واگذاری ARM به انویدیا با مانعی جدید روبهرو شده است
سال گذشته انویدیا و Soft Bank-مالک شرکت ARM-بر سر انتقال مالکیت ARM در ازای پرداخت ۴۰ میلیارد دلار به توافق رسیدند. اما از آن زمان، نهادهای نظارتی در کشورهای مختلف در این زمینه وارد عمل شدهاند. بعد از اقدامات اتحادیه اروپا و دولت بریتانیا، حالا کمیسیون ارتباطات فدرال آمریکا (FTC) با ثبت یک شکایت میخواهد جلوی این انتقال مالکیت را بگیرد.
در بیانیهی FTC آمده که این سازمان نگران بروز رفتارهای ضدرقابتی در صورت عملی شدن این انتقال مالکیت است و همین حالا هم این صنعت با مشکلات متعددی دست و پنجه نرم میکند. نگرانی اصلی FTC این است که انویدیا در صورت تصاحب ARM، به جزئیات قراردادهای امضا شده با دیگر شرکتها دسترسی پیدا میکند و از این طریق میتواند از استراتژیها و نقاط ضعف رقبای خود باخبر شود. علاوه بر این، اگر انویدیا به این نتیجه برسد قدرت رقبا به طور قابلتوجهی رو به افزایش است، میتواند دسترسی آنها را به تکنولوژیهای شرکت ARM محدود کند.
طی ماههای گذشته شرکتهایی مانند گوگل، مایکروسافت و کوالکام از این قرارداد ابراز نگرانی کردهاند. در ابتدا گفته میشد این قرارداد تا انتهای ۲۰۲۲ نهایی خواهد شد ولی حالا با شکایت FTC، معلوم نیست که سرانجام این قرارداد چه میشود.
برای افرادی که با اهمیت شرکت ARM آشنا نیستند باید بگوییم که تقریبا تمام تراشههای موجود در گوشیهای هوشمند از معماری این شرکت بهره میبرند. برخی شرکتها مانند اپل، این طرحها را با توجه به نیازهای خود به طور گسترده تغییر میدهند. اما مثلا تراشههای ساخت کوالکام، سامسونگ و مدیاتک تا حد زیادی از همان طرحهای آماده استفاده میکنند.
اهمیت ARM به صنعت موبایل محدود نمیشود و در زمینهی سرور و دیتاسنترها هم نقش مهمی را ایفا میکند. اپل هم بعد از سالها استفاده از معماری ARM برای گجتهای مختلف خود، از سال گذشته بهرهگیری از این معماری را برای کامپیوترهای خود آغاز کرده است. از جمله مزایای این معماری میتوانیم به توان پردازش بالا و مصرف انرژی پایین اشاره کنیم که همین موضوع به نقاط قوت کامپیوترهای جدید اپل تبدیل شدهاند. اگرچه کوالکام هم تراشههای مبتنی بر معماری ARM را برای لپتاپهای ویندوزی ارائه میکند، اما در برابر چیپستهای اپل حرف زیادی برای گفتن ندارند.
با توجه به همین شرایط، ARM در زمینهی تراشههای صنایع مختلف قدرت بسیار زیادی دارد و طی این سالها همواره به عنوان یک شرکت بیطرف با شرکتهای مختلف همکاری کرده است. به همین خاطر شرکتها نسبت به واگذاری ARM به انویدیا بهشدت نگران هستند زیرا میگویند چنین کاری قدرت انویدیا را تا حد زیادی افزایش میدهد و میتواند از این قدرت بهعنوان اهرم فشار بهره ببرد.
در هر صورت این قرارداد در کشورهای مختلف حساسیتهای زیادی را ایجاد کرده و اگرچه مدیرعامل انویدیا بارها اعلام کرده که استقلال ARM را حفظ میکند، اما باید ببینیم در نهایت سرنوشت این واگذاری ۴۰ میلیارد دلاری به کجا میرسد.
منبع: Android Authority