پیکسل ۶ و ۶ پرو؛ آیا سامسونگ و اپل باید نگران باشند؟
گوگل یکی از شرکتهای بزرگ حوزهی فناوری است که غالبا به خاطر سیستمعامل اندروید آن را میشناسیم، نه سختافزارهایی که تاکنون این شرکت تولید کرده است. اما با این حال مثل هر شرکت دیگری، گوگل هم در زمینهی تولید گوشی هوشمند فعالیت میکند و محصولات کم اما خوب و باکیفیتی را راهی بازار کرده که از پیکسل گرفته تا پیکسل ۵ در بازههای زمانی مختلف دسترس قرار گرفتند. جدیدترین محصولاتی هم که قرار است با این برند راهی بازار شوند گوگل پیکسل ۶ و پیکسل ۶ پرو نام دارند که گفته میشود تغییرات چشمگیری چه از لحاظ ظاهری و چه از لحاظ سختافزاری به نسبت قبل خواهند داشت. اما این تغییرات آیا آنقدری گسترده هستند که باعث شوند شرکتهای بزرگی چون سامسونگ و اپل نگران بوجود آمدن رقیبی سرسخت و قدر در بازار باشند؟
گوشیهای سری پیکسل ۶ را با توجه تصاویری که از آنها منتشر شده، باید یکی از زیباترین و خاصترین گوشیهایی بدانیم که قرار است امسال راهی بازار شوند. گوگل در زمینهی طراحی گوشی هیچوقت ثبات نداشته است. مثلا نمیشد گفت یکی از پیکسلها زیبا و بینقص است چون همیشه یک نقص واضح در طراحی گوشیهای این شرکت دیده میشد. از حاشیهی زیاد پیکسل ۳ و ۴ گرفته تا طراحی ماژول دوربین و چیزهایی مثل این. اما پیکسل ۶ و ۶ پرو با توجه به تصاویر منتشر شده، فوقالعاده زیبا هستند.
گوشیهای بعدی گوگل، برگ جدیدی از کتاب تاریخ پیکسلها هستند. نه فقط در بین نمایندههای گوگل، بلکه بین تمام گوشیهای پرچمدار کنونی، هیچ محصولی عرضه نشده بود که تا این اندازه خاص و چشمنواز باشد (نظر شخصی و البته در صورت حقیقت داشتن شایعهها). اما قبل از اینکه بخواهیم در رابطه با این گوشیها حرف بزنیم، باید نگاهی کاملتر به این داستان داشته باشیم. اینکه چرا تاکنون گوشیهای گوگل نتوانستند با بهترینهای بازار رقابت داشته باشند و آیا این موضوع با سری پیکسل ۶ بهتر میشود یا اینکه باز هم سامسونگ، اپل و شرکتهای مطرح دیگر که در زمینهی تولید گوشی هوشمند فعالیت میکنند با خیال راحت و بدون اینکه رقیبی قدرتمند متولد شده باشد به کار خود ادامه میدهند.
در نهایت به این موضوع میپردازیم که انتظار داریم در سری گوشیهای پیکسل ۶ چه قابلیتهایی را شاهد باشیم و چه قابلیتهایی قرار است با توجه به خبرها و شایعهها در آنها حضور داشته باشد. آیا گوگل میتواند رقیبی قدرتمند و شایسته برای رقابت با محصولاتی نظیر گلکسی S22، شیائومی می ۱۲، وانپلاس ۱۰ یا حتی آیفون ۱۳ تولید کند؟ محصولاتی که قرار است فوقالعاده قدرتمند، باکیفیت و مجهز باشند.
مشکل پرچمداران گذشتهی گوگل
پیکسل ۵
در حال حاضر بهترین پرچمدار گوگل، پیکسل ۵ است که اگرچه از پردازندهی پرچمدار درون آن استفاده نشده اما در مجموع به خاطر بهرهمندی از یک سری قابلیتهای خوب، لقب پرچمدار را یدک میکشد و قیمت نسبتا بالایی هم دارد (۷۰۰ دلار). در محدودهی قیمتی ۷۰۰ دلار هم گوشیهای زیادی وجود دارند که بتوانند این محصول را بهراحتی پشت سر بگذارند چون پیکسل ۵ نه پردازندهی قدرتمندی دارد، نه از بزرگنمایی اپتیکال بهره میبرد و نه از لحاظ ظاهری، حس و حال یک پرچمدار باکیفیت را به کاربر القا میکند.
آن دسته از کسانی که پیکسل ۵ را خریداری میکنند قطعا نمیتوانند برای درازمدت روی تواناییهای آن، به آن اندازه که میتوان به پرچمدار اعتماد کرد حساب کنند. حتی یک قابلیت مدرن و ساده نظیر حسگر اثرانگشت درون صفحه هم درون این گوشی وجود ندارد و برای این کار باید به حسگر تعبیه شده روی پنل پشتی متوسل شد که در پرچمدارهای امروزی چنین طراحی قابل قبول نیست. پشتیبانی از سنسور تشخیص چهرهی حرفهای هم درون این گوشی وجود ندارد تا بدین ترتیب با یک گوشی کاملا ساده طرف باشیم.
پیکسل ۴
سری پیکسل ۴ از آن دسته پرچمدارانی بودند که پر سر و صدا وارد بازار شدند اما هیچوقت نتوانستند انتظاراتی که از آنها داشتیم را برآورده کنند. در درجهی اول ظاهر نه چندان زیبای این گوشیها بود که به نسبت پرچمداران آن زمان یعنی سری گلکسی نوت ۱۰ سامسونگ، آیفون ۱۱ و… بسیار ساده به نظر میرسید. دلیل دوم هم به خاطر قیمت بسیار بالای آنها بود که ارزش خرید آنها را کاملا پایین آورد.
از دیگر قابلیتهای نه چندان خوب این گوشیها هم باید به سنسور موشن سنس اشاره کرد که البته بیشتر جنبهی تبلیغات داشت تا اینکه سنسوری کاربردی و خاص باشد. با کمک این سنسور، البته اگر به درستی کار میکرد، میشد گوشی را از فاصلهی نسبتا دور هم کنترل کرد.
علاوه بر اینها، باتریهای ناامیدکننده، نمایشگر ۹۰ هرتزی با عملکرد ناپایدار، نبود دوربین فوق عریض و چیزهایی از این دست، باعث شد پیکسل ۴ و برادر بزرگترش یعنی پیکسل 4XL به یکی از بدترین گوشیهای تاریخ گوگل تبدیل شوند. فراموش نکنید رقبای این گوشی در آن سال گلکسی نوت ۱۰ و هواوی P30 پرو بودند؛ نمایندهی هواوی قابلیت زوم اپتیکال ۵ برابری داشت و گلکسی نوت ۱۰ هم از دوربینهای سهگانهی بسیار قدرتمند بهره میبرد که فوق عریض هم بین آنها دیده میشد.
پیکسل ۳
پیکسل ۳ اگرچه گوشی خوبی بود اما در عرضهی آن به بازار یک سری مشکلاتی وجود داشت. هرچند این موضوع خیلی مشکلساز نبود چون طراحی این گوشی از لحاظ ظاهری در بین تمام پرچمدارانی که آن زمان راهی بازار شده بودند ضعیفتر بود. ناچ روی صفحه واقعا از زیبایی گوشی کاسته بود و از طرفی در حالی که رقبای قدرتمندی چون هواوی P20 پرو با سه دوربین فوقالعاده باکیفیت راهی بازار شده بودند، پیکسل ۳ روی پنل پشتی خود فقط یک دوربین داشت. بنابراین طبیعی بود این گوشی هم نتواند گوگل را در مسیری که باید قرار دهد.
پیکسل ۲ و پیکسل 2XL؛ آخرین پادشاهان گوگل
وقتی بخواهیم دربارهی بهترین گوشی گوگل صحبت کنیم، حتما باید به سری پیکسل ۲ اشاره کنیم. محصولاتی که نه تنها ثابت کردند گوگل میتواند پرچمداری شایستهی رقابت تولید کند بلکه میتواند پرچمداری تولید کند که گوی سبقت را از رقبا برباید و بهترین باشد. اگرچه مدل استاندارد به خاطر حاشیهی زیاد دور نمایشگر خیلی ظاهر مدرن و زیبایی نداشت اما مدل XL واقعا زیبا بود و با کاهش میزان حاشیه و رنگبندی دوگانه و بسیار زیبای سفید و مشکی، توانست از همه لحاظ یک پرچمدار قدرتمند باشد.
از دیگر قابلیتهای خوب مدل پیکسل 2XL باید به دوربینهایی اشاره کنیم که بینظیر بودند (هم دوربین اصلی و هم دوربین سلفی) و خود گوشی هم در مجموع فوقالعاده عالی ظاهر شد. به تمام اینها، استاندارد ضد آب IP67، بلندگوهای استریوی فوقالعاده قدرتمند و باکیفیت، عملکرد سختافزاری پایدار و عالی، باتری پرظرفیت با طول عمر بالا و از همه مهمتر، بهروزرسانی نرمافزاری که تجربهی بینظیری از اندروید خالص را به مدت سهسال و آن هم به شکل منظم، در اختیار کاربران قرار میداد را اضافه کنید تا متوجه این موضوع شوید که پیکسل 2XL تا چه اندازه قدرتمند و مجهز بود.
البته نباید اینطور در نظر بگیریم که پیکسل 2XL بینقص بود. این گوشی هم مانند بسیاری از پرچمدارهای آن زمان، مشکلات خاص خود را داشت. برای مثال بزرگترین مشکلی که این گوشی باید با آن دست و پنجه نرم میکرد، محصولاتی بودند که باید با آنها رقابت میکرد؛ یعنی گلکسی نوت ۸ و آیفون X که با قابلیت شارژ بیسیم، دوربین تلهفوتو با زوم ۲ برابری، ظاهری مدرنتر و زیباتر و امکانات بیشتر راهی بازار شدند؛ بهخصوص آیفون X که از لحاظ ظاهری، انقلابی را در تاریخ گوشیهای آیفون بوجود آورده بود. گلکسی نوت ۸ هم که از قلم S-Pen بهعنوان نقطه برتری خود در برابر رقبا بهره میبرد.
نمایندهی گوگل قیمت کمتری داشت و ارزش خرید بالا، بهخصوص در بخش دوربین که در بررسیها دیدیم هم موفق به شکست گلکسی نوت ۸ شد و هم آیفون X. این برتری چه در بخش سلفی، چه با دوربین اصلی و در تمامی شرایط نوری حفظ شد تا پیکسل ۲ تا همیشه در ذهن علاقهمندان به گوشیهای گوگل بهعنوان یک گوشی قدرتمند و تکرار نشدنی باقی بماند.
دوران بعد از پیکسل ۲
بعد از پیکسل ۲، سری گوشیهای پیکسل ۳، ۴ و ۵ را شاهد بودیم و تلاشهای گوگل تا دوربین این گوشیها را ارتقا داده و طراحی بهتری برای آنها در نظر بگیرد. این در حالی بود که شرکتهای دیگر نظیر سامسونگ و اپل و هواوی (و اکنون شیائومی و سایر شرکتهای چینی) یکی پس از دیگری در حال گذر از استانداردها و معرفی قابلیتهای نوآورانه بودند.
مثلا پیکسل ۳ در اکتبر سال ۲۰۱۸ رونمایی شد. درست یک هفته پس از اینکه این گوشی راهی بازار شد، هواوی با سری میت ۲۰ پرو در حال شکستن رکوردهای مختلف در بخش دوربین بود. این گوشی با دوربینهای قدرتمندی راهی بازار شد که از فاصلهی کانونی چندگانه، حالت شب با عملکردی فوقالعاده، حسگر اثرانگشت زیر نمایشگر، قابلیت تشخیص چهرهی سهبعدی، شارژ بیسیم معکوس، آداپتور شارژر فوقالعاده سریع و یک باتری بسیار پرظرفیت در آن زمان (۴۲۰۰ میلیآمپر ساعتی) بهره میبرد که گوشی را برای چند روز استفاده روشن نگه میداشت.
دو هفته بعد از آن، وانپلاس از گوشی 6T رونمایی کرد. محصولی که از لحاظ نرمافزاری، تجربهای بسیار نزدیک به اندروید استوک (اندروید گوشیهای پیکسل) را در اختیار کاربران قرار میداد تا پیکسلها دیگر از این لحاظ خاص نباشند. از طرفی حاشیهی بسیار کم، عملکرد سختافزاری فوقالعاده قدرتمند و حسگر اثرانگشت زیر نمایشگر، از دیگر قابلیتهایی بودند که باعث شدند پیکسل ۳ اصلا نتواند خودنمایی کند.
مشکل اینجا بود که گوگل در زمینهی تولید گوشیهای هوشمند در حال درجا زدن بود چون حتی پیکسل ۴ هم در تقابل با پرچمداران کمنظیری چون وانپلاس ۷ و ۷ پرو، سری گلکسی S10 و نوت ۱۰، هواوی P30 پرو و آیفون ۱۱ حرفی برای گفتن نداشت. گوگل تصور کرد برای بهترین بودن، باید محصولی ساخت مشابه همان محصولی که سال گذشته توانست بهترین باشد. اینطور بود که متحمل شکست سنگینی شد و نتوانست خیلی موفق ظاهر شود.
سپس پیکسل ۵ بهعنوان پرچمدار گوگل ولی در حقیقت یک میانردهی گرانقیمت راهی بازار شد و از قابلیتهای خوبی نظیر استاندارد ضد آب IP68 و شارژ بیسیم بهره میبرد. آن هم در سالی که گوشیهایی نظیر گلکسی S20 فن ادیشن، آیفون ۱۱ و اواخر سال هم آیفون ۱۲، وانپلاس ۸ و 8T و بسیاری محصولات دیگر با قیمتی کمتر یا اندکی بیشتر با عملکردی فوقالعاده (بهتر از پیکسل ۵) در بازار وجود داشتند.
گوشیهای سری پیکسل ۶؛ خبرها، شایعهها و انتظارها
طراحی و نمایشگر
تا به این لحظه خبرهای زیادی در رابطه با گوشیهای سری پیکسل ۶ منتشر شده که شامل دو گوشی در مدلهای استاندارد و پرو میشوند. میتوانیم امیدوار باشیم گوگل بالاخره بعد از سالها توانسته برجسته ظاهر شود. اما این بار در مسیری موفقیتآمیز و خوب. دیگر ناچها و حاشیهها زیاد نیستند که باعث شوند به شکل منفی در رابطه با پیکسلها حرف بزنیم، خبری از موشن سنسور نخواهد بود که یک قابلیت دهن پرکن اما بدون کاربرد باشد.
رندرها و تصاویر منتشر شده نشان میدهند پیکسل ۶ پرو بزرگتر از مدل استاندارد است؛ یعنی دقیقا آنچه انتظار داشتیم اما هر دو گوشی ظاهری یکسان دارند. مثلا در هر دو دوربین سلفی حفرهای روی نمایشگر تعبیه شده تا بدین ترتیب از لحاظ ظاهری، بیشتر شبیه به گوشیهای مدرن امروز باشند.
آنچه باعث شده طراحی این گوشی بسیار قابل توجه، زیبا و چشمنواز باشد، ماژول دوربین آن روی پنل پشتی است که زبان طراحی کاملا متفاوتی دارد. نه تنها شکل ظاهری بلکه حتی رنگبندی پنل پشتی پیکسلهای جدید هم خاص خواهد بود. سفید، مشکی، نارنجی، رنگهایی است که در یک مدل از پیکسل به گونههای متفاوتی به کار رفتهاند. البته همهی این تعریف و تمجیدها زمانی درست خواهد بود که رندرها و تصاویر منتشر شده هم به حقیقت تبدیل شوند. چون نمیدانیم آیا این رنگها به همین زیبایی و ظرافت در مدل نهایی این دو محصول به کار گرفته خواهد شد یا خیر. اما اگر این اتفاق رخ دهد، قطعا پیکسلها بینظیر و خاص خواهند بود.
میرسیم به نمایشگر، جایی که مکس وینبچ، از افشاگران معروف حوزهی فناوری گفته بود شاهد یک نمایشگر ۶٫۶۷ اینچی OLED با نرخ تازهسازی تصویر ۱۲۰ هرتزی خواهیم بود. همین نمایشگر با همین مشخصات اما اندازهی ۶٫۴ اینچی در مدل استاندارد هم به کار گرفته خواهد شد منتها اگر نرخ تازهسازی تصویر در آن به ۹۰ هرتز هم برسد تعجبی نخواهیم کرد چون بالاخره باید دلیلی وجود داشته باشد تا اختلاف قیمت این دو گوشی سوا از اندازه توجیه شود.
دوربینها
اگرچه با نگاهی به تصاویر منتشر شده میتوان به وضوح دید چند دوربین درون ماژول پشتی تعبیه شده است اما نمیدانیم نوع سنسور و مشخصات فنی آنها چیست. با این حال با توجه به شایعهها، به نظر میرسد گوگل بالاخره پذیرفته از سنسورهای جدیدی درون گوشیهایش استفاده کند که احتمالا به شکل قابل توجهی بزرگتر از نمونهی به کار رفته در پیکسلهای قدیمی خواهد بود.
به نظر میرسد پیکسل ۶ پرو سه دوربین خواهد داشت که یکی از آنها به احتمال بسیار فراوان لنز تلهفوتو با قابلیت بزرگنمایی ۵ برابری اپتیکال خواهد بود. بدین ترتیب بهترین مدل پیکسل ۶ اگرچه نمیتواند در بخش بزرگنمایی بهترینهای بازار را پشت سر بگذارد اما میتواند شایستهی رقابت با آنها یعنی گلکسی S21 اولترا و شیائومی می ۱۱ اولترا باشد.
با توجه به آنچه شنیدیم، گوگل قابلیت پردازش تصویر را هم بهبود بخشیده تا بدین ترتیب کیفیت تصاویر ثبت شده با دوربینهای این دو گوشی فوقالعاده باشد؛ دوربینهایی با فاصلهی کانونی چندگانه و برخلاف آنچیزی که تاکنون در گوشیهای سری پیکسل وجود داشت.
پردازنده و نرمافزار
از لحاظ قدرت سختافزاری، خبرهای منتشر شده پیرامون پیکسل ۶ و ۶ پرو بسیار مبهم هستند. نمیدانیم گوگل قصد دارد در این گوشیها از تراشهی پرچمدار کوالکام استفاده کند یا به استفاده از تراشهی اختصاصی روی خواهد آورد. از این بابت که آیا باز هم تراشهی استفاده شده در این گوشیها پرچمدار خواهد بود یا خیر هم بیخبریم چون رفتار گوگل طی یکی دو سال گذشته در این زمینه قابل پیشبینی نبوده است.
با توجه به اکثر خبرهایی که پیرامون این دو گوشی وجود دارد، گویا گوگل با سامسونگ وارد همکاری شده تا با کمک غول کرهای، یک پردازندهی اختصاصی برای گوشیهایش تولید کند. البته این پردازنده قرار است قلب تپندهی پیکسل ۶ پرو باشد و از لحاظ قدرت سختافزاری هم همردیف با اسنپدراگون ۸۷۰ خواهد بود. این یعنی باز هم قدرتمندترین پیکسل موجود از لحاظ سختافزاری نمیتواند رقیبی برای پرچمداران همردهی خود باشد.
اگر بخواهیم صادقانه در این رابطه حرف بزنیم، نمیدانیم چرا گوگل نمیخواهد از پردازندهی پرچمدار کوالکام در گوشیهایش استفاده کند، اما همین که تصمیم گرفته از پردازندهای در حد و اندازههای پرچمدار سال گذشته در یکی از گوشیهایش استفاده کند بسیار بهتر از حالتی است که یک پردازندهی میانرده را شاهد باشیم. اگر این پردازندهای که قرار است در پیکسل ۶ پرو به کار گرفته شود واقعا اختصاصی و سفارشی باشد، باید از لحاظ عملکرد بسیار بهینه باشد، دقیقا مثل گوشیهای آیفون چرا که در این صورت هم سازندهی سختافزار گوگل است و هم طراح نرمافزار، بدین ترتیب گوشیهایش را به بهترین شکل ممکن با اندروید هماهنگ میکند. هرچند در این صورت هم نمیتوان آن را رقیبی برای گوشیهای مجهز به اسنپدراگون ۸۸۸ یا A14 و A15 دانست.
پیکسل ۶ اما داستان متفاوتی دارد. این گوشی پرچمدار مقرونبهصرفهی گوگل خواهد بود و طبیعی است از مشخصات سختافزاری ضعیفتری برخوردار باشد. این روزها استراتژی گوگل و برخی دیگر از شرکتها در قبال پرچمدارهای کوچکتر در حال تغییر است. مثلا اگرچه در سالهای گذشته، تمام مدل از پرچمدارهای گوگل با پردازندههای مشابهی راهی بازار میشدند، این بار مدل کوچکتر با یک پردازندهی میانرده راهی بازار خواهد شد.
البته در این رابطه همانطور که گفته شد خبرهای زیادی در اختیار نداریم اما تا به این لحظه محتملترین گزینهی موجود اسنپدراگون 780G خواهد بود که در گوشی شیائومی می ۱۱ لایت هم استفاده شد. این پردازنده را باید به نوعی جانشین اسنپدراگون 765G بدانیم که در پیکسل ۵ استفاده شد. این پردازندهی جدید و قدرتمند از ۱ هستهی Cortex-A78 با فرکانس ۲٫۴ گیگاهرتز، ۳ هسته از همان نوع با فرکانس ۲٫۲ گیگاهرتز و ۴ هسته از نوع Cortex-A55 با فرکانس ۱٫۹ گیگاهرتز بهره میبرد و یک پردازندهی فوقالعاده توانمند در امور پردازشی است.
سوا از بحث سختافزار، تجربهی پیکسل ۶ از لحاظ نرمافزاری فوقالعاده هیجانانگیز خواهد بود. چرا که بعد از مدتها، اندروید از لحاظ امنیتی، سرعت، قابلیت و امکانات پیشرفت چشمگیری داشته (اندروید ۱۲) و بیصبرانه منتظریم آن را در محصولی ساخت خود گوگل تجربه کنیم. به صورت کلی، در اندروید ۱۲ از لحاظ ظاهری بیشترین تغییر را در تاریخ سیستمعامل اندروید شاهد هستیم و در بخشهایی نظیر حریم خصوصی و امنیت، ویجتها و سهولت استفاده هم، این نسخه پیشرفت چشمگیری داشته است.
آیا گوشیهای سری پیکسل ۶ رقیبی شایسته برای نمایندگان سامسونگ و اپل هستند؟
به صورت کلی، انتظار میرود پیکسل ۶ و پیکسل ۶ پرو با یکدیگر متفاوت باشند. همین مسأله سبب میشود گوگل دو محصول در دو دستهی کاملا متفاوت داشته باشد که هر دوی آنها میتوانند به رقیبی سرسخت و قدرتمند برای گوشیهای قدر بازار تبدیل شوند؛ هم در دستهی میانردههای قدرتمند و هم پرچمدارها.
با در نظر گرفتن تمام شایعهها و خبرهایی که تاکنون منتشر شدهاند، میتوان گفت پیکسل ۶ جانشینی برای پیکسل ۵ خواهد بود اما با دو دوربین بهتر، پردازندهی بسیار قدرتمندتر و یک باتری احتمالا پرظرفیتتر و در همان محدودهی ۷۰۰ دلار هم قیمتگذاری و راهی بازار خواهد شد.
پیکسل ۶ پرو اما قرار است بهترینهای اپل، سامسونگ، شیائومی و وانپلاس را به چالش بکشد. شاید نه مدلهای قدرتمند نظیر آیفون ۱۳ پرو مکس، گلکسی S22 اولترا، می ۱۲ اولترا یا وانپلاس ۱۰ پرو چرا که این مدلها احتمالا با بهترین و قدرتمندترین سختافزارهای موجود در سال بعد راهی بازار میشوند؛ بلکه پرچمدارهای مقرونبهصرفه از این سریهای محبوب و قدرتمند.
مثلا گلکسی S22 قرار است با دوربینهای بسیار پیشرفتهتر، پردازندهی سفارشی با پردازشگر گرافیکی ساخت AMD (گویا پردازندهی پرچم دار بعدی سامسونگ خواهد بود) و حتی دوربین سلفی زیر نمایشگر راهی بازار شود. اگر این اتفاق رخ دهد، بنابراین گوگل باز هم مثل سالهای گذشته شرایط سختی برای رقابت خواهد داشت.
تنها چیزی که میتواند باعث نجات پیکسل ۶ پرو شود طراحی خاص و چشمنواز، دوربین و قابلیت پردازش تصویر قدرتمند آن است. البته در صورتی که شرکت آمریکایی بپذیرد وقتی فقط در بخش دوربین میتواند با سایر شرکتها رقابت کند، قیمت محصولاتش را هم کاهش دهد. در واقع اگر این اتفاقات هم رخ دهد باز هم پیکسل چیز جدیدی را از خود به نمایش نگذاشته؛ یعنی همان نقاط قوتی که در پیکسل 2XL شاهد بودیم را در این گوشی هم شاهد خواهیم بود. مگر اینکه گوگل خلاف این امر را ثابت کند و غافلگیرمان کند.
اگر گوگل بتواند قیمت معقولی برای پرچمداران جدید خود در نظر بگیرد و در عین حال در یکی دو بخش هم بهتر یا در بدترین حالت در حد و اندازههای پرچمدارهای قدر بازار ظاهر شود، قطعا میتواند یکی از محبوبترین گوشیهای بازار لقب بگیرد. گوگل باید متوجه این موضوع شود که وقتی یک گوشی میتواند عملکرد موفقی داشته باشد که در حد و اندازههای رقبا ظاهر شود و قیمت پایینتری داشته باشد؛ نه اینکه در تمامی بخشها ضعیفتر باشد و در عین حال گرانتر باشد.
امیدواریم تمام شایعهها و خبرهایی که تاکنون بیشتر در رابطه با عملکرد خوب سری پیکسل ۶ منتشر شدهاند حقیقت داشته باشند. شاید در این صورت یک نسخهی ۲۰۲۱ از پیکسل 2XL را شاهد باشیم که موفق شود بار دیگر گوگل را به جایگاهی که انتظار میرود برگرداند و در عین حال باعث شود شرکتهای دیگر هم در مسیر تولید گوشیهای بهتر تلاش کنند.
تاکنون گوشیهای پیکسل هدف و رسالتی کاملا متفاوت با سایر گوشیهای اندرویدی داشتهاند. مثلا پیکسل ۵ محصولی بود که گوگل به وسیلهی آن بتواند تجربهی لذتبخش استفاده از اندروید ۱۱ را در خالصترین شکل ممکن به نمایش بگذارد. اما به نظر میرسد این گوشی در انجام این وظیفه شکست خورد چرا که این وظیفه را پیکسل ۴ 5G هم با همان سختافزار میتوانست برعهده بگیرد.
اگر گوگل به دنبال موفقیت بود، باید این گوشی را به پردازندهی پرچمدار مجهز و مانند بسیاری از شرکتهای دیگر، یک سری از قابلیتهای جذاب نظیر نمایشگر خمیده، دوربینهای قدرتمند و بدنهی فلزی و شیشهای را از آن حذف میکرد تا قیمت تمام شده کاهش پیدا کند. در نتیجهی این موضوع کاربران بیشتری به خرید این گوشی تمایل نشان میدادند و آن وقت بود که گوگل موفق میشد خودی نشان دهد.
شرکتهایی نظیر سامسونگ و شیائومی بهعنوان سردمداران دنیای اندروید، پیوسته در تلاش هستند بهترین و جدیدترین نوآوریهای سختافزاری روز را در کنار قابلیتهای نرمافزاری خوب، در اختیار کاربران قرار دهند. به همین خاطر هم است که هر روز به دستاوردهای بزرگتری دست پیدا میکنند. وانپلاس هم چیزی بین این دو شرکت است اما اپل داستان متفاوت خود را دارد.
سؤالی که باید پرسید این است که آیا سری پیکسل ۶ میتواند گوگل را بالاخره به شرکتی قدرتمند در زمینهی سختافزار تبدیل کند؟ به عبارتی دیگر، این گوشیها پتانسیل آن را دارند که به گوگل در مسیر تبدیل شدن به این رویای بزرگ کمک کنند. حال باید دید خود گوگل چقدر مشتاق به دستیابی به این مهم است.
گوگل همچنین باید مراقب محصولات دیگری هم سوا از پرچمداران باشد؛ دربارهی قاتلین پرچمدار صحبت میکنیم نظیر گلکسی S21 فن ادیشن یا بسیاری از گوشیهای شیائومی و ردمی و حتی مدلهای استاندارد آیفون که عملکردی بینظیر در بخش سختافزاری و نرمافزاری در قبال هزینهای که برای آنها پرداخت میشود از خود به نمایش میگذارند.
یک موضوع دیگر در کنار قیمت، بازار عرضه است. گوشیهای گوگل در حال حاضر در بازارهای محدودی در دسترس کاربران قرار دارند یا بهسختی میتوان به آنها دسترسی داشت. گوگل برای جذب کاربر هم که شده باید محدودهی فعالیتهای خود را گسترش دهد در غیر این صورت هر چقدر هم که عملکرد خوبی داشته باشد، باز هم نمیتواند رقیبی جدی برای شرکتهای بزرگ باشد. هرچند این موضوع باید بعد از تقاضای زیاد صورت بگیرد.
نظر شما در این رابطه چیست؟ آیا گوگل میتواند با سری پیکسل ۶ به رقابت با پرچمداران قدرتمند بازار بپردازد؟
منبع: PhoneArena
گوشی گوگل عالیه امیدوارم با گارانتی وارد بشه نه مسافری که قیمتش نسبت به دلار از آیفونم گرونتر حساب میکنن