Pascal؛ فصل جدید سرعت انتقال اطلاعات در کارتهای گرافیک
کارتهای گرافیکی همیشه به حافظههای بسیار سریع نیاز دارند. درحالی که در طول سالهای گذشته کامپیوترها از رمهای DDR3 استفاده میکردند، روی کارتهای گرافیکی از حافظههای GDDR5 استفاده میشود؛ اما به نظر میرسد شرکت NVIDIA قصد دارد در نسل جدید کارتهای گرافیکی خودش که با اسم رمز Pascal شناخته میشوند، فصل جدید از سرعت انتقال اطلاعات را به نمایش دربیاورد. براساس اطلاعات منتشر شده این شرکت میخواهد از نسل دوم (High Bandwidth Memory (HBM برای انتقال اطلاعات با سرعت بیشتر استفاده کند.
در نسل جدید کارتهای گرافیکی NVIDIA از نسل دوم HBM استفاده شده که سرعت انتقال اطلاعات را به طرز چشمگیری افزایش میدهد.
اولین بار شرکت AMD از HBM در کارت گرافیکی Fiji XT که برپایهی کارتهای گرافیکی سری Fury ساخته شدهاند، استفاده کرده بود و توانست عمکرد فوقالعادهای را در زمینهی پهنای باند به وجود بیاورد. به نظر میرسد که شرکت NVIDIA توانسته این تکنولوژی را بهبود ببخشد و کاری کند که برخی از کارتهای گرافیکی از ۱۶ گیگابایت حافظه پشتیبانی کنند.
به احتمال زیاد این شرکت توانسته از نسل دوم HBM در محصولات خودش استفاده کند که سرعت آنها چهار برابر بیشتر از حافظههای DRAM است. همچنین سرعت انتقال اطلاعات در هر پین به دو گیگابایت بر ثانیه خواهد رسید. به نظر میرسد که NVIDIA در کنفرانس تکنولوژی کشور ژاپن شرکت کرده و دستآورد جدید خودش را به نمایش درآورده است. این شرکت توانسته پهنای باندی برای انتقال یک ترابایت بر ثانیه را به وجود بیاورد که این مقدار دو برابر بیشتر از میزان حجم انتقال اطلاعات در کارت گرافیکی Fury X شرکت AMD است.
البته استفاده از ۱۶ گیگابایت حافظه تنها روی برخی از کارتهای گرافیکی بسیار سطح بالا امکانپذیر خواهد بود که قیمت بالایی هم خواهند داشت. در حال حاضر بیشتر کارتهای گرافیکی که توسط بازیکنندهها مورد استفاده قرار میگیرند، ۲ یا ۴ گیگابایت رم دارند و هر کارت گرافیکی که با HBM راهی بازار شود، یک ارتقا بسیار بزرگ برای بسیاری از بازیکنندهها به شمار میرود که هزینهی زیادی برای آنها خواهد داشت.
بهنظر میرسد که شرکت AMD هم قصد دارد برای رقابت با NVIDIA محصولات جدیدی را معرفی کند که به احتمال زیاد جایگزین کارتهای گارفیکی Fury خواهند شد.
هر دو شرکت NVIDIA و AMD در نیمهی اول سال ۲۰۱۶ محصولات جدیدی را راهی بازار خواهند کرد.
منبع: Digital Trends
پر واضح نویسنده مقاله nvidia دوسته!
“به نظر میرسد که شرکت NVIDIA توانسته این تکنولوژی را بهبود ببخشد و کاری کند که برخی از کارتهای گرافیکی از ۱۶ گیگابایت حافظه پشتیبانی کنند..”
این یعنی چی مگه مالک این فناوری انویدیاست که این حرف میزنی
The development of High Bandwidth Memory began at AMD in 2008 to solve the problem of ever increasing power usage and form factor of computer memory. Amongst other things AMD developed procedures to solve the die stacking problems with a team led by Senior AMD Fellow Bryan Black. Partners from the memory industry (SK Hynix), interposer industry (UMC) and packaging industry (Amkor Technology and ASE) were obtained to help AMD realize their vision of HBM.[5] High volume manufacturing began at a Hynix facility in Icheon, Korea in 2015
به زبان ساده نوشته شروع تحقیقات برای amd بوده زمانی که میخواست حل کنه …..و با همکاری شرکتhynix کره بوده برای همین hbm اولین بار برای amd استفاده شد و قبل از این حرف ها hbm2 در حال ساخت بود! این فقط یک شروع بود همین الانش amd میتونه با یک کارت دو gpu به سرعت بالای یک گیگابایت برسه فرق amd با بقیه شرکت میدونی چی هیچ وقت فناوری هاشو انحصاری نمیده مثل free sunk یا فناوری mantel یادتتونه احتمالاً میدانید که از چند ماه قبل AMD توسعه رابط برنامه نویسی اختصاصی خود با نام Mantle را متوقف و در عوض به طور مستقیم در توسعه نسخه بعدی OpenGL به همکاری با Khronos پرداخت، ثمره این همکاری بسیار نزدیک Vulkan است که از نظر تئوری پتانسیل زیادی برای رقابت با DirectX 12 دارد، در حقیقت AMD تمامی تکنیکهای استفاده شده در Mantle را به Vulkan آورده است.
انویدیا به زودی از طریق بروزرسانی درایورهای خود، پشتیبانی از رابط برنامه نویسی (API) جدید Vulkan را به پردازندههای گرافیکی خود میآورد. Vulkan جایگزین OpenGL میشود. این رابط برنامه نویسی از آنجایی جلب توجه میکند که بخش بزرگی از آن بشدت مبتنی بر رابط برنامه نویسی Mantle تیم سرخ است.
بله amd بر خلاف بقیه کمپانی ها انحصار طلب نیست کمی منصف باشید
تصحیح میکنم free_sync