مقایسهی زوم دوربین گلکسی S21 اولترا، آیفون ۱۳ پرو مکس و پیکسل ۶ پرو
در این مطلب به مقایسهی عملکرد دوربین گوشیهای پیکسل ۶ پرو با گلکسی S21 اولترا و آیفون ۱۳ پرو مکس در شرایط مختلف در بخش زوم میپردازیم تا ببینیم کدام پرچمدار میتواند در نهایت پیروز باشد.
گوگل در فصل پاییز امسال از گوشیهای سری پیکسل ۶ رونمایی کرد. پرچمدارانی که به نظر میرسد دیگر مثل قبل قرار نیست در سایه قرار داشته باشند و آمدهاند تا با بهترینهای بازار در تمامی بخشها به رقابت بپردازند. اگرچه پیکسل ۶ پرو و برادر کوچکترش از لحاظ قدرت سختافزاری به شکل محسوسی ضعیفتر از رقبایی نظیر گلکسی S21 اولترا یا آیفون ۱۳ پرو مکس هستند اما به لطف تراشهی اختصاصی گوگل و سیستمعامل بهینه و هماهنگ با سختافزار، کاربران هیچ مشکلی را در انجام کارهای مختلف حس نخواهند کرد.
اما آنچه که قرار است در این مطلب به آن بپردازیم اگرچه رابطهی مستقیم با تراشهی بکار رفته در گوشیها دارد اما دربارهی قدرت آنها نیست. در واقع قرار است به بررسی کیفیت سه گوشی پیکسل ۶ پرو، گلکسی S21 اولترا و آیفون ۱۳ پرو مکس در زمینهی عکاسی با زوم بپردازیم تا ببینیم در نهایت کدام محصول میتواند در این بخش از سایر رقبا عملکرد بهتری داشته باشد. طبیعتا هرچه پردازنده در زمینهی پردازش تصویر عملکرد بهتری داشته باشد، در میزان زوم بالاتر از حد اپتیکال، نتایج بهتری را شاهد خواهیم بود.
در مطالب قبل به بررسی عملکرد دوربین این سه گوشی در شرایط مختلف پرداختیم و هر چند وقت یکبار هم بررسیهای بیشتری در بخشهای دیگر منتشر میشود که تمامی آنها را در اختیار شما قرار خواهیم داد. اما در زمینهی بزرگنمایی، یکی از جذابترین بررسیها را شاهد هستیم چرا که هر سه گوشی واقعا در این زمینه عملکرد بسیار خوبی دارند. البته نمایندهی اپل خیلی در این بخش دوربین قدرتمندی ندارد. منظور از قدرتمند هم کیفیت نیست، بلکه دوربینی با توانایی زوم چندین برابری است.
بیشتر توجهمان در این بخش روی گوگل پیکسل ۶ پرو قرار دارد چرا که دو گوشی دیگر را از زمان عرضه تاکنون بارها و بارها مورد بررسی قرار دادهایم و میدانیم عملکرد آنها چگونه است. حال باید دید پیکسل ۶ پرو که گوگل برای رقابت با بهترینهای بازار توان آن را در زمینهی زوم تنها به ۲۰ برابر محدود کرده چه عملکردی در مقابل بهترینهای بازار از خود به نمایش میگذارد.
در این مطلب به بررسی ۵ صحنه میپردازیم که هر پنج صحنه توسط پیکسل ۶ پرو به ثبت رسیدهاند اما در ادامه، تصاویر ثبت شده توسط گوشیهای یادشده در میزان مختلف زوم با یکدیگر مقایسه میشوند. توجه داشته باشد تنها محصولی که میتواند در ثبت تصاویر میزان زومی بیشتر از ۲۰ برابر داشته باشد گلکسی S21 اولترا است. در واقع میزان زوم این گوشی در حالت دیجیتال به ۱۰۰ برابر میرسد اما در حالت اپتیکال، به ۳ و ۱۰ برابر محدود میشود.
- مقایسهی دوربین سلفی آیفون ۱۳ پرو، گلکسی S21 اولترا و پیکسل ۶ پرو
- مقایسهی دوربین گلکسی S21 اولترا، آیفون ۱۳ پرو مکس و پیکسل ۶ پرو در شب
- مقایسهی دوربین پیکسل ۶ پرو، آیفون ۱۳ پرو مکس و گلکسی S21 اولترا
قبل از اینکه به مقایسهی دوربین پیکسل ۶ پرو با رقبای قدرتمندش بپردازیم بهتر است نگاه کوتاهی داشته باشیم به مشخصات فنی سه گوشی روی کاغذ تا ببینیم در زمینهی زوم چه انتظاری از آنها میرود.
نام گوشی | پیکسل ۶ پرو | گلکسی S21 اولترا | آیفون ۱۳ پرو مکس |
دوربین اصلی | ۵۰ مگاپیکسلی با گشودگی f/1.9 | ۱۰۸ مگاپیکسلی با گشودگی f/1.8 | ۱۲ مگاپیکسلی با گشودگی f/1.5 |
دوربین فوق عریض | ۱۲ مگاپیکسلی | ۱۲ مگاپیکسلی | ۱۲ مگاپیکسلی |
دوربین تلهفوتو | ۴۸ مگاپیکسلی با گشودگی f/3.5 با قابلیت زوم ۴ برابری اپتیکال | ۱۰ مگاپیکسلی با گشودگی f/2.4 با قابلیت زوم ۳ برابری اپتیکال | ۱۲ مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f/2.8 با قابلیت زوم ۳ برابری اپتیکال |
دوربین تلهفوتوی دوم | ندارد | ۱۰ مگاپیکسلی با گشودگی f/4.9 با قابلیت زوم ۱۰ برابری اپتیکال | ندارد |
با توجه به مشخصات روی کاغذ، انتظار میرود گلکسی S21 اولترا به عنوان بهترین پرچمدار سال ۲۰۲۱ سامسونگ عملکرد بسیار خوب و همچنین کار بسیار راحتی داشته باشد. حال باید دید در عمل چه پیش میآید.
مقایسهی دوربین پیکسل ۶ پرو با گلکسی S21 اولترا و آیفون ۱۳ پرو مکس در زوم
صحنهی شمارهی ۱
تصویری که مشاهده میکنید همانطور که گفته شد توسط پیکسل ۶ پرو و در حالت عادی به ثبت رسیده است اما در ادامه به بررسی عملکرد سه گوشی دیگر در میزان زوم متفاوت از همین تصویر خواهیم پرداخت.
زوم ۳ برابری
در میزان زوم ۳ برابری، همانطور که احتمالا میدانید، به لطف لنزهای مخصوص زوم ۳ برابری که آیفون ۱۳ پرو مکس و گلکسی S21 اولترا در اختیار دارند، عملکرد آنها بهتر از پیکسل ۶ پرو است. در واقع نمایندهی گوگل نه به اختلاف فاحش یا محسوس اما به نوعی عملکرد ضعیفتری از رقبای خود دارد. پیکسل ۶ پرو از یک دوربین زوم ۴ برابری بهره میبرد و این یعنی اگر بخواهد با زوم ۳ برابری به ثبت تصویر بپردازد باید با دوربین اصلی خود این کار را انجام دهد. بنابراین آنچه در بالا مشاهده میکنید، تصویر ثبت شده با دوربین اصلی و زوم دیجیتال این گوشی است در حالی که دو گوشی دیگر با دوربین تلهفوتوی خود آن را به ثبت رساندهاند.
در نتیجهی این موضوع، تصویری که پیکسل ۶ پرو ثبت کرد بسیار نرم است و جزئیات آن هم خیلی واضح نیست. از طرفی گلکسی S21 اولترا توانست شارپترین تصویر را به ثبت برساند. آیفون ۱۳ پرو مکس هم که تصویر فوقالعاده خوبی به ثبت رساند، تقریبا بین این دو گوشی قرار میگیرد.
زوم ۴ برابری
اما وقتی میزان زوم را به ۴ برابر افزایش میدهیم پیکسل ۶ پرو میتواند از تمام پتانسیل دوربین تلهفوتوی خود بهرهمند شده و تصویر بسیار بهتری را به نسبت حالت قبل به ثبت برساند. البته گلکسی S21 اولترا همچنان در این بخش شارپترین تصویر را به ثبت رسانده اما آیفون ۱۳ پرو مکس به خاطر شارپ کردن نرمافزاری تصویر، به نوعی یک حالت مصنوعی را در گوشههای آن ایجاد کرده است.
زوم ۱۰ برابری
وقتی میزان زوم را به ۱۰ برابر افزایش میدهیم میبینیم که باز هم گلکسی S21 اولترا و پیکسل ۶ پرو کاملا شانه به شانهی هم حرکت میکنند و این بسیار جالب است چرا که پیکسل ۶ پرو اصلا دوربینی با توانایی زوم ۱۰ برابری اپتیکال ندارد اما گلکسی S21 اولترا چرا.
در مقایسه بین این دو گوشی هم گلکسی S21 اولترا تصویری با نویز و جزئیات بیشتر به ثبت رساند در حالی که پیکسل ۶ پرو بهجای نمایش جزئیات، تمایل داشت تصاویر را نرمتر به ثبت برساند. آیفون ۱۳ پرو مکس هم اصلا در این رقابت با دو گوشی دیگر مقایسه نمیشود چرا که تصاویر ثبت شده توسط این گوشی اصلا کیفیت مناسبی ندارند. البته نمایندهی اپل توانایی زوم تا میزان ۱۰ برابر را ندارد و اگرچه نام پرچمدار را یدک میکشد اما هیچوقت در زمینهی زوم، آیفونی موفق نشده بود نمایندههای اندرویدی را شکست دهد.
زوم ۱۵ برابری
در میزان زوم ۱۵ برابری، آیفون با بالاترین میزان توانایی خود به ثبت تصاویر پرداخت، این یعنی دیگر بیشتر از این نمیتواند زوم کند. اما در همین میزان هم آیفون نتوانست عملکرد خوبی از خود به نمایش بگذارد و آنچه که ثبت شده بیشتر شبیه به یک اثر هنری است تا تصویری که قرار است پرجزئیات و جذاب باشد.
پیکسل ۶ پرو اما مطابق انتظار نتوانست جزئیات را تا جایی که باید حفظ کند. چرا که بیش از حد از الگوریتم حذف نویز بهره گرفت و در نتیجه یک تصویر بسیار نرم را ثبت کرد. البته به صورت کلی باز هم تصویری که این گوشی به ثبت رساند بهتر از نمونهی ثبت شده توسط آیفون ۱۳ پرو مکس است و میتوان از آن برای اشتراکگذاری در شبکههای اجتماعی هم استفاده کرد.
فکر میکنیم نیازی نباشد که خیلی به گوشی برنده و دلیل برنده شدن آن اشاره کنیم اما فقط باید به این نکته اشاره کنیم که به نظر میرسد هرچه میزان زوم بالاتر میرود، میزان نویز تصاویر نیز در نمونهی ثبتشده توسط گلکسی S21 اولترا بیشتر میشود که این موضوع کاملا طبیعی است و حتی در این حالت هم این گوشی توانست بهترین تصویر را ثبت کند.
زوم ۲۰ برابری
پیکسل ۶ پرو در نهایت قادر است تا ۲۰ برابر به صورت دیجیتال روی سوژهها زوم کند. بنابراین در این بخش فقط دو گوشی را خواهیم داشت و آیفون ۱۳ پرو مکس کنار گذاشته میشود. پیکسل ۶ پرو اما مانند تصویر قبل آنقدر از الگوریتم حذف نویز خود استفاده کرد که تصویر فوقالعاده نرم و بدون جزئیات ثبت شد.
گلکسی S21 اولترا اما استفادهی کمتری از این الگوریتم داشت و در نتیجه تصویری را به ثبت رساند که جزئیات بیشتری دارد اما در عین حال میزان نویز آن هم بیشتر است. با این حال عملکرد هر دو گوشی بسیار عالی ارزیابی میشود چرا که در میزان زوم ۲۰ برابری، انتظار نداریم عملکرد گوشیها خوب باشد. در این بخش هم مطابق انتظار گلکسی S21 اولترا با فاصلهای بسیار کم به نسبت نمایندهی گوگل، پیروز میشود.
اگرچه دو گوشی دیگر توانایی زوم بیشتر از ۱۵ و ۲۰ برابری را ندارند (به ترتیب پیکسل ۶ پرو و آیفون ۱۳ پرو مکس)، گلکسی S21 اولترا میتواند تا ۱۰۰ برابر هم به صورت دیجیتال زوم کند. این تصویری است که این گوشی قدرتمند میتواند به لطف لنزهای با کیفیتی که دارد در میزان زوم ۱۰۰ برابری به صورت دیجیتال ثبت کند.
صحنهی شمارهی ۲
در این تصویر هم که توسط پیکسل ۶ پرو به ثبت رسیده است قصد داریم روی برج ساعت زوم کنیم تا ببینیم عملکرد سه پرچمدار قدرتمندمان در این صحنه چگونه خواهد بود.
زوم ۳ برابری
در میزان زوم سهبرابری، باز هم داستان همانی است که در تصویر شمارهی ۱ دیده بودیم؛ یعنی پیکسل ۶ پرو نتوانست عملکرد خوبی از خود به نمایش بگذارد چرا که لنز مخصوص عکاسی سهبرابری در اختیار ندارد. در نتیجه کاملا مشخص است که از طریق نرمافزار و با کراپ دیجیتال توسط دوربین اصلی خود چنین تصویری را به ثبت رساند چون حتی شارپ بودن تصویر هم به لطف نرمافزار است و نه قدرت خود لنز.
گلکسی S21 اولترا اما شارپترین تصویر را به ثبت رساند که شاید بتوان گفت بیش از حد هم این شارپ بودن جلب توجه میکند. آیفون ۱۳ پرو مکس در این صحنه توانست بیشترین تعادل را داشته باشد و بهترین تصویر را از همه لحاظ به ثبت برساند که این موضوع جای تعجب هم ندارد. اما باید به این نکته اشاره داشته باشیم که نمایندهی اپل دیگر نمیتواند بیشتر از این روی سوژهها زوم کند.
زوم ۴ برابری
در میزان زوم ۴ برابری، پیکسل ۶ پرو به دلیل داشتن لنز تلهفوتو با چنین توانایی توانست یکی از بهترین تصاویر را به ثبت برساند در حالی که دو گوشی دیگر مجبور شدند اندکی از کراپ دیجیتال بهرهمند شوند چون لنزی با این میزان توانایی در اختیار ندارند. در نتیجه تصویری که نمایندهی گوگل ثبت کرد بیشترین تعادل را دارد و به حالت عادی نیز نزدیکتر است.
در طرف مقابل آیفون ۱۳ پرو مکس به نظر میرسد که تمام تلاش خود را میکند تا یک تصویر فقط قابل قبول را به ثبت برساند و به همین خاطر نتیجهی نهایی اندکی نرم به ثبت رسید. این در حالی است که گلکسی S21 اولترا موفق شد تصویری زیبا و شارپ به ثبت برساند اما میتوان گفت بهنوعی این جلوهی نرمافزاری به درستی اعمال نشده و این موضوع بهخوبی در اطراف برج ساعت تاثیر خود را نشان داده است.
زوم ۱۰ برابری
وقتی به زوم ۱۰ برابری میرسیم، انتظار داریم گلکسی S21 اولترا را بدون چون و چرا به عنوان برنده در این بخش داشته باشیم که اینطور هم هست. آیفون ۱۳ پرو مکس را باید کم کم کنار بگذاریم چون این گوشی همینکه در همان میزان ۳ برابری توانست عملکرد خوبی داشته باشد کافی است. چرا که حتی مشخصات روی کاغذ هم نشان میدهد که نباید بیشتر از سه برابر از آن انتظار عملکرد خوب در بزرگنمایی داشت.
گلکسی S21 اولترا شارپترین تصویر را به ثبت رساند اما پیکسل ۴ پرو موفق شد تصویری را ثبت کند که بیشترین شباهت را به حالت طبیعی خود سوژهها دارد. این تصویر برای لنزهای قدرتمند پرچمداران ما بسیار چالشبرانگیز بود و برای ثبت دقیق رنگها، لنزها باید کیفیت بسیار زیادی داشتند. اما نمایندهی گوگل به لطف بکارگیری درست از الگوریتمهای خود توانست تصویری را ثبت کند که در کل، بیشترین تعادل و کیفیت را دارد. البته که فاصلهی این گوشی با نمایندهی سامسونگ در این صحنه زیاد نیست و هر دو گوشی موفق شدند تصویری را ثبت کنند که فوقالعاده رضایتبخش است.
صحنهی شمارهی ۳
در این تصویر قصد داریم روی روی بالاترین بخش ساختمان قرمز رنگ زوم کنیم تا ببینیم کدام یک از پرچمدارها میتوانند به بهترین شکل ممکن، نوشتههای روی آن را دقیق و با بیشترین جزئیات ممکن به ثبت برسانند.
زوم ۳ برابری
در میزان زوم ۳ برابری میدانیم که چه اتفاقی میافتد. پیکسل ۶ پرو از زوم دیجیتال استفاده کرد و با دوربین اصلی خود این تصویر را به ثبت رساند. دو گوشی دیگر با بهرهمندی از لنز تلهفوتوی خود این این صحنه را عکاسی کردند که در نتیجه گلکسی S21 اولترا توانست بهترین تصویر را با متعادلترین میزان نوردهی به ثبت برساند. آیفون ۱۳ پرو مکس هم توانست از لحاظ شارپ بودن، بیشترین نزدیکی را به حالت طبیعی داشته باشد اما نتوانست از لحاظ نوردهی خیلی عملکرد دقیق و متعادل خود را حفظ کند.
زوم ۴ برابری
وقتی به زوم ۴ برابری میرسیم میبینیم که هر سه گوشی تقریبا تصویری مشابه هم ثبت کردند. یعنی نمیتوان به طور دقیق گفت کدام یک حتما تصویر بهتری از دیگری ثبت کرده است. البته اگر بخواهیم خیلی دقیق به این تصاویر نگاه کنیم متوجه میشویم که آیفون تقریبا روند نرم کردن تصویر را آغاز کرده است چرا که بیشتر از میزان ۳ برابری نمیتواند زوم کند. در حالی که مقایسهی آن با پیکسل ۶ پرو و گلکسی S21 اولترا نشان میدهد دوربین دو گوشی دیگر اندکی عملکرد بهتری در ثبت این تصویر داشته است. هرچند در تصویر ثبت شده توسط گلکسی S21 اولترا اندکی نویز مشاهده میشود و طبیعتا چون لنز تلهفوتوی پیکسل ۶ پرو به صورت نیتیو از زوم ۴ برابری پشتیبانی میکند، بنابراین به نظر میرسد این گوشی توانست بهترین تصویر را به ثبت برساند. البته باز هم باید اشاره داشته باشیم که نمیتوان گفت فاصلهی بین این سه گوشی در ثبت این تصویر چشمگیر بوده است.
زوم ۱۰ برابری
در زوم ۱۰ برابری میبینیم که باز هم وضعیت تا حدودی مشابه شرایط قبلی است. آیفون ۱۳ پرو مکس جزئیات گوشههای تصویر را از دست داده است، پیکسل ۶ پرو خیلی تصویر روشنی را ثبت کرده و تصویر ثبت شده توسط گلکسی S21 اولترا هم شارپترین و در عین حال پرنویزترین است. به صورت کلی، دو نمایندهی سامسونگ و پیکسل توانستند در ثبت این تصویر عملکرد بسیار خوبی از خود به نمایش بگذارند. فراموش نکنید تصویری که روبرویتان قرار دارد با زوم ۱۰ برابری به ثبت رسیده است.
زوم ۱۵ برابری
حال میرسیم به مقایسهی دوربین پیکسل ۶ پرو با دو رقیب قدرتمندش در زوم ۱۵ برابری. البته یکی از رقبای قدرتمند این گوشی یعنی آیفون ۱۳ پرو مکس دیگر بیش از این میزان نمیتواند روی سوژهها زوم کند در حالی که به نظر میرسد اگر اپل این امکان را در آن قرار میداد، میشد تصاویر نسبتا خوبی به ثبت رساند. با این حال این بیشترین میزانی است که نمایندهی اپل میتواند به آن دست پیدا کند و میبینیم که تصویر اندکی نرم شده و رنگها هم دیگر آن کیفیت و دقت قبل را ندارند.
پیکسل ۶ پرو اما توانست یک پله بالاتر از این گوشی قرار بگیرد اما برای حذف نویز، باز هم حساسیت زیادی به خرج داد در نتیجه تصویری که به ثبت رسید اندکی نرم به نظر میرسد. گلکسی S21 اولترا توانست شارپترین تصویر را به ثبت برساند که اگرچه پرنویز به نظر میرسد اما بیشترین کیفیت را هم دارد. میتوانید این موضوع را روی کیفیت سیمهای روی سقف و همچنین خطوط روی موتور کولر مشاهده کنید.
زوم ۲۰ برابری
در مقایسهی دوربین در میزان زوم ۲۰ برابری اگرچه میدانیم برنده نمایندهی کدام شرکت است اما میخواهیم ببینیم پیکسل ۶ پرو تا چه اندازه توانست در این بخش خوب ظاهر شود. همانطور که مشاهده میکنید، به نظر میرسد گلکسی S21 اولترا در این میزان اندکی در نوردهی به مشکل برخورد. چنین رفتاری از دوربین این گوشی در ثبت نمونههای دیگر هم مشاهده شده بود.
اما نکتهی جالب اینجاست که گلکسی S21 اولترا همچنان تصویر شارپتری را به ثبت رسانده است در حالی که پیکسل ۶ پرو گویا یک نقاشی آبرنگی را بدون جزئیات خاص و بسیار نرم ثبت کرده. البته این موضوع عجیب هم نیست چرا که نمایندهی گوگل بیش از این نمیتواند روی سوژهها زوم کند.
در آخر هم خالی از لطف نیست اگر نگاهی داشته باشیم به عملکرد گلکسی S21 اولترا در ثبت این تصویر که برای این منظور از تمام تواناییهای خود در زمینهی زوم استفاده کرد. این تصویر در زوم ۱۰۰ برابری به ثبت رسیده است که تقریبا باید جزئیات را از دست رفته بدانیم اما حداقل اینکه میتوانیم همچنان نوشته را بدون مشکل خاصی بخوانیم خوب است.
تصویر شمارهی ۴
حال قصد داریم در این تصویر به مقایسهی دوربین پیکسل ۶ پرو با گلکسی S21 اولترا و آیفون ۱۳ پرو مکس بپردازیم. در اینجا روی ساختمان قرمز رنگ زوم میشود.
زوم ۳ برابری
در میزان زوم ۳ برابری، اگرچه انتظار میرفت گلکسی S21 اولترا و آیفون ۱۳ پرو مکس به دلیل بهرهمندی از لنز مخصوص عملکرد خوبی داشته باشند اما هر دو گوشی نتوانستند به آن میزانی که باید نوردهی صحیحی داشته باشند (اندکی کمتر از حد انتظار) اما با این حال هر دو تصویر آنقدری شارپ هست که متوجه شوید تصویر قرار است چه چیزی را نشان دهد. پیکسل ۶ پرو در نوردهی عملکرد بهتری داشت چرا که از دوربین اصلی و به صورت زوم دیجیتالی برای این منظور استفاده کرد اما همین امر از سویی سبب شد خطوط قرمز رنگ از همین فاصله هم بسیار بد فرم ثبت شوند.
زوم ۴ برابری
در میزان زوم ۴ برابری دوربین تلهفوتوی پیکسل ۶ پرو وارد عمل میشود و به نظر میرسد اینبار ورق برگشت. در واقع تصویری که این گوشی به ثبت رساند نه تنها روشنترین تصویر است بلکه بیشترین میزان جزئیات را هم در خود دارد. حالا خطوط قرمز رنگ اطراف ساختمان دیگر بد فرم نیستند و به زیبایی ثبت شدهاند. اما برای گلکسی S21 اولترا و آیفون ۱۳ پرو مکس شرایط خیلی خوب پیش نمیرود چرا که باز هم شاهد نوردهی ضعیف و از دست رفتن جزئیات هستیم.
زوم ۱۰ برابری
در میزان زوم ۱۰ برابری، آیفون ۱۳ پرو مکس تقریبا تمام جزئیات خوب را از دست داد و آنها را بسیار نرم ثبت کرد. پیکسل ۶ پرو همچنان روشنترین تصاویر را دارد اما به نظر میرسد دیگر بیش از حد نوردهی روی این تصویر اعمال کرده است. اگرچه تصویر به صورت طبیعی اندکی تیره به نظر میرسد اما ظاهرا پیکسلها به گونهای طراحی شدهاند که اگر اندکی محیط تیره باشد، از تمام توانایی خود برای روشنسازی آن استفاده میکنند. در نتیجه باید بگوییم در این زمینه پیکسل ۶ پرو اندکی اغراقآمیز عمل کرد چرا که تصویر با کنتراست پایین ثبت شده و ظاهری دستکاری شده دارد. همچنین در نمایش نقاط روشن هم شارپنس بیش از حد را شاهد هستیم.
در تصویری که گلکسی S21 اولترا به ثبت رسانده نویز دیده میشود اما شارپترین و متعادلترین نمونه را همین گوشی ثبت کرد. تعجبی هم ندارد چرا که نمایندهی سامسونگ در این میزان زوم، از یک دوربین مخصوص بهره میبرد و باید هم بهترین عملکرد را میداشت.
زوم ۱۵ برابری
در این میزان زوم هیچ گوشی لنز مخصوص ندارد اما آیفون ۱۳ پرو مکس به نهایت توان خود میرسد در حالی که دو گوشی دیگر همچنان امکان زوم بیشتر را هم دارند. تصویری که نمایندهی اپل به ثبت رساند اگرچه نوشته را بهخوبی نشان میدهد اما آنقدری نرم و بدون جزئیات است که برای اشتراکگذاری اصلا مناسب و قابل قبول نیست.
در مقایسهی با آیفون پیکسل ۶ پرو و گلکسی S21 اولترا توانستند به لطف بهرهمندی از دوربین قدرتمندتر عملکرد بهتری در زوم ۱۵ برابری داشته باشند و در این بخش تا حد زیادی شانه به شانهی هم پیش میروند. اگرچه در تصویر ثبت شده توسط هر دو گوشی اندکی جلوهی مصنوعی و نویز هم دیده میشود اما نمیتوان یکی را به عنوان برنده انتخاب کرد. البته اگر تصویر روشنتر را ترجیح میدهید، پیکسل ۶ پرو و اگر تصویر طبیعیتر را میخواهید، گلکسی S21 اولترا برندهی این بخش از مقایسه خواهند بود.
زوم ۲۰ برابری
این جایی است که پیکسل ۶ پرو هم به نهایت توان خود میرسد اما گلکسی S21 اولترا تا ۵ برابر دیگر (۱۰۰ برابر) هم میتواند پیش برود. بنابراین انتظار داریم کهکشانی سامسونگ عملکرد بهتری از خود به نمایش بگذارد که همینطور هم شد. تصویر ثبت شده توسط پیکسل ۶ پرو نرمتر و با جلوهی مصنوعی بیشتر است چرا که پیکسل سعی کرد تا جایی که امکان دارد این تصویر را با شارپنس بیشتری ثبت کند. اما گلکسی S21 اولترا هنوز از نفس نیفتاده و تصویری که ثبت کرده حتی برای اشتراکگذاری هم قابل قبول است.
این تصویر هم با زوم ۱۰۰ برابری و طبیعتا توسط گلکسی S21 اولترا ثبت شده است که نشان میدهد نمایندهی سامسونگ در این میزان هم میتواند یک گوشی فوقالعاده قدرتمند باشد. اگر دقت کنید میبینید اگرچه جزئیات از دست رفته است اما با این حال به خوبی میتوان خطوط را از هم تشخیص داد و نوشته را به وضوح خواند.
صحنهی شمارهی ۵
میرسیم به آخرین تصویر که قرار است در آن، روی مجسمهای که شاید حتی نتوانید از روی این تصویر آن را مشاهده کنید زوم کنیم. این مجسمه روی یک سنگ سفیدرنگ در کنار بوتههای قرمز قرار دارد.
زوم ۳ برابری
در میزان زوم ۳ برابری دیگر میدانید چه پیش میآید. پیکسل ۶ پرو به خاطر استفاده از دوربین اصلی و در نتیجه زوم دیجیتال عملکرد خوبی ندارد چون دوربین تلهفوتو هنوز وارد عمل نشده است. گلکسی S21 اولترا شارپترین تصویر را ثبت کرد و آیفون ۱۳ پرو مکس هم به نظر میرسد اگرچه تمام جزئیات را به خوبی ثبت نکرده اما تعادل خوبی را ایجاد کرده است.
زوم ۴ برابری
در میزان زوم ۴ برابری دوربین تلهفوتوی پیکسل ۶ پرو وارد عمل میشود تا مقایسهی جذابتری داشته باشیم. در این حالت تصویری که نمایندهی گوگل ثبت کرده بسیار دلنشینتر و جذابتر به نظر میرسد و جزئیات شاخ و برگ درختان هم بهخوبی قابل مشاهده است. آیفون ۱۳ پرو مکس و گلکسی S21 اولترا هم چون مجبور هستند به صورت دیجیتال این تصویر را ثبت کنند نتوانستند عملکردی به خوبی پیکسل داشته باشند اما همچنان تصویر ثبت شده توسط آنها قابل قبول و قابل اشتراکگذاری به نظر میرسد.
زوم ۱۰ برابری
در میزان زوم ۱۰ برابری، آیفون ۱۳ پرو مکس تقریبا میتوان گفت عملکرد بسیار بدی داشت. از نوردهی و دقت نمایش رنگ گرفته تا نمایش جزئیات. پیکسل ۶ پرو هم شدیدا جزئیات را نرم ثبت کرد تا بلکه بتواند از میزان نویز بکاهد. بنابراین باید نمایندهی اپل را در ردهی آخر و با اختلاف نسبتا زیادی پیکسل را بهتر از آن بدانیم.
اما در ردهی اول، کهکشانی سامسونگ قرار میگیرد که در این میزان از یک لنز مخصوص هم بهره میبرد. البته با این حال باز هم اطراف مجسمه یک سری جلوههای عجیبی را شاهد هستیم که در حالت طبیعی چنین چیزی وجود نداشت. به صورت کلی به نظر میرسد این تصویر برای هر سه گوشی بسیار چالشبرانگیز بود؛ حتی چالشبرانگیزتر از تصاویری که در کنار دریا و هنگام غروب به ثبت رسید. شاید دلیل اصلی این موضوع هم وجود انواع و اقسام رنگهای مختلف در اطراف مجسمهی سفید رنگ است که لنز باید در نمایش تمام آنها بیشترین دقت را داشته باشد.
زوم ۱۵ برابری
وقتی میزان زوم را به نهایت توان آیفون ۱۳ پرو مکس یعنی ۱۵ برابر میرسانیم میبینیم که پیکسل ۶ پرو وضعیتی بدتر از قبل پیدا میکند. آیفون ۱۳ پرو مکس را کلا باید خارج از بحث قرار دهیم چون دقیقا شبیه به یک نقاشی، تصویر مورد نظر را به ثبت رساند. گلکسی S21 اولترا هم تقریبا نرم کردن جزئیات را آغاز کرده است و جلوههای مصنوعی را هم بهخوبی میتوان در تصویر ثبت شده توسط آن مشاهده کرد. اما با این حال بهترین عملکرد را هم از نمایندهی سامسونگ شاهده هستیم.
در میزان زوم ۲۰ برابری که نهایت توان پیکسل ۶ پرو است، عملکرد این گوشی بسیار بد بود. یعنی جزئیات بسیار نرم به ثبت رسیدند و کیفیت هم اصلا قابل قبول نیست. اما با این حال باز هم میتوان متوجه شد چه چیزی در فاصلهی دور وجود دارد. گلکسی S21 اولترا هم تصویری فوقالعاده با نویز ثبت کرد. بنابراین برنده کاملا بستگی به سلیقهی شخصی کاربر دارد. یعنی اگر تمایل دارید تصویر ثبت شده طبیعی و با نویز باشد، گلکسی S21 اولترا عملکرد بهتری دارد، اگر تمایل دارید نویز کمتری در تصاویر شما وجود داشته باشد و در عین حال جزئیات بسیار نرم ثبت شوند، پیکسل ۶ پرو برنده خواهد بود.
این هم یک نمونهی ثبت شده توسط گلکسی S21 اولترا در میزان زوم ۱۰۰ برابری است که اگرچه هیچ جزئیاتی ندارد و تقریبا باید آن را بدون استفاده بدانیم اما حداقل توانست تا جایی که امکان دارد به ما نشان دهد در فاصلهای تا این اندازه دور، چه چیزی قرار دارد.
نتیجه
در حالی که آیفون ۱۳ پرو مکس یکی از بهترین گوشیهای موجود در زمینهی عکاسی و فیلمبرداری است اما به نظر میرسد در بخش زوم اصلا آن گوشی ایدئالی که فکر میکردیم نیست. حتی در بررسیهای DXOMARK هم گفته شده که اگه این گوشی دوربین زوم بهتری داشت میتوانست بهترین گوشی از لحاظ عکاسی باشد اما متاسفانه چنین چیزی را شاهد نیستیم. حال چرا اپل تمایل دارد ویژگیهای خوب را کمکم به گوشیهایش اضافه کند موضوعی است که دلایل مشخصی دارد اما در این مطلب قرار نیست به بررسی آن بپردازیم.
پیکسل ۶ پرو اما عملکرد فوقالعاده خوبی داشت. اگرچه میزان زوم اپتیکال این گوشی فقط ۱ واحد بیشتر از توانایی زوم اپتیکال آیفون ۱۳ پرو مکس است اما در میزان زومهای بالاتر یعنی ۱۰ و ۱۵ برابر عملکرد این گوشی واقعا بهتر است. تمام اینها در حالی است که گوگل در تبلیغات این گوشی اصلا به تواناییهای آن در زمینهی زوم اشاره نکرد. با پیکسل ۶ پرو میتوان تا میزان زوم ۱۵ برابر در بسیاری از صحنهها تصویر قابل قبولی داشت اما بیشتر از آن اندکی داستان فرق میکند.
گلکسی S21 اولترا اما تکلیف مشخصی دارد. این گوشی تا ۱۰ برابر یک لنز زوم اپتیکال مخصوص دارد و طبیعتا باید برندهی این مقایسه باشد. میزان زوم دیجیتال این گوشی هم به ۱۰۰ برابر میرسد که آن را به یکی از بهترینها در این زمینه تبدیل کرده است. اگرچه در برخی از صحنهها حتی در میزان زوم ۱۰ برابر هم یک سری نویز و جلوههای مصنوعی دیده میشود و در برخی صحنههای دیگر نوردهی با مشکل مواجه میشود، اما در مقایسه با سایر گوشیها، عملکرد کهکشانی سامسونگ بهتر است.
نظر شما در رابطه با مقایسهی دوربین پیکسل ۶ پرو با دو گوشی گلکسی S21 اولترا و آیفون ۱۳ پرو مکس چیست؟
منبع: PhoneArena
ایفون امنیت داره ولی s21 کیفیت داره از همه لحاظ ولی ایفون در اجرای بازی های سنگین برتری خاصی داره از هرکسی هم که میخای بپرس وباطریش هم چون قابل تعویض هس ضعیفه
فقط S21 Ultra با زوم صدبرابری خوبه نه ایفون مزخرف ولی پیکسل ۶ هم خوبه
ممنون از دیجیکالا