سریال «شخصیت»؛ پیرمردی آلزایمری که قاتل سریالی شد (معرفی فیلم و سریال ترکی)

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۳ دقیقه

مدتی طولانی‌ است که سریال‌های ترکی راه خود را به فهرست تماشای بسیاری از مخاطبان ایرانی باز کرده‌اند و هرچند تعدادشان بسیار است، شمار اندکی از آن‌ها چیز جدیدی ارائه می‌دهند که ارزش تماشا داشته باشد. سناریوهای تکراری، بازی‌های مصنوعی و کیفیت ساخت پایین این سریال‌های به‌ظاهر عاشقانه و درام، باعث شده‌اند مخاطب ایرانی با پیش‌داوری خاصی به سینما و تلویزیون ترکیه نزدیک شده و دربرابر تماشای آثار باکیفیت‌شان هم جبهه بگیرد. در این مطلب و مطالب دیگری که از پی‌اش خواهند آمد، به معرفی فیلم‌ها و سریال‌های خوش‌ساخت و باکیفیت ترکی خواهیم پرداخت که به‌سادگی می‌توانند نظرتان را جلب کرده، وارد فهرست آثار محبوب‌تان شوند.

سریال جنایی و ‌درام «شخصیت» (Şahsiyet / Persona)، که در سطح جهانی سروصدای بسیار راه انداخت، با دریافت امتیاز ۹.۱ به رتبه‌ی ۳۸ فهرست ۲۵۰ برنامه‌ی تلویزیونی برتر وبسایت IMDb راه یافت و برای نخستین‌بار در تاریخ سینما و تلویزیون ترکیه، جایزه‌ی بهترین بازیگر مرد جشنواره‌ی بین‌المللی امی (Emmy) را برای هالوک بیلگینر (Haluk Bilginer)، بازیگر نقش اول این سریال به ارمغان آورد. این مجموعه یکی از این آثار خوش‌ساخت شایان تقدیر است که داستانی درگیرکننده دارد و مضمونی آشنا اما قابل توجه همراه با نمادپردازی‌های ماهرانه.

این سریال، که نویسندگی‌اش را هاکان گوندای (Hakan Günday) بر عهده داشته و اُنور سایلاک (Onur Saylak) کارگردانی‌اش کرده، از دو زاویه‌ی دید متفاوت روایت می‌شود. یکی از این دو خط داستانی، پیرمردی به‌نام «آگاه بِی‌اوغلو» (Agâh Beyoğlu) را دنبال می‌کند که کارمند بازنشسته‌ی دادگاه است و به‌تنهایی در آپارتمانی که به‌یاد همسر درگذشته‌اش «مِبروره» نام گرفته، با گربه‌اش «آقامُنیر» زندگی می‌کند. اما وقتی یک روز آقامنیر را گوشه‌ای از خانه‌ مرده می‌‌یابد، چرا که چند روز است یادش رفته به او غذا بدهد، زندگی‌اش زیرورو می‌شود. با مراجعه به دکتر، می‌فهمد که به آلزایمر دچار شده و کم‌کم، همه‌چیز دارد فراموشش می‌شود. ابتدا، زیر سایه‌ی این حقیقت، منزوی و افسرده می‌شود اما خیلی زود متوجه مزایای این بیماری نیز می‌شود. می‌رود پرونده‌ی دادگاهی قدیمی را از زمان جوانی‌اش برمی‌دارد، برای خودش لباس مبدلی به‌شکل گربه می‌دوزد، سوار ماشین پونتیاک لمانِ سرخ‌رنگ مدل ۱۹۷۵اش می‌شود و یکی‌یکی تمامی اشخاصی را که اسم‌شان در طی آن پرونده ذکر شده، می‌یابد و به قتل‌شان می‌رساند؛ چرا که اکنون دچار فراموشی است، این قتل‌ها را به خاطر نخواهد آورد و بابت‌شان عذاب وجدان نخواهد داشت. اما ماجرای آن پرونده چیست و مقتول‌ها به‌ چه دلیل کشته می‌شوند؟

خط داستانی دیگر، «نِورا اِلماس» (Nevra Elmas) را نشان‌مان می‌دهد که پلیسی جوان و ایدئال‌گرا در مرکز پلیس استانبول است. همکارانش به او که تنها پلیس زن دایره‌ی جنایی است، به‌دیده‌ی تحقیر نگاه می‌کنند و آزارش می‌دهند. آن‌ها بر این باورند که نِورا لیاقت شغلش را ندارد و تنها به این دلیل استخدام شده‌ است که اداره‌ی پلیس، کارمند زنی هم داشته باشد. اما قاتل سریالی جدیدی ظهور کرده و میان نِورا، آگاه و مقتولان، نقطه‌ی اشتراکی وجود دارد: زمانی، همه‌ در کامبورا، محله‌ای قدیمی در حاشیه‌ی شهر استانبول می‌زیسته‌اند.‌

این سریال حقیقتاً خوش‌ساخت است؛ سینماتوگرافی و تصویرپردازی‌ بسیار خوبی دارد و چگونگی استفاده‌اش از رنگ‌ها، همان‌طور که در تصاویر بالا نیز قابل‌مشاهده است، چشم‌نواز است و در کنار داستان جذاب و پیچیده‌اش، بازیِ خوب و چشم‌گیرِ بازیگرانش نیز ستودنی‌ست. از این رو، این سریال کوتاه دوازده‌قسمتی که در نوع خودش یکی از بهترین‌هاست، شاید مناسب‌ترین گزینه برای جلب مجدد اعتماد ازدست‌رفته‌ی شما به سینما و تلویزیون ترکیه باشد؛ به‌ویژه اگه می‌خواهید داستانی جنایی پرتعلیقی را در محیطی آشناتر و ملموس‌تر، دنبال کنید.

شناسنامه‌ی سریال شخصیت

  • ژانر: جنایی، درام، رازآلود
  • بازیگران اصلی: هالوک بیلگینر، جانسو دِره، مژده آر، نجیب مِمِلی،‌ حسین دانیال
  • سال‌ تولید: ۲۰۱۹
  • محصول: PuhuTV
  • تعداد فصل‌ها: ۱
  • امتیاز IMDb به سریال: ۹.۱ از ۱۰
راهنمای تماشای سریال


برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

یک دیدگاه
  1. شادی ن.

    حقیقتاً سینما و تلوزیون ترکیه مدت‌هاست به عنوان سینمای کلیشه‌ای و تکراری و آبکی شناخته می‌شن و خیلی‌ها همه آثارش رو به همین بهونه پسشون می‌زنن و ترجیح می‌دن کلاً چیزی ازشون نبینن. سریال‌های این چنینی نفسی تازه به این صنعت می‌دمه. معرفی هم خیلی خوب بود. 🙂

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X