مقایسهی گوگل پیکسل ۵ با آیفون ۱۱
پرچمدار سال ۲۰۲۰ گوگل با نام پیکسل ۵ بالاخره معرفی شد. منتها مشخصات فنی آن، شباهتی به پرچمدارها ندارد. با این حال گوگل معتقد است با این گوشی نیازی به خرید پرچمدارهای گران قیمت ۱۰۰۰ دلاری نخواهید داشت. اما در این روزها، یک پرچمدار دیگر از سال گذشته طرفداران زیادی در کشورهای مختلف پیدا کرده؛ آیفون ۱۱. پرچمدار مقرون به صرفهی اپل که مشخصات فنی فوقالعادهای در دنیای iOS دارد. این دو گوشی تقریبا در یک محدودهی قیمتی قرار میگیرند و توسط دو شرکتی ساخته شدهاند که سازندهی سیستم عامل آنهاست. بنابراین تصمیم گرفتیم به مقایسهی پیکسل ۵ و آیفون ۱۱ بپردازیم تا ببینیم در نهایت خرید کدام یک از آنها منطقیتر خواهد بود.
بسیاری از کاربران و علاقهمندان به دنیای فناوری، گوگل را بهعنوان طراح اندروید میشناسند. اما این شرکت پیکسلها را هم میسازد. گوشیهایی که شاید به شهرت محصولات شرکتهای بزرگی چون سامسونگ، اپل، هواوی و… نباشند اما از لحاظ کیفیت، چیزی کمتر از آنها ندارند.
گوگل اما با سری پیکسل ۴ موفقیت زیادی را در بازار گوشیهای هوشمند کسب نکرد چون در سال ۲۰۱۹، محصولات جذاب زیادی راهی بازار شدند و به همین خاطر فضایی برای خودنمایی نمایندگان خوب گوگل وجود نداشت. شرکت آمریکایی اما تصمیم گرفت در سال ۲۰۲۰، تمرکز خود را روی گوشیهای ارزان قیمتتر معطوف کند. گوشیهایی که بتوانند در وهلهی اول توجه کاربران را به سوی گوگل جذب کنند تا بدین ترتیب مسیر برای ساخت پرچمدارها هموار شود.
اما آن طرف مقایسه محصول جذاب دیگری قرار دارد که از سیستم عامل iOS بهره میبرد؛ آیفون ۱۱. پرچمدار مقرون به صرفهی اپل که در بازار گوشیهای هوشمند توانسته رکورد فوقالعادهای از خود به جای بگذارد و پرفروشترین گوشی جهان در نیمهی اول سال لقب گیرد.
پیکسل ۵ و آیفون ۱۱ در یک محدودهی قیمتی قرار میگیرند (۷۰۰ دلار). بنابراین مقایسهی آنها میتواند بسیار جذاب باشد تا ببینیم کدام یک از این دو میتوانند برای سال آینده، انتخاب جذابتری به حساب بیایند.
پیکسل ۵ در مقابل آیفون ۱۱
سختافزار و نرمافزار
- پیکسل ۵: اسنپدراگون 765G با ۸ گیگابایت رم و ۱۲۸ گیگابایت حافظهی داخلی از نوع UFS 2.1، باتری ۴۰۸۰ میلیآمپر ساعتی با شارژر سریع ۱۸ واتی، اندروید ۱۱
- آیفون ۱۱: A13 بایونیک با ۴ گیگابایت رم و ۶۴/۱۲۸/۲۵۶ گیگابایت حافظهی داخلی از نوع NVMe، باتری ۳۱۱۰ میلیآمپر ساعتی با شارژر ۵ واتی (پشتیبانی از شارژر سریع ۱۸ واتی)، iOS 13
مقایسهی سختافزار آیفونها با گوشیهای اندرویدی همیشه سخت است چرا که این گوشیها دو سیستم عامل متفاوتی دارند و به همین خاطر استفاده از سختافزار در دو اکوسیستم کاملا متفاوت است. اپل علاوه بر سیستم عامل، پردازندهی گوشیهای خود را هم طراحی میکند. به همین خاطر هماهنگی بسیار خوبی بین سختافزار و نرمافزار در گوشیهای این شرکت وجود دارد. گوگل پردازندهی گوشیهای خود را از کوالکام خریداری میکند اما چون سازندهی اندروید است، میتواند تا حدودی هماهنگی را بین آنها به وجود بیاورد.
آیفون ۱۱ از پردازندهی A13 بایونیک بهره میبرد که پردازندهی قابلی است و میتواند در حال حاضر تمام فرامین کاربران را بدون هیچ مشکلی و با بالاترین سرعت انجام دهد. قرار گرفتن ۴ گیگابایت رم در کنار این پردازنده هم باعث شده بازی یا نرمافزاری در دنیای iOS وجود نداشته باشد که آیفون ۱۱ را در اجرای آنها به مشکل بیندازد.
ظرفیت حافظهی داخلی نمایندهی گوگل ۱۲۸ گیگابایت بوده که از فناوری UFS 2.1 بهره میبرد. اما نمایندهی اپل در سه مدل با حافظههای ۶۴/۱۲۸/۲۵۶ گیگابایت از نوع NVMe در دسترس قرار میگیرد که سرعت به مراتب بالاتری به نسبت فناوری UFS 2.1 دارند. همین تفاوت، اجرای برنامهها و گشت و گذار در منوی آیفون را سریعتر از پیکسل میکند.
در طرف مقابل پیکسل ۵ از پردازندهی اسنپدراگون 765G بهره میبرد. پردازندهای که پرچمدار نیست و فاصلهی زیادی هم تا اسنپدراگون ۸۶۵ و حتی A13 دارد. اما از قدرت پردازشی مناسبی برخوردار است. نمیتوان انکار کرد در زمینهی پردازشی، دو گوشی با هم قابل قیاس نیستند اما باید به این نکته هم اشاره کنیم که سیستم عامل اندروید در پیکسلها بدون هیچ گونه تغییری روی آنها نصب میشود و به همین خاطر تمام فعالیتها با سرعت بسیار خوبی صورت میگیرند.
شاید پیکسل ۵ از لحاظ سرعت پردازنده در مقابل رقیب حرفی برای گفتن نداشته باشد اما با این پردازنده، پشتیبانی از اینترنت 5G در آن فراهم شده و این برتری فوقالعاده مهمی به حساب میآید. این نسل از اینترنت همراه سرعت فوقالعاده بالایی دارد و شاید برای برخیها، بهرهمندی از پردازندهای با قدرت پردازشی مناسب و همچنین اینترنت 5G، انتخاب بهتری از یک پردازنده با سرعت بالا باشد.
اگر در زمینهی پردازشی آیفون ۱۱ برنده باشد، در زمینهی حافظهی رم قافله را به رقیب میبازد. پیکسل ۵ از ۸ گیگابایت رم بهره میبرد در حالی که این میزان در آیفون ۱۱ به ۴ گیگابایت کاهش پیدا میکند. شاید iOS به میزان زیادی رم نیاز نداشته باشد اما پیکسل با مقدار رم اضافه، در مولتی تسکینگ و باز نگه داشتن برنامهها عملکرد بهتری خواهد داشت. چون iOS برنامههای پسزمینه را به اصطلاح فریز میکند و به همین خاطر نیازی به رم بالا ندارد.
در بخش باتری، پیکسل از یک منبع تغذیهی ۴۰۸۰ میلیآمپر ساعتی بهره میبرد که با یک شارژر سریع ۱۸ واتی درون جعبه شارژ میشود. در طرف مقابل آیفون نه تنها باتری کوچکتری دارد (۳۱۱۰ میلی آمپر ساعت) بلکه شارژر درون جعبهی آن هم ۵ واتی است. بنابراین به نظر میرسد میتوان پیکسل ۵ را به طور کلی در این بخش برنده دانست اما باز هم باید با توجه به تست باتری با قاطعیت چنین قضاوتی انجام داد.
در بخش نرمافزار، هم گوگل و هم اپل سازندهی سیستم عاملهای گوشی خود هستند. پیکسل با اندروید ۱۱ و آیفون هم با iOS 13 راهی بازار شدهاند. اما از لحاظ به روزرسانی، اپل نمایندهی خود را حدودا ۵ سال ولی گوگل نهایتا ۳ سال بهروزرسانی میکنند. بدین ترتیب آیفون ۱۱ احتمالا در نهایت به iOS 18 و پیکسل ۵ به اندروید ۱۴ بهروزرسانی میشوند.
دوربین
- پیکسل ۵: دوربین اصلی ۱۲٫۲ مگاپیکسلی، دوربین فوق عریض ۱۶ مگاپیکسلی، دوربین سلفی ۸ مگاپیکسلی
- آیفون ۱۱: دوربین ۱۲ مگاپیکسلی اصلی، دوربین فوق عریض ۱۲ مگاپیکسلی، دوربین سلفی ۱۲ مگاپیکسلی
اگر پیکسلها را در همهی زمینهها به نسبت پرچمدارهای دیگر ضعیفتر بدانیم، در قسمت دوربین داستان کاملا عوض میشود. گوگل عملکرد بینظیری در پردازش تصاویر دارد. اتفاقا یکی از شرکتهایی که بهخوبی ثابت کرده همه چیز به مگاپیکسل بستگی ندارد و با تکنیکهای نرمافزاری معجزه میکند، گوگل است. تاریک یا روشن، فرقی نمیکند از چه صحنهای عکاسی کنید، به محض فشردن شاتر دوربین، چندین تصویر ثبت و با یکدیگر ترکیب میشوند تا بهترین چیزی که انتظار داشتید برایتان به نمایش دربیاید.
دیگر شرکتی که در عکاسی محاسباتی و تکنیکهای نرمافزاری بینظیر عمل میکند، اپل است و آیفون ۱۱ هم یکی از بهترین گوشیها در این زمینه به حساب میآید. متأسفانه فعلا شرایطی برای تست این دو گوشی با هم فراهم نشده تا عملکرد دو گوشی را در این زمینه مقایسه کنیم اما در رابطه با پیکسل میتوان گفت باید انتظار عملکرد مشابهی را با سری پیکسل ۴ داشته باشیم که در عکاسی فوقالعاده بودند.
در فیلمبرداری با دوربین اصلی دو گوشی کیفیت مشابهی دارند و میتوانند در وضوح 4K با سرعت ۳۰/۶۰ فریم بر ثانیه فیلمبرداری کنند. اما دوربین سلفی آیفون هم میتواند با چنین وضوحی فیلمبرداری کند در حالی که در پیکسل، این کیفیت به 1080P و سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه محدود میشود و این یک برتری محسوس برای نمایندهی اپل به حساب میآید.
لازم به ذکر است دوربین اصلی هر دو گوشی از قابلیتهایی نظیر لرزشگیر اپتیکال و فوکوس خودکار بهره میبرند. اما در پیکسل دوربین اصلی از گشودگی دیافراگم f/1.7 و در آیفون از گشودگی دیافراگم f/.1.8 برخوردار هستند. دوربین فوق عریض این دو گوشی هم به ترتیب از گشودگی دیافراگم f/2.2 و f/2.4 بهره میبرد. بنابراین به نظر میرسد عملکرد نمایندهی گوگل باید در نور کم، کمی بهتر باشد. هرچند تا زمانی که مقایسهی دوربین آنها منتشر نشود نمیتوان در این رابطه نظری داد.
نمایشگر و طراحی
- پیکسل ۵: نمایشگر ۶٫۰ اینچی از نوع OLED و رفرش ریت ۹۰ هرتز، چگالی ۴۳۲ پیکسل بر هر اینچ، محافظ صفحهی گوریلاگلس ۶، پشتیبانی از نمایشگر همیشه روشن و +HDR10، ابعاد ۸ × ۷۰٫۴ × ۱۴۴٫۷ میلیمتر، ۱۵۱ گرم، بهرهمندی از استاندارد ضد آب IP68، مقاوم در برابر نفوذ آب تا عمق ۱٫۵ متر و به مدت ۳۰ دقیقه.
- آیفون ۱۱: نمایشگر ۶٫۱ اینچی از نوع IPS LCD با فناوری رتینای مایع و رفرش ریت ۶۰ هرتز، چگالی ۳۲۶ پیکسل بر هر اینچ، دارای شیشهی محافظ ضد خش، ابعاد ۸٫۳ ×۷۵٫۷ × ۱۵۰٫۹ میلیمتر، ۱۹۴ گرم، بهرهمندی از استاندارد ضد آب IP68، مقاوم در برابر نفوذ آب تا عمق ۲ متر و به مدت ۳۰ دقیقه.
گوگل پیکسل ۵ را با نمایشگر ۶ اینچی طراحی کرده و ناچ هم روی آن تعبیه نشده. در عوض یک حفرهی کوچک در سمت چپ دستگاه قرار داده تا دوربین سلفی در آن جای بگیرد. از طرفی آیفون ۱۱ یک ناچ برای سنسور تشخیص چهره سهبعدی و دوربین سلفی روی نمایشگر دارد و به همین خاطر کاربران فضای کمتری را در اختیار خواهند داشت. (۸۵٫۹ درصد در مقابل ۷۹٫۰ درصد)
گوگل برای فریم و پنل پشتی این گوشی از آلومینیوم استفاده کرده اما اپل برای پنل پشت شیشه را ترجیح داده است. به همین خاطر وزن نمایندهی این شرکت با وجود نمایشگری تقریبا یکسان، در حدود ۴۰ گرم بیشتر است. از طرفی نمایندهی گوگل هم باریکتر است، هم عرض کمتری دارد و هم کوتاهتر است. بدین ترتیب شاید در دست نگه داشتن آن برای کاربران آسانتر باشد.
برتری دیگر گوگل به نسبت اپل، نمایشگر OLED آن است که مصرف کمتر، وضوح بیشتر و کنتراست بهتری دارد. (۸۲۸ × ۱۷۹۲ برای آیفون ۱۱ و ۱۰۸۰ × ۲۳۴۰ برای پیکسل ۵). همچنین این نمایشگر ۹۰ هرتزی است در حالی که آیفون از نمایشگر ۶۰ هرتزی بهره میبرد. به همین خاطر در گشت و گذار بین منوی پیکسل، حرکات نرم و روانی را حس خواهید کرد.
پیکسل در این گوشی برخلاف سری ۴ از قابلیت تشخیص چهره استفاده نکرده و ترجیح داده حسگر اثرانگشت را بهعنوان راهی برای بازگشایی قفل در نظر بگیرد. محل تعبیهی این سنسور روی پنل پشتی قرار داشته و سرعت و دقت بسیار بالایی دارد.
برتری اپل در طراحی میتواند به رنگبندی آن نسبت داده شود. جایی که کاربر میتواند گوشی خود را در ۶ رنگ مختلف خریداری کند در حالی که پیکسل تنها در دو رنگ سبز تیره و مشکی در دسترس قرار میگیرد.
نتیجه
برای اینکه در انتها به یک نتیجهگیری درست دست پیدا کنیم، قطعا نیاز است دو گوشی را در اختیار داشته باشیم منتها با توجه به مشخصات روی کاغذ، هر دوی آنها به نسبت هم یک سری نقاط ضعف و قوت دارند که انتخاب را بسیار سخت میکند. مثلا نمیتوان از پردازندهی A13 گذشت، اما از طرفی پیکسل پردازندهای با قابلیت پشتیبانی از 5G در اختیار دارد که بسیار وسوسهکننده است. آیفون از فناوری حافظهی داخلی سریعتری بهره میبرد و سرعت باز کردن برنامهها در آن بیشتر است، اما نمایشگر پیکسل ۹۰ هرتزی است و تجربهی گشت و گذار در بین منوهای آن بسیار لذتبخشتر خواهد بود. حتی از لحاظ قیمت هم تقریبا هر دو در یک محدوده قرار میگیرند.
بنابراین به نظر میرسد برای انتخاب بین پیکسل ۵ و آیفون ۱۱ تمایل به اندروید و iOS حرف اول را بزند چون با توجه به مشخصات فنی بسیار سخت است بخواهیم یکی را بهعنوان برنده انتخاب کنیم چون هر دو واقعا جذاب و دوستداشتنی هستند.
منبع: PhoneArena
قطعا ایفون. پیکسل اصلا نیست تو ایران ک بخوایم بخریمش. بود هم ایفون ی چیز دیگست