چرا وقت آن است که سامسونگ در تمام پرچمدارانش از اگزینوس استفاده کند؟
چیپستهای اگزینوس سامسونگ طی سالهای گذشته با اعتراض گستردهی کاربران روبرو شدهاند. همانطور که احتمالا میدانید، این تراشهها معمولا در مقایسه با چیپستهای ساخت کوالکام عملکرد ضعیفتری ارائه میکردند. اما جدیدترین چیپست پرچمدار این شرکت یعنی اگزینوس ۲۲۰۰ قرار است این رویه را تغییر دهد. به طور مشخص، این چیپست از پردازندهی گرافیکی مبتنی بر معماری AMD بهره میبرد.
یکی از مهمترین دلایل سامسونگ برای استفاده از تراشههای کوالکام در مدلهای مربوط به بازار آمریکا، به محدودیتهای مربوط به شبکههای مخابراتی این کشور برمیگردد. اما استفادهی سری پیکسل ۶ از مودم ساخت سامسونگ نشان میدهد که این شرکت موفق شده بر محدودیتهای موردنظر غلبه کند. به همین خاطر این شرکت دیگر میتواند تراشهی پرچمدار کوالکام را کنار بگذارد و به بهرهگیری از تراشههای ساخت خود روی بیاورد.
پتانسیل پنهان
سامسونگ چند سال قبل خبر همکاری با AMD برای توسعهی پردازندههای گرافیکی گوشیهای هوشمند را اعلام کرد و این همکاری اهمیت بسیار زیادی برای سامسونگ دارد. از بین ویژگیهای شاخص پردازندهی گرافیکی اگزینوس ۲۲۰۰ میتوانیم به امکان فیلمبرداری ۸K با سرعت ۶۰ فریم در ثانیه و پشتیبانی از سنسورهای ۲۰۰ مگاپیکسلی اشاره کنیم. همچنین نباید پشتیبانی از نمایشگرهای ۱۴۴ هرتز دارای رزولوشن QHD+ از قلم بیندازیم.
با وجود بهرهگیری از این قابلیتها، هیچکدام از مدلهای سری S22 از نمایشگر QHD+ با رفرش ریت ۱۴۴ هرتز بهره نمیبرند. از طرف دیگر قابلیت فیلمبرداری ۸K با سرعت ۶۰ فریم در ثانیه برای کاربران زیادی اهمیت خاصی ندارد و در ضمن برای این گوشیها شاهد استفاده از سنسور ۲۰۰ مگاپیکسلی هم نیستیم. با این حال، سامسونگ توجه ویژهای به نرمافزار دوربین و قابلیتهای مربوط به پردازش تصاویر نشان داده است.
سامسونگ مدتها قبل قابلیت Object Eraser را برای سری S21 معرفی کرد که به کاربران اجازه میدهد اشیاء مختلف را به راحتی از تصاویر حذف کنند. با این حال گوگل برای پیکسل ۶ این قابلیت را بسیار بهتر پیاده کرده و در نتیجه تلاش سامسونگ زیر سایهی آن قرار گرفته است. بخشی از این موضوع به ضعیفتر بودن قابلیتهای هوش مصنوعی S21 نسبت به پیکسل ۶ برمیگردد که ظاهرا برای S22 در این زمینه با امکانات جذابتری روبرو خواهیم شد.
اگزینوس ۲۲۰۰ به غیر از استفاده از نسخهی جدید واحد پردازش عصبی دو هستهای، با استفاده از پردازندهی گرافیکی مبتنی بر معماری RDNA 2 میتواند پردازشهای هوش مصنوعی سنگینتری را انجام دهد. اگرچه سامسونگ در تبلیغات مربوط به این تراشه بارها به بهرهگیری آن از قابلیت ریتریسینگ یا رهگیری پرتو اشاره کرده، اما واقعیت این است که چنین قابلیتی تاثیر زیادی بر کیفیت بازیهای موبایل نخواهد داشت. برای اینکه بازیهای مختلف بتوانند در زمینهی رهگیری پرتو بهترین عملکرد را ارائه کنند، به توان سختافزاری بسیار زیادی نیاز دارند که مطمئنا تراشهی موجود در گوشی با توجه به محدودیتهای مختلف نمیتواند در این زمینه عرض اندام کند.
از بین بردن مرزها
طی سالهای گذشته تراشههای موبایل روزبهروز پیچیدهتر شدهاند و در حال حاضر واحدهای پردازش عصبی بخش مهمی از چیپستهای موجود در گوشیهای هوشمند محسوب میشوند که در حوزههای مختلف مزایای متعددی را به ارمغان میآورند. این واحدهای پردازش عصبی با سرعت زیاد کارهایی را انجام میدهند که پردازندههای معمولی برای انجام آنها باید زمان زیادی را صرف کنند.
در همین زمینه میتوانیم بار دیگر به قابلیت Magic Eraser موجود در سری گوگل پیکسل ۶ اشاره کنیم. اگرچه در این زمینه برنامههای مختلفی ارائه شده است، اما گوگل به لطف توان سختافزاری گوشیهای پرچمدار خود و البته توسعهی الگوریتمهای بسیار هوشمند، اطلاعات موجود در تصاویر را با دقت بیشتری بررسی میکند و به همین خاطر فرایند حذف اشیاء از تصاویر مختلف با دقت بسیاری بیشتری انجام میشود. همچنین اپلیکیشن دوربین موجود در سری پیکسل ۶ به لطف داشتن چیپست تنسور، در زمینهی تشخیص چهرهها و دیگر اشیاء حرف بیشتری برای گفتن دارد و همین موضوع منجر به ثبت عکسهای جذابتر میشود.
اگزینوس ۲۲۰۰ هم با داشتن پردازندهی گرافیکی قدرتمند میتواند در حوزهی یادگیری ماشینی و هوش مصنوعی امکانات بهتر و مفیدتری را ارائه دهد و با این کار جذابیت گوشیهای سامسونگ هم بیشتر میشود.
مزایای استفاده از تراشهی اختصاصی
۷ سال قبل کوالکام از اسنپدراگون ۸۱۰ رونمایی کرد که مشکلات مختلفی داشت و دردسرهای زیادی برای سازندگان گوشیهای موبایل ایجاد کرد. اما سامسونگ در این زمینه نگرانی چندانی نداشت زیرا به لطف تولید تراشهی اختصاصی، آن را جایگزین اسنپدراگون ۸۱۰ کرد. گفتنی است پرچمداران سامسونگ در سالهای گذشته در بیشتر بازارها همراه با تراشههای اگزینوس راهی بازار شدهاند.
اگرچه گفته میشود که کوالکام در زمینهی ساخت مودمها همچنان عملکرد بهتری نسبت به سامسونگ دارد، اما از سوی دیگر باید به گزارشهای جدید مربوط به تفاوت عملکرد پردازندهی گرافیکی موجود در اگزینوس ۲۲۰۰ و اسنپدراگون ۸ نسل ۱ اشاره کنیم که این موضوع اهمیت بیشتری برای کاربران دارد.
در حال حاضر تولید پرچمداران سامسونگ پیچیدگیهای زیادی دارد. به عنوان مثال میتوانیم به مدلهای اسنپدراگون سری گلکسی S21 اشاره کنیم که در کنار چیپست کوالکام، از سنسورهای دوربین ساخت سونی بهره میبرند. اما برای بسیاری از بازارها، این گوشیها همراه با چیپست اگزینوس و سنسورهای دوربین ساخت سامسونگ به دست کاربران میرسند.
این یعنی با وجود اینکه مدلهای اسنپدراگون و اگزینوس از نظر سختافزاری تفاوت زیادی با هم دارند، متخصصان مربوط به نرمافزار باید بتوانند تجربهی نرمافزاری یکسانی را برای این مدلها به ارمغان بیاورند که چنین کاری اصلا ساده نیست. سامسونگ با استفاده از چیپست اگزینوس برای تمام پرچمداران خود میتواند پیچیدگیهای مربوط به آمادهسازی این گوشیها را به طور قابل توجهی کاهش دهد. علاوه بر این، این شرکت میتواند قابلیتهای اختصاصی بیشتری را بدون نگرانی بابت مدلهای اسنپدراگون برای کاربران ارائه کند.
روی هم رفته زمانی که سازندگان گوشیهای هوشمند کنترل بیشتری بر فرایند ساخت و قطعات استفاده شده داشته باشند، قادر به ارائهی قابلیتهای جذابتر و بهتری خواهند بود. از سوی دیگر اتخاذ چنین تصمیمی ممکن است کاهش قیمت این گوشیها را امکانپذیر کند که چنین کاری بدون شک با استقبال گسترده روبرو میشود.
منبع: Android Central