کاوشگر خورشیدی ناسا تصویر غیرمنتظره‌ای از سیاره‌ی زهره فرستاد

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۲ دقیقه
تصویر کاوشگر پارکر از سطح سیاره‌ی زهره

کاوشگر خورشیدی پارکر ناسا به‌تازگی یک تصویر از زهره فرستاده است که نه تنها نمایی تازه از این سیاره را به نمایش می‌گذارد، بلکه توانایی غیرمنظره‌ی یکی از ابزارهای فضاپیما را نشان می‌دهد.

مأموریت کاوش خورشید پارکر «Parker» که در سال ۲۰۱۸ آغاز شد، در اصل هیچ ارتباطی با سیاره‌ی زهره ندارد و تنها از گرانش این سیاره برای نزدیک شدن به هدف اصلی خود یعنی خورشید استفاده می‌کند. سرانجام پس از چندین گذر دیگر از کنار ناهید، کاوشگر پارکر در فاصله‌ی ۶٫۹ میلیون کیلومتری خورشید قرار خواهد گرفت.

هدف اصلی مأموریت پارکر که انتظار می‌رود تا سال ۲۰۲۵ ادامه یابد، درک بهتر باد و تاج خورشیدی است. این تصویر تازه منتشر شده از ناهید، در جولای سال ۲۰۲۰ میلادی (تیر ۱۳۹۹) و زمانی گرفته شده که کاوشگر ناسا تنها ۱۲ هزار و ۳۸۰ کیلومتر از سطح این سیاره فاصله داشت. بدین ترتیب دوربین میدان باز پارکر (WISPR) توانست منظره‌ای قابل توجه از سیاره‌ی زهره را در زاویه دید خود داشته باشد.

طرحی گرافیکی از کاوشگر خورشیدی پارکر ناسا

طرحی گرافیکی از کاوشگر خورشیدی پارکر ناسا
Credit: NASA

WISPR از دو تلسکوپ اپتیکی تشکیل شده است که برای گرفتن عکس‌هایی از تاج خورشیدی، منطقه‌ی پلاسمای اطراف ستاره، در طیف نور مرئی طراحی شده‌اند. در این تصویر تازه منتشر شده، لکه‌های تاریکی روی سطح ناهید دیده می‌شود که بزرگترین منطقه‌ی مرتفع در این سیاره است و «آفرودیت ترا» (Aphrodite Terra) نام دارد.

علت تاریک بودن این منطقه خنک‌تر بودن نسبت به مناطق اطراف است. اگرچه جو بسیار غلیظ ناهید مانع از دیدن سطح آن در نور مرئی می‌شود اما این تصویر نشان می‌دهد که WISPR علاوه بر نور مرئی، می‌تواند تابش‌های گرمایی را هم تشخیص دهد. در این تصویر همچنین رگه‌های روشن شامل ترکیبی از پرتوهای کیهانی، بازتاب نور خورشید توسط گردوغبار و ذرات مواد سطحی کاوشگر پس از برخورد ذرات گردوغبار دیده می‌شود که توسط دوربین ثبت شده و موضوعی عادی است.

تصویر کاوشگر پارکر از سطح سیاره‌ی زهره

تصویر کاوشگر پارکر از سطح سیاره‌ی زهره که توانایی آن را در طیف نزدیک فروسرخ نشان می‌دهد.
Credit: NASA/Johns Hopkins APL/Naval Research Laboratory/Guillermo Stenborg and Brendan Gallagher

«آنجلو وورلیداس» (Angelos Vourlidas) دانشمند آزمایشگاه فیزیک کاربردی جانز هاپکینز (Johns Hopkins) خاطرنشان کرد: «WISPR این کار را کاملا غیرمنتظره برای تیم پارکر انجام داد. این ابزار برای مشاهدات نور مرئی طراحی و آزمایش شده است و ما انتظار داشتیم که ابرهای ناهید را ببینیم اما دوربین به زمین نگاه کرد.»

با این تصویر که «برایان وود» (Brian Wood) اخترفیزیکدان تیم پارکر آن را ثبت مؤثر تابش گرمایی سطح زهره می‌داند، به‌نظر می‌رسد که WISPR ظرفیت غیرمنتظره‌ای دارد و می‌تواند طول موج‌های نزدیک به فروسرخ را هم تشخیص دهد. به گفته‌ی ناسا، تأیید این موضوع می‌تواند دامنه‌ی مأموریت‌ها را تغییر دهد و بررسی گردوغبار در منظومه‌ی شمسی و اطراف خورشید را هم شامل شود.

عکس کاور: تصویر تازه منتشر شده از سطح سیاره‌ی زهره که توسط کاوشگر خورشیدی پارکر ناسا گرفته شده است.

Credit: NASA/Johns Hopkins APL/Naval Research Laboratory/Guillermo Stenborg and Brendan Gallagher

منبع: Gizmodo



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

یک دیدگاه
  1. محمد

    عالی به به

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X