۳۷ ترفند ساده برای تربیت فرزندان که هر پدر و مادری باید بداند

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۸ دقیقه
37 ترفند ساده برای تربیت فرزندان که هر پدر و مادری باید بدانند

پدر و مادر شدن گاهی طاقت‌فرسا شده و احساس می‌کنید که نیاز به مرخصی دارید. این موضوع وقتی سخت‌تر می‌شود که هر کدام از اطرافیان توصیه‌ای برای تربیت فرزندان ارائه می‌دهند. این اتفاقات باعث از بین رفتن اعتماد به نفس شما می‌شوند و نمی‌توانید نقش جدیدی که دارید را به‌خوبی ایفا کنید.

امروز در دیجی‌کالا مگ تصمیم گرفتیم که ۳۷ ترفند ساده‌ی تربیتی را برای شما آماده کنیم تا بتوانید از آن به‌عنوان یک دستورالعمل جامع استفاده کرده و برای تربیت فرزندان درگیر نگرانی‌های مختلف نشوید.

۱. در لحظه زندگی کنید

در یک زمان نگران موضوعات مختلفی مثل شستن لباس، پمپاژ شیر، خرید پوشک و کارهای بانکی نباشید. وقتی در کنار فرزندتان هستید آرام باشید و از لحظات ارزشمندی که دارید لذت ببرید.

۲. از درخواست‌های غذایی عجیب فرزندتان تعجب نکنید

آن‌ها گاهی عادات عجیب و غریب غذایی پیدا می‌کنند. نترسید و به خودتان فشار وارد نکنید اگر الان نمی‌خواهند غذا بخورند اشکالی ندارد، وقتی گرسنه شدند به سراغ غذا می‌آیند.

۳. گاهی چرت بزنید

تربیت فرزندان - گاهی چرت بزنید

وقتی فرزندتان می‌خوابد شما هم بخوابید یا کمی چرت بزنید که انرژی لازم را برای زمان‌های بیداری او داشته باشید.

۴. در برابر خواسته‌های فرزندتان به‌راحتی نه بگویید

ممکن است فرزند شما درخواست خرید یک جعبه‌ی بزرگ بستنی داشته باشد. اگر در فروشگاه هستید به او اجازه‌ی خرید بستنی ندهید یا اگر در خانه بستنی دارید، اجازه‌ی مصرف بیش از حد را به او ندهید. با این کار متوجه می‌شود که اگر «نه» می‌گویید تا آخر «نه» باقی مانده و نظرتان تغییر نمی‌کند. تربیت فرزندان گاهی نیاز به ثبات نظر دارد.

۵. کارهای مخصوص به خودتان را ایجاد کنید

وقتی با فرزندتان در آسانسور هستید صداهای خنده‌دار در بیاورید، یک روش خاص برای دست دادن با هم انتخاب کنید یا شب قبل از تولدش یک بادکنک به میز غذاخوری وصل کنید تا صبح پس از بیدار شدن غافلگیر شود.

۶. برای روزهای بیماری فرزندتان آماده باشید

تربیت فرزندان - برای روزهای بیماری آماده باشید

ویتامین‌ها، کمپرس‌های سرد و گرم و وسایل لازم را در خانه داشته باشید تا وقتی شب فرزندتان تب می‌کند یا تهوع دارد مجبور نباشید به داروخانه بروید.

۷. فرزندتان را بشناسید

هر کودکی نقاط قوت، ضعف و چالش‌های خود را دارد. سعی کنید آن‌ها را شناخته و برای هر کدام جواب مناسب را آماده کنید تا در چالش‌هایی که برای تربیت فرزندان دارید غافلگیر نشوید.

۸. لیست کمک اورژانسی تهیه کنید

لیستی از دوستان و افرادی که در مواقع ضروری می‌توانند به شما کمک کنند بنویسید. این لیست به شما اطمینان می‌دهد که اگر روزی درگیر مسأله‌ای سخت شده و مجبور باشید به سرعت خانه را ترک کنید، می‌توانید برای نگهداری از فرزندان از آن‌ها کمک بگیرید.

۹. شما یک الگو هستید

مادر و پدر بودن را برای فرزنتان جذاب نشان دهید تا در بزرگسالی تمایل به بچه‌دار شدن داشته باشد. این کار به شما این نوید را می‌دهد که شما هم بالاخره روزی پدربزرگ و مادربزرگ می‌شوید. اگر آن‌ها همیشه شما را درگیر استرس و در حال سر و کله زدن با مسائل مختلف ببیند دیگر تمایلی به پدر و مادر شدن ندارند.

۱۰. هر دو با هم کارهای مربوط به کودک را انجام دهید

اگر شما به‌عنوان مادر همیشه فرزندتان را حمام می‌کنید یا برای خواب به تخت‌خواب می‌برید این بار از همسرتان بخواهید در این کار با شما شریک شود. سعی کنید با هم و به نوبت کارها را انجام دهید. این تقسیم وظایف نه تنها زمان لازم برای استراحت شما را فراهم می‌کند، بلکه باعث تقویت رابطه‌ا‌تان با یکدیگر و همچنین با کودکتان هم می‌شود.

۱۱. درباره‌ی تصمیم‌های مالی در خانه صحبت کنید

اگر قرار است پنیری بخرید که ارزان‌تر از پنیر قبلی است این موضوع را توضیح دهید تا فرزندتان در این خصوص فکر کرده و مسائل مالی را یاد بگیرد.

۱۲. کتاب بخوانید

تربیت فرزندان - کتاب بخوانید

هر روز برای فرزندتان کتاب بخوانید. این کار تخیل او را پرورش می‌دهد.

۱۳. با ایجاد تغییرات کوچک در بزرگ شدن فرزندتان سهیم شوید

این تغییرات می‌تواند جایگزینی فنجان به جای شیشه‌ی شیر یا تخت‌خواب به جای گهواره باشد. قبل از جایگزینی به او فرصت دهید تا با وسیله‌ی جدید روبه‌رو شده و استفاده از آن را یاد بگیرد. وقتی با این تغییر آشنا شد می‌توانید جایگزینی را به شکل کامل انجام دهید.

۱۴. به فرزندتان کمک کنید خودش بخوابد

برنامه‌ای برای خواب او بچینید تا به‌راحتی به خواب برود. می‌توانید قبل از خواب دوش بگیرید و وقتی در تخت دراز کشیده برایش قصه بخوانید تا خواب‌آلوده شود. سپس او را برای خوابیدن تنها بگذارید تا یاد بگیرد که باید تنها بخوابد.

۱۵. برای فرزندتان وظایفی تعیین کنید

از او بخواهید تخت‌خوابش را مرتب کند، برای چیدن میز غذا کمک کند یا اسباب‌بازی‌هایش را از اطراف خانه جمع کند. این کارها باعث افزایش عزت نفس در کودک می‌شود و به او این احساس را می‌دهد که شخص قابل اعتماد شما است. همچنین رعایت این موضوع در تربیت فرزندان آن‌ها را به افراد مسؤولیت‌پذیر تبدیل می‌کند.

۱۶. به غریزه‌ی خود اعتماد کنید

گاهی ممکن است احساس کنید فرزندتان نیاز به رسیدگی و توجه دارد. حتی اگر دلیل این احساس را نمی‌دانید حتما به آن اعتماد کرده و سلامتی فرزندتان را بررسی کنید.

۱۷. سخت‌گیر نباشید

تربیت فرزندان - سخت‌گیر نباشید

به آن‌ها یاد بدهید چطور منظم باشند، بگویید که چرا باید لباس‌های تمیز خود را به جارختی آویزان کنند و لباس‌های کثیف را در قسمت مخصوص به خود قرار دهند. با این کار می‌توانید بدون نظارت همیشگی مطمئن باشید که کارها را به شکل صحیح انجام می‌دهند.

۱۸. اشتباه خود را قبول کنید

اگر درباره‌ی موضوعی اشتباه کرده‌اید عذرخواهی کنید. فرقی ندارد که طرف مقابل شما همسرتان است یا فرزندتان، اجازه دهید او این نوع از ارتباط را هم ببیند و یاد بگیرد. او درک می‌کند که ممکن است اشتباهه کند و باید حتما بابت آن عذرخواهی کند.

۱۹. برای استراحت خود زمانی را اختصاص دهید

وقتی عصبانی هستید نمی‌توانید به روشی صحیحی با فرزندتان ارتباط برقرار کنید. لازم نیست در این حالت سریع واکنش نشان دهید. کمی استراحت کنید تا آرام شوید و سپس با فرزندتان صحبت کنید. شما باید برای تربیت فرزندان روحیه و انرژی کافی داشته باشید، پس گاهی به خودتان استراحت بدهید.

۲۰. روابط خانواده را تقویت کنید

از فرزندانتان بخواهید در زمان غذا خوردن اتفاق‌های خوبی که در روز با هم تجربه کرده‌اند را تعریف کنند. آن‌ها را تشویق کنید که نکات مثبت یک‌دیگر را بیان و درباره‌ی آن صحبت کنند.

۲۱. پنجره‌ها را ایمن کنید

به پنجره‌ها حفاظ بزنید تا بدون نگرانی از سقوط کودک، بتوانید آن‌ها را باز نگه دارید.

۲۲. پلن B داشته باشید

وقتی از خانه بیرون می‌روید حداقل یک دست لباس اضافه برای فرزندتان به همراه داشته باشید.

۲۳. بشنوید و باور نکنید

اگر والدین دیگر کودکان در جمع در حال تعریف از استعداد فرزندشان هستند نگران نباشید، احتمال اینکه آن‌ها در حال اغراق یا دروغ‌گویی باشند زیاد است!

۲۴. خاطره تعریف کنید

خاطرات خود را مثل قصه برای فرزندتان تعریف کنید. از او بخواهید یک سن را انتخاب کند و شما یکی اتفاقاتی که در آن سن برایتان پیش آمده را تعریف کنید.

۲۵. تمام توجه‌اتان را به فرزندتان بدهید

تربیت فرزندان - تمام توجه‌تان را به فرزندتان بدهید

وقتی در کنار فرزندتان هستید تلفن را کنار بگذارید و به او توجه کنید. ایمیل، مسیج و کامنت‌های شبکه‌های اجتماعی می‌توانند منتظر شما بمانند اما فرزندتان در همان لحظه نیاز به توجه دارد.

۲۶. با هم قدم بزنید

سعی کنید هر روز حداقل ۵ دقیقه با فرزندتان از خانه بیرون بروید و قدیم بزنید. او را تشویق کنید که در فضای باز جنب‌وجوش کرده و انرژی خود را آزاد کند.

۲۷. مسخره بازی کنید!

زندگی می‌تواند خیلی جدی یا بی‌رحم باشد اما فرزندان مجبور نیستند همیشه چهره‌ی گرفته و عبوس شما را ببینند. اجازه دهید کودکان شما را در حال لبخند زدن در خاطر خود ثبت کنند. با هم شکلک در بیاورید، صداهای عجیب ایجاد کنید و دنبال هم بدوید. این‌طور وانمود کنید که می‌خواهید آن‌ها را شکار کنید. این بازی پر از هیجان و خنده است و کودکان حسابی از آن لذت می‌برند.

۲۸. مسیرهای کوتاه را پیاده بروید

همراه با فرزندتان از خانه تا فروشگاه محله‌اتان پیاده بروید. وقتی با هم قدم می‌زنید درباره‌ی موضوعات مختلف صحبت کنید و کمی کنجکاوی به خرج دهید. حتی می‌توانید مسابقه‌ای بگذارید که هر کسی پایش روی خطوط کف‌پوش پیاده‌رو برود بازنده است. این کار برای کودک بسیار سرگرم کننده و جذاب است.

۲۹. پدر و مادر باشید، نه چیزی بیشتر از آن!

طبیعی است که فرزندان در لحظاتی شما را دوست نداشته باشند اما مطمئن باشید آن‌ها در اعماق قلبشان همیشه عاشق شما هستند. خودتان را مجبور نکنید که مثل یک قهرمان عمل کنید. وقتی آن‌ها می‌بینند انتظارات خود را واضح بیان می‌کنید همیشه دوستتان خواهند داشت.

۳۰. از ریاضیات برای سرگرمی استفاده کنید

از هر فرصتی برای بازی با اعداد، اندازه‌ها و شکل‌ها استفاده کنید. وقتی در حال خریدن میوه هستید با هم آن‌ها را بشمارید. از فرزندتان بپرسید کدام جعبه‌ی بیسکوییت بلندتر است. به شکل وسایل مختلف اشاره کنید، مثلا ساعت دایره‌ای و پنجره‌ی مستطیلی. با این کار ذهن فرزندتان برای یادگیری ریاضی و هندسه آماده می‌شود.

۳۱. از قوانین پیروی کنید

اگر قانونی وضع کرده‌اید حتما خودتان هم از آن پیروی کنید. حواستان باشد که قوانین را منصفانه وضع کنید تا بعدا خودتان به مشکل بر نخورید.

۳۲. با هم برقصید

تربیت فرزندان - با هم برقصید

اگر روز شلوغی داشته‌اید و از خواسته‌های بی‌پایان فرزندتان هم خسته شده‌اید، یک موسیقی پر هیجان بگذارید و همراه با فرزندتان برقصید. جنب‌وجوش همراه با خنده می‌تواند خستگی را از تن شما بیرون کرده، فرزندتان را هم سرگرم کند.

۳۳. پاسخگوی همه‌ی چراها باشید

به سؤالات بی‌پایان فرزندتان که با «چرا» شروع می‌شود پاسخ دهید. کودکان درباره‌ی تمام چیزهایی که در جهان وجود دارد کنجکاو هستند. اگر به آن‌ها پاسخ ندهید ممکن است دیگر سؤال نکنند و این موضوع در روند یادگیری آن‌ها تأثیر منفی می‌گذارد.

۳۴. همیشه نسخه‌ی پشتیبان بگیرید

از تمام فیلم‌ها و عکس‌هایتان نسخه‌ی پشتیبان بگیرید تا اگر به صورت اتفاقی پاک شدند خاطراتتان از بین نرود.

۳۵. سلام کردن به دیگران را به فرزندتان یاد بدهید

به او بیاموزید که با افراد ارتباط چشمی برقرار کند،‌ لبخند بزند و به آن‌ها سلام کند. این کار را با هم تمرین کنید و به او فرصت ایجاد ارتباط اجتماعی را بدهید.

۳۶. هر شب تمام روز را مرور کنید

هر شب همراه با فرزندتان اتفاقاتی را که در روز افتاده مرور کنید و از او بخواهید بهترین قسمت از روز خود را تعریف کند. سپس به او یاد بدهید که برای اتفاقات خوبی که تجربه کرده سپاس‌گزاری کند. با این کار او یاد می‌گیرد که به همه‌ی مسائل توجه کرده و قدردان لحظات باشد.

۳۷. به فرزندتان ابراز علاقه کنید

تربیت فرزندان - به فرزندتان ابراز علاقه کنید

با کارها و حرف‌هایتان به او بگویید که چقدر دوستش دارید. ویژگی‌های خاص او را بیان کنید و حتما بگویید که به آن‌ها افتخار می‌کنید.

سخن آخر

تربیت کودکان گاهی سخت و غیرقابل تحمل می‌شود. نگهداری از کودکانی که همیشه بازی می‌خواهند، بی‌نهایت سؤال دارند و از شما توقع توجه صد درصدی دارند گاهی سخت می‌شود. در این میان توصیه‌های مختلف دیگران هم می‌تواند به این سختی‌ها اضافه شده و در شما احساس ناکارآمدی ایجاد کند. در این مطلب با ۳۷ ترفند کاربردی برای تربیت فرزندان آشنا شدید که به شما کمک می‌کنند با خیالی آسوده‌تر با آن‌ها وقت بگذرانید.

منبع: Explore Parents



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X