تست سرعت شارژ وانپلاس ۱۰ پرو با شارژر ۸۰ و ۶۵ واتی؛ آیا ۱۵ وات اضافه تأثیر خاصی دارد؟
وانپلاس ۱۰ پرو یکی از بهترین پرچمدارهای وانپلاس در زمینههای مختلف از جمله سرعت شارژ به حساب میآید و به همین خاطر در این مطلب قصد داریم به تست سرعت شارژ این گوشی با شارژر ۸۰ و ۶۵ واتی بپردازیم تا ببینیم آیا آن ۱۵ وات اضافه خیلی تأثیر خاصی در روند شارژ شدن دارد یا خیر.
شرکتهای تولیدکنندهی گوشیهای هوشمند این روزها شارژرهای بسیار سریعی را برای شارژ گوشیهای خود درون جعبه قرار میدهند. از جمله میتوان به شارژرهای ۱۲۰ واتی، ۶۷ و ۶۵ واتی، ۸۰ واتی و … اشاره کرد. وانپلاس ۱۰ پرو هم بهعنوان یکی از بهترین پرچمدارهای بازار از دو شارژر ۸۰ و ۶۵ واتی بسته به بازار عرضه بهره میبرد. در بازار آمریکا این گوشی با شارژر سریع ۶۵ واتی در دسترس قرار دارد که سرعت آن واقعا بالاست. اما در بازارهای جهانی شاهد عرضهی این گوشی پرچمدار با شارژر ۸۰ واتی هستیم.
حال این پرسش برای کاربران بوجود آمده که آیا این ۱۵ وات اضافه تأثیر چشمگیری در روند شارژ شدن دارد یا خیر؟ شارژر ۶۵ واتی بسیار سریع است و برای اینکه وانپلاس بتواند در زمینهی سرعت شارژ در مقابل بهترینهای بازار یعنی آیفون ۱۳ و مدلهای مختلف آن و همچنین سری گلکسی S22 سربلند بیرون بیاید، با همین شارژر هم میتواند. اما همانطور که گفته شد، میخواهیم ببینیم این ۱۵ وات چه تفاوتی در سرعت شارژ ایجاد میکند و آیا در این زمینه تبعیض زیادی را بین کاربران آمریکا و سایر نقاط جهان شاهد هستیم یا خیر.
طبق ادعای وانپلاس، شارژر ۸۰ واتی وانپلاس ۱۰ پرو باتری ۵۰۰۰ میلیآمپر ساعتی پرظرفیت آن را در مدت زمان ۳۲ دقیقه به صورت کامل شارژ میکند. اما مدل ۶۵ واتی برای شارژ این باتری ۳۴ دقیقه زمان نیاز دارد. حال این دو دقیقه در دنیای واقعی هم تفاوت بین این دو شارژر هست یا خیر مشخص نیست اما قبل از اینکه به آمار نگاه کنیم جا دارد این پرسش را داشته باشیم که اگر واقعا تفاوت بین این دو شارژر ۲ دقیقه باشد، اصلا چه نیازی بود شارژر ۸۰ واتی تولید شود؟
طبق بررسیهای صورت گرفته توسط وبسایت Android Authority، با استفاده از شارژر ۸۰ واتی، وانپلاس ۱۰ پرو در همان حوالی ۳۲ دقیقه و شاید اندکی کمتر که اعلام شده بود شارژ شد. این گوشی در ۵ دقیقهی نخست به ۲۵٪، در ۱۲ دقیقه ۵۰٪، در ۲۰ دقیقه ۷۵٪ و در نهایت در حوالی ۳۲ دقیقه هم به شارژ ۱۰۰٪ رسید. اما با شارژر ۶۵ واتی، گوشی دقیقا در مدت ۳۵ دقیقه به صورت کامل شارژ شد. با این شارژر وانپلاس ۱۰ پرو بعد از ۵ دقیقه به شارژ ۲۵٪، بعد از ۱۲ دقیقه به ۵۰٪ و درست بعد از ۲۱ دقیقه به ۷۵٪ رسید و ۱۴ دقیقه بعد هم کاملا شارژ شد.
شارژر ۸۰ واتی قطعا سریعتر از مدل ۶۵ واتی است، اما اگر بخواهیم با دقت تفاوت بین این دو را در نظر بگیریم میبینیم که در واقع در ۱۵ دقیقهی آخر است که دو شارژر بیشترین تفاوت را با یکدیگر دارند. تا قبل از ۲۰ دقیقه با سرعت نسبتا برابری گوشی خود را شارژ میکنید اما وقتی از این میزان میگذرد، شارژر ۸۰ واتی اندکی بهتر ظاهر میشود که این کاملا طبیعی است اما ۳ دقیقه اصلا چیزی نیست که کاربران بازار آمریکا بخواهند از بابت آن نگران باشند.
از تمام اینها گذشته، گوشی هنگام شارژ با شارژر سریع ۸۰ واتی حدود ۴ درجه گرمتر از زمانی بود که آن را با شارژر ۶۵ واتی شارژ میکردند. البته که تست در دو محیط متفاوت برگزار شد و شرایط محیطی هم در افزایش یا کاهش دما تأثیر میگذارد اما شکی نیست شارژر ۸۰ واتی باعث میشود گوشی بیشتر گرم شود.
با این حال این تفاوت دقیقا چیزی را نشان میدهد که پیشتر هم شاهد آن بودیم. از جمله میتوان تفاوت بی شارژر ۲۵ و ۱۵ واتی سامسونگ را اشاره کرد که در شرایط واقعی خیلی چشمگیر نبود. در واقع هر دو شارژر در مدت زمان مشابهی گوشی را شارژ کردند و تفاوت بین آنها فقط میزان رسیدن شارژ از ۰ به ۷۵٪ بود که با شارژر ۴۵ واتی سریعتر صورت میگرفت اما در کمال ناباوری در نهایت هر دو در زمان مشابهی گوشی را شارژ میکردند.
به نظر میرسد هر شارژری را که برای شارژر وانپلاس ۱۰ پرو خریداری کنید در نهایت تفاوت خاصی در سرعت شارژ وجود نخواهد داشت. بنابراین شاید به خاطر خنکتر ماندن گوشی هم که شده، ترجیح بسیاریها همان مدل ۶۵ واتی باشد.
منبع: AndoridAuthority