بررسی طول عمر باتری پیکسل ۶ و پیکسل ۶ پرو؛ خوب، اما عالی نه

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۱۱ دقیقه
طول عمر باتری پیکسل 6

پیکسل ۶ و پیکسل ۶ پرو جدیدترین پرچم‌داران گوگل به حساب می‌آیند که این‌بار با ظاهری کاملا جدید و قابلیت‌های فراوان راهی بازار شدند. در این مطلب به بررسی طول عمر باتری پیکسل ۶ و مدل پرو می‌پردازیم تا ببینیم در این زمینه عملکرد پرچم‌دارهای شرکت آمریکایی چگونه است.

پیکسل ۶ و پیکسل ۶ پرو را می‌توان یکی از بهترین پرچم‌دارهای سال ۲۰۲۱ دانست که شاید از لحاظ قدرت سخت‌افزاری در مقایسه با بهترین‌های بازار خیلی عملکرد خوبی ندارند اما با این حال با توجه به اینکه از لحاظ نرم‌افزاری خیلی بهینه هستند، عملکردی نزدیک به پرچم‌داران قدرتمند دارند و این خوب ارزیابی می‌شود. گوگل در طراحی این گوشی‌های جدید خود هر آنچه از فناوری می‌دانست پیاده کرد. از جمله می‌توان به دوربین‌های قدرتمند، طراحی خوب و جذاب، تراشه‌ی نسبتا قدرتمند، تجربه‌ی نرم‌افزاری عالی و بسیاری قابلیت‌های دیگر اشاره کرد.

بیشترین توجه امسال به پردازنده‌ای شده که درون این گوشی‌ها قرار گرفته است. در رابطه با تنسور صحبت می‌کنیم که اگرچه موضوع بحث ما در این مطلب نیست اما اشاره‌ای کوتاه به آن خواهیم داشت. گوگل تنسور تراشه‌ای است که توسط لیتوگرافی ۵ نانومتری سامسونگ تولید شده است اما قدرت پردازشی و گرافیکی آن در حد و اندازه‌های بهترین‌های موجود یعنی اگزینوس ۲۱۰۰، اسنپدراگون ۸۸۸ و طبیعتا A15 اپل نیست.

با این حال بهره‌مندی از ۸ هسته‌ی سخت‌افزاری که دو هسته‌ی آن را Cortex-X1 قدرتمند با فرکانس ۲٫۸ گیگاهرتز تشکیل می‌دهد برای یک پردازنده کافی است تا بتوانیم آن را برای رسیدگی به تمام کارهایی که باید انجام دهیم کافی بدانیم. البته مشکل دقیقا از جایی شروع می‌شود که به هسته‌های بعدی می‌رسیم. در حال حاضر بسیاری از شرکت‌ها برای اینکه توان سخت‌افزاری و پردازشی گوشی‌اشان افزایش پیدا کند، هسته‌های دوم و سوم را کمی قدرتمندتر انتخاب می‌کنند. مثلا در اسنپدراگون ۸۸۸، بعد از Cortex-X1، هسته‌های Cortex-A78 به کار گرفته شده‌اند که فوق‌العاده در امر پردازشی قدرتمند هستند. اما گوگل به‌عنوان هسته‌های دوم از دو هسته‌ی Cortex-A76 با فرکانس ۲٫۲۵ گیگاهرتز استفاده کرده است که مربوط به سال ۲۰۱۸ می‌شوند. ۴ هسته‌ی دیگر هم طبق معمول از نوع Cortex-A55 و به‌عنوان هسته‌های کم‌مصرف به کار گرفته شده‌اند.

همان‌طور که گفته شد، موضوع بحث ما در این مطلب قدرت پردازشی نیست ولی تا حد زیادی به آن مربوط می‌شود. در این مطلب می‌خواهیم به بررسی طول عمر باتری پیکسل ۶ و پیکسل ۶ پرو بپردازیم تا ببینیم گوگل تا چه اندازه توانسته است از این لحاظ، پرچم‌دارهای خود را برای رقابت با بهترین‌های بازار مجهز کند. اما قبل از اینکه این موضوع را بررسی کنیم، می‌پردازیم به ظرفیت باتری پیکسل‌ها و تغییری که پرچم‌دارهای این شرکت طی سال‌های اخیر داشته‌اند.

بررسی تغییرات صورت گرفته در ظرفیت باتری پیکسل‌ها از سال ۲۰۱۹ تاکنون

گوگل از سال ۲۰۱۹ که سری پیکسل ۴ را رونمایی کرد، مشکلاتش آغاز شد. از مشکلاتی که درگیر همین سری شد گرفته تا سال ۲۰۲۰ که اصلا خبری از پرچم‌دار شایسته‌ی رقابت با بهترین‌ها از سوی این شرکت عرضه نشد. فقط پیکسل ۵ را شاهد بودیم که آن هم از پردازنده‌ی اسنپدراگون ۷۶۵G به‌عنوان قلب تپنده بهره می‌برد و بنابراین نمی‌شد از آن به‌عنوان یک پرچم‌دار یا حتی پرچم‌دار مقرون‌به‌صرفه یاد کرد. از طرفی نمی‌شد آن را میان‌رده‌ی قدرتمند هم خطاب کرد چون در بازه‌ی قیمتی ۷۰۰ دلار، بودند محصولاتی که پرچم‌دار به حساب می‌آمدند؛ مثل وان‌پلاس ۸T یا وان‌پلاس ۸، گلکسی S20 فن ادیشن.

گوگل تصمیم گرفت بیشتر تمرکز خود را روی ساخت گوشی‌هایی قرار دهد که از لحاظ قیمتی در بازه‌ی متوسطی قرار دارند تا بتواند از این طریق توجه اکثریت جامعه را به خود جلب کند. اما این‌طور نشد و برعکس، کاربران بیشتر از گوشی‌های این شرکت دور شدند چون در آن بازه‌ی قیمتی گوشی‌های بهتری وجود داشتند. اما سال ۲۰۱۹ سری پیکسل ۴ که به‌عنوان پرچم‌دار شرکت آمریکایی راهی بازار شدند از لحاظ طول عمر باتری عملکرد فوق‌العاده ضعیفی داشتند و اصلا نمی‌شد روی آن‌ها حساب کرد. این روند در سال بعد یعنی ۲۰۲۰ اندکی بهتر شد و در سال ۲۰۲۱ با ورود سری پیکسل ۶ بهتر و بهتر هم شد. شما می‌توانید مقایسه‌ی ظرفیت باتری این گوشی‌ها را در زیر مشاهده کنید.

نام گوشی اندازه‌ی نمایشگر ظرفیت باتری
پیکسل ۶ پرو ۶٫۷ اینچ – ۱۰۸۰P – با رفرش‌ریت ۱۲۰ هرتز ۵۰۰۳ میلی‌آمپر ساعت
پیکسل ۶ ۶٫۴ اینچ – ۱۰۸۰P – با رفرش‌ریت ۹۰ هرتز ۴۶۱۴ میلی‌آمپر ساعت
پیکسل ۵ ۶٫۰ اینچ – ۱۰۸۰P – با رفرش‌ریت ۹۰ هرتز ۴۰۸۰ میلی‌آمپر ساعت
پیکسل ۵a ۶٫۳ اینچ – ۱۰۸۰P – با رفرش‌ریت ۶۰ هرتز ۴۶۸۰ میلی‌آمپر ساعت
پیکسل ۴XL ۶٫۳ اینچ – ۱۴۴۰P – با رفرش‌ریت ۹۰ هرتز ۳۷۰۰ میلی‌آمپر ساعت
پیکسل ۴ ۵٫۷ اینچ – ۱۰۸۰P – با رفرش‌ریت ۹۰ هرتز ۲۸۰۰ میلی‌آمپر ساعت

با ظرفیت ۵۰۰۰ میلی‌آمپر ساعت، پیکسل ۶ پرو حداقل روی کاغذ با بهترین‌های بازار نظیر آیفون ۱۳ پرو مکس و گلکسی S21 اولترا قابل مقایسه است که هر دو عملکرد فوق‌العاده خوبی در این زمینه دارند و جزء بهترین‌ها به حساب می‌آیند. با این حال حتی اگر در عمل هم پیکسل ۶ پرو نتواند با این دو گوشی رقابت کند، باز هم باتری با چنین ظرفیتی شروع خوبی محسوب می‌شود برای گوگل که می‌خواهد از امسال به صورت جدی فعالیت خود را در زمینه‌ی سخت‌افزار آغاز کند.

می‌پردازیم به طول عمر باتری پیکسل ۶ و پیکسل ۶ پرو تا ببینیم این دو در انجام کارهای روزمره نظیر وب‌گردی، تماشای ویدیو. از یوتیوب و انجام بازی چه عملکردی از خود به نمایش می‌گذارند. همان‌طور که می‌دانید، این تست‌ها در سه بخش یاد شده آن‌قدری ادامه پیدا می‌کنند که گوشی خاموش شود. در نهایت میزانی که به دست می‌آید، عملکرد باتری گوشی در آن بخش را نشان می‌دهد. با وب‌گردی شروع می‌کنیم.

تست طول عمر باتری پیکسل ۶ و پیکسل ۶ پرو در وب‌گردی

نام گوشی تست وب‌گردی با رفرش‌ریت ۱۲۰ هرتز تست وب‌گردی با رفرش‌ریت ۹۰ هرتز
پیکسل ۶ پرو ۱۳ ساعت و ۱۳ دقیقه داده‌ای در دسترس نیست
پیکسل ۶ داده‌ای در دسترس نیست ۱۴ ساعت و ۸ دقیقه
آیفون ۱۳ پرو مکس ۱۸ ساعت و ۵۲ دقیقه داده‌ای در دسترس نیست
آیفون ۱۳ پرو ۱۴ ساعت و ۴۴ دقیقه داده‌ای در دسترس نیست
گلکسی S21 اولترا ۱۴ ساعت و ۴۳ دقیقه داده‌ای در دسترس نیست
گلکسی S21 پلاس ۱۰ ساعت و ۵۰ دقیقه داده‌ای در دسترس نیست
گلکسی S21 ۷ ساعت و ۴۷ دقیقه داده‌ای در دسترس نیست
وان‌پلاس ۹ پرو ۱۱ ساعت و ۲۹ دقیقه داده‌ای در دسترس نیست
وان‌پلاس ۹ ۱۱ ساعت و ۲۹ دقیقه داده‌ای در دسترس نیست

همان‌طور که مشاهده می‌کنید، در تست وب‌گردی پیکسل ۶ پرو حتی از پیکسل ۶ هم امتیاز کمتری کسب کرد که بسیار جالب به نظر می‌رسد. این نشان می‌دهد حتی ظرفیت کمتر باتری هم لزوما دلیل نمی‌شود که عملکرد یک گوشی در تست باتری ضعیف‌تر باشد. البته در ثبت چنین امتیازی نباید تأثیر نمایشگر ۱۰۸۰P و رفرش‌ریت ۹۰ هرتزی پیکسل ۶ را نادیده بگیریم. این در حالی است که پیکسل ۶ پرو در رفرش‌ریت ۱۲۰ هرتز و با کیفیت ۱۴۴۰P توانست تا این اندازه روشن بماند و این در نوع خود بسیار عالی است.

البته تفاوت بین این دو خیلی زیاد نیست و عملکرد هر دو گوشی بالاتر از حد متوسطی است که غالبا در این بررسی‌ها در نظر گرفته می‌شود ولی در مقایسه با گوشی‌های برتر بازار اصلا قابل قبول نیست. برای مثال گلکسی S21 اولترا در این تست توانست ۱۴ ساعت و ۴۳ دقیقه روشن بماند و آیفون ۱۳ پرو مکس هم که اصلا قابل دسترسی نیست. اما وان‌پلاس ۹ و ۹ پرو توانستند امتیاز خوبی را به‌دست بیاورند تا بدین ترتیب پیکسل ۶ پرو چیزی این دو گوشی چینی و گلکسی S21 اولترا دسته‌بندی کنیم. پیکسل ۶ هم اگرچه روی رفرش‌ریت ۹۰ هرتز قرار دارد و نباید آن را با این گوشی‌ها مقایسه کرد اما با این حال برای کسی که آن را خریداری می‌کند، ۱۴ ساعت و ۸ دقیقه خوب ارزیابی می‌شود. آیفون ۱۳ پرو هم به‌عنوان جدیدترین نماینده‌ی اپل، از لحاظ طول عمر باتری عملکرد بسیار خوبی دارد که طبق گفته‌های اپل این عملکرد خوب را تا حد زیادی مدیون تراشه‌ای است که درون آن‌ها به‌عنوان قلب تپنده فعالیت می‌کند.

تست طول عمر باتری پیکسل ۶ و پیکسل ۶ پرو در تماشای ویدیو از یوتیوب

نام گوشی تست وب‌گردی
پیکسل ۶ پرو ۹ ساعت و ۱۰ دقیقه
پیکسل ۶ ۱۱ ساعت
آیفون ۱۳ پرو مکس ۱۰ ساعت و ۲۳ دقیقه
آیفون ۱۳ پرو ۸ ساعت و ۲۶ دقیقه
گلکسی S21 اولترا ۸ ساعت و ۵۲ دقیقه
گلکسی S21 پلاس ۸ ساعت و ۲۷ دقیقه
گلکسی S21 ۷ ساعت و ۳۶ دقیقه
وان‌پلاس ۹ پرو ۹ ساعت و ۱۶ دقیقه
وان‌پلاس ۹ ۹ ساعت و ۱۶ دقیقه

دومین تست، تماشای بدون وقفه‌ی ویدیو از یوتیوب است که البته وب‌سایت منبع از رفرش‌ریت دستگاه‌ها در این تست جزئیات خاصی منتشر نکرد اما می‌توانیم حدس بزنیم که رفرش‌ریت تمام این دستگاه‌ها روی ۶۰ هرتز قرار دارد چون در یوتیوب از رفرش‌ریت ۱۲۰ هرتز پشتیبانی نمی‌شود بنابراین قرار دادن رفرش‌ریت روی میزانی بیش از ۶۰ هرتز در واقع بی‌فایده خواهد بود.

در این بررسی متوجه شدیم که گوگل در یک سری از بخش‌ها واقعا بهبودی‌هایی در نظر گرفته است. مثلا عملکرد گوشی‌های این شرکت شاید در وب‌گردی قابل مقایسه با بهترین‌های بازار نبوده باشد اما در تماشای ویدیو از یوتیوب، پیکسل‌ها عالی عمل کردند و توانستند امتیاز فوق‌العاده‌ای ثبت کنند. برای مثال پیکسل ۶ با باتری ۴۶۱۶ میلی‌آمپر ساعتی خود توانست بیشترین امتیاز را در این تست کسب کند و در رتبه‌ی نخست قرار بگیرد. پیکسل ۶ پرو هم توانست بالاتر از آیفون ۱۳ پرو، گلکسی S21 پلاس و حتی گلکسی S21 اولترا قرار بگیرد. این در حالی است که گلکسی S21 اولترا یا به طور کلی گوشی‌های سامسونگ در این تست همیشه عملکرد عالی داشتند.

تست باتری در انجام بازی سنگین

نام گوشی تست بازی در رفرش‌ریت ۶۰ هرتز تست بازی در رفرش‌ریت ۹۰ هرتز تست بازی در رفرش‌ریت ۱۲۰ هرتز
پیکسل ۶ پرو داده‌ای در دسترس نیست داده‌ای در دسترس نیست ۴ ساعت و ۱۹ دقیقه
پیکسل ۶ داده‌ای در دسترس نیست ۶ ساعت و ۷ دقیقه داده‌ای در دسترس نیست
آیفون ۱۳ پرو مکس داده‌ای در دسترس نیست داده‌ای در دسترس نیست ۱۰ ساعت و ۲۹ دقیقه
آیفون ۱۳ پرو داده‌ای در دسترس نیست داده‌ای در دسترس نیست ۸ ساعت و ۵ دقیقه
گلکسی S21 اولترا ۸ ساعت و ۴۰ دقیقه داده‌ای در دسترس نیست ۵ ساعت و ۳ دقیقه
گلکسی S21 پلاس ۸ ساعت و ۳۶ دقیقه داده‌ای در دسترس نیست ۶ ساعت و ۵ دقیقه
گلکسی S21 ۷ ساعت و ۹ دقیقه داده‌ای در دسترس نیست ۴ ساعت و ۱۴ دقیقه

در نهایت می‌رسیم به تست انجام بازی که بیشترین فشار را روی گوشی وارد می‌کند و در اکثر مواقع بیشترین تأثیر را در خالی شدن شارژ ایفا می‌کند. وقتی به انجام یک بازی می‌پردازید، گرافیک، پردازنده، رم و به طور کلی هرآنچه فکر کنید در گوشی مشغول به کار می‌شود و در اکثر مواقع به خاطر همین فعالیت همه‌جانبه است که گوشی داغ می‌شود و در نتیجه شارژ باتری هم سریع‌تر خالی می‌شود.

در این تست، تقریبا می‌توانیم بگوییم پیکسل‌ها ناامیدکننده ظاهر شدند. به‌خصوص پیکسل ۶ پرو که در واقع می‌توان گفت اصلا نباید در رفرش‌ریت ۱۲۰ هرتز با آن به انجام بازی بپردازید چون فقط کافی است یک ساعت این کار را انجام دهید تا در طول روز و برای انجام سایر کارهای خود قطعا به شارژ مجدد نیاز پیدا کنید. پیکسل ۶ باز هم در این تست عملکرد بهتری از مدل پرو از خود به نمایش گذاشت و امتیاز ۶ ساعت و ۷ دقیقه را به ثبت رساند که مناسب ارزیابی می‌شود. اما کافی است به امتیازاتی که گوشی‌هایی نظیر گلکسی S21 اولترا و آیفون ۱۳ پرو مکس آن هم در رفرش‌ریت ۱۲۰ هرتز کسب کردند نگاهی بیندازید تا متوجه‌ی عملکرد فاجعه‌بار پیکسل ۶ پرو به‌عنوان بهترین گوشی گوگل شوید. گوشی هوشمندی که قرار است حتی در سال ۲۰۲۲ هم با بهترین‌های بازار مقابله کند و به نظر می‌رسد هیچ شانسی در این زمینه نخواهد داشت.

نتیجه‌گیری

طول عمر باتری پیکسل 6

به صورت کلی، از عملکرد پیکسل‌ها در شارژدهی باتری نسبتا رضایت داریم. طول عمر باتری پیکسل ۶ و پیکسل ۶ پرو نه آن‌قدری زیاد است که بخواهیم بگوییم این دو گوشی فراتر از انتظار ظاهر شده‌اند، نه آن‌قدر کم که از آن‌ها ناامید شویم. آنچه در این رابطه می‌توان گفت، دقیقا همان عبارت رضایت‌بخش است. اما آنچه بیشتر از همه ما را شگفت‌زده کرد، عملکرد پیکسل ۶ به‌عنوان پرچم‌دار ارزان‌قیمت‌تر گوگل بود. محصولی که از یک باتری ۴۶۰۰ میلی‌آمپر ساعتی بهره می‌برد اما در تمامی تست‌ها بهتر از پیکسل ۶ پرو ظاهر شد.

با این حال هر دو گوشی گوگل در این تست‌ها طوری نشان دادند که بتوانیم با اطمینان بگوییم می‌توانید از آن‌ها در طول روز استفاده کنید بدون اینکه نگران باشید در نهایت شما را مجبور می‌کنند به دنبال شارژر بگردید و در تست باتری، دقیقا همین موضوع است که اهمیت دارد. اینکه گوشی بتواند حداقل یک روز را دوام داشته باشد و خوشبختانه پیکسل‌ها دقیقا این خواسته را عملی کردند.

طبیعتا عملکرد این گوشی‌ها بهتر از گلکسی S21 اولترا یا آیفون ۱۳ پرو مکس نیست. اما انتظار هم نداشتیم که این‌طور باشد. گوگل بعد از سال‌ها، بار دیگر فعالیت خود را در زمینه‌ی تولید گوشی پرچم‌دار، به آن صورت که باید آغاز کرد و نمی‌توانیم انتظار داشته باشیم در همین ابتدای کار، در تمامی بخش‌ها بهتر از شرکت‌هایی ظاهر شود که چندین سال است به صورت تخصصی در این زمینه مشغول به کار هستند.

نظر شما در این رابطه چیست؟ آیا فکر می‌کنید پیکسل ۶ و پیکسل ۶ پرو با در نظر گرفتن امتیازات ویژه‌ای که گوگل برای آن‌ها مد نظر دارد، انتخاب خوبی به‌عنوان پرچم‌دار به حساب می‌آیند یا ترجیح می‌دهید از گوشی‌های دیگری برای کارهای خود استفاده کنید؟

منبع: PhoneArena



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X