شیائومی ۱۲ اولین گوشی با پردازندهی اسنپدراگون ۸۹۸ خواهد بود
درست مانند سال گذشته، به نظر میرسد امسال هم شیائومی است که میخواهد با گوشی شیائومی ۱۲ اولین مشتری تراشهی قدرتمند کوالکام یعنی اسنپدراگون ۸۹۸ باشد.
اگر به خاطر داشته باشید، سال گذشته خبرهای زیادی منتشر شده بود مبنی بر اینکه یا گلکسی S21 اولترا و یا شیائومی می ۱۱ اولین گوشیهایی خواهند بود که با تراشهی اسنپدراگون ۸۸۸ راهی بازار میشوند. این خبر بیشتر از جایی شدت پیدا کرد که شنیدیم سامسونگ میخواهد پرچمداران خود را ۶ هفته زودتر از موعد رونمایی و راهی بازار کند. اما در نهایت شیائومی با می ۱۱ توانست از شرکت کرهای و پرچمدارانش پیشی بگیرد و اولین مشتری تراشهی قدرتمند کوالکام باشد.
درست مانند سال گذشته، امسال هم گویا همینطور خواهد بود و شیائومی باز هم قصد دارد اولین شرکتی باشد که تراشهی قدرتمند کوالکام را در گوشی خود استفاده میکند. به گزارش یکی از موثقترین افشاگران حوزهی فناوری یعنی Digital Chat Station، شیائومی ۱۲ اولین پرچمداری اندرویدی خواهد بود که با این تراشه راهی بازار میشود. البته این افشاگر در صحبتهای خود به این موضوع هم اشاره داشته که موتورولا هم میتواند دومین شرکتی باشد که اواخر سال جاری میلادی، پرچمدار مجهز به اسنپدراگون ۸۹۸ خود را راهی بازار میکند.
از آنجایی که سامسونگ غالبا پرچمدارانش را اوایل ماه میلادی هر سال رونمایی میکند، این احتمال هم وجود دارد که سومین شرکت در این لیست، سامسونگ با پرچمداران سری گلکسی S22 باشد. البته طبق روال عادی سامسونگ باید دومین شرکت در این لیست میشد اما به نظر میرسد شرکت کرهای امسال میخواهد پرچمدارانش را در ماه فوریه و نه ژانویه رونمایی کند و به خاطر همین تاخیر نسبتا یک ماهه، موتورولا ظاهرا از آن پیشی خواهد گرفت.
کوالکام معمولا تراشههای قدرتمند خود را در اولین روزهای ماه دسامبر یعنی آخرین ماه سال رونمایی میکند. در سه سال گذشته هم این شیائومی بود که با پرچمداران خود، قبل از هر شرکت دیگری از این تراشهها استفاده میکرد و ظاهرا امسال هم همینطور خواهد بود. مدیرعامل شیائومی هم طی این سالها تعهدی که نسبت به این موضوع دارد را اعلام کرد و گفت این روند ادامهدار خواهد بود.
دربارهی اسنپدراگون ۸۹۸ چه میدانیم؟
اسنپدراگون ۸۹۸ که قرار است در گوشیهای پرچمدار اندرویدی سال ۲۰۲۲ استفاده شود، گویا توان پردازشی و گرافیکی بسیار بالایی خواهد داشت. حداقل خبرهایی که طی روزهای اخیر پیرامون این تراشه منتشر شده است چنین ادعایی را رد نمیکنند.
همزمان با انتشار خبر بالا، Ice Universe که یکی از موثقترین و قابل اعتمادترین افشاگران حوزهی فناوری به حساب میآید بنچمارکی را از اسنپدراگون ۸۹۸ منتشر کرد که نشان میداد این تراشه چیزی حدود ۱۵ درصد در زمینهی پردازشی از تراشهی نسل گذشته یعنی اسنپدراگون ۸۸۸ و حدود ۵ درصد از اسنپدراگون ۸۸۸ پلاس بهتر خواهد بود. این میزان بهبود خیلی چشمگیر نیست اما به نظر میرسد برای اینکه بین دو پرچمدار از دو نسل متفاوت تمایز ایجاد کند کفایت میکند. البته این تست روی یک محصول واقعی صورت نگرفت به همین خاطر این احتمال وجود دارد که پتانسیل واقعی این تراشه بیشتر از آنچه اعداد و ارقام نشان میدهد باشد.
این تمام ماجرا نیست. اینطور که به نظر میرسد، یک گوشی مجهز به اسنپدراگون ۸۹۸ هم تولید شده و بررسی هم شده است. نمیدانیم دقیقا این گوشی چه نام دارد و کدام شرکت آن را ساخته است اما به نظر میرسد باید این محصول یک گوشی مخصوص تست باشد. با این حال هرچه که هست این گوشی از پردازندهای با شماره مدل SM8450 برخوردار است که طبق خبرهای مختلف به نظر میرسد همان اسنپدراگون ۸۹۸ باشد.
مهمتر اینکه اسکرینشاتی از این گوشی منتشر شد که آن را در حال اجرای اپلیکیشن Device Info HW نشان میدهد. اپلیکیشنی که به لطف اطلاعات آن توانستیم از پیکربندی پردازندهی جدید کوالکام باخبر شویم. البته پیش از این هم اطلاعاتی راجع به اسنپدراگون ۸۹۸ داشتیم اما به نظر میرسد اینبار میتوانیم مطمئنتر از قبل باشیم.
همانطور که قبلا هم میدانستیم، اسنپدراگون ۸۹۸ از هشت هسته تشکیل شده است که با ترتیب ۱ + ۳ + ۴ در کنار هم قرار گرفتهاند. این هستهها به ترتیب از نوع Cortex-X2 با فرکانس ۳٫۰ گیگاهرتز، Cortex-A710 با فرکانس ۲٫۵ گیگاهرتز و Cortex-A510 با فرکانس ۱٫۷۹ گیگاهرتز میشوند. این دقیقا مشابه همان چیزی است که در شایعههای اخیر پیرامون اسنپدراگون ۸۹۸ شنیده بودیم.
اگرچه بسیاری از پردازندههایی که قرار است در سال آینده بهعنوان پرچمدار راهی بازار شوند از همین نوع و ترتیب هسته بهره میبرند اما اینطور که به نظر میرسد، پردازشگر گرافیکی اسنپدراگون ۸۹۸ کاملا منحصر بفرد خواهد بود. متأسفانه نمیدانیم آدرنو ۷۳۰ که گفته میشود بهعنوان پردازشگر گرافیکی در اسنپدراگون ۸۹۸ ایفای نقش میکند تا چه اندازه به نسبت آدرنو ۶۶۰ قدرتمندتر خواهد بود اما چون این تراشه با لیتوگرافی ۴ نانومتری سامسونگ ساخته خواهد شد که گفته میشود به نسبت قبل ۲۰ درصد عملکرد بهتری دارد، میتوانیم انتظار داشته باشیم پیشرفتی تا این اندازه را در تراشهی جدید شاهد باشیم که کاملا محسوس و چشمگیر به حساب میآید.
اگرچه در این تصویر چیزی در رابطه با مودم این پردازنده دیده نمیشود و اطلاعاتی هم در رابطه با آن منتشر نشده است اما گفته میشود کوالکام میخواهد از مودم جدید X65 5G در آن استفاده کند که از لحاظ تئوری سرعت دانلود آن به ۱۰ گیگابیت بر ثانیه میرسد.
در نهایت باز هم بر میگردیم به گوشی هوشمندی که در تصویر بالا شاهد اسکرینشاتی از آن بودیم. پیشتر شنیدیم که یک گوشی ساخت ویوو با اسنپدراگون ۸۹۸ در گیکبنچ حضور پیدا کرد. بنابراین یکی از احتمالات میتواند محصول آیندهی ویوو باشد. اما برخی از کاربران معتقدند این همان شیائومی ۱۲ است. در حال حاضر تصاویری از شیائومی ۱۲ منتشر شده است اما بسیار سخت است بخواهیم از روی آنها متوجهی تفاوت و شباهت شویم. بنابراین باید منتظر بمانیم و ببینیم طی هفتهها یا یک ماه آتی چه خبرهایی پیرامون این موضوع منتشر میشود.