انویدیا در حال مذاکره با اینتل برای واگذاری تولید تراشه‌هایش است

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۲ دقیقه
اینتل انویدیا

مدیرعامل انویدیا در جریان گفت‌وگو با خبرنگاران اعلام کرد که این شرکت در حال مذاکره با اینتل بر سر تولید پردازنده‌های گرافیکی است. او گفته که اینتل در این زمینه ابراز علاقه کرده است و ما هم علاقه‌مند به همکاری با این شرکت هستیم. البته او اذعان کرده که این مذاکرات مدت زیادی طول می‌کشد زیرا واگذاری تولید تراشه‌های انویدیا فرایند ساده‌ای محسوب نمی‌شود.

تا اوایل سال گذشته، اینتل عمدتا فقط تراشه‌های خود را تولید می‌کرد اما مدیران این شرکت تصمیم گرفتند استراتژی خود را تغییر دهند و به ساخت تراشه‌های دیگر شرکت‌ها هم روی بیاورند. در همین راستا، اینتل میلیاردها دلار برای ساخت کارخانه‌های جدید در اروپا و آمریکا سرمایه‌گذاری کرده است. به همین خاطر ابراز علاقه‌ی انویدیا برای واگذاری تولید تراشه‌های خود به اینتل خبر بسیار خوبی برای این شرکت محسوب می‌شود و بعد از انتشار این خبر، قیمت سهام اینتل ۲.۵ درصد افزایش داشته است.

در حال حاضر بخش بزرگی از تراشه‌های انویدیا توسط شرکت تایوانی TSMC تولید می‌شود که تولیدکننده‌ی تراشه‌های اپل هم به حساب می‌آید. باید خاطرنشان کنیم در حوزه‌ی پردازنده‌های گرافیکی، اینتل یکی از رقبای اصلی انویدیا محسوب می‌شود. همچنین مدیرعامل انویدیا برای افرادی که فکر می‌کنند اینتل از طرح‌های انویدیا سوءاستفاده خواهند کرد گفته که سال‌هاست اینتل و AMD از نقشه‌ی راه محرمانه‌ی انویدیا مطلع هستند و او هیچگونه نگرانی بابت اشتراک‌گذاری اطلاعات بیشتر ندارد.

اینتل انویدیا

در حوزه‌ی تراشه‌ها چنین رویه‌ای کاملا رایج است. به عنوان مثال سامسونگ سال‌هاست که تراشه‌های موبایل را تولید می‌کند ولی از طرف دیگر برخی شرکت‌ها تولید تراشه‌های خود را به این شرکت واگذار کرده‌اند. در همین زمینه می‌توانیم به اسنپدراگون ۸ نسل ۱ اشاره کنیم که توسط سامسونگ تولید می‌شود. اگرچه سامسونگ از تمام جزئیات این تراشه خبر دارد، ولی این صنعت بسیار پیچیده است و برای تولید هر تراشه هزاران پتنت مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد. به همین خاطر حتی اگر مدیران سامسونگ هم بخواهند از تراشه‌های پرچم‌دار کوالکام کپی‌برداری کنند، به دلیل عواقب این تصمیم، چنین کاری را انجام نخواهند داد.

بعد از به وجود آمدن بحران جهانی کمبود تراشه، شرکت‌ها و کشورهای مختلف تصمیم گرفته‌اند بودجه‌ی هنگفتی را به افزایش ظرفیت تولید تراشه‌ها اختصاصی دهند. مثلا اینتل فقط برای اروپا بودجه ۸۸ میلیارد دلاری اختصاص داده که ۱۹ میلیارد دلار از این بودجه برای ساخت کارخانه‌ی بسیار پیشرفته در یکی از شهرهای آلمان هزینه خواهد شد. همچنین در ادامه مراکز تولید و تحقیق و توسعه در کشورهای ایرلند، ایتالیا، لهستان و اسپانیا افتتاح می‌شود.

در حال حاضر کشورهای اروپایی برای تراشه‌ها وابستگی زیادی به آمریکا و آسیا دارند و اتحادیه اروپا قصد دارد وابستگی این شرکت‌ها را به قاره‌های دیگر کمتر کند. در زمینه‌ی تراشه‌های پیشرفته، سامسونگ و TSMC حرف زیادی برای گفتن دارند ولی تا سال ۲۰۳۰، در کشورهای مختلف چندین کارخانه‌ی پیشرفته برای تولید تراشه‌های قدرتمند افتتاح می‌شود.

دولت چین هم نمی‌خواهد از این رقابت عقب بماند و بودجه‌ی هنگفتی را برای پیشرفت در این حوزه اختصاص داده است. البته باید خاطرنشان کنیم شرکت‌های چینی در این زمینه باید با محدودیت‌های زیادی دست و پنجه نرم کنند. SMIC بزرگ‌ترین تولیدکننده‌ی تراشه در چین محسوب می‌شود که به دلیل تحریم‌های آمریکا نمی‌تواند بسیاری از تجهیزات جدید را خریداری کند. این تجهیزات اکثرا از فناوری‌های آمریکایی استفاده می‌کنند و به همین خاطر شرکت‌های سازنده‌ی آن‌ها نمی‌توانند این دستگاه‌ها را در اختیار شرکت‌های تحریم شده قرار دهند.

منبع: GizmoChina



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما