بررسی گوشی وانپلاس نورد N100؛ ارزانترین گوشی وانپلاس
وانپلاس طی چند سال گذشته پیشرفت بسیار چشمگیری در عرضه طراحی و تولید گوشیهای هوشمند داشته و محصولات این شرکت در رنجهای قیمتی مختلف به لطف بهره بردن از مشخصات فنی مناسب توانستهاند عملکرد خوبی را به نمایش بگذارند. یکی از محصولات اقتصادی و ارزانقیمت این شرکت چینی گوشی هوشمند وانپلاس نورد N100 است که جزو محبوبترین و پرفروشترین گوشیهای هوشمند فروشگاه آنلاین دیجی کالا به شمار میرود. در این مقاله قصد داریم به نقد و بررسی وانپلاس نورد N100 بپردازیم و ببینیم که آیا با توجه به مشخصات و قابلیتهایی که ارائه میدهد، خرید آن منطقی است یا نه. با دیجی کالا مگ همراه باشید.
مشخصات کلی گوشی هوشمند وانپلاس نورد N100 در یک نگاه
طراحی و کیفیت ساخت
نمایشگر و اسپیکر
عملکرد سختافزار و نرمافزار
سیستم دوربین
باتری و شارژدهی
جمعبندی و سخن پایانی
مزایای وانپلاس نورد N100
معایب وانپلاس نورد N100
مشخصات کلی گوشی هوشمند وانپلاس نورد N100 در یک نگاه
زمانی که حرف از گوشیهای هوشمند پرچمدار و قدرتمند وانپلاس به میان میآید، گزینههای بسیار زیادی برای بررسی و مقایسه وجود دارد. اما این موضوع در مورد گوشیهای اقتصادی این شرکت به هیچ عنوان صدق نمیکند. وانپلاس اواخر سال ۱۳۹۹ از گوشی هوشمند اقتصادی وانپلاس نورد N100 با قابلیتهای قابل قبول و قیمتی مناسب رونمایی کرد. این محصول، ارزانترین گوشی هوشمندی است که تاکنون با برند وانپلاس تولید و در اختیار کاربران بازارهای مختلف قرار گرفته است. قبل از اینکه به نقد و بررسی بخشهای مختلف گوشی هوشمند وانپلاس نورد N100 بپردازیم و ببینیم که آیا این گوشی ارزش خرید دارد یا نه، خالی از لطف نیست که نگاهی به جدول مشخصات فنی این گوشی هوشمند اقتصادی داشته باشیم تا ببینیم وضعیت آن روی کاغذ به چه صورت است.
نام گوشی | وانپلاس نورد N100 |
ابعاد و وزن | ۱۶۴.۹ در ۷۵.۱ در ۸.۵ میلیمتر / ۱۸۸ گرم |
مشخصات نمایشگر | IPS LCD با رفرشریت ۹۰ هرتز، بیشینهی روشنایی ۵۳۲ نیت – اندازهی ۶٫۵۲ اینچی با تراکم پیکسلی ۲۶۹ پیکسل بر هر اینچ و وضوح ۷۲۰ در ۱۶۰۰ – دارای پوشش محافظ گوریلا گلس کورنینگ ۳ به جهت محافظت از نمایشگر – نسبت تصویر ۲۰:۹ |
گواهی ضد آب و ضد گردوغبار | ندارد |
کیفیت ساخت | فریم و پنل پشتی از جنس پلاستیک باکیفیت |
سیستمعامل و پردازنده | اندروید ۱۰ و رابط کاربری OxygenOS 10.5.9 / تراشهی ۱۱ نانومتری اسنپدراگون ۴۶۰ کوالکام همراه با پردازندهی گرافیکی Adreno 610 |
ترکیب حافظهی رم و حافظهی داخلی | ۴ گیگابایت حافظهی رم و ۶۴ گیگابایت حافظهی داخلی از نوع UFS 2.1 – پشتیبانی از کارت حافظهی میکرو SD برای افزایش فضای ذخیرهسازی گوشی |
دوربینها | ۱۳ مگاپیکسلی اصلی با فوکوس خودکار با تشخیص فاز با گشودگی دیافراگم f/1.8 – دوربین ۲ مگاپیکسلی تشخیص عمق با گشودگی دیافراگم f/2.4 – دوربین ۲ مگاپیکسلی ماکرو با گشودگی دیافراگم f/2.4 |
دوربین سلفی | ۸ مگاپیکسل با گشودگی دیافراگم f/2.0 |
کیفیت فیلمبرداری | دوربین اصلی ۱۰۸۰p با سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه – دوربین سلفی ۱۰۸۰p با سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه |
باتری و شارژر | ۵۰۰۰ میلیآمپر ساعت – ۱۸ واتی شارژ |
سایر مشخصات | بلوتوث نسخهی ۵.۰ – حسگر اثر انگشت قرار گرفته روی پنل پشتی – دو سیم کارت – درگاه USB 2.0 – پشتیبانی از نسل چهارم اینترنت همراه (۴G) – اسپیکر دوگانه استریو – جک ۳.۵ میلیمتری – پشتیبانی از OTG |
رنگهای قابل عرضه | مشکی |
طراحی و کیفیت ساخت
وانپلاس برای گوشی هوشمند نورد N100 خود از طراحی بسیار سادهای استفاده کرده که با توجه به ردهی قیمتی که این گوشی هوشمند به فروش میرسد، این موضوع کاملاً منطقی است. از برخی جهات، ظاهر این گوشی یادآور طراحی دیگر گوشی اقتصادی این شرکت یعنی وانپلاس N10 است و از بدنهای تمام پلاستیکی ساخته شده که کیفیت بسیار خوبی دارد. به لطف نمایشگر بزرگ و حاشیههای بسیار زیادی که اطراف آن را فرا گرفته، این گوشی قد بلندی دارد و ابعاد آن به ۱۶۴.۹ در ۷۵.۱ در ۸.۵ میلیمتر میرسد. اما به طور کلی، وانپلاس نورد N100 به عنوان یک گوشی هوشمند اقتصادی بسیار خوش دست است و نگه داشتن آن در دست آزاردهنده نخواهد بود.
باید اشاره کنیم که پنل پشتی این گوشی هوشمند وانپلاس نسبت به دیگر گوشی اقتصادی این شرکت یعنی وانپلاس N10 کمی ظریفتر به نظر میرسد و متاسفانه لکههای اثر انگشت روی آن میماند. همچنین پنل پشتی این گوشی میزبان یک سیستم دوربین سهگانه است که همراه با یک فلش LED در سمت چپ این پنل، درون ماژول مستطیلی شکل جای خوش کردهاند. در وسط این پنل حسگر اثر انگشت به چشم میخورد که از لحاظ موقعیتی، خیلی در جایگاه خوبی قرار ندارد و دست کاربران به سختی به آن میرسد. با این حال اما، سرعت عملکرد این حسگر بسیار مناسب است و از بابت مشکل خاصی وجود ندارد.
وانپلاس در پنل جلویی این گوشی هوشمند خود از حفرهی نمایشگر به عنوان جایگاهی برای میزبانی از دوربین سلفی بهره برده که به لطف همین اقدام، حاشیههای کمتری در بخشهای بالایی این پنل به چشم میخورند. اما این موضوع در مورد بخش پایینی پنل جلویی این گوشی هوشمند به هیچ عنوان صدق نمیکند و حاشیههای زیادی در آن قسمت وجود دارد. این گوشی وزنی ۱۸۸ گرمی دارد که بیش وزن آن را باتری پرظرفیتش تشکیل داده است. در فریم سمت راستی این گوشی هوشمند اقتصادی وانپلاس دکمهی پاور و در فریم پایینی شاهد قرارگیری یک میکروفون، پورت شارژ USB-C، بلندگو و جک ۳.۵ میلیمتری صدا هستیم. مجهز بودن به جک ۳.۵ میلیمتری صدا، یکی از ویژگیهای مثبت وانپلاس نورد N100 است که مطمئناً کاربران زیادی از آن استقبال خواهند کرد.
در فریم سمت چپ این گوشی نیز درگاه سیم کارت به همراه دکمههای کم و زیاد کردن صدا به چشم میخورند. روی فریمهای جانبی این گوشی هوشمند خبری از اسلایدر کناری و معروف وانپلاس نیست و دلیل این موضوع را میتوان به اقتصادی بودن این گوشی هوشمند وانپلاس ربط داد. وانپلاس نورد N100 از درگاه کارت حافظهی میکرو SD به صورت مشترکی با درگاه سیم کارت دوم بهره میبرد که در صورت نیاز میتوانید فضای ذخیرهسازی این گوشی هوشمند را افزایش دهید. همچنین این گوشی هوشمند از گواهینامه ضدآب و ضد گردوغبار پشتیبانی نمیکند، بنابراین این موضوع را نیز در هنگام استفاده از این گوشی بخاطر داشته باشید. در مجموع، وانپلاس نورد N100 طراحی و کیفیت ساخت قابل قبولی به عنوان یک گوشی هوشمند اقتصادی دارد.
نمایشگر و اسپیکر
وانپلاس نورد N100 مجهز به یک نمایشگر ۶.۵ اینچی از جنس LCD IPS است و به عنوان یک گوشی هوشمند اقتصادی نمایشگر بسیار بزرگی دارد. این صفحهنمایش از نسبت تصویر ۲۰:۹ بهره میبرد و این موضوع به این معنی است که کاربران این گوشی در مقایسه با نسبت تصویر استاندارد ۱۶:۹، صفحهنمایش بلندتری در اختیار خواهند داشت. دوربین سلفی در بالاترین نقطهی این نمایشگر درون حفرهی نمایشگر تعبیه شده که مزاحمتی برای نمایش محتواهای تصویری رو پنل جلویی این گوشی ایجاد نمیکند.
نمایشگر وانپلاس نورد N100 تصاویر را با رزولوشن ۷۲۰ در ۱۶۰۰ پیکسل به کاربران نشان میدهد و از تراکم پیکسلی ۲۶۹ پیکسل بر هر اینچ نیز پشتیبانی میکند. هم فناوری نمایشگر و هم رزولوشن برای صفحهنمایشی به این بزرگی خیلی مطلوب نیست، اما با توجه به اقتصادی بودن این گوشی هوشمند، این موضوع نیز به راحتی قابل توجیه است. باید اشاره کنیم که نمایشگرهای LCD فاقد کنتراست بالا یا عمق رنگ نمایشگرهای OLED هستند که در گوشیهای پرچمدار وانپلاس مورد استفاده قرار میگیرد. اما با این وجود، نمایشگر وانپلاس نورد N100 یک نقطه قوت بسیار خوب دارد و آن هم پشتیبانی از رفرش ریت ۹۰ هرتزی است.
پشتیبانی نمایشگر این گوشی از رفرش ریت ۹۰ هرتزی کمی عجیب است، چرا که آیفون ۱۲ که گوشی هوشمند پرچمدار اپل به شمار میرود از نرخ رفرش ریت ۶۰ هرتزی پشتیبانی میکند. بنابراین صفحهنمایش این گوشی اسکرول و انیمیشنهای روانتر و نرمتری را نسبت به نمایشگرهای ۶۰ هرتزی به کاربران ارائه میدهد. تراکم پیکسلی این نمایشگر نیز در حد قابل قبول است و زیر رنج استاندارد ۳۰۰ پیکسل بر هر اینچ قرار میگیرد. همچنین حداکثر روشنایی نمایشگر این گوشی ۵۳۶ نیز اعلام شده و این یعنی کاربران میتوانند در زیر نور شدید آفتاب نیز از گوشی هوشمند خود استفاده کنند.
البته وقتی از زوایای مختلف به نمایشگر این گوشی نگاه میکنید، روشنایی در همهی بخشهای این صفحهنمایش یکسان نیست. وانپلاس به عنوان محافظ نمایشگر در این گوشی هوشمند اقتصادی خود، از پوشش محافظ گوریلا گلس کورنینگ ۳ استفاده کرده که مقاومت خوبی در برابر ضربات احتمالی و خطوخشها دارد و کاربران میتوانند روی مقاومت آن حساب باز کنند. با این حال اما، پیشنهاد میشود که حتما از گلس جداگانه نیز برای محافظت از نمایشگر این گوشی بهره ببرید. کالیبراسیون رنگ در این نمایشگر بسیار بیش از حد است و چهرهی افراد عمدتا مایل به رنگ قرمز دیده میشود. در مجموع میتوان گفت که نمایشگر وانپلاس نورد N100 کیفیت قابل قبولی دارد و برای یک گوشی اقتصادی مناسب است.
این گوشی هوشمند مجهز به یک اسپیکر استریو دوگانه است و نسبت به برخی از بلندگوهای مونو که در گوشیهای اقتصادی دیده میشوند، کیفیت بسیار بهتری دارد. این سیستم صوتی بلندی مناسبی دارد و برای دیدن فیلم و سریال و گشتن در فضای مجازی صدای باکیفیتی را به گوش شما میرساند. در صداهای بلند، اعوجاج بسیار زیادی شنیده میشود که برای این گوشی هوشمند، امری کاملاً طبیعی است.
عملکرد سختافزار و نرمافزار
وانپلاس نورد N100 به عنوان قلب تپندهی خود، از پردازندهی ۱۱ نانومتری اسنپدراگون ۴۶۰ کوالکام بهره برده که محصول سال ۲۰۲۰ است. این پردازندهی نه چندان قدرتمند که برای گوشیهای هوشمند اقتصادی تولید شده، از هستههای کورتکس A73 با فرکانس کاری ۱.۸ گیگاهرتز استفاده میکند و در کنار آن نیز پردازندهی گرافیکی Adreno 610 به انجام وظیفه میپردازد. ۴ گیگابایت حافظهی رم و ۶۴ گیگابایت حافظهی داخلی نیز برای این گوشی هوشمند وانپلاس در نظر گرفته شده که از درگاه کارت حافظهی میکرو SD نیز پشتیبانی میکند و کاربران قادر خواهند بود تا فضای ذخیرهسازی آن را تا حداکثر ۲۵۶ گیگابایت افزایش دهند.
از لحاظ عملکرد پردازشی، انتظار چندانی از پردازندهی این گوشی هوشمند اقتصادی نمیتوانید داشته باشید. اگرچه بیشتر اپلیکیشنها در این گوشی با سرعت قابل قبولی اجرا میشوند، اما گاهی اوقات یک سری لگوباگهایی در محیط سیستمعامل و هم در اجرای اپها به چشم میخورند که کمی آزاردهنده است، اما با کمی صبوری این مشکل حل میشود. همچنین گاهی اوقات نیاز است تا برای اجرای یک اپلیکیشن، چند بار روی آیکون آن ضربه بزنید؛ چرا که سرعت پاسخگویی لمس آن کمی پایین است.
در بررسی گیمینگ تراشهی این گوشی نیز، نتایج خیلی رضایتبخش نیست. پردازندهی این گوشی نمیتواند به خوبی بازیهای سهبعدی را اجرا کند و از لگوباگهای زیاد آن خسته خواهید شد. این گوشی بازی معروف کالاف دیوتی را با تنظیمات گرافیکی پایین اجرا میکند، اما جزئیات بازی به خوبی نمایش داده نمیشود و تجربهی گیمینگ لذتبخشی از این گوشی هوشمند اقتصادی نخواهید گرفت. عملکرد سختافزاری این گوشی را اینطور میتوان خلاصه کرد: وانپلاس نورد N100 برای استفادهی عادی و روزمره گزینهی بسیار مناسبی است و بیشتر به درد کاربرانی میخورد که از گوشی هوشمند خود انتظار چندانی ندارد و برای چک کردن فضای مجازی و دیدن فیلم از آن بهره میبرند.
سیستمعامل اندروید ۱۰ به صورت پیشفرض روی این گوشی هوشمند نصب شده و رابط کاربری OxygenOS 10.5.9 را اجرا میکند. از آنجایی که حدود دو سال از ورود این گوشی به بازار میگذرد، سیستمعامل این گوشی را میتوان به اندروید ۱۱ نیز ارتقاء داد. اما این آخرین بهروزرسانی بزرگ وانپلاس نورد N100 است و اندروید ۱۲ را دریافت نمیکند. رابط کاربری OxygenOS 10.5.9 برخلاف دیگر رابطهای کاربری، اپلیکیشنهای بسیار کمی دارد و این اجازه را به کاربران میدهد تا طبق سلیقهی خودشان به نصب اپها بپردازند. این رابط کاربری همچنین طیف گستردهای از قابلیتهای شخصیسازی را به کاربران ارائه میدهد تا بخشهای مختلف گوشی را به دلخواه خود شخصیسازی کنند.
سیستم دوربین
گوشی هوشمند وانپلاس نورد N100 از یک سیستم دوربین سهگانه در پنل پشتی بهره میبرد که سنسور اصلی با گشودگی دیافراگم f/2.2، دقتی ۱۳ مگاپیکسلی دارد. عملکرد این سنسور در شرایط نوری بسیار خوب، مناسب است و میتوانید عکسهای نسبتاً خوبی با دوربین اصلی این گوشی ثبت کنید. در کنار این سنسور باید به دو دوربین ماکرو و عمق میدان ۲ مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f/2.2 اشاره کنیم. معمولاً در گوشیهای هوشمند میانرده و اقتصادی، قرارگیری سنسور دوربین ماکرو جنبهی فانتزی دارد و خیلی کاربردی نیست. این موضوع در مورد دوربین ماکرو وانپلاس نورد N100 کاملاً صادق است و عکسهای گرفته شده با این سنسور، کیفیت قابل قبولی ندارند.
دوربین تشخیص عمق که برای گرفتن عکسهای پرتره کاربرد دارد، در شرایط نوری مناسب تصاویر خوبی را ثبت میکند و جزئیات نیز تا حد قابل قبولی در تصویر ثبت شده ظاهر میشوند. تاری پسزمینه بهطور مطلوبی طبیعی به نظر میرسد و میزان آن در سراسر پسزمینه صرف نظر از فاصله تقریباً یکسان است. با این حال، تشخیص لبه سوژه چندان عالی نیست و در این قسمتها اعوجاج زیادی به چشم میخورد. همچنین دوربین اصلی این گوشی در ثبت جزئیات عملکرد خوبی ندارد و این موضوع را میتوان با زوم کردن روی یک تصویر ثبت شده این سنسور، به خوبی متوجه شد. به نظر میرسد که با زوم کردن روی این تصاویر، وضوح به سرعت از بین میرود و در نتیجه تصاویری تا حدودی تار ایجاد میشود.
حفرهی نمایشگر میزبان یک دوربین سلفی ۸ مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f/2.0 است و در شرایط نوری مناسب سلفیهای خوبی میگیرد. تصاویر سلفی ثبت شده با دوربین این گوشی هوشمند، واضح هستند و دقت رنگ قابل قبولی دارند. این گوشی از حالت Night Mode پشتیبانی نمیکند و بنابراین عکسهایی که در شب گرفته میشوند تار، تاریک و پر از نویز هستند. دوربین اصلی این گوشی، قابلیت فیلمبرداری ۱۰۸۰p با سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه را به کاربران ارائه میدهد و مجهز به تثبیت کننده تصویر الکترونیکی (EIS) برای کاهش لرزش نیز است.
باتری و شارژدهی
برای این گوشی هوشمند اقتصادی وانپلاس، یک باتری ۵۰۰۰ میلیآمپر ساعتی به عنوان منبع ذخیره در نظر گرفته شده که شارژدهی بسیار خوبی دارد و بسته به استفاده کاربران میتواند حداکثر تا دو روز شارژدهی به افراد ارائه دهد. در بررسیهای صورت گرفته روی باتری این گوشی مشخص شد که پس از چند ساعت پخش ویدیو و موسیقی از طریق شبکه WiFi و LTE با حداکثر روشنایی صفحه، باتری این گوشی حدود ۴۰ درصد شارژ مصرف کرد که این اتفاق بسیار خوب است.
این گوشی هوشمند اقتصادی وانپلاس همچنین سرعت شارژ ۱۸ وات را ارائه میدهد که در نوع خودش یکی از بهترینهاست؛ چراکه اکثر گوشیهای هوشمند در این ردهی قیمتی یا از فناوری شارژ سریع پشتیبانی نمیکنند یا حداکثر سرعت شارژ آنها ۱۵ وات است. این شارژر در عرض ۴۵ دقیقه میتواند، وانپلاس نورد N100 را از درصد شارژ ۰ به درصد شارژ ۵۰ برساند. همچنین شارژ شدن کامل باتری ۵۰۰۰ میلیآمپر ساعتی این گوشی با شارژر ۱۸ واتی حدود یک ساعت و نیم به طول میانجامد. این گوشی از فناوری شارژ بیسیم پشتیبانی نمیکند.
جمعبندی و سخن پایانی
وانپلاس نورد N100، ارزانترین گوشی هوشمند اقتصادی این شرکت چینی است که نسبت به هزینهای که برای خرید آن پرداخت میکنید، امکانات قابل قبولی را به شما ارائه میدهد، اما خیلی نمیتوانید روی تواناییهای این گوشی حساب باز کنید. این گوشی نمایشگری با رفرش ریت ۹۰ هرتزی دارد که در نوع خودش بسیار خوب است. دوربین سلفی این گوشی میتواند عکسهای بسیار خوبی را برای شما ثبت کند. همچنین باتری ۵۰۰۰ میلیآمپر ساعتی این گوشی اقتصادی وانپلاس دوام خوبی دارد و از سرعت شارژ بالایی نیز پشتیبانی میکند. به طور کلی، نورد N100 میتواند برای افرادی که استفادههای سنگینی از گوشی خود ندارند، گزینهی خرید بسیار مناسبی باشد.
در رنج قیمتی وانپلاس نورد N100 میتوان به رقبای خوبی مانند جی پلاس Q20 و گلکسی A04 سامسونگ اشاره کرد. جی پلاس Q20 از پردازندهی مدیاتک به عنوان قلب تپنده بهره میبرد و گلکسی A04 سامسونگ نیز مجهز به دوربین اصلی ۵۰ مگاپیکسلی است.
مزایای وانپلاس نورد N100
- قیمت ارزان
- عمر باتری طولانی
- سرعت شارژ بالا
- نمایشگر ۹۰ هرتزی
- دوربین سلفی باکیفیت
معایب وانپلاس نورد N100
- پردازندهی ضعیف
- عملکرد متوسط سیستم دوربین
- نمایشگر با رزولوشن پایین
- عدم دریافت بهروزرسانی سیستمعامل اندروید ۱۱ به بعد
آیا شما خرید این گوشی وانپلاس را به دیگران توصیه میکنید یا نظر دیگری دارید؟ به نظرتان گزینههای بهتری هم نسبت به این گوشی هوشمند اقتصادی در بازار هست؟ لطفاً نظرات و تجربیات خود را در این رابطه با ما و سایر کاربران دیجی کالا مگ در بخش کامنتها به اشتراک بگذارید.
منبع: itechguides