اوپو از فناوری شارژ سریع ۱۵۰ وات SuperVOOC رونمایی کرد

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۳ دقیقه

همان‌طور که احتمالا می‌دانید شرکت اوپو چند روز پیش از گوشی‌های پرچم‌دار فایند X5 و فایند X5 پرو رونمایی کرد که هر دو گوشی از شارژر پرسرعت 80 واتی پشتیبانی می‌کنند. دیروز اما این شرکت در نمایشگاه MWC سال 2022 از فناوری شارژ سریع جدید 150 واتی SuperVOOC خود رونمایی کرد که سرعت شارژی تقریبا دوبرابر سرعت شارژ گوشی‌های پرچم‌دار فایند X5 و فایند X5 پرو دارد.

در تست‌های قبل از معرفی رسمی این فناوری شارژ 150 واتی، این فناوری توانست یک گوشی با باتری 4500 میلی‌آمپر ساعتی را در عرض 5 دقیقه از درصد 1 به 50 درصد شارژ برساند و در مجموع 15 دقیقه طول کشید تا این باتری به درصد شارژ کامل 100 برسد. برای مقایسه بد نیست بگوییم که تکنولوژی شارژ سریع قبلی این شرکت یعنی شارژر 65 وات در عرض 40 دقیقه می‌توانست یک باتری 4500 میلی‌آمپر ساعتی را به درصد شارژ کامل برساند.

این سیستم جدید شارژدهی، شارژری با سرعت 150 وات را در اختیار کاربران قرار می‌دهد. به لطف تکنولوژی GAN، این شارژر ابعادی 58 در 57 در 30 میلی‌متر دارد و وزن آن 172 گرم است. از لحاظ اندازه باید گفت که این شارژر با شارژر 65 واتی اوپو چندان فرقی ندارد. در حالی که فناوری شارژ VOOC یک فناوری شارژ اختصاصی شرکت اوپو به حساب می‌آید، اما از USB استاندارد و پروتکل‌های PPS پشتیبانی می‌کند که در گوشی‌های هوشمند، لپ‌تاپ‌ها و سایر دستگاه‌ها استفاده می‌شود.

در درون گوشی‌های هوشمند دو سلول باتری وجود دارد که با پمپ شارژ خود، برق ورودی را به 5V / 15A تبدیل می‌کنند و از آن بهره می‌برند. شرکت اوپو درباره‌ی نگرانی‌هایی که در خصوص تأثیر چنین سرعت شارژ بالایی روی باتری وجود دارد توضیحاتی ارائه داده است. فناوری شارژ 150 وات SuperVOOC به لطف فناوری «موتور سلامت باتری» (BHE) خود پس از 1600 چرخه شارژ همچنان تا 80 درصد ظرفیت باتری را حفظ خواهد کرد. این فرآیند بخشی از الگوریتم سلامت باتری هوشمند است که به طور مداوم الکترود‌های منفی را کنترل می‌کند تا تعداد یون‌های لیتیوم مرده (یتیوم‌هایی که به دام افتاده‌اند و قادر به حمل شارژ نیستند) را به حداقل برساند.

باید خاطر نشان کنیم که گوشی‌ هوشمند پرچم‌دار فایند X5 هم از فناوری موتور سلامت باتری بهره می‌برند. این فناوری مشکل دیگری را هم برطرف می‌کند. باتری که اوپو از آن استفاده می‌کند شامل یک رابط الکترولیت جامد (SEI) روی الکترودهای باتری است که از خراب شدن آن‌ها محافظت می‌کند. فناوری موتور سلامت باتری در این بخش از یک فرمول ویژه برای الکترولیت‌ها بهره می‌برد که به طور مداوم لایه SEI را بررسی و تعمیر می‌کند. همین عامل، الکترودها را در شرایط خوب نگه می‌دارد که عملکرد باتری را بهبود می‌بخشد و در نتیجه طول عمر آن را افزایش می‌دهد.

طبق آخرین اطلاعات منتشر شده، اولین بار قرار است یک گوشی از شرکت چینی وان‌پلاس در سه ماهه دوم سال جاری با پشتیبانی از این استاندارد راهی بازار شود. باید خاطر نشان کنیم که شرکت ریلمی از فناوری شارژ 150 واتی UltraDart رونمایی کرد که شارژ باتری را در عرض فقط 5 دقیقه از 0 به 50 درصد می‌رساند.

برای اطمینان بابت ایمن بودن این فناوری، ریلمی یک معماری جدید برای فناوری فوق توسعه داده که بین سرعت شارژ، عمر باتری و مدیریت گرما تعادل ایجاد می‌کند. هر چقدر سرعت شارژ بیشتر باشد، باتری گوشی هم متحمل فشار بیشتری می‌شود. اما به لطف معماری استفاده شده توسط ریلمی، این باتری‌ها بعد از پشت سر گذاشتن بیش از هزار چرخه‌ی شارژ، به 80 درصد ظرفیت اولیه می‌رسند که رقم بسیار خوبی به حساب می‌آید.

شرکت اوپو پیش‌تر هم اعلام کرده بود که روی فناوری شارژ 200 وات و بالاتر کار می‌کند. همچنین این شرکت روی نمونه‌های اولیه شارژر 240 واتی آزمایشاتی انجام داده بود که بر اساس نتایج آن، یک باتری 4500 میلی‌آمپر ساعتی ظرف مدت زمان 9 دقیقه از صفر به 100 درصد شارژ رسید. باید دید سایر شرکت‌های فناوری در روز‌های آینده از چه فناوری‌های جدید دیگری رونمایی می‌کنند.

منبع: GSMArena



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *تعداد پاسخ به پرسش امنیتی تمام شده است. لطفا مجدد تلاش نمایید.

دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X