اوزون تراپی مو چیست و چطور انجام می‌شود؟

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۱۱ دقیقه
اوزون تراپی مو چیست

امروزه برای تقویت و احیای موها روش‌های درمانی و مراقبتی متنوعی انجام می‌شود؛ روش‌هایی همچون کراتین‌تراپی، پروتئین‌تراپی، بوتاکس مو و تکنیک‌های متنوع دیگر. اوزون تراپی مو یکی از این روش‌های محبوب درمانی است که علاوه بر درمان بسیاری از مشکلات و آسیب‌های وارده به موها می‌تواند مشکلات و آسیب‌های پوست کف سر را نیز درمان کند. اگر دچار مشکلاتی همچون موخوره، وز یا شکستگی مو هستید یا در پوست کف سرتان مشکلاتی همچون عفونت‌های قارچی یا شوره سر دارید این روش درمانی می‌تواند برایتان بسیار مؤثر باشد. اما اوزون تراپی مو چیست و چطور انجام می‌شود؟ با ما در مجله دیجی‌کالا همراه باشید تا هر آنچه باید درباره‌ی این روش درمانی محبوب و ایمن بدانید را برایتان به طور کامل توضیح دهیم.

اوزون تراپی مو چیست؟

اوزون تراپی مو یک روش غیرتهاجمی و طبیعی برای افزایش سلامت موهاست. در این روش از گاز اوزون (O3) استفاده می‌شود. اوزون ‌یک آلوتروپ بسیار ناپایدار از اکسیژن است که رنگ آبی و بوی قوی دارد. این عنصر به طور طبیعی در جو پیرامون کره زمین وجود دارد و به عنوان سپری در برابر تشعشعات خطرناک خورشیدی عمل می‌کند، این تشعشعات را به دام می‌اندازد و از نفوذ آن به داخل جو زمین جلوگیری می‌کند.

با پیشرفت علم و تکنولوژی محققان دریافته‌اند که این شکل از اکسیژن فعال برای اهداف درمانی و ترمیمی انواع زخم نیز قابل‌استفاده است و نتایج شگفت‌انگیزی را از خود به جا خواهد گذاشت. امروزه از اوزون تراپی برای اهداف درمانی مثل رفع مشکلات مفاصل و استخوان یا درمان‌های ترمیمی همچون برطرف‌کردن جای بخیه و تسکین درد نیز استفاده می‌شود. مشکلات و آسیب‌های مربوط به مو و پوست کف سر هم جزو مواردی است که با استفاده از روش اوزون تراپی قابل‌درمان است. اوزون دارای خاصیت ضدالتهابی و ضد باکتریایی قوی است. در فرایند اوزون تراپی مو جریان خون تسریع می‌شود، اکسیژن‌رسانی افزایش می‌یابد و جذب مواد مغذی توسط فولیکول‌های مو بیشتر خواهد شد.

عواملی مانند افزایش سن، عدم تعادل هورمونی، نگهداری نادرست از موها، رژیم غذایی نامناسب، بیماری، عفونت در پوست سر و… باعث می‌شوند رطوبت پوست کف سر و موها کاهش یابد و پوست سر و فولیکول‌های موها دچار آسیب شوند و مشکلاتی مانند شوره سر، ریزش مو، نازک شدن موها و… برای افراد به وجود آید. اوزون درمانی می‌تواند در درمان بسیاری از این مشکلات پوستی مؤثر باشد.

اوزون تراپی مو چگونه انجام می‌شود؟

اوزون تراپی با تکنیک‌های مختلفی انجام می‌شود. در یکی از این تکنیک‌ها گاز اوزون به صورت مستقیم روی پوست سر اسپری می‌شود، استفاده از روغن‌های دارای اوزون دیگر تکنیک انجام اوزون درمانی است که با ماساژ این روغن‌ها روی پوست کف سر انجام می‌شود. روش دیگر سونا درمانی با بخار اوزون است که توسط دستگاه اوزون تراپی انجام می‌شود. در این روش بخار اوزون به طور عمقی به فولیکول‌های مو و سلول‌های پوست نفوذ می‌کند. انتخاب هر یک از روش‌های درمانی مزایای خاص خودش را دارد و انتخاب بهترین روش برای درمان مشکلات مربوط به مو و کف سر بستگی به شرایط و وضعیت افراد دارد.

تعداد جلسات اوزون تراپی بستگی به نوع موها و شدت آسیب‌های وارد شده به پوست کف سر و موها دارد. اوزون تراپی برای برخی از بیماران طی چند هفته، هفته‌ای یکبار انجام می‌شود و برای برخی از بیماران که مشکلات کمتری دارند بین یک تا چهار جلسه اوزون تراپی کافی خواهد بود. هر جلسه اوزون تراپی بین ۲۰ تا ۳۰ دقیقه طول می‌کشد.

در این بخش از مطلب روش اوزون درمانی با بخار اوزون که توسط دستگاه اوزون تراپی انجام می‌شود و یکی از رایج‌ترین متدهای اوزون درمانی است را برایتان توضیح خواهیم داد.

نحوه‌ی کار دستگاه اوزون تراپی یا میکرومایست

مراحل انجام اوزون تراپی مو

دستگاه میکرومایست که برای اوزون تراپی مو مورد استفاده قرار می‌گیرد چند بخش مجزا دارد که هرکدام وظیفه خاصی را بر عهده دارند و اوزون تراپی مو را طی چند مرحله ممکن می‌سازند. این دستگاه یک محفظه‌ی کابینی دارد که بخار آب با دمای ۴۰ درجه در آن جریان دارد. در مرحله‌ی اول اوزون درمانی زمانی که موها در این کابین قرار می‌گیرند بخار آب باعث تحریک و افزایش نفوذپذیری فولیکول‌های مو می‌شود و فولیکول‌های مو در اصطلاح باز می‌شوند. این مرحله بسته به حجم و بلندی موی شما بین ۴ تا ۷ دقیقه زمان می‌برد.

پس از تحریک و افزایش نفوذپذیری موها دستگاه شروع به تولید امواج فراصوت می‌کند. در این مرحله از فرایند مولکول‌های آب به اکسیژن و هیدروژن تجزیه می‌شوند. مولکول‌های اکسیژن با یکدیگر ترکیب می‌شوند و ساختار اوزون را تشکیل می‌دهند. در این مرحله مولکول‌های اکسیژن جذب فولیکول‌های مو می‌شوند. در این فرایند بسیاری از باکتری‌ها، میکروب‌ها و قارچ‌ها از بین می‌روند.

در مرحله‌ی سوم محفظه‌ی دستگاه شروع به خنک شدن می‌کند و این سرد شدن ناگهانی فضا سبب تحریک مجدد فولیکول‌ها و بسته‌شدن آن‌ها می‌شود. با بسته‌شدن منافذ مولکول‌های فعال اکسیژن در فولیکول مو محبوس شده و در بافت موها باقی خواهند ماند. فعالیت آنتی‌اکسیدانی این مولکول‌ها تا زمانی که موها مجدداً در معرض گرما قرار گیرند ادامه خواهد یافت.

مزایای اوزون تراپی مو

خواص اوزون تراپی مو

همان‌طور که در بخش‌های قبل به آن اشاره شد اوزون درمانی می‌تواند در درمان بسیاری از مشکلات مربوط به مو و کف سر مؤثر باشد. در این بخش از مطلب مهم‌ترین مزایا و خواص اوزون تراپی مو را با یکدیگر مرور خواهیم کرد.

  • اوزون تراپی به افزایش جریان خون در پوست سر کمک می‌کند و با تأمین مواد مغذی حیاتی و اکسیژن به فولیکول‌های مو، سبب رشد موهای جدید می‌شود. هر چه گردش خون بهتر شود، موها سریع‌تر رشد می‌کنند و قوی‌تر و سالم‌تر می‌شوند.
  • اوزون تراپی فولیکول‌های مو را تقویت می‌کند و از کوچک‌شدن زودرس آن‌ها جلوگیری می‌کند. این عمل در نهایت به کاهش ریزش مو کمک می‌کند. علاوه بر این، اوزون درمانی می‌تواند به درمان بیماری‌هایی مانند آلوپسی آندروژنیک که یکی از دلایل رایج ریزش مو است، کمک کند.
  • اوزون دارای خواص آنتی باکتریایی قوی است و این مسئله سبب می‌شود فرایند اوزون تراپی بتواند برای مبارزه با عفونت‌های باکتریایی و قارچی پوست سر بسیار مفید باشد.
  • اوزون درمانی می‌تواند به کاهش شوره سر و خارش کف سر کمک کند. این فرایند می‌تواند با حفظ میکروارگانیسم‌های طبیعی و پی‌اچ نرمال کف سر، پوسته‌پوسته شدن، خارش و درد کف سر را کاهش دهد.
  • اوزون تراپی اکسیژن‌رسانی به فولیکول‌های مو را افزایش می‌دهد و این عمل سبب افزایش سلامت عمومی و شادابی موها می‌شود. اگر فولیکول‌های مو سالم‌تر باشند رشد مو قوی‌تر خواهد شد و موها نازک نمی‌شوند. موخوره و وز مو هم جزو مشکلاتی است که با بهبود ساختار فولیکول‌ها بهبود می‌یابند.
  • در مواردی که پیوند مو یا کاشت مو انجام می‌شود می‌توان از روش اوزون درمانی برای تسریع روند بهبودی و افزایش احتمال زنده‌ماندن پیوند استفاده کرد. اوزون درمانی با کاهش التهاب می‌تواند در بهبود سریع‌تر این موارد مؤثر باشد.

نتایج اوزون درمانی بسته به نوع مو و آسیب‌های وارده به موها ممکن است در اشخاص مختلف متفاوت باشد. برخی از اشخاص کمی پس از اوزون تراپی متوجه می‌شوند رشد و ساختار موهایشان بهتر شده، ریزش موهایشان کاهش‌یافته و موهایشان براق‌تر و سالم‌تر شده است. در برخی از اشخاص ممکن است نتایج دیرتر و با انجام جلسات بیشتری حاصل شود.

آیا اوزون تراپی مو را صاف می‌کند؟

این روش مانند روش‌هایی همچون پروتئین تراپی مو، بوتاکس و دیتاکس مو برای احیا و افزایش سلامت موها به کار می‌رود و هدف آن صاف‌کردن موها نیست؛ با این وجود اوزون تراپی می‌تواند با بهبود ساختار مو به کاهش وز موها و درمان شکستگی ساقه‌های مو کمک کند؛ اما صافی مو که در روش‌هایی مانند کراتینه مو حاصل می‌شود با استفاده از متد اوزون تراپی به دست نمی‌آید؛ بنابراین اگر موهایی مواج یا فر دارید پس از عمل اوزون تراپی موهایتان همان ساختار طبیعی خود را حفظ خواهند کرد و اگر می‌خواهید صافی صددرصد داشته باشید بهتر است به سراغ روش‌هایی مانند کراتینه یا ریباندینگ بروید.

اوزون تراپی برای چه کسانی مناسب است؟

همان‌طور که در بخش‌های قبلی مطلب به آن اشاره شد اوزون تراپی می‌تواند بسیاری از مشکلات مربوط به موها و کف سر را حل کند؛ با این وجود حتی اگر موها و پوست سرتان مشکل خاصی ندارد هم اوزون تراپی با تقویت فولیکول‌ها و افزایش خون‌رسانی می‌تواند ضمن تقویت موهایتان از بروز بسیاری از آسیب‌های مربوط به مو و پوست کف سر پیشگیری کند. در این بخش از مطلب مواردی را بررسی می‌کنیم که اوزون تراپی برای آن‌ها مفید و کارآمد است.

  • اوزون تراپی توانایی تحریک فولیکول‌های مو، تقویت رشد مو و به‌ حداقل‌ رساندن ریزش مو را دارد؛ بنابراین این روش برای کسانی که آلوپسی آندروژنتیک (طاسی با الگوی مردانه یا زنانه) و همچنین انواع دیگر ریزش مو را تجربه می‌کنند مناسب است.
  • اوزون تراپی می‌تواند با افزایش جریان خون در پوست سر، تأمین مواد مغذی حیاتی و تقویت موهای موجود، به افرادی که موهای نازک دارند کمک کند.
  • موهای آسیب‌دیده را می‌توان با استفاده از اوزون تراپی احیا و ترمیم کرد چرا که این روش باعث افزایش بافت و سلامت عمومی مو می‌شود؛ بنابراین اگر بر اثر دکلره یا دیگر عوامل موهایتان دچار خشکی، شکستگی، موخوره و وز مو شده است می‌توانید با استفاده از این روش آسیب‌های وارده به موهایتان را درمان کنید.
  • اگر موهایتان بی‌روح و کدر است اوزون تراپی برایتان روش مناسبی خواهد بود چرا که این روش می‌تواند درخشندگی و شادابی را به موهایتان بازگرداند.
  • اوزون درمانی دارای ویژگی‌های ضدالتهابی است که می‌تواند به رفع خارش و سوزش پوست سر کمک کند؛ بنابراین اگر با مشکلاتی همچون عفونت قارچی یا باکتریایی در پوست کف سر یا شوره سر مواجهید اوزون تراپی مو می‌تواند برایتان درمان کارآمدی باشد.
  • اگر موهایتان چرب است و مدام باعث کلافگی شما می‌شود، این روش فوق‌العاده با تنظیم اسیدیته و PH پوست سر، سبب تعدیل چربی و نجات شما از چرب شدن زودهنگام موهایتان خواهد شد.

مراقبت‌های بعد از اوزون تراپی مو

ماندگاری اوزون تراپی مو بسته به آسیب و نوع نیاز موها می‌تواند بین ده روز تا چند هفته باشد با این حال با مراقبت‌های پس از اوزون تراپی می‌توان ماندگاری این فرایند درمانی را افزایش داد. مراقبت‌های پس از اوزون تراپی مو شامل موارد ذیل است:

  • تا چند هفته پس از اوزون تراپی از تماس مستقیم نور آفتاب با موها جلوگیری کنید.
  • پس از اوزون تراپی از شامپوهای ملایم و بدون سولفات استفاده کنید.
  • موهایتان را با آب داغ نشویید.
  • استفاده از ماسک موی آب‌رسان و لوسیون مو پس از استحمام به حفظ ماندگاری اوزون تراپی و افزایش شادابی و سلامت موها کمک می‌کند.
  • تا چند هفته پس از انجام اوزون تراپی از رنگ‌کردن و دکلره کردن موهایتان پرهیز کنید.

عوارض اوزون تراپی مو

مانند بسیاری از درمان‌های زیبایی اوزون تراپی هم ممکن است عوارض و خطراتی داشته باشد؛ اما به طور کلی این فرایند درمانی جزو روش‌های بی‌خطر و ایمن شناخته می‌شود. با این حال بهتر است برای اوزون تراپی به مراکز معتبر مراجعه کنید. در این بخش از مطلب برخی از عوارض اوزون تراپی را با یکدیگر مرور خواهیم کرد.

  • برخی از افراد ممکن است پس از انجام عمل اوزون تراپی دچار حساسیت، قرمزی یا سوزش پوست سر شوند.
  • برخی از افراد ممکن است به دلیل حساسیت به اوزون و بوی آن دچار تهوع و استفراغ شوند که این عارضه بی‌خطر و کوتاه‌مدت است و بعد از گذشت چند ساعت رفع خواهد شد.
  • از جمله دیگر عوارض شایع استفاده از این روش درمانی، تجربه‌ی سردردهای ملایم است که ممکن است دو تا سه روز شما را درگیر کند. در این صورت می‌توانید از مسکن‌های ملایم برای تسکین درد آن استفاده کنید.
  • بعد از انجام اوزون تراپی ممکن است دچار سوزش چشم و آبریزش بینی شوید که یک عارضه‌ی موقت و بی‌خطر است و نهایتاً ۲ تا ۳ ساعت بعد بهبود پیدا می‌کنید.

چه کسانی نباید از روش اوزون تراپی مو استفاده کنند

در برخی از موارد اوزون تراپی نباید صورت بگیرد یا در صورت انجام باید بااحتیاط انجام شود. این موارد به شرح ذیل است:

  • زنان باردار یا شیرده باید از اوزون تراپی اجتناب کنند؛ زیرا اطلاعات زیادی در مورد ایمنی این فرایند در زمان بارداری و شیردهی وجود ندارد.
  • افرادی که مبتلا به آلرژی هستند بهتر است از انجام اوزون تراپی اجتناب کنند.
  • افرادی که با زخم باز یا عفونت فعال روی پوست کف سر مواجه هستند باید از انجام اوزون تراپی اجتناب کنند؛ در این موارد ابتدا باید زخم و عفونت فعال تا حدی بهبود یابد و پس از آن عمل اوزون تراپی انجام شود.
  • اوزون تراپی برای کسانی که سابقه‌ی تومورهای بدخیم را دارند توصیه نمی‌شود.
  • افرادی که دارای اختلالاتی مانند هموفیلی هستند باید از انجام اوزون تراپی خودداری کنند چرا که ممکن است دچار خونریزی شوند.
  • اگر اختلالات پوستی شدیدی از جمله اگزما، پسوریازیس یا درماتیت روی پوست سرتان دارید، ممکن است اوزون تراپی مناسب شما نباشد.
  • برخی از افراد ممکن است دچار حساسیت به اوزون باشند؛ این افراد باید از انجام اوزون تراپی خودداری کنند.

کلام پایانی

اگر اوزون تراپی یک روش بی‌خطر و غیرتهاجمی برای حفظ سلامت موها و درمان بسیاری از مشکلات مربوط به مو و پوست کف سر است. اگر موهایتان به دلیل عواملی همچون دکلره احتیاج به احیا دارد یا با مشکلاتی همچون عفونت قارچی در پوست کف سر، شوره سر یا مشکلاتی از این‌ دست مواجه هستید این روش درمانی می‌تواند برایتان بسیار کارآمد باشد. هر چند این روش به طور کلی بی‌خطر است؛ اما همچون بسیاری از درمان‌های زیبایی این روش هم می‌تواند عوارضی به همراه داشته باشد و باید در کلینیک‌ها و سالن‌های زیبایی کاملاً معتبر انجام شود. اگر دچار آلرژی هستید با وجود احتمال حساسیت به اوزون حتماً پیش از انجام این عمل با پزشکتان مشورت کنید.

منابع: esthetichairturkey، zoltan-hair، herzindagi



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما