۶ ویژگی که امیدواریم وانپلاس ۱۰ و ۱۰ پرو داشته باشند
اگرچه امسال وانپلاس 9T به دست کاربران نمیرسد، اما در سال ۲۰۲۲ شاهد عرضهی جدیدترین پرچمداران این شرکت خواهیم بود. مطابق معمول، گوشیهای وانپلاس ۱۰ و ۱۰ پرو در سهماههی نخست یا دوم سال ۲۰۲۲ راهی بازار خواهند شد.
مدتی قبل وانپلاس اعلام کرد که رابط کاربری گوشیهای جدید این شرکت، ترکیبی از Oxygen OS و Color OS اوپو خواهد بود که هنوز جزئیات زیادی از آن فاش نشده است. در این مطلب قصد داریم تعدادی از ویژگیهای مورد انتظار خود را از این گوشیها مطرح کنیم. گفتنی است این ویژگیها بر اساس شایعات یا اخبار نیستند و فقط فهرستی از خواستههایی است که امیدواریم وانپلاس برای نسل جدید پرچمداران خود عملی کند.
۱. تغییر ندادن ترکیب دوربینها
طی سالهای گذشته گوشیهای وانپلاس به دلیل استفاده از دوربینهای نهچندان باکیفیت مورد انتقادات گستردهای قرار میگرفتند. اما وانپلاس ۹ پرو به لطف دوربینهای خیلی خوب مورد توجه گستردهای قرار گرفت. به همین خاطر امیدواریم وانپلاس ۱۰ پرو همین فرمول را ادامه دهد. باید خاطرنشان کنیم وانپلاس ۹ پرو از دوربینهای اصلی، اولترا واید، تلهفوتو و سنسور سیاهوسفید بهره میبرد و در وانپلاس ۹ هم همین ترکیب (به غیر از تلهفوتو) استفاده شده است.
البته در این میان، وانپلاس بهتر است سنسور سیاهوسفید را کنار بگذارد و در عوض توجه بیشتری به دوربین اولترا واید و تلهفوتو نشان دهد. از طرف دیگر، امیدواریم وانپلاس ۱۰ هم به دوربین تلهفوتو مجهز شود که احتمال ارائهی چنین مشخصهای بسیار پایین است.
دوربین گوشیهای سری وانپلاس ۹ به لطف بهرهگیری از متخصصان شرکت هاسلبلاد، در زمینهی دقت رنگ حرف زیادی برای گفتن دارند و اگر این شرکت در زمینهی سختافزار دوربین هم برای سری وانپلاس ۱۰ مثمر ثمر واقع شود، با عکسهای بسیار بهتری روبرو خواهیم شد.
۲. بهبود عمر باتری
عمر باتری گوشیهای سری وانپلاس ۹ خیلی بد نیست اما در عین حال عالی هم محسوب نمیشود. این در حالی است که در گذشته گوشیهای وانپلاس در این زمینه حرف زیادی برای گفتن داشتند. به همین خاطر گوشیهای سری وانپلاس ۱۰ باید بتوانند این مشکل را به طور کامل برطرف کنند. علت اصلی عمر باتری پایین سری وانپلاس ۹ مشخص نشده ولی نسل بعدی آنها نباید با چنین مشکلی روبرو شوند.
اما در نهایت استفاده از باتریهای بزرگتر ممکن است تنها راهکار موثر باشد. به عنوان مثال باتریهای پیکسل ۶ پرو و گلکسی S21 اولترا به طور قابل توجهی بزرگتر از وانپلاس ۹ پرو هستند. با این حال، باتری ۴۵۰۰ میلیآمپر ساعتی وانپلاس ۹ احتمالا همچنان برای نسل بعدی این گوشی هم کافی خواهد بود.
۳. عرضهی با شارژر
اپل در سال ۲۰۲۰ با حذف شارژر از جعبهی سری آیفون ۱۲، روندی را آغاز کرد که از آن زمان سامسونگ و گوگل هم آن را ادامه دادهاند ولی هنوز وانپلاس به این جریان ملحق نشده است. با توجه به اینکه پرچمداران وانپلاس برای شارژ سریع از فناوری انحصاری استفاده میکنند، امیدواریم در سال ۲۰۲۲ این گوشیها بدون شارژر راهی بازار نشوند.
بر اساس یکی از شایعات، وانپلاس ۱۰ پرو از سرعت شارژ ۱۲۵ وات پشتیبانی میکند و مدل استاندارد هم احتمالا مبتنی بر شارژ ۶۵ وات خواهد بود. با این حال، وانپلاس طی سالهای گذشته بارها نشان داده که پیرو ترندهای بازار است. به عنوان مثال میتوانیم به بهرهگیری از بریدگی نمایشگر و حذف جک هدفون اشاره کنیم. به همین خاطر دیر یا زود این شرکت هم شارژر را از جعبهی پرچمداران خود حذف میکند ولی در کل امیدواریم این کار را تا حد ممکن به تعویق بیندازد.
۴. بهرهگیری از شیشهی محافظ بهتر
وانپلاس ۹ پرو به هیچ عنوان گوشی مقرونبهصرفهای نیست و با این وجود، پنل جلویی و پشتی این گوشی از شیشهی محافظ گوریلا گلس ۵ بهره میبرند. این یعنی نهتنها بهترین شیشهی محافظ شرکت کورنینگ استفاده نشده، بلکه این شیشهی محافظ حتی در رتبهی دوم هم قرار ندارد. اگر وانپلاس قصد دارد پرچمداران ۱۰۰۰ دلاری به دست کاربران برساند، باید از شیشههای محافظ بسیار بهتری استفاده کند.
بنابراین وانپلاس برای گوشیهای وانپلاس ۱۰ و ۱۰ پرو باید حداقل از شیشهی محافظ گوریلا گلس ویکتوس بهره ببرد. باید خاطرنشان کنیم پیکسل ۶ پرو حدود ۲۰۰ دلار ارزانتر از وانپلاس ۹ پرو است و در پنل جلویی و پشتی از شیشهی محافظ ویکتوس بهره میبرد. جالب اینجاست که در سال ۲۰۱۷ وانپلاس ۷ پرو ۶۶۹ دلاری همراه با گوریلا گلس ۵ راهی بازار شد. این یعنی با وجود اینکه قیمت گوشیهای وانپلاس طی این چند سال به طور قابل توجهی افزایش پیدا کرده، ولی این شرکت همچنان به شیشهی محافظ این گوشیها توجه چندانی نشان نمیدهد.
۵. کنترل محدودیت عملکرد چیپست
تقریبا تمام گوشیهای هوشمند از قابلیت موسوم به Throttle بهره میبرند که به منظور جلوگیری از گرمای بیش از حد پردازنده، قدرت آن را محدود میکند تا مصرف انرژی هم کاهش پیدا کند. این ویژگی اگرچه فواید زیادی دارد، ولی به دلیل محدود کردن توان سختافزاری با انتقاد بخشی از کاربران روبرو میشود. در این میان برخی گوشیها این کار را بیش از حد معمول انجام میدهند. در سال ۲۰۲۱، مشخص شد که رابط کاربری Oxygen OS عملکرد چیپست اسنپدراگون ۸۸۸ را برای انجام کارهای معمولی در گوشیهای سری وانپلاس ۹ محدود میکند تا عمر باتری افزایش پیدا کند.
وانپلاس به دلیل عدم اطلاعرسانی در مورد این موضوع با انتقادات گستردهای مواجه شد و کاربران هم امکان کنترل کردن این مشخصه را ندارند. به همین خاطر وانپلاس برای سری وانپلاس ۱۰ باید امکان کنترل این مشخصه را مهیا کند تا کاربرانی که مشکلی با کاهش عمر باتری ندارند، بتوانند از تمام توان چیپست استفاده کنند.
۶. افزایش ظرفیت حافظه داخلی
در دورانی که ظرفیت حافظه داخلی گوشیهای پرچمدار روزبهروز بیشتر میشود و بیشتر شرکتها گوشیهای دارای حافظه ۵۱۲ گیگابایتی راهی بازار کردهاند، حداکثر ظرفیت حافظهی گوشیهای پرچمدار وانپلاس به ۲۵۶ گیگابایت محدود شده است. البته بسیاری از کاربران به ۵۱۲ گیگابایت حافظه داخلی نیازی ندارند و احتمالا میگویند چنین مشخصهای اصلا اهمیت ندارد.
اگر از گوشی خود فقط برای گشتوگذار در شبکههای اجتماعی و گرفتن چند عکس استفاده میکنید، ۱۲۸ یا حتی ۶۴ گیگابایت هم کافی است. با این حال، بخشی از کاربران از گوشی خود برای ضبط ویدیوهای 8K استفاده میکنند که وانپلاس ۹ پرو همراه با این مشخصه راهی بازار شد و مطمئناً نسل بعدی آن هم از چنین قابلیتی بهره میبرد. این ویدیوها حجم زیادی را اشغال میکنند و بهخصوص اگر اهل دانلود فیلم و سریال، بازیهای سنگین و دیگر کارهای اینچنینی هستید، خیلی زود با کمبود حافظه روبرو میشوند.
وانپلاس اگر میخواهد به عنوان رقیب مهم برندهایی مانند اپل و سامسونگ در نظر گرفته شود، باید مانند این برندها ظرفیت ۵۱۲ گیگابایتی را ارائه دهد. باید خاطرنشان کنیم مدلهای پرو آیفون ۱۳ از حداکثر ظرفیت ۱ ترابایت بهره میبرند و در چنین شرایطی ۵۱۲ گیگابایت هم دیگر ظرفیت بسیار بالایی محسوب نمیشود.
سخن آخر
وانپلاس به لطف ارائهی پرچمداران جذاب در برخی بازارها طرفداران پروپاقرص زیادی دارد و امیدواریم گوشیهای وانپلاس ۱۰ و ۱۰ پرو هم بار دیگر بتوانند توجه کاربران را به خود جلب کنند. به نظر شما این گوشیها باید چه ویژگیهایی داشته باشند؟ نظرات خود را در بخش کامنتها با ما و دیگران در میان بگذارید.
منبع: Android Authority