پلیاستیشن ۵ پرسودترین نسل کنسولی برای سونی بوده است
به طور کلی بحث در مورد نسل نهم بسیار زیاد است و حال نوبت به سونی رسیده است. این شرکت برای چندین سال در دنیای گیمینگ و کنسولها از رقبا برتری داشته و میتوان گفت که از نسل ششم به بعد سونی درآمد بسیاری از دنیای کنسولی بدست آورده است. حال اینطور که به نظر میرسد پس از نزدیک به ۳۰ سال حضور این شرکت در دنیای گیمینگ با کنسول، سونی نسل نهم و پلیاستیشن ۵ را پرسودترین نسل برای خود دانسته است.
چندی پیش یک جلسه سرمایه گذاران برای شکرت سونی برگزار شد و در آن اطلاعات زیادی به اشتراک گذاشته شد. طبق چیزی که اعلام شده کنسول پلیاستیشن ۵ اولین نسل از کنسولهای سونی است که در این مدت به مرز ۱.۶ میلیارد دلار در فروش رسیده است. پلیاستیشن ۵ از لحاظ آماری به کنسول قبلی این شرکت یعنی پلیاستیشن ۴ نزدیک شده و به زودی از آن پیشی خواهد گرفت.
سود خالص شرکت سونی از پلیاستیشن ۵ حدود ۱۰ میلیارد دلار بوده که از کنسول نسل گذشته که ۹ میلیارد دلار بوده بیشتر است. در نتیجه نسل نهم برای سونی سود زیادی داشته و پرسودترین نسل کنسولی برای این غول دنیای تکنولوژی بوده است. نکته اینجاست که کنسول پلیاستیشن ۵ از لحاظ قیمتی از نسلهای دیگر بیشتر بود و در نتیجه میتوان گفت که یکی از دلایل این حجم از سود، قیمت بالای این کنسول است.
در ادامه جلسه سونی در مورد شرایط کاربران خود بیشتر توضیح داد. طبق چیزی که گفته شد کنسول پلیاستیشن ۵ توانسته عملکرد بسیار خوبی در زمینه نصب و تجربه بازی داشته باشد. همینطور اینکه تعداد کاربران هر دو کنسول نسل هشتمی و نسل نهمی سونی ۴۹ میلیون کاربر در ماه بوده که نشان میدهد بسیاری از افراد با کنسول خود زیاد کار نمیکنند. یکی دیگر از آمار جالبی که سونی منتشر کرد، میزان درگیری کاربران بود. به این شکل که تعداد ساعتهای تجربه بازی در کل دستگاههای سونی ۳.۸ ساعت بوده که ۲.۴ ساعت آن با استفاده از کنسول پلیاستیشن ۵ بوده است.
اگر بخواهیم با نسل گذشته مقایسه کنیم، کاربران در پلیاستیشن ۵ حدود ۱۷۶ ساعت بیشتر از محتواهای الحاقی بازیها استفاده کردهاند. البته در نسل هشتم محتوای الحاقی (DLC) هنوز به این حجم مطرح نشده بود و در نتیجه این آمار کاملاً منطقی است. از طرفی نسبت به نسل قبلی کاربران ۵۷ درصد بیشتر به سرویسهای آنلاین توجه کردند و ۳۴ درصد هم بیشتر از وسایل جانبی سونی استفاده کردند. همه این اطلاعات در مقایسه با ۴ سال اول عمر کنسول پلیاستیشن ۴ بوده است.
نکته جالب اینجاست که کاربران در این نسل جدید توجه کمتری به بازی اصلی کردهاند. البته اگر بخواهیم از لحاظ بازی ۴ سال اول پلیاستیشن ۴ را با پلیاستیشن ۵ مقایسه کنیم، کنسول نسل هشتمی برتری کامل داشت. در ۴ سال اول عمر کنسول پلیاستیشن ۴ ما شاهد عناوینی مثل آنچارتد ۴، ویچر ۳، متال گیر سالید ۵ و موارد دیگر بودیم که از لحاظ داستانی به شدت قدرتمند بوده و خود بازی اصلی اهمیت بیشتری داشت. این در صورتی است که در نسل نهم و کنسول پلیاستیشن ۵ ما شاهد عناوین داستانی قدرتمند نبودیم که کاربران به آن توجه کنند و در نتیجه اینکه توجه کمتری به بازی اصلی بکنند هم منطقی است.
سونی در این مدت تغییرات زیادی کرده است. اول از همه تعدیل نیروی گسترده این شرکت بود که باعث شد بسیاری از کارمندان سونی از آن خارج شوند و پس از آن مدیر اصلی بخش پلیاستیشن یعنی جیم رایان (Jim Ryan) از سونی جدا شد. این شرکت به سرعت رایان را با هرمن هالست (Hermen Hulst) و هیدهآکی نیشینو (Hidaeki Nishino) جایگزین کرد و به همین دلیل روند کلی پلیاستیشن تا حد خوبی تغییر کرد. چندی پیش هم رویداد سونی برگزار شد که در آن از عناوین مختلفی رونمایی شد که از مهمترین آن میتوان به بازسازی سایلنت هیل ۲ (Silent Hill 2) اشاره کرد.
منبع: Eurogamer