انویدیا شاید از خرید ARM منصرف شود

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۲ دقیقه
انویدیا ARM

بر اساس گزارش جدید خبرگزاری بلومبرگ، انویدیا در حال آماده شدن برای کنار گذاشتن قرارداد ۴۰ میلیارد دلاری تصاحب شرکت ARM است. این تصاحب طی ماه‌های گذشته با دردسرهای متعددی از طرف نهادهای نظارتی و مخالفت شدید رقبا روبه‌رو شده است و به همین خاطر برنامه‌های تعیین شده از طرف انویدیا به تعویق افتاده است.

در گزارش خبرگزاری بلومبرگ آماده که انویدیا به تعدادی از شرکای خود اعلام کرده که انتظار ندارد این معامله نهایی شود. از سوی دیگر، مالک فعلی شرکت ARM هم ظاهرا قصد دارد آن را راهی بازار بورس کند تا با این کار بتواند از دست Arm خلاص شود و از طرف دیگر مبلغ هنگفتی را هم دریافت کند. در حال حاضر، انویدیا و سافت‌بنک همچنان به این معامله پایبند هستند و هنوز در این زمینه تصمیم نهایی اتخاذ نشده است. اما با توجه به حاشیه‌های گسترده‌ی این قرارداد، مطرح شدن چنین شایعه‌هایی اصلا تعجب‌آور نیست.

ARM اگر مهم‌ترین طراح تراشه‌ها نباشد، بدون شک در این حوزه یکی از مهم‌ترین شرکت‌های جهان محسوب می‌شود که از طریق بهره‌گیری از سیاست بی‌طرفی موفق شده طراحی‌های مربوط به تراشه‌های مختلف را در اختیار شرکت‌های رقیب قرار دهد. با وجود اینکه انویدیا اعلام کرده بعد از تصاحب این شرکت همین رویه ادامه پیدا می‌کند، اما قانون‌گذاران نگران این موضوع هستند و برخی از آن‌ها می‌گویند که در آینده‌ی نزدیک انویدیا منافع خود را در اولویت قرار خواهد داد و با این کار رقبای این شرکت با مشکلات متعددی روبه‌رو می‌شوند.

نهادهای نظارتی بریتانیا، اتحادیه اروپا و آمریکا از این قرارداد انتقاد کرده‌اند و همچنین کمیسیون تجارت فدرال آمریکا هم علیه این قرارداد شکایتی ثبت کرده است. انویدیا در ابتدا فکر می‌کرد که روند تصاحب خیلی زود به سرانجام می‌رسد ولی بعد از گذشت حدود ۲ سال از امضای این قرارداد چندین میلیارد دلاری، هنوز هیچ کاری انجام نشده و شاید نهایی شدن آن چندین ماه دیگر به طور بینجامد.

انویدیا ARM

در کنار نگرانی کشورهای غربی، مقامات چینی هم از این قرارداد چندان راضی نیستند. در همین زمینه می‌توانیم به تلاش کوالکام برای تصاحب شرکت NXP Semiconductors در سال ۲۰۱۶ اشاره کنیم که این قرارداد ۴۴ میلیارد دلاری در نهایت به دلیل مخالفت نهادهای نظارتی چین، انجام نشد. در حال حاضر سخنگویان دو شرکت انویدیا و سافت‌بنک در مورد این معامله ابراز امیدواری کرده‌اند ولی از طرف دیگر آینده‌ی این قرارداد در هاله‌ای از ابهام قرار دارد.

برای افرادی که با اهمیت شرکت ARM آشنا نیستند باید بگوییم که تقریبا تمام تراشه‌های موجود در گوشی‌های هوشمند از معماری این شرکت بهره می‌برند. برخی شرکت‌ها مانند اپل، این طرح‌ها را با توجه به نیازهای خود به طور گسترده تغییر می‌دهند. اما مثلا تراشه‌های ساخت کوالکام، سامسونگ و مدیاتک تا حد زیادی از همان طرح‌های آماده استفاده می‌کنند.

اهمیت ARM به صنعت موبایل محدود نمی‌شود و در زمینه‌ی سرور و دیتاسنترها هم نقش مهمی را ایفا می‌کند. اپل هم بعد از سال‌ها استفاده از معماری ARM برای گجت‌های مختلف خود، از سال گذشته بهره‌گیری از این معماری را برای کامپیوترهای خود آغاز کرده است. از جمله مزایای این معماری می‌توانیم به توان پردازش بالا و مصرف انرژی پایین اشاره کنیم که همین موضوع به نقاط قوت کامپیوترهای جدید اپل تبدیل شده‌اند. اگرچه کوالکام هم تراشه‌های مبتنی بر معماری ARM را برای لپ‌تاپ‌های ویندوزی ارائه می‌کند، اما در برابر چیپست‌های اپل حرف زیادی برای گفتن ندارند.

منبع: The Verge



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X