یک پروندهی جنایی مرموز؛ معرفی بردگیم نوروزی: بازی قتل در عمارت
دوباره تعطیلات عید نوروز فرا رسیده و فرصت بیشتری برای فراغت و تفریح و وقتگذراندن با اطرافیان فراهم شده است. دو سال گذشته به خاطر اوج کرونا شما را به ماندن در خانههایتان و تجربهی بازیهای ویدئویی تشویق میکردیم – البته هنوز هم شما را به تجربهی بازیهای ویدئویی تشویق میکنیم! – با این حال، امسال اگرچه دوباره موج جدیدی از کرونا آغاز شده اما دوباره شرایط برای دید و بازدید از فامیل و دوستان مهیا شده است (احتمالاً بدون آجیل و تنقلات!). یکی از این تفریحهای مناسبی که میتواند در بعضی از این اوقات فراغت شما و اطرافیانتان را سرگرم کند، بازیهای رومیزی است. به همین خاطر، سعی کردیم در این ایام تعدادی از بازیهای رومیزی جذاب را معرفی کنیم که هم جذابیت فراوانی داشته باشند و هم بتوانند طیف گستردهتری از مخاطبان را جذب خود کنند. سعی میکنیم طیف بازیهایی که معرفی میکنیم، گسترده باشد اما از طرفی اولویت را برای آثاری میگذاریم که یاد دادن آنها به خانواده و دوستان سادهتر باشد.
همانطور که گفته بودیم، قرار بر این بود که در این سری مقالات به سراغ گونههای مختلفی از بازیها برویم. به همین خاطر، در این قسمت میخواهیم به سراغ یکی از بازیهایی برویم که در قالب پروندههای معمایی – جنایی منتشر شدهاند. این بازیها بیشتر شبیه یک قصهی تعاملی میمانند که در آن یک بازیکن یا گروهی از بازیکنان وارد قصهی خاص آن پرونده میشوند و با انتخابهای خود یک ماجراجویی منحصربهفرد را رقم میزنند. بسیاری از این بازیها وقتی یکبار بازی شدند، دیگر قابلبازی نیستند یا حداقل برای آن افراد قبلی ارزش تکرار ندارند چراکه قصهی اصلی مشخص شده است اما همان تجربه به قدری هیجانانگیز است که بسیاری را ترغیب به بازی کردن آنها میکند.
بسیاری از ما از همان دوران کودکی و نوجوانی به قصهها و حتی فیلمهای کارآگاهی و معمایی علاقه داشتیم و احتمالاً برای بسیاری از افراد آثاری مثل کارآگاه پوآرو و بهخصوص شرلوک هلمز گل سرسبد این قصهها به حساب میآید- البته، در دوران ما کارآگاه علوی هم ابهت خودش را داشت. حال در این قسمت از این سری مطالب میخواهیم به سراغ یکی از پروندههای معمایی – جنایی درگیرکنندهای برویم که اخیراً وارد بازار ایران شده است.
به خاطر ماهیت این بازیها، نمیتوانیم توضیح زیادی دربارهی روند و قصهی آن بگوییم. با این حال، بازی جدید «قتل در عمارت» (Murder at the Mansion) که در قالب یک پروندهی معمایی و جنایی اخیراً وارد بازار شده است، یکی از نمونههای موفق و درخشان در این گونه بازیها محسوب میشوند. این بازی تعداد ۱ تا ۶ نفر بازیکن را پشتیبانی میکند و بیش از یک ساعت زمان برای حل آن نیاز دارید. با توجه به موضوع داستان که یک پروندهی قتل است، توصیه میشود که این بازی را افراد نوجوان و بزرگسال تجربه کنند و احتمالاً تجربهی مناسبی برای کودکان نخواهد بود. شما در این بازی به سراغ پروندهای قدیمی و حلنشده خواهید رفت که به مرگ ثروتمند معروفی به نام سِر چارلز بلَکوود در سال ۱۹۱۴ میلادی مربوط میشود. شما و دوستانتان با همکاری هم باید برای پیدا کردن سرنخها و یافتن مظنونین تلاش کنید تا با کمک هم بتوانید راز پنهان این پروندهی مرموز را بیابید. برای افرادی که به آثار معمایی و جنایی علاقه دارند، غرق شدن در یک پروندهی معمایی اینچنینی میتواند بسیار هیجانانگیز باشد.