گوشیهای کوچک در سال ۲۰۲۲ احتمالا بیشتر جلب توجه میکنند
با توجه به گزارشهای مختلف، به نظر میرسد شرکتهای سازندهی گوشیهای اندرویدی قرار است در سال ۲۰۲۲ توجه بیشتری به گوشیهای کوچک داشته باشند.
- به نظر میرسد سامسونگ قصد دارد در سال ۲۰۲۲ از گوشیهایی با نمایشگر کوچک رونمایی کند.
- اگر سامسونگ چنین کاری انجام دهد سایر شرکتهای تولیدکنندهی گوشیهای اندرویدی هم به این سمت حرکت خواهند کرد.
- به نظر میرسد گلکسی S22 اولین گوشی شرکت کرهای با این ابعاد باشد.
- در بین شرکتهای تولیدکنندهی گوشیهای اندرویدی فقط گوگل و ایسوس نمایندگانی با نمایشگر کمتر از ۶ اینچ در بازار دارند.
- اگر شرکتهای اندرویدی گوشی کوچک تولید کنند بعید به نظر میرسد از لحاظ اندازه و قدرت سختافزاری به اندازهی آیفونهای مینی باشند.
گوشیهای سال ۲۰۲۱ غالبا از همه لحاظ خوب و رضایتبخش بودند و توانستند تا جایی که ممکن است نیاز کاربران را در زمینههای مختلف برطرف کنند. اینکه بخواهیم عملکرد همهی این محصولات را با توجه به فناوریها و قابلیتهای جذابی که داشتند در یک جمله توصیف کنیم بسیار سخت و در واقع غیرممکن خواهد بود اما اگر بخواهیم به صورت کلی تعریفی از وضعیت موجود داشته باشیم باید بگوییم تمرکز شرکتها بیشتر روی دوربین و باتری بوده است.
در این مطلب قرار نیست به این دو مسأله بپردازیم چرا که بارها به آنها در مطالب مختلف پرداختیم. اما آنچه بیشتر توجهمان را به خود جلب کرد، تلاش شرکتها برای بهبود وضعیت باتری بود. اگرچه تولیدکنندگان نتوانستند آنطور که باید این مشکل را که باتری گوشی دوام کمی دارد حل کنند اما حداقل اینکه تمرکز زیادی روی این بخش گذاشتهاند نوید آیندهای درخشان را میدهد.
البته همانطور که گفته شد بسیاری از این گوشیها در زمینههای مختلف عملکرد خوبی داشتند اما در این دو بخش بیشترین کار را از سوی شرکتهای سازنده شاهد بودیم. نکتهای که باید به آن توجه کنیم اما این است که تمرکز روی باتری یک خبر خوب به حساب میآید حتی اگر شاهد پیشرفت چشمگیری در این زمینه نبوده باشیم.
اگر به خاطر داشته باشید در سالی که گذشت برخی از شرکتها تلاش کردند گوشیهای کوچکی تولید کنند اما مسألهای که وجود داشت این بود که نمیشد با ظرفیت کم باتری کنار آمد. در گوشیهای کوچک همانطور که میدانید امکان استفاده از باتریهای بزرگ و پرظرفیت وجود ندارد و در نتیجه شرکتهایی که میخواهند کاربران علاقهمند به گوشیهای کوچک خود را خوشحال کنند نمیتوانند این کار را به بهترین شکل ممکن و بدون هیچ نقص خاصی انجام دهند.
اپل برای مثال از سه گوشی آیفون ۱۳، ۱۳ پرو و پرو مکس بهعنوان یکی از بهترین سری از گوشیهای تاریخ خود رونمایی کرد اما در کنار آنها شاهد رونمایی از یک مدل مینی هم بودیم که اگرچه طول عمر باتری کمی داشت اما به نسبت نسل گذشته یعنی آیفون ۱۲ مینی به شکل چشمگیری بهتر شد. البته ظرفیت باتری تمام این چهار مدل از رقبای اندرویدی کمتر است اما در عمل دیدیم که تا چه اندازه توانستند عملکرد خوبی از خود به نمایش بگذارند.
بنابراین بعد از آیفون SE 2020 و آیفون ۱۲ مینی که در زمینهی دوام باتری عملکرد واقعا بدی داشتند، اپل توانست مشکل را با آیفون ۱۳ مینی حل کند و اگرچه گفته میشود در نسل بعد دیگر خبری از گوشی به کوچکی آیفون ۱۳ مینی نخواهد بود اما میدانیم اپل طول عمر باتری را بهتر و بهتر خواهد کرد.
در رابطه با گوشیهای اندرویدی داستان اندکی متفاوت است. شما میتوانید گوشیهای اندرویدی متفاوت را با ظرفیت مشابه باتری با یکدیگر مقایسه کنید اما نتیجهای که حاصل میشود با یکدیگر متفاوت است چرا که رفتار شرکتها در زمینهی طراحی رابط کاربری با یکدیگر متفاوت است و به همین خاطر مصرف انرژی متغیر میشود.
همچنین گوشیهای اندرویدی کوچک زیادی در بازار وجود ندارند در حالی که بسیاری از کاربران دوست دارند گوشی کوچک داشته باشند چرا که کار کردن با گوشیهای بزرگ برای آنها خوشایند و راحت نیست. اما جز ایسوس با ذنفون ۸، دیگر شرکت اندرویدی خاصی را ندیدیم که گوشی کوچکی تولید کند. حتی ردمی که روزی قرار بود این کار را انجام دهد به خاطر عدم توانایی در تعبیهی باتری مناسب دست از این کار کشید.
سامسونگ هم بهعنوان یک شرکت مطرح در این زمینه نهایتا اندازهی گوشی خود را به ۶٫۲ اینچ کاهش داد که گفته میشود در این نسل قرار است به ۶٫۰۲ کاهش پیدا کند. اما دیدیم که طول عمر باتری آن تا چه اندازه کم است. حتی به نظر میرسد این مدل قرار است از باتری کوچکتری استفاده کند و این یعنی طول عمر باتری از آنچه انتظار داشتیم هم کمتر خواهد بود و این اصلا خوب نیست.
چه به سر گوشیهای اندرویدی کوچک آمده است؟
با خروج LG از بازار گوشیهای موبایل و تحریم سفت و سخت هواوی، دو شرکتی که گوشیهای خود را به سراسر جهان ارسال میکردند تقریبا از دسترس خارج شدند. از بین شرکتهایی که تا قبل از این به تولید گوشیهای کوچک مشغول بودند فقط گوگل ماند که آن هم بعد از پیکسل ۵، گوشیهای سری پیکسل ۶ را با جذابیت بیشتر اما اندازهی بسیار بزرگتر راهی بازار کرد. حتی سری پیکسل A که در واقع میانردههای گوگل را تشکیل میدهند و در ابتدا با اندازهی کوچکی راهی بازار میشدند، طی این روزها با اندازهای بزرگتر از قبل تولید میشوند.
همانطور که گفته شد، تنها گوشی کوچک اندرویدی که اکنون در دسترس قرار دارد ایسوس ذنفون ۸ است اما اگرچه هم ایسوس و هم کیفیت کار این شرکت را قبول داریم، باید بپذیریم که شرکت تایوانی اصلا در بازارهای زیادی حضور ندارد که همه بتوانند از گوشی کوچک آن استفاده کنند. اما خوشبختانه به نظر میرسد در سال ۲۰۲۲ این مشکل قرار است حل شود.
طبق اطلاعاتی که در اختیار داریم، شرکتهای تولیدکنندهی گوشی هوشمند اندرویدی قرار است بیشتر به گوشیهای کوچک بها بدهند. یکی از این شرکتها سامسونگ است که نه تنها در بخش بالارده بلکه در بخش میانرده و اقتصادی هم به فکر تولید گوشیهای جمع و جور و کوچک ست.
شرکت کرهای دو سه سالی است که هر سال از سه گوشی پرچمدار رونمایی میکند. منطق حکم میکند وقتی پرچمدارها در این تعداد راهی بازار میشوند، بتوانند نیاز تمام کاربران را برطرف کنند. در نتیجه یکی از آنها باید کوچک و جمع و جور باشد، دیگری در حد استاندارد و محصول نهایی هم بسیار بزرگ و بهنوعی فبلت باشد.
سامسونگ قصد دارد مدل استاندارد از سری گلکسی S22 را با اندازهی کوچک و حواشی کمتر به نسبت نسل قبل راهی بازار کند. همین موضوع سبب میشود این گوشی بسیار جمع و جورتر از قبل به نظر برسد. با توجه به ابعاد این دو گوشی، باید انتظار داشته باشیم نمایندهی مورد انتظار شرکت کرهای در حدود ۵ میلیمتر از لحاظ ارتفاع، ۱ میلیمتر عرض و ۰.۳ میلیمتر ضخامت از مدل نسل گذشته کوچکتر باشد. به صورت دقیقتر میتوانید به ابعاد دو گوشی در زیر توجه کنید.
- گلکسی S22 با ابعاد ۷٫۶ × ۷۰٫۵ × ۱۴۶ میلیمتر
- گلکسی S21 با ابعاد ۷٫۹ × ۷۱٫۲ × ۱۵۱٫۷ میلیمتر
سامسونگ همچنین در حال تولید گوشیهای کوچکتر در ردهی اقتصادی است تا کاربران بیشتری قدرت خرید این محصولات را داشته باشند. برای مثال گلکسی A33 قرار است از لحاظ ابعاد کوچکتر از نسل گذشتهی خود یعنی گلکسی A32 باشد. شاید فکر کنید کسی به گوشیهای اقتصادی کوچک توجه نمیکند اما جالب است بدانید شرکت کرهای میخواهد در سال ۲۰۲۲ بیش از ۲۳ میلیون نسخه از گلکسی A33 5G را تولید و به فروش برساند. این میزان بیشتر از مجموع تولیدات گوشی گلکسی S22 و S22 پلاس خواهد بود.
انتظار گوشی اندرویدی کوچک در حد آیفون ۱۳ مینی را نداشته باشید
با تلاش سامسونگ در راستای تولید گوشیهای کوچک، دیگر شرکتهای اندرویدی هم قطعا به این مسیر خواهند آمد. البته اگر بتوانند با مشکل باتری کنار بیایند چون حتی خود شرکت کرهای هم نتوانسته این موضوع را به طور کامل حل کند. با این حال حتی اگر این اتفاق هم رخ دهد به نظر میرسد بسیاری از شرکتهای تولیدکنندهی گوشیهای اندروید ریسک نکرده و گوشیهای پرچمدار خود را در ابعاد کمتر از ۶ اینچ تولید نمیکنند. اگر هم بخواهند این کار را انجام دهند، این نقشه را روی گوشیهای میانرده یا اقتصادی پیاده خواهند کرد در نتیجه نباید انتظار داشته باشیم در سال پیش رو گوشیهای کوچک اندرویدی قدرتی معادل آیفون ۱۳ مینی داشته باشند.
حتی هیچ گوشی اندرویدی از لحاظ اندازه هم دقیقا در سطح آیفون ۱۳ مینی قرار نمیگیرد چون به نظر بعید میرسد که شرکتی حاضر به تولید چنین محصولی شود. به صورت کلی به نظر میرسد تعریف گوشی کوچک در دنیای اندرویدی محصولی است با حاشیهی کمتر در اطراف نمایشگر که اجازه میدهد کاربر با اندازهی دست معمولی بتواند با یک دست با آن کار کند. در حالی که در نظر اپل، گوشی کوچک یعنی محصولی که حتی یک نوجوان با دست کوچک هم بدون دردسر با یک دست با آن کار میکند.
متأسفانه با وجود علاقهی مردم به گوشیهای کوچک میبینیم که شرکتها اصلا توجهی به این بخش ندارند. اگرچه تولید پرچمدار با این ابعاد به نظر کار درستی نمیآید چون کاربران هزینهای که برای پرچمدار پرداخت میکنند آنقدر زیاد هست که کوچک بودن گوشی آن را بیارزش میکند. احتمالا میدانید تراشهی قدرتمند A13 بهکار رفته در آیفون SE 2020 نتوانست آنطور که باید پتانسیل خود را نشان دهد چرا که دوام کم باتری این اجازه را نمیداد. همینطور نمایشگر ۴٫۷ اینچی کوچک با حواشی فراوان آنقدر بد بود که کاربران حتی امکان انجام بازی و لذت بردن از توان سختافزاری بالای این گوشی را نداشتند.
بنابراین بهتر است شرکتها تمرکز خود را روی تولید گوشیهای اقتصادی یا میانرده با اندازهی کوچک بگذارند تا بدین ترتیب کاربران بیشتری بتوانند از آن بهره ببرند. متأسفانه آنچه این روزها میبینیم بزرگ و بزرگتر است. اما اگر سامسونگ بتواند با گوشیهای کوچک خود مسیر موفقیتآمیزی را در پیش بگیرد، قطعا شاهد سایر شرکتهای اندرویدی هم خواهیم بود که به تولید این گوشیها میپردازند.
بنابراین این احتمال وجود دارد که در سال ۲۰۲۲، دیگر شاهد گوشیهای کوچک در تعداد محدود نباشیم. چون اندرویدیها هم قرار است در این مسیر قدم بگذارند. با تمرکزی هم که روی بهبود ظرفیت باتری گذاشته شده است، انتظار میرود در این سال عملکرد گوشیها در زمینهی نگهداری شارژ هم به اندازهای خوب باشد که کاربران بتوانند از تمام پتانسیل گوشی کوچک خود بهرهمند شوند.
منبع: PhoneArena
گوشی سایز بزرگ اصلا لذت بخش نیست ، تو جیب جا نمیشه دو دستی کار کردن سخته اندازه ۶.۱ اینچ عالی و خوش دسته
مگه دستهاتون اندازه دست موشه که گوشی بزرگ تو دست گرفتن سختتونه؟!
گوشی خوب از نظر من اونه که بشه یه دستی باهاش کار کرد نه گوشی که دو دستی هم سخته گرفتنش.
خیلی عالی شد واقعا گوشی های بزرگ تو دست و پا هستند ولی خداروشکر گوشی های کوچک و خوشدست که در جیب هم جا میشن قراره بیاد که عالیه