چرا گوشیهای هوشمند روزبهروز بزرگتر میشوند؟
به احتمال زیاد متوجه شدهاید که گوشیهای هوشمند کوچک دیگر جایی در بازار ندارند. گوشیهای استاندارد نسبت به ده سال پیش بسیار بزرگتر شدهاند و در عوض روزبهروز گوشیهای بزرگتر و دارای پسوند «پرو» در بازار بیشتر میشوند. شاید فکر کنید که این روند تقصیر شرکتهای سازنده است اما باید بگوییم که چنین اتفاقی تقصیر آنها نیست. این ما کاربران هستیم که چنین روندی را آغاز کردهایم و سازندگان گوشیها هم با توجه به تقاضا به چنین رویکردی روی آوردهاند. در این مطلب به دلایل محبوبیت گوشیهای هوشمند بزرگ و کنار گذاشتن گوشیهای کوچک میپردازیم.
فروش پایین گوشیهای کوچک
شیوه استفاده ما از گوشیهای هوشمند تغییر کرده
گوشیهای کوچک فضای کمتری برای قطعات دارند
گوشیهای بزرگتر، کمتر داغ میشوند
زنجیره تامین طرفدار گوشیهای بزرگ است
فروش پایین گوشیهای کوچک
هر زمان که شرکتی نسخهی کوچک یک گوشی را در کنار نسخهی بزرگتر آن عرضه میکند، نسخهی کوچک به اندازهی کافی فروش نمیرود. این موضوع حتی در مورد اپل، شرکتی با قدرت و اعتبار بالای برند، هم صدق میکند. آیفون ۱۳ مینی، با وجود تحسین منتقدان، تنها بخش کوچکی از فروش کل آیفون ۱۳ و آیفون ۱۳ پرو را به خود اختصاص داد. اپل انتظار نداشت که مدل مینی به اندازه مدل معمولی فروش داشته باشد، اما با این حال، ارقام فروش حتی از انتظارات پایینتر هم قرار گرفت. پس از دو بار تلاش ناموفق، اپل خط تولید نسخهی مینی را متوقف کرد.
این پدیده حتی زمانی که بین برندهای مختلف مقایسه میکنید هم صادق است. آیفونهای قدیمی نسبت به گوشیهای سامسونگ گلکسی و سایر دستگاههای اندرویدی کوچکتر بودند. داشتن صفحهی نمایش بزرگتر یکی از دلایل ترجیح دادن گوشی اندرویدی نسبت به آیفون بود و در آن زمان، اپل به اندازهی حال حاضر بر بازار تسلط نداشت. اپل با نمایشگرهای بزرگتر روی آیفون ۵ و ۶ به این موضوع واکنش نشان داد و این روند ادامه پیدا کرد تا جایی که حالا میتوانید یک آیفون با صفحهی نمایش به بزرگیِ اکثر رقبا داشته باشید. البته در این میان با گوشیهای تاشو هم روبرو هستیم که نمایشگر اصلی بسیار بزرگی دارند و اپل هنوز یک آیفون تاشو راهی بازار نکرده است.
شیوه استفاده ما از گوشیهای هوشمند تغییر کرده
چرا ما به دنبال صفحهنمایشهای بزرگتر هستیم؟ واقعیت این است که گوشیهای هوشمند ما دیگر فقط تلفن نیستند. حتی برقراری تماس دیگر کارکرد اصلی آنها به شمار نمیرود. گوشیهای هوشمند، کامپیوترهای جیبی ما محسوب میشوند. با آنها در وب میگردیم و صفحهنمایشهای بزرگتر باعث میشوند تا متن بیشتری را به راحتی ببینیم. از آنها برای تماشای ویدیو استفاده میکنیم و به طور کلی، تمایل داریم تا محتوا را روی بزرگترین صفحهنمایشی که در دسترس است، تماشا کنیم. گوشیهای هوشمند، ابزار اصلی عکاسی ما شدهاند و صفحهنمایشهای بزرگتر برای مشاهده و ویرایش عکسها مناسبترند. همچنین، بازی کردن روی صفحهنمایشهای بزرگتر لذتبخشتر است.
برای بسیاری از کاربران، گوشی هوشمند تنها کامپیوتری است که در اختیار دارند و در این میان قابلیتهایی مانند سامسونگ DeX هم باعث شده کاربران حرفهای از این گوشیها، به عنوان کامپیوتر تمامعیاری استفاده کنند. اما برای عدهای دیگر، رسیدن به همین نتیجه ناشی از محدودیتهای مالی است. اگر تنها توانایی خرید یک دستگاه را داشته باشید، مطمئناً سراغ گزینهای با بزرگترین صفحهنمایش موجود خواهید رفت.
گوشیهای کوچک فضای کمتری برای قطعات دارند
برای اینکه گوشیهای هوشمند بتوانند تمام کارهایی را که ما میخواهیم انجام دهند، تولیدکنندگان مجبورند اجزای الکترونیکی بسیار بیشتری را در هر دستگاه جای دهند. فناوری نسبت به گذشته بسیار کوچکتر شده است، اما همچنان محدودیتهای فیزیکی وجود دارد که باید با آنها کنار آمد.
مسئله صرفاً کوچکتر کردن پردازندهها و حافظه نیست؛ زیرا همواره امکانات سختافزاری گوشیها باید بهبود پیدا کند تا جذابیت بیشتری برای خرید داشته باشند. گوشیهای هوشمند اکنون قطعات بیشتری را در خود جای دادهاند. در بسیاری از کشورهای پیشرفته، کاربران برای خرید از چیپ NFC گوشی خود بهره میبرند. گوشیها با GPS و شتابسنج عرضه میشوند. شارژ بیسیم نیازمند سیمپیچهای مغناطیسی است. برخی از گوشیها، مانند ناتینگ فون، حتی چراغهای LED عجیب و غریبی را در پشت خود دارند.
دوربینهای گوشیهای هوشمند ممکن است به شدت به پردازش وابسته باشند، اما یک لنز بزرگتر همچنان امکان ورود نور بیشتر و عکس بهتر را فراهم میکند. به دلیل همین محدودیتهای فیزیکی، گلکسی زد فولد با وجود داشتن ضخامت بیشتر، نسبت به سری S اولترا از دوربینهای ضعیفتری استفاده میکند. با توجه به اینکه تعداد زیادی از افراد کیفیت دوربین را در تصمیم خرید خود لحاظ میکنند، این دلیل کافی برای داشتن یک گوشی بزرگتر است.
گوشیهای بزرگتر، کمتر داغ میشوند
گوشیهای هوشمند به خنککننده غیرفعال وابسته هستند و پردازندههای مرکزی قدرتمند برای دفع گرما به فضا نیاز دارند. این چیپستها باید فضای کافی در اختیار داشته باشند تا با مشکلی از نظر عملکردی روبرو نشوند. یکی از دلایلی که مدلهای کوچکتر گوشیهای هوشمند نسبت به مدل اصلی ضعیفتر هستند، به همین موضوع برمیگردد. در چنین شرایطی شرکت سازنده به جای اینکه قدرت چیپست قدرتمند را برای گوشی کوچکتر کاهش دهد، معمولا ترجیح میدهد از چیپست ضعیفتری استفاده کند تا در هزینهها هم صرفهجویی کرده باشد.
با وجود اینکه برخی گوشیهای گیمینگ با فن داخلی هم عرضه شدهاند، ولی چنین راهکاری در کل چندان منطقی نیست. گذشته از انتخابهای خاص، گوشیهای بزرگتر به شرکتها فضای بیشتری میدهند تا روشهایی را برای کاربردیتر و قدرتمندتر کردن دستگاهها در عین قابل حمل بودن، آزمایش کنند.
گوشیهای قدیمی نوکیا میتوانستند تا حدودی کوچک باشند، چرا که کارایی چندانی نداشتند. تلفنهای هوشمند امروزی بزرگتر هستند و همچنان هنگام انجام برخی از کارهایی که از آنها انتظار داریم، میتوانند در دست بسیار داغ شوند. آنها این امتیاز را ندارند که تمام روز منتظر تماس بعدی بمانند. آنها در حال تلاش برای پخش جریانی یوتیوب در یک پنجره کوچک همزمان با بازی ماینکرفت هستند، در حالی که در پسزمینه نوتیفیکیشنهای اسلک ظاهر میشوند.
زنجیره تامین طرفدار گوشیهای بزرگ است
برند سازنده گوشیتان چه در چین، اروپا، کره و یا آمریکا باشد، فرقی نمیکند. تقریبا تمام گوشیها محصولاتی هستند که از قطعات ارسالی از سراسر جهان تشکیل شدهاند. آن دستگاهی که در دست شماست، حاصل تلاش یک تیم بینالمللی است.
این زنجیره تأمین جهانی به ساخت گوشیهای بزرگتر عادت کرده است. در هر کجای دنیا که باشید، گوشیها بزرگتر شدهاند. هیچ کشوری وجود ندارد که درصد زیادی از ساکنان آن، آیفون ۱۲ مینی یا ایسوس زنفون ۹ (که البته گوشی کوچک فوقالعادهای بود) استفاده کنند. شرکتها به ساخت قطعاتی که در بدنههای روز به روز بزرگتر جا میگیرند، عادت کردهاند.
اگر میخواهید گوشیای به طور قابل توجهی کوچکتر از جریان اصلی بازار بسازید، باید سفارشات اختصاصی برای قطعات آن ثبت کنید. این یعنی باید هزینهای بیشتر از زمانی که از قطعات آماده در بازار استفاده میکنید، پرداخت نمایید. این درخواست دشواری است، چرا که باید در نظر بگیرید گوشیهای کوچکتر به خوبی به فروش نمیرسند و احتمال بازگشت سرمایه شما پایینتر است. بدتر اینکه، اگر تصمیم بگیرید یک گوشی مناسب افراد خاص بسازید، به احتمال زیاد پردازندهها و دوربینهای ضعیفتری هم خواهد داشت. در نتیجه، کارایی آن به عنوان یک دستگاه همهکاره بسیار کمتر خواهد شد.
در این میان، خبر خوبی هم وجود دارد: گوشیهای تاشو. با پیشرفت نمایشگرهای تاشو، تولیدکنندگان فضای بیشتری برای آزمایش روی دستگاههایی پیدا میکنند که در صورت نیاز کوچک میشوند و در عین حال به اندازهای بزرگ هستند که تمام کارهای مورد نیاز ما را انجام دهند. بنابراین، اگر به دنبال یک گوشی کوچک هستید، ناامید نشوید. ممکن است شکل مورد نظر شما را نداشته باشد، اما همچنان راه حلی وجود دارد.
منبع: HowToGeek