نخستین قرص ضد کرونا تاییدیهی سازمان غذا و داروی آمریکا را گرفت
سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) مجوز نخستین قرص ضد ویروسی را برای درمان کووید-۱۹ صادر کرد و بدین ترتیب ابزار دیگری برای مبارزه با این بیماری در اختیار پزشکان قرار میگیرد.
روز چهارشنبه، سازمان غذا و داروی آمریکا مجوز استفاده از قرص جدیدی را که در درمان بیماری کرونا مؤثر است صادر کرد. این روش درمانی که توسط شرکت «فایزر» (Phizer) ساخته شده است، خطر بستری شدن در بیمارستان و مرگ در بیماران پرخطر آلوده به ویروس کرونا را کاهش میدهد. این قرص برای افراد ۱۲ سال و بالاتر که در صورت ابتلا به ویروس کرونا، درمعرض خطر بالای بیماری شدید هستند، مجاز شناخته شده است.
این درمان که «پاکسولووید» (Paxolovid) نام گرفته است، شامل ۳۰ قرص است که طی ۵ روز در خانه مصرف میشود. درمان باید ظرف چند روز پس از شروع علائم بیماری آغاز شود. این روند میتواند برای افرادی که دیر از علائم آگاه میشوند، ازجمله در جایی مثل آمریکا که ممکن است انجام آزمایش کووید-۱۹، نتیجه و مراجعه به پزشک زمانبر باشد، چالشبرانگیز شود.
FDA همچنین در حال بررسی دومین قرض ضد کرونا به نام «مولنوپیراویر» (Molnupiravir) است که توسط شرکت داروسازی «مرک» (Merck) ساخته شده است. گفتنی است مرک طی یک همکاری با ناسا، در جدیدترین پرتاب باری اسپیسایکس، آزمایشی علمی را هم به ایستگاه فضایی بینالمللی رسانده و با کمک خدمه پیش خواهد برد.
این دارو نسبت به پاکسولووید مؤثرتر بهنظر میرسد. یک کارآزمایی بالینی نشان داد که فقط خطر بستری شدن در بیمارستان مرگ ناشی از کووید-۱۹ با مصرف مولنوپیراویر تا ۳۰ درصد کاهش مییابد. با این وجود فرانسه روز چهارشنبه سفارش مولنپیراویر خود را لغو کرد.
استفاده از قرصها ارزانتر و آسانتر از درمانهای مبتنی بر پادتن (آنتیبادی) مونوکلونال است که تا کنون درمان اصلی برای افراد پس از مبتلا شدن به کووید-۱۹ بوده است. این درمانها به تزریق نیاز دارند اما داروهای خوراکی چنین نیستند. قرصها همچنین ممکن است به همان اندازه که در برابر انواع دیگر کرونا مؤثر هستند، در برابر سویهی اُمیکرون (Omicron) ویروس کرونا هم مؤثر باشند.
این داروها پروتئینهایی را که به ویروس کرونا کمک میکنند تا از خودش کپی کند، هدف قرار میدهند و سویهی تازه کشف شده، جهشهای زیادی در آن بخش از ویروس ندارد. این در حالی است که تا کنون اغلب آنتیبادیهای مونوکلونال در برابر نوع اُمیکرون بیاثر بهنظر میرسند.
به گزارش بلومبرگ دولت بایدن انتظار دارد تا پایان ژانویه (اول بهمن) ۲۵۰ هزار دوره مصرف از قرصهای فایزر دردسترس باشد.
عکس کاور: طرحی گرافیکی از ویروس کرونا
Credit: Alex Castro / The Verge
منبع: The Verge