارداری به فکر مهار ترس خود باشید و در روزهای پایانی و نزدیک شدن به تاریخ وضع حمل، زمان مناسبی برای رسیدگی به این مشکل نیست. پس هرچه زودتر به ترس‌های خود فکر کنید و روی راهکارهای غلبه بر آن تمرکز کنید.

۵. از حمایت یک همراه آموزش‌دیده استفاده کنید

همراهی ماما برای زایمان بهتر

مامای همراه متخصصی آموزش‌دیده و آگاه از اطلاعات مورد نیاز در دوران بارداری و زایمان است که در طول دوران بارداری، مادر را از لحاظ روحی و جسمی حمایت می‌کنند. این افراد تخصص پزشکی ندارند. مطالعات ثابت کرده‌اند که با حمایت یک همراه آموزش‌دیده، مدت زمان زایمان کوتاه‌تر می‌شود و نیاز به اپیدورال یا همان داروی بی‌حسی، عمل سزارین و استفاده از اکسی‌توسین به نصف کاهش پیدا می‌کند. همچنین طبق نتایج به‌ دست آمده در مطالعات دیگر، مشخص شدن زنانی که درطول دوران بارداری، توسط یک مامای آموزش‌دیده حمایت می‌شوند، احتمال بیشتری دارد که نسبت به دیگران به شیردهی تمایل داشته باشند.

۶. چند ترفند کنترل درد در آستین خود داشته باشید

قبل از رسیدن به روز زایمان، چند تکنیک مؤثر برای کنترل درد در هنگام زایمان مثل خودهیپنوتیزم، تغییر پوزیشن در زمان وضع حمل، استفاده از کیسه آب گرم و روش‌های مختلف تنفس را بیاموزید. آگاهی از این موضوع که ابرازهای مؤثری برای تسکین و کاهش درد وجود دارد، می‌تواند تا حد زیادی استرس شما را در هنگام زایمان کاهش دهد. حتماً پیش از رسیدن به روز زایمان، با پزشک خود در مورد دارو و تکنیک‌های کاهش درد صحبت کنید.

۷. با چند حرکت ساده به کودکتان در فرآیند تولد کمک کنید

پوزیشن‌هایی که بدن در حالت ایستاده قرار می‌گیرد مانند کامل ایستادن، راه رفتن، زانو زدن، آرام رقصیدن و قرار گرفتن در حالت اسکات، به نیروی جاذبه فرصت می‌دهد تا با حرکت دادن کودک، به پایین و بیرون آمدن آن کمک کند. گاهی اوقات قرار گرفتن کودک در لگن مادر، مثل قرار گرفتن کلید در قفل است و لازم است که شما کمی تحرک داشته باشید. حرکت رفت‌و برگشتی به سمت جلو و عقب، در حالی‌ که زانوها و دست‌ها روی زمین قرار گرفته‌اند، می‌تواند به تغییر موقعیت جنین شما در لگن کمک کند.

۸. واکنش‌های حسی شما در زایمان تأثیرگذار خواهد بود

بارداری راحت

برای بیشتر زنان زایمان در فضایی آرام و با نور ملایم خوشایند است. همچنین چیزهای در ظاهر کوچکی، می‌تواند در روند زایمان تأثیر بسیاری داشته باشد. به‌ عنوان مثال لمس بالش مورد علاقه‌ی مادر یا بوییدن یک رایحه‌‌ی آرامش‌بخش می‌تواند ذهن و جسم زن را از استرس دور کند. در بیشتر مواقع گوش دادن به یک موسیقی آرام با ضرب آهنگ منظم، سبب می‌شود تا زنان در هنگام زایمان به انقباضات خود تمرکز بیشتری داشته باشند.

۹. آرامش داشته باشید تا راحت زایمان کنید

هرچه زنان آرامش بیشتری داشته باشند، توانایی بیشتری نیز برای رویارویی با چالش‌های زایمان دارند. یکی از آخرین روش‌های حفظ آرامش در هنگام زایمان، آموزش تکنیک‌های خودهیپنوتیزم به مادران آینده است تا بیاموزند چگونه خود را در وضعیتی کاملاً آرام قرار دهند. زنانی که تکنیک‌های خودهیپنوتیزم را آموزش دیده‌اند، بهتر از دیگران می‌توانند اضطراب و ناراحتی خود را در هنگام زایمان کنترل کنند و با کمک آمادگی جسمی و روحی، درد کمتری را در فرآیند زایمان تجربه خواهند کرد. همچنین این زنان نسبت به دیگران کمتر با عوارض ناشی از زایمان روبه‌رو می‌شوند و مدت زمان بستری آن‌ها در بیمارستان بسیار کوتاه‌تر خواهد بود.

علاوه بر این، می‌توانید از قوه‌ی تخیلتان کمک بگیرید و در هنگام زایمان، لحظه‌ی در آغوش گرفتن نوازادتان را تصور کنید. تصورات بداهه تأثیر بسیاری در کنترل درد دارند.

۱۰. مثل کودکتان در آب غوطه‌ور شوید

گرمای ملایم و بی‌وزنی آب می‌تواند تسکین‌دهنده‌ی درد زایمان باشد. بنابراین اگر به وان آب گرم دسترسی دارید، مدت کوتاهی در آن قرار بگیرید. فقط فراموش نکنید که دمای بالای آب می‌تواند سبب سقط جنین شود و حتماً آب باید دمای متوسط و ولرمی داشته باشد. همچنین هرگز بیش از ۱۰ دقیقه داخل وان آب گرم نمانید و بیش از این مقدار می‌تواند برای جنین خطرناک باشد. گاهی شرایط خاص بارداری می‌تواند شما را از خوابیدن در وان آب گرم منع کند. بنابراین حتماً قبل از استفاده از وان، با پزشک خود مشورت کنید و از او برای انجام این کار اجازه بگیرید.

۱۱. ماساژ را امتحان کنید

ماساژ در هنگام زایمان می‌تواند در کنترل انقباضات بدن کمک‌کننده باشد. ماساژ سبب آزاد شدن اندورفین و مواد شیمیایی مؤثر در ایجاد حس آرامش و خوشحالی در مغز می‌شود. ماساژ گردن یا پا می‌تواند ذهن زن را از انقباضات خود دور می‌کند. همسرتان یا ماما با فشار استخوان دنبالیچه، ماساژ شانه‌ها تا کمر و کشیدن لگن به عقب با هر بار انقباض، زایمان را برای شما راحت‌تر می‌کند و به بازشدن لگن کمک می‌کند.

۱۲. ترس‌های خودتان را با پزشکتان به اشتراک بگذارید

بارداری

حتماً با پزشکتان در مورد ترس از زایمان صحبت کنید. صحبت در این موارد کمک‌کننده است و پزشک ایده‌هایی در مورد چگونگی کاهش اضطراب در اختیارتان قرار می‌دهد. اگر پزشکتان به حرف‌های شما توجهی ندارد و با شما همراهی نمی‌کند، حتماً به دنبال پزشک متخصص دیگری باشید.

در آخر

تولد فرزند شیرین‌ترین تجربه‌ی مشترک یک زوج است که رسیدن به این تجربه‌ی جذاب، آگاهی از زایمان و کنترل درد و استرس ناشی از آن است. شما خانم‌ها به‌عنوان یک مادر باید اطلاعات خودتان را در مورد زایمان، این پروسه‌ی خاص زنانه بالا ببرید و شما آقایان نیز به‌عنوان یک پدر و همسر از همراهی لحظه‌به‌لحظه‌ی همسرتان و توجه به نیازهای او دریغ نکنید.

این مطلب فقط جنبه‌ی آموزش و اطلاع‌رسانی دارد. پیش از استفاده از توصیه‌های این مطلب حتما با پزشک متخصص مشورت کنید. برای اطلاعات بیشتر بیانیه‌ی رفع مسؤولیت دیجی‌کالا مگ را بخوانید.

منبع: parents



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما