تراشهی اسنپدراگون جدید کوالکام از شارژ سریع ۱۵۰ وات پشتیبانی خواهد کرد
کوالکام یک پردازندهی پرچمدار جدید را در تاریخ ۳۰ نوامبر (۹ آذر ماه) معرفی میکند و طبق برخی گزارشها، نام این تراشه اسنپدراگون ۸ نسل ۱ خواهد بود. افشاکنندهای به نام Digital Chat Station در صفحهی شبکه اجتماعی ویبو خود ادعا کرده که برخی از گوشیهای هوشمند مجهز به تراشهی جدید اسنپدراگون، قادر به ارائهی شارژ سریع ۱۵۰ واتی خواهند بود. اما این تکنولوژی کمی دیرتر از راه میرسد، زیرا اولین دسته از تراشههای جدید اسنپدراگون آماده پشتیبانی از چنین ولتاژ شارژی نیستند.
شیائومی و موتورولا جزء شرکتهایی هستند که از گوشیهای با فناوری شارژ بسیار سریع بهره میبرند. تراشهی پرچمدار گوشی می ۱۰ اولترا در در اواسط سال ۲۰۲۰ با ۱۲۰ وات عرضه شد و گوشی Legion 2 پرو لنوو با دو درگاه USB-C خود از شارژ ۹۰ وات پشتیبانی میکند. هر دو سازنده پرچمداران خود را تا پایان سال ۲۰۲۱ معرفی خواهند کرد و این به این معنی است که ولتاژ شارژ بالاتری را ارائه نخواهند داد.
این افشاگر ادعا میکند که کوالکام در دستهی دوم تراشههایی که تا اواخر سال ۲۰۲۱ عرضه میشوند، از سرعت شارژ ۱۵۰ وات پشتیبانی میکند، بنابراین گوشیهای هوشمندی که در سه ماههی اول ۲۰۲۲ معرفی شوند، از این فناوری شارژ ۱۵۰ واتی بهره خواهند برد. با استفاده از این فناوری، گوشی هوشمند شما تنها به ۱۰ دقیقه زمان برای کامل شدن شارژ خود نیاز دارد.
استاندارد فعلی که توسط شرکت سن دیگو استفاده میشود، Quick Charge 5 نام دارد و سرعت شارژی دارد که در مدت ۵ دقیقه از ۰ به ۵۰ درصد شارژ برسد که این از طریق فناوری به اصطلاح«شارژ دوگانه» انجام میشود. این دستگاه ۱۲ محافظ جداگانه ولتاژ، جریان و دما برای اطمینان از عملکرد بی عیب و نقص آن دارد و ما انتظار داریم که استاندارد جدید در پردازندهی اسنپدراگون ۸ نسل ۱ سرعت شارژ ۱۵۰ وات واقعی را به کاربران ارائه دهد.
بد نیست بدانید که در سال جاری میلادی برخی از گوشیهای هوشمند توانستند رکورد شارژ با سرعت ۱۲۰ وات را بشکنند اما گویا این پایان ماجرا نبوده و بر اساس شایعههای منتشر شده اولین گوشیهای مجهز به شارژ سریع ۱۵۰ واتی بهزودی از راه خواهند رسید. در سال ۲۰۲۰ میلادی برخی از گوشیهای هوشمند با پشتیبانی از فناوری شارژ ۱۰۰ وات معرفی شدند و در سال ۲۰۲۱ هم گوشیهایی مانند ردمی نوت ۱۱ پرو پلاس و شیائومی میکس ۴ با سرعت شارژ ۱۲۰ وات از راه رسیدند. اما حالا یکی از افشاگران مشهور اعلام کرده که اولین گوشی مجهز به شارژ سریع ۱۵۰ واتی بهزودی از راه میرسد.
گفتنی است باتریهای لیتیوم یونی به مرور زمان فرسوده میشوند و هر چقدر سرعت شارژ بالاتر باشد، باتری در معرض گرمای بیشتری قرار گرفته و فرآیند فرسایش باتری تسریع میشود. علاوه بر این استانداردهای شارژ بسیار سریع نسبت به استانداردهای مرسوم باعث افزایش حجم باتری شده و این یعنی سازنده گوشی هوشمند باید در بدنه اسمارت فون فضای خالی بیشتری را به باتری اختصاص دهد. این در حالی است که اگر سرعت شارژ کمتر باشد، شرکت سازنده میتواند ظرفیت فضای خالی را به باتری بزرگتر اختصاص دهد.
شایان ذکر است که فناوری شارژ ۱۲۰ وات هم بسیار سریع بوده و بهعنوان مثال شیائومی میکس ۴ با پشتیبانی از شارژ ۱۲۰ وات در عرض ۲۱ دقیقه میتواند باتری ۴۵۰۰ میلیآمپر ساعتی خود را شارژ کند و اگر حالت Boost Mode فعال شود، زمان شارژ این گوشی به ۱۵ دقیقه کاهش مییابد. بنابراین انتظار میرود شارژ سریع ۱۵۰ واتی زمان لازم برای شارژ را بیش از پیش کاهش دهد. البته توان بالا به منزلهی زمان کمتر در شارژ نبوده و در این زمینه فاکتورهای دیگری را هم باید مد نظر قرار داد.
به نظر میرسد که شارژ سریع ۱۵۰ وات فشار بیشتری به باتری وارد میکند و باید دید که آیا میتواند در طول عمر تأثیر بگذارد یا نه. البته شیائومی ماهها قبل بعد از بررسی سرعت شارژ ۲۰۰ وات اعلام کرد که این سرعت شارژ هم بعد از حدود دو سال، ظرفیت باتری را به ۸۰ درصد ظرفیت اولیه میرساند. احتمالا باید کمی صبر تا ببینیم آیا این سرعت شارژ ۱۵۰ واتی میتواند در گوشیهای سایر شرکتها نظیر اپل هم رواج پیدا کند یا نه.
منبع: GSMArena