چگونه بارش شهابی برساوشی ۱۴۰۰ را آنلاین تماشا کنیم؟
امشب و فردا شب بارش شهابی برساوشی به اوج خود میرسد و منظرهای تماشایی را برای ناظران زمینی به ویژه در مناطق تاریک میآفریند اما شاید امکان حضور در مناطق تاریک یا حتی بیرون رفتن برای همه فراهم نباشد و همهگیری کرونا هم به این موضوع دامن زده است. اما برای تماشای بهتر این آتشبازی آسمانی، میتوان از ابزارهای دیجیتال هم بهره گرفت و خوشبختانه چندین وبسایت این رویداد را به صورت آنلاین پوشش میدهند.
بارش شهابی برساوشی هر سال در مرداد ماه (آگوست) روی میدهد و امسال انتظار میرود که ۲۱ به اوج خود برسد که البته تا ۲۳ مرداد هم میتوان انتظار شهابهای زیادی در آسمان شامگاهی داشت. در این هنگام زمین از میان بقایای دنبالهدار «سوئیفت-تاتل» (۱۰۹P/Swift-Tuttle) میگذرد و امسال با توجه به نبود نور ماه، شرایط ایدئالی برای تماشای این میهمانان تیزپای آسمان است.
در زیر به برخی از مراجعی که برای کمک به لذت بردن از این پدیده اقدام به پخش زندهی اینترنتی از آن میکنند اشاره شده است.
پروژهی تلسکوپ مجازی (The Virtual Telescope Project)
پخش آنلاین این پروژه از ساعت ۰۴:۳۰ روز ۲۱ مرداد آغاز میشود و اینطور که اعلام شده با استفاده از دوربینهای میدان باز تصاویر زنده رایگان در صفحهی مخصوص بارش شهابی برساوشی ۱۴۰۰ قرار میگیرد تا هر گذر احتمالی هر شهاب قابل نمایش باشد.
رصدخانهی مکدونالد (McDonald Observatory)
این رصدخانه هم پخش زندهی خود را از ساعت ۰۷:۱۵ روز ۲۱ مرداد آغاز میکند و بارش شهابی را در کانال یوتیوب خود به نمایش میگذارد. به گفتهی این رصدخانه، علاوه بر نمای زنده، دربارهی منشأ بارش شهابی، ارتباط آنها با دنبالهدارها و موضوعات مرتبط صحبت و به پرسشها پاسخ داده میشود.
مرکز پروازهای فضایی مارشال ناسا (NASA Marshall Space Flight Center)
دفتر محیط زیست شهابسنگ در مرکز فضایی مارشال ناسا در آلاباما از ساعت ۰۷:۳۰ تا ۱۴:۳۰ روز ۲۱ مرداد، دوربینهای خود را برای رصد بارش شهابی برساوشی به سوی آسمان نشانه رفته است.
به گفتهی این مرکز، بینندگان برنامهی پخش زنده میتوانند در هر زمان که امکان داشته باشند به آن بپیوندند. همچنین قرار است در صورت ابری بودن هوا، پخش زندهی دیگری برای روز آینده برنامهریزی شود.
این پخش زنده از طریق صفحات اجتماعی مرکز پروازهای فضایی مارشال ناسا در فیسبوک، توییتر و یوتیوب دردسترس خواهد بود.
رصدخانهی لول (Lowell Observatory)
این رصدخانه واقع در آریزونا با ایجاد صفحهی مخصوص بارش شهابی برساوشی، برنامهی آنلاین خود را از ساعت ۰۸:۳۰ روز ۲۱ مرداد و همزمان با تاریک شدن آسمان محلی آغاز خواهد شد و «مگان گیالیوچا» (Megan Gialluca) میزبان علمی این رویداد خواهد بود. در این پخش زنده همهی دوربینهای رصدخانهی لاول استفاده میشود و تا ساعاتی پیش از سپیدهدم برای رصد بیشترین شمار شهابها ادامه خواهد داشت.
رصدخانهی کوپرنیک (Kopernik Observatory)
پخش زندهی این رصدخانهی مستقر در نیویورک برای ساعت ۰۶:۰۰ روز ۲۲ مرداد برنامهریزی شده است. «جرمی کارتیه» (Jeremy Cartie) منجم هم برای پرسش و پاسخ حضور خواهد داشت. این برنامه از طریق یوتیوب رصدخانهی کوپرنیک دردسترس خواهد بود.
عکس کاور: نمایی ویرایششده از بارش شهابی برساوشی ۲۰۲۱
Credit: Gianluca Masi
منبع: Space