یک برند بزرگ دیگر هم شارژر را از گوشیهای میانردهاش حذف میکند
اینطور که به نظر میرسد، ریلمی هم بهزودی به سامسونگ میپیوندد و گوشیهای میانردهی خود را بدون شارژر درون جعبه راهی بازار میکند.
اپل در سال ۲۰۲۰ و همزمان با معرفی گوشیهای سری آیفون ۱۲ اعلام کرد طی برنامهای دراز مدت که برای محافظت از محیط زیست در سر دارد، میخواهد میزان استفاده از کربن در ساخت و بستهبندی محصولاتش را به حداقل برساند. یکی از اقداماتی که شرکت آمریکایی در راستای محافظت از محیط زیست انجام داد این بود که شارژر و هندزفری را از بستهبندی آیفونها حذف کند. با این کار هم بستهبندیها کوچکتر میشوند و هم کربن کمتری در آنها استفاده میشود تا اپل یک قدم به هدفش نزدیکتر شود.
بعد از شرکت آمریکایی، سامسونگ هم دقیقا همین کار را انجام داد و همه چیز را غیر از خود گوشی و یک کابل دو سر Type-C از درون بستهبندی گوشیهایش حذف کرد. دلیل هر دو شرکت محافظت از محیط زیست بود اما بالاخره نیمنگاهی هم به سود خود داشتند که به شکل چشمگیری در نتیجهی همین سیاست افزایش پیدا کرد. سامسونگ البته پا را فراتر گذاشت و نه تنها پرچمدارها بلکه میانردههایش را هم بدون شارژر راهی بازار کرد تا از این حیث اولین شرکت به حساب بیاید. در حال حاضر گلکسی A53، گلکسی A33 و A73 هیچ یک شارژر یا هندزفری درون جعبه ندارند و کاربر باید خودش به صورت جداگانه هزینهی خرید آنها را پرداخت کند.
این موضوع شاید ناراحت کننده به نظر برسد که البته قطعا هم همینطور هست. اما فکرش را نمیکردیم شرکتهای چینی هم بخواهند به این زودی دست به چنین کاری بزنند. فعلا که این اتفاق افتاده و ریلمی اوایل همین هفته با انتشار پستی در انجمن خود، اعلام کرد که قصد دارد شارژر را از درون بستهبندی گوشی مورد انتظار خود یعنی نارزو 50A بردارد. البته دلیلی که ریلمی آورده جدید نیست. این شرکت مدعی شده با حذف شارژر از درون بستهبندی خواسته از محیط زیست محافظت کند و تا سال ۲۰۲۵ هم برای اینکه استفاده از کربن را در ساخت محصولاتش به صفر برساند برنامه دارد.
اما نکتهی جالب اینجاست که طی مصاحبهای که ماه گذشته وبسایت XDA Developers با مدیرعامل ریلمی یعنی مدهاو شث داشت، در رابطه با اینکه سرعت شارژر آیا دلیلی برای حذف آن از جعبه بوده یا خیر هم صحبت شد که مدیرعامل ریلمی مدعی شد چنین چیزی یکی از دلایل این موضوع بوده است. او در صحبتهایش اینطور گفت:
اگر قرار باشد تا آخر عمرم شارژر ۱۸ وات را درون جعبه بگذارم، بهتر است آن را از جعبه حذف کنم. اما اگر بخواهم میزان ولتاژ را تغییر دهم و به ظرفیتهای کنونی یعنی ۶۵ یا ۱۵۰ وات برسانم، کاربران باید از کجا چنین شارژرهایی را تهیه کنند؟
تا حدودی صحبتهای مدهاو شث منطقی به نظر میرسند اما وجود همان شارژر ۱۸ واتی درون جعبه هم باعث نمیشود کاربر به فروشگاه رفته و یک آداپتور را با هزینهای سوا از هزینهی پرداخت شده برای خرید گوشی خریداری کند. اینطور که به نظر میرسد، ریلمی هم میخواهد با این تصمیم سود بیشتری را به جیب بزند اما چرا ناگهان تصمیم گرفته با میانردهها شروع کند مشخص نیست.
حال باید دید واکنش سایر شرکتها به این مسأله چگونه خواهد بود. اینطور که به نظر میرسد، ظاهرا کاربران هم به این موضوع عادی کردهاند. بنابراین باید حذف شارژر از درون جعبه را امری اجتنابناپذیر بدانیم که اگر امسال اتفاق نیفتد، سال بعد قطعا رخ خواهد داد. البته این موضوع که بهزودی پورت شارژر از گوشیها حذف خواهد شد هم میتواند تا حدودی مرتبط باشد. شرکتها بهزودی شارژرهای بیسیم خود را راهی بازار میکنند و به نظر میرسد پورت شارژر هم به تدریج از گوشیهای هوشمند حذف شود تا کاربر با همان شارژرهای مغناطیسی بیسیم محصول خود را شارژ کند. حذف شارژر از درون جعبه میتواند ذهن کاربران را برای خرید شارژرهای بیسیم هم آماده کند. شارژرهایی که منبع درآمدی دیگر برای شرکتهای تولیدکنندهی گوشیهای هوشمند خواهند بود.
نظر شما در رابطه با این موضوع چیست؟ آیا حذف شارژر از درون جعبه را تصمیم خوب و در راستای نیاز کاربران در آینده میبینید؟ به صورت کلی در ازای دریافت چه قابلیتی میپذیرید که شارژر درون جعبه قرار داده نشود؟
- قیمت پایینتر
- حافظهی داخلی بیشتر
- دوربینهای بهتر
- پردازندهی سریعتر
- باتری پرظرفیتتر
منبع: Android Authority